Postinor, Escapelle, Ellaone, metoda Yuzpe, tabletka "po" - wątek zbiorczy! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: postinor
zażywałam i zadziałał 26 50,98%
zażywałam i nie zadziałał 2 3,92%
nie zażywałam 23 45,10%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 18:24   #2101
lala2506
Zakorzenienie

Dot.: ratunku ból piersi 4 y. po escapelle?

Cytat:
Napisane przez tancerecka Pokaż wiadomość
witam wszystkich i proszę o radę!!!
otóz 4 ,5 tyg. temu za dużo wypiłam i miałam stosunek z moim chłopakim nie skończył we mnie wziełam escapelle po 37 godz dodam że byłam w 8-9 dniu cyklu a mam 28-30 regularnie więc chyba 1 dni nie płodne tak czy siak chyba byłam przed owulacja .wiem jakie są skutki tabletki przestudiowałam ulotkę kilka razy miałam krwawienie 4 dni ok ze skrzepami i żadnych innych objawów jednak 3 tyg później zaczęły boleć piersi z bokui lekko podbrzusze aż do teraz okresu jeszcze nie ma i wiem że może sę spóźnić dużo jednak martwią mnie te piersi i wydaje mi się że obręb wokól sutków się zmienił jestem przerażona wyglądają jak na 1 objaw ciąży robiłam test po 4,5 tyg. w okolicach spodziewanej test negatywny....(raz nie zauważyłam że takie sutki były i ostatnim razem uroiłam sobie pewien objaw aletutaj teaz nie wiem są takie dziwne)
nie wiem co myśleć cały czas mam w głowie że zaszłam na wpadce pl powiedziano mi że mam 1,5 % ryzyka zajścia ..
pomóżcie!!! proszę!
Ad. 1 Rozumiem, że stosujesz NPR? Bo dni płodnych i niepłodnych się nie wylicza!!!
Ad. 2 Rozumiem, że już byłaś w ciąży, że wiesz jakie masz objawy ciąży?
Ad. 3 Padłam!
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 18:33   #2102
Lia89
Zakorzenienie

Dot.: NIepewnie do tabletek 72 h prosze o pomoc

Oby to Cię czegoś na przyszłość nauczyło... Nie ma żadnej ciąży. Ginekolog rozwieje Wasze obawy. Do czasu wizyty niech dziewczyna nic nie łyka.
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 18:56   #2103
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Dot.: ratunku ból piersi 4 y. po escapelle?

Cytat:
Napisane przez tancerecka Pokaż wiadomość
witam wszystkich i proszę o radę!!!
otóz 4 ,5 tyg. temu za dużo wypiłam i miałam stosunek z moim chłopakim nie skończył we mnie wziełam escapelle po 37 godz dodam że byłam w 8-9 dniu cyklu a mam 28-30 regularnie więc chyba 1 dni nie płodne tak czy siak chyba byłam przed owulacja .wiem jakie są skutki tabletki przestudiowałam ulotkę kilka razy miałam krwawienie 4 dni ok ze skrzepami i żadnych innych objawów jednak 3 tyg później zaczęły boleć piersi z bokui lekko podbrzusze aż do teraz okresu jeszcze nie ma i wiem że może sę spóźnić dużo jednak martwią mnie te piersi i wydaje mi się że obręb wokól sutków się zmienił jestem przerażona wyglądają jak na 1 objaw ciąży robiłam test po 4,5 tyg. w okolicach spodziewanej test negatywny....(raz nie zauważyłam że takie sutki były i ostatnim razem uroiłam sobie pewien objaw aletutaj teaz nie wiem są takie dziwne)
nie wiem co myśleć cały czas mam w głowie że zaszłam na wpadce pl powiedziano mi że mam 1,5 % ryzyka zajścia ..
pomóżcie!!! proszę!
masakra

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 19:23   #2104
Rizzmer
Przyczajenie

Dzięki za szybką odpowiedz, naprawdę to doceniam.
Nauczy na pewno, chociaż przechodziłem już gorsze rzeczy tego typu. Kwestia po prostu w tym, że czytając wątki w internecie ntt można dostać palpitacji serca, min. od pseudo lekarzy z miejsca polecających tabletki 72, tłumacząc, że to co zrobiłem to szanse 50-50 (odpowiedz na innym forum na ten wątek).
Co nie zmienia faktu, że jestem wdzięczny za Twoją reakcje
Pozdrawiam.
Rizzmer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 21:53   #2105
Niqsiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rizzmer Pokaż wiadomość
.
Nauczy na pewno, chociaż przechodziłem już gorsze rzeczy tego typu.
Czyli szalejesz, szalejesz aż w końcu się doigrasz. A nie lepiej zapanować nad tym rozumkiem między nogami, zabezpieczyć się i mieć spokój? Dziewczyna raczej nie zajdzie w ciążę, to graniczyłoby niemal z cudem, ale kiedyś możecie nie mieć tyle szczęścia. A czy ona własnego rozumku nie ma, że to TY jesteś jedyny odpowiedzialny za zabezpieczenie i tylko od Ciebie zależy, czy dostanie pigułkę PO?
Niqsiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 01:00   #2106
Rizzmer
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Niqsiaaa Pokaż wiadomość
Czyli szalejesz, szalejesz aż w końcu się doigrasz.
Chodziło mi bardziej o stres związany z tego typu wypadkami np. zapewnianie mnie o ciąży w liceum (w ramach zemsty) przez byłą (co było nie prawdą i ona doskonale o tym wiedziała) albo gdy pewna agentka przekuwała mi prezerwatywy gdy byłem na studiach bo bardzo chciała mnie zatrzymać, o czym na szczęście szybko (acz po fakcie) się zorientowałem. Przechodziłem wtedy koszmar czekając na ich okres i zdaje się, że mam do czynienia z podobną historią.

Zawsze staram się być fair, zapewnić partnerkę że ma we mnie oparcie i może mi ufać + nie zrobić niczego głupiego, dlatego też jest to dla mnie upokarzające, że zapomniałem się w tym wieku.

Każdą obelgę i krytykę biorę na klatę, ponieważ sobie na to w pełni zasłużyłem. A najbardziej boli mnie to, jeśli by musiała przeze mnie zażyć tą tabletkę 72 h a później cierpieć. Wolał bym sam wypić piwo które sobie naważyłem, zjeść całe opakowanie, nawet przez to zdechnąć, ale niestety nie mogę bo koniec w końcu zawsze w takich kwestiach to w organizmie kobiety następują finalne reakcje i to wy musicie łykać jakieś gówno.

Dziękuję, bo mimo wszystko trochę mnie uspokoiłyście.
Pozdrawiam.
Stary 2012-07-20, 02:10   #2107
Niqsiaaa
Zadomowienie

Nie mam zamiaru rzucać obelg w Twoim kierunku Po prostu uważaj, żeby nie unieszczęśliwić kiedyś jakiegoś niechcianego dzieciaka. Z posta wywnioskowałam błędnie, że często zdarza Ci się zapomnieć zabezpieczyć, dlatego taka była moja odpowiedź. Zawsze aż mną trzęsie, jak ktoś notorycznie zapomina zabezpieczenia a potem trzęsie się przed ciążą.
Niqsiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-20, 09:48   #2108
Lia89
Zakorzenienie

Ja tylko nie rozumiem jednego... Skoro miałeś tak odjechane i stresujące historie, po kiego grzyba pozwalasz sobie na takie akcje z obecną dziewczyną?! Serio, czy życie Cię niczego nie nauczyło? Żadnej ostrożności? Widzę moje słowa, że się czegoś nauczysz były rzucone na wyrost.
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 11:48   #2109
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

szansa na ciąże jest znikoma.
okres bezpłodny, nie było wytrysku itp

ale tak jak koleżanki mówią, na przyszłość, lepiej niej głowę na karku niż później świrować

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 12:31   #2110
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
okres bezpłodny
A skąd pewność, że były to dni niepłodne?
Stary 2012-07-20, 12:58   #2111
Rizzmer
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A skąd pewność, że były to dni niepłodne?
Naprawdę znasz jakieś kobiety które akurat mają dni płodne w trakcie krwawienia i od razu parę dni po?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-20, 13:15   #2112
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Naprawdę znasz jakieś kobiety które akurat mają dni płodne w trakcie krwawienia i od razu parę dni po?
Oczywiście, że tak. A „parę dni po” okresie, to może być już nawet bardzo płodny czas.
Stary 2012-07-20, 13:20   #2113
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Oczywiście, że tak. A „parę dni po” okresie, to może być już nawet bardzo płodny czas.
autor napisał, że było kilka godzin po miesiączce, więc raczej szanse na płodność są niskie.
stosunkowo niskie.
oczywiście, że są przypadki, że dziewczyna w miesiączkę zachodziła w ciąże, ale w tej sytuacji, gdy nawet do wytrysku nie doszło szanse są znikome.

Stary 2012-07-20, 14:09   #2114
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
autor napisał, że było kilka godzin po miesiączce, więc raczej szanse na płodność są niskie.
Nieprawda Wszystko zależy od konkretnego cyklu. A że dziewczyna jak mniemam, samoobserwacji nie prowadzi, to nie ma jak ustalić, że był to dzień niepłodny.
Stary 2012-07-20, 14:19   #2115
Rizzmer
Przyczajenie

Cytat:
Nieprawda Wszystko zależy od konkretnego cyklu. A że dziewczyna jak mniemam, samoobserwacji nie prowadzi, to nie ma jak ustalić, że był to dzień niepłodny.
Rozumiem. Przygotowałem się na taką ewentualnośc i receptę na 72 już mam. Zobaczymy co powie ginekolog za 2 godziny, ale mimo wszystko chyba każe jej to zażyć.
Stary 2012-07-20, 18:30   #2116
Rizzmer
Przyczajenie

Dot.: Postinor, Escapelle, metoda Yuzpe - wątek zbiorczy!

Właśnie wróciliśmy od ginekologa.
Mimo wytłumaczenia dokładnie całego zajścia kobieta nas nastraszyła jak cholera, dopowiadająć, że na tabletkę 72 może być za późno (co matematycznie się wdg mnie nie zgadza, ale mniejsza z tym).
Przepisała lek ELLAONE na który wydałem prawie 2 stówy, który wdg niej można zażyć nawet do 5 dnia.
teraz dziewczyna siedzi u mnie, karmie ją sucharami i wodą aby czasem nie zwymiotowała, bo to będą kolejne 2 stówy;d.

Drogie Panie, czy już mogę spać spokojnie? Bo wizyta u lekarki tylko mnie nakręciła...
Stary 2012-07-20, 18:34   #2117
Annabella_
Raczkowanie

Tu nie chodzi o matematyczne 72h, tylko o moment w którym dojdzie do zapłodnienia, jeśli się mylę, to niech mnie ktoś poprawi, ale jeśli do zapłodnienia dojdzie np. 10h od stosunku, to wzięcie escapele etc. w 15 godzinie nic nie da, mimo przepisowych 72.
Annabella_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 18:49   #2118
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Annabella_ Pokaż wiadomość
Tu nie chodzi o matematyczne 72h, tylko o moment w którym dojdzie do zapłodnienia, jeśli się mylę, to niech mnie ktoś poprawi, ale jeśli do zapłodnienia dojdzie np. 10h od stosunku, to wzięcie escapele etc. w 15 godzinie nic nie da, mimo przepisowych 72.
Mniej więcej tak to działa. Choć według niektórych źródeł Escapelle utrudnia też zagnieżdżenie się zapłodnionej już komórki jajowej.
Stary 2012-07-20, 19:19   #2119
Rizzmer
Przyczajenie

Mogłem nie proszuać matematycznego tematu 72 godzin.
Moje pytanie brzmi, czy mogę już spać spokojnie. Brała któraś z Was to już kiedyś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-20, 20:57   #2120
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Mogłem nie proszuać matematycznego tematu 72 godzin.
Moje pytanie brzmi, czy mogę już spać spokojnie. Brała któraś z Was to już kiedyś?
na moje oko (nic nie wiedzące i nie znające się) możesz spać spokojnie)
mi się wydaje, że nie było zapłodnienia, ale koleżanki, może lepiej wiedzą)

Stary 2012-07-21, 10:26   #2121
Rizzmer
Przyczajenie

Dzisiaj rano miała gęsty, białawy, kwaśny śluz. Więc to chyba dobry znak.
Możliwe, że to przez tabletkę? Czy po prostu koniec w końcu ma dalej dni niepłodne po krwawieniu?
Stary 2012-08-09, 22:57   #2122
Rizzmer
Przyczajenie

Witam,
To znowu ja.
W skrócie opiszę były problem oraz obecny. mam nandzieje, że doświadczenie obecnych tu dam pomoże mi przynajmniej powierzchownie rozwiać wątpliwości.
13.07 wieczorem- początek krwawienia
17.07 - parę godzin po zakończeniu krwawienia, odbyty stosunek"przerywany" (z czego nawet nie dochodziłem, a wcześniej nie było opcji aby na penisie została jakaś stara sperma)
(w miedzy czasie na forach ludzie pisali abym się nie przejmował ponieważ szansa była bliska zeru)
20.07 - wizyta u ginekologa, szybkie przepisanie i ZAŻYCIE leku EllaOne (działająca niby do 5 dni)
09.08 - 27 dni po ostatnim krwawieniu:
NAGŁE Bóle w brzuchu (cytuję"jak przed miesiączką")
NAGŁY Ból piersi PRZY DOTYKU, nabrzmiałe piersi (coś czego nigdy wcześniej nie miała przed miesiączką)
O innych symptomach nie wiem, niczego jej nie mówię na głos, bo się dziewczyna wytresuje i się jej nienaturalnie ewentualnie opóźni przeze mnie i moje ewentualne podejrzenia wcześniej wspomniany okres.
Okres którego do tej pory brak. Ma nieregularne ale zazwyczaj szybciej niż później.

Moje pytanie brzmi: czy po braniu leków typu antykoncepcja po (ELLAONE) MOŻLIWE jest aby w mniej więcej spodziewanej dacie krwawienia wystąpiły objawy których NIGDY wcześniej przed krwawieniem nie było? Rozumiem, że gospodarka hormonalna zwariowała po tym leku ale do dnia dzisiejszego NIC jej się nie działo.

Nienaturalne i niewystępujące normalnie nabrzmienie i ból piersi w spodziewanym dniu cyklu który (jeszcze) nie następuje podobno oznacza ciąże (na jednej ze stron chyba z paręnaście kobiet się tym chwaliło). Jakie wasze zdanie ntt?

Prosił bym o umiarkowanie się w tekstach typu "trzeba było uważać" (to już przerabiałem) czy "leć po test"(każe jej zrobić test to tak się biedna wystresuje, że możliwe przez to nie dostanie).

Sęk w tym: czy możliwe jest przechodzenie obiawów ciąży przez lek antykoncepcji po.

Ktoś liczył procenty i napisał, że zajście w ciąże w opisanym przeze mnie przypadku graniczy z cudem. Mam coraz większe wrażenie, że jestem cudotwórcą

Bardzo proszę o udzielenie odpowiedzi.
Stary 2012-08-10, 05:43   #2123
Marisa
Raczkowanie

Uważam że dziewczyna niepotrzebnie zażyła antykoncepcję doraźną zupełnie nie było potrzeby.Przecież tuż po okresie i to tak krótkim miała dni niepłodne.I jeszcze stosunek przerywany.Chłopie nie masz żadnego powodu do obaw,a bóle brzucha i opóźnianie miesiączki to skutek zażycia leku to jest naprawdę świństwo i może porządnie namieszać w organizmie.
Stary 2012-08-10, 08:11   #2124
Chatul
ma zielone pojęcie

Rizzmer, niech dziewczyna zrobi test ciążowy. Myślę, że to jednak test ciążowy, a nie Wizażanki, ma większą szansę powiedzieć czy dziewczyna jest w ciąży…

Cytat:
Napisane przez Marisa Pokaż wiadomość
Przecież tuż po okresie i to tak krótkim miała dni niepłodne.
Nieprawda, mógł to być już dzień płodny
Stary 2012-08-10, 08:37   #2125
Rizzmer
Przyczajenie

Dziękuję za szybkie odpowiedzi.

jednak przypominam- chciałbym się dowiedzieć czy po zażyciu leków 'PO' dopiero PO MIESIĄCU (czy tam 24-28 dniach) można dostać objawów podobnych do ciąży (czyli około dni kiedy powinno dojść do krwawienia).

Do Pań powyżej:
WIEM , że trzeba zrobić test Mimo, że dziewczyna ma chorą tarczyce, bierze leki i wynik może być fałszywy
WIEM, że 99% ludzi i lekarzy mówiło mi aby ona tego leku nie brała, ale wzięła i ma dokładne symptomy ciąży- w tym problem
Stary 2012-08-10, 08:54   #2126
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
jednak przypominam- chciałbym się dowiedzieć czy po zażyciu leków 'PO' dopiero PO MIESIĄCU (czy tam 24-28 dniach) można dostać objawów podobnych do ciąży (czyli około dni kiedy powinno dojść do krwawienia).
Objawy, które opisałeś są typowe nie tylko dla ciąży, ale również dla zbliżającego się okresu. Możliwe, że to wina tabletki hormonalnej, którą Twoja dziewczyna brała.

Cytat:
Do Pań powyżej:
WIEM , że trzeba zrobić test Mimo, że dziewczyna ma chorą tarczyce, bierze leki i wynik może być fałszywy.
Twoja dziewczyna ma nadczynność tarczycy, tak? Z tego, co wiem, to faktycznie, przy nadczynności może wyjść fałszywy pozytyw (chociaż nie wiem, czy nie chodzi tylko o nieleczoną nadczynność ). Za to o fałszywym negatywie przy tym schorzeniu, nie słyszałam
Stary 2012-08-10, 15:56   #2127
Rizzmer
Przyczajenie

Cytat:
Twoja dziewczyna ma nadczynność tarczycy, tak? Z tego, co wiem, to faktycznie, przy nadczynności może wyