|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
śliczny
i chyba jednak mniejszy od mojego choć mnie już kilka osób powiedziało, że mam mały brzuszek jak na ten tydzień ciąży...
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-04-27 o 20:35 |
|
|
|
#2102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51191662]Ewusia gratulacje! Będziesz moją parą ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]ale mam fajną parę Cytat:
Cytat:
Cytat:
piękny, jaki duży już Beta 276,1 Progesteron 120 To niech teraz rośnie
|
|||
|
|
|
#2103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super że w domku już jesteś. Piękny masz ten brzuszek. I faktycznie spory jak na połowę. ......................... ......................... ......................... ............ Sorki że ostatnio się nie odzywałam, ale dużo się dzieje. Czytałam Was na bieżąco, ale nie było kiedy pisać. Więc, mam już nową szefową (moją ulubioną koleżankę Z mniej przyjemnych rzeczy jutro mąż idzie do szkoły Kuby do Pani dyrektor bo nasz synuś nawywijał w szkole. Wczoraj byliśmy z tż na małych wiosennych zakupkach. Parę szmatek sobie kupiłam. W wekend ogarnęłam tez ogród, więc mam juz gdzie wyjść i pocieszyć oko. Od tygodnia też niestety znowu plamię (chyba latego że dźwigłam worek z korą). Czekam na @ (powinna być jutro/ pojutrze) i potem kontrolna cytologia. Mama tydzień temu wróciła z piątej chemii. Czuje się dobrze. I tyle u mnie.
|
|
|
#2104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super.Kucyku, my nie będziemy w Międzyzdrojach. Będziemy niedaleko (tam gdzie w zeszlym roku) i Międzyzdroje na bank odwiedzimy. Bardzo chętnie sie spotkam ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Ewa, gratulacje! Spokojnej ciąży
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
Barbi fajne, że Krzyś tak lubi basen! I powiem Ci, że moje E. też mięsożerna kobieta, uwielbia mięso na obiad! a najlepiej jej smakuje jak jest na kostce, np. takie podudzie z kurczaka to wsunie całe na raz i krzyczy o więcej
a 9kg trzeci miesiąc nie może dobić..Jojla mam nadzieję, że u Madzi to tylko chwilowe zachwianie nastroju i będzie lubić jeździć wózeczkiem. Jak sobie przypomnę moją małą "syrenkę" to na samo wspomnienie mi słabo w samochodzie niestety nadal nam popłakuje.Ewusia gratuluję Gryzia przeziębienie przechodzi? Izka super, że już w domu. Tylko uważaj nie siebie ![]() Rena mam nadzieję, że nie szalejesz z tą przeprowadzką - w sensie schylanie, zginania, dźwigania ! Uważaj na siebie i maleństwo. A zdecydowałaś się na szkołę rozdzenia? albo spotkania z położną? a kiedy masz wizytę u gina? WOW Imię wybrane?Wadero, Agatko daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawn o Was nie było!!! Dajcie znać co u Was, jak dzieciaczki ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Monika Ty może jednak spakuj torbę - bo wiesz, nigdy nie wiadomo a co z opieką nad Jakubem gdy będziesz w szpitalu? i zgadzam się z dziewczynami, że kto jak kto, ale Ty to akurat jesteś bardzo ogarnięta |
|
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
J. będzie z tż i moją mamą (mam nadzieję), nie wiem czy tż przewiduje jakieś wolne na mój pobyt w szpitalu liczę na to, że moja mama będzie gotować dla J.---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- wow! chyba taki jak mój
|
|
|
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale z tym ogrodem to chyba przesadziłaś, po dupie powinnaś dostać. chyba zapominasz co ważne a co ważniejsze pięknie!
|
|
#2109 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Pikaso piekny brzuszek. Twoja córcia jest przesłodka. Iza dobrze że już w domku. Wracaj szybciutko do sił. Ale masz teraz dużo czasu dla synka. Ewusia gratulacje. Super wiadomosc. Monia super dajesz rade. Ale torba powinna być gotowa. Ty chyba urodzisz z moją siostrą. Ona też już wyczekuje. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Normalnie chciałam coś napisać i zapomnialam.
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
Witam się ciążową bezsennością. Nie śpię od 4.30.
Specjalnie dla cioć wizażowych z samego rana mój słodziak. Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2015-04-28 o 05:59 |
|
|
|
#2111 |
|
Konto usunięte
|
Pikaso śliczny brzuszek
![]() Dwakolory gratuluję awansu, ale ten ogród ala: serio nie było nikogo innego kto mógł to zrobić?Anitko przeziębienie mija, został katar i kaszel, więc jeszcze chwilę się z tym pomęczę. Monia pakuj się, pakuj ![]() Rena Ty też powoli zaczynaj ![]() Ewusia piękna beta, a progesteron jak marzenie ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia super wiadomość. Gratuluję
Pikaso piękny brzuachalek. A córcia śliczna ![]() Berbie fajnie że Krzyś lubi basen. Olek ostatnio też uwielbia. Najbardziej to odpychac się od barierki i dawać nura do nas ![]() Dwakolory dasz radę w nowej pracy na pewno ale uważaj na siebie kobieto!Anitawow tyle je Emilka. U nas nadal bez mięsa :/ 2-3 razy max na tydzień udaje mi się w czymś przemycic. Na szczęście lubi pomidory, brokuł, buraczki i jajka. Więc mam nadzieję że to się nie odbije na jego zdrowiu Ja ostatnio nie ogarniam. Jedna nauczycielka złamała rękę i mam mnóstwo zastępstw. Na dodatek korepetycje przed maturą. Niech ten tydzień się już skończy A Olek jeszcze wczoraj poszedł spać o 22.40. Był w tak wyśmienitym humorze że za nic nie chciał iść spać tylko cały czas się bawił
|
#2113 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Ewusia Kciuki!Pikaso śliczna córka ![]() Maga, Artek często tak chodzi spać.. Tyle, że wtedy szybko zasypia i z reguły lepiej śpi, niż jak idzie spać wcześniej. |
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Heh basen... nasza ostatnia wyprawa skończyla sie 2 tyg infekcją, a od tej pory albo ja ma katar albo Wiki, teraz znów ja od rygodnia mam mega katar i kaszel
a taki fajny stroj do plywania ciązowy kupilam
|
#2115 |
|
Rozeznanie
|
Dawno mnie tu nie było... Już mam małe zaległości w czytaniu.
Wczoraj kolejny czarny poniedziałek był dla mnie. Normalnie nie wiem co jest, ale co 3 tygodnie w poniedziałek dostaje kopniaka od życia. Wczoraj poszłam do pracy pierwszy raz po zwolnieniu i ... dostałam wypowiedzenie. Niby nic osobistego, ale uzasadnienie tego wypowiedzenia jak dla mnie jest śmieszne. Podobno w czasie mojej nieobecności wyszły elementarne błędy typu literówki w nazwie podmiotu czy coś w tym stylu. Usprawiedliwiali się też tym, że spadły obroty i muszą kogoś zwolnić. Nie chciałam tam pracować, ale chciałam też odejść sama, na własnych warunkach. Plus taki, że zwolnili mnie z obowiązku świadczenia pracy i mam duuużo czasu na szukanie nowej pracy. No i czasu dla dziadka, bo dalej leży w szpitalu. Dobiło mnie to. Zwłaszcza, że najpierw szef pogratulował mi zdania egzaminu, a 15 minut później wręczył wypowiedzenie. Jak to określił mój kolega z biurka obok: "największe świństwo wszech czasów", choć użył trochę bardziej niecenzuralnego słowa. Zastanawiam się czy to już ostatnia niemiła niespodzianka od losu, czy mam się szykować na kolejne. Ewusia - gratuluję dwóch kresek i życzę spokojnych 9 miesięcy.
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, gratuluję
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- dwakolory, nowej pracy gratuluję ale za pracę w ogródku powinnaś baciki dostać ![]() Madzionella, faktycznie niefajne zagranie ze strony pracodawcy
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#2117 |
|
Rozeznanie
|
Wika, niefajne to mało powiedziane. Wczoraj się z tego śmiałam. Dzisiaj zaczęłam rozsyłać CV i zastanawiam się ile to potrwa... Bo coś czarno zaczynam przyszłość widzieć.
|
#2118 |
|
Konto usunięte
|
Madzionella przykro mi, że znowu coś
|
|
|
|
#2119 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
pieknie rosnie ![]() Cytat:
gratuluje awansu: oklaski:Na pewno dasz sobie rade Cytat:
tesc to w ostatecznosci... Cytat:
śliczna dziewczynka Cytat:
Obys szybko znalazla cos sensownego![]() Moj tz był dzis w pracy zalatwiac sprawy papierkowe.Dowiedział sie ze przysługuje mu 60 dni zasiłku opiekuñczego na zdrowe dziecko.Zeby to dostac mój gin musi dac zaswiadczenie ze wymagam opieki.Mam nadzieje ze da. Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
Madzionella przykro mi, ze cię tak potraktowali.
![]() Dziewczyny uzyskałam z próbnego egzaminu 68 pkt. na 100 Teraz tylko popracować nad "spekingiem", bo to mina jgorzej poszło, i w czerwcu zdać certyfikat. |
|
|
|
#2121 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coreczka przesliczna!gratuluje wyniku! Super! Cytat:
|
||
|
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też spać nie mogę a później w pracy zasypiam ![]() Cytat:
![]() ========================= ============= dziś dziewczyny z pracy mnie wystraszyły, że mi się brzuch obniżył i zaczęły gadać, że to niedobrze itp.
|
|
#2123 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zachowanie pracodawcy poniżej pasa Kciuki za znalezienie czegoś fajnego ![]() A jak czuje się dziadek? Cytat:
na pewno dasz sobie radę! ![]() O ogródku nic nie powiem - należą Ci się baty Cytat:
Ślicznie ![]() Brzuszek imponujący Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi.. Cytat:
i podziwiam, że tż chce na to pójść. ja bym usłyszała, że przepisy przepisami, ale nie może sobie na to pozwolić.. nawet po porodzie nie chciał wziąć opieki na 2 tygodnie, woli urlop wykorzystać i potem nie mieć niż tego typu świadczenia... Cytat:
____________ u nas rozpadało się późnym popołudniem, pod wieczór dałam J. kalosze, kurtkę i... ale radocha była. wrócił cały mokry
|
|||
|
|
|
#2125 |
|
Wtajemniczenie
|
znam to... moj tz nawet po mojej cesarce nie wzial wolnego. Bylo strasznie i mialam ogromny zal, bo nie dawalam sobie rady.
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez nie wzial nawet urlopu? :/ przy jednym ciezko, a przy J plus maluszku... Dasz rade, to na pewno. Ale co sie nameczysz to nikt Ci nie odda... bido, przytulam :przutul:
|
|
|
|
#2128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
madzionela myślę, że te zwolnienie ma zwiazek z Twoim l4. pewnie myśleli, że znowu będziesz chciała iść. abo podejrzewają, że znowu będziesz chciała zajść w ciążę i nie będzie Cię w pracy. młode kobiety nie mają łatwo... czemu? przez papier? Cytat:
gratulacjeCytat:
![]() my po rehabilitacji. jestem zadowolona, bo rehabilitantka twierdzi, że widać postępy, że dobrze ćwiczyłam z Krzysiem. sama też miałam wrażenie, że są postępy, ale jej słowa jak balsam dla duszy były. powiedziała, że w żadnym wypadku nie jest opóźniony, tylko trzeba go zrozćwiczyć. bardzo płakał, widać, że mu ciężko było... powiedziała, że nie ma potrzeby spotykać się 2 razy w tygodniu, że dobrze sami sobie radzimy. jutro usg mózgu proszę o kciuki mam nadzieję, że będzie dobrze
|
|
#2129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie kciuki za usg. I cieszę się że rehabilitacja przynosi efekty.
Monika ach ten twój tz :/
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.

i chyba jednak mniejszy od mojego 

[/QUOTE]
powoli zaczyna brakować miejsca w mieszkaniu, a i tak jutro zawozimy rzeczy na 2 auta (nasze i taty combi) na przechowanie do moich rodziców

Imię wybrane?
liczę na to, że moja mama będzie gotować dla J.

ala: serio nie było nikogo innego kto mógł to zrobić?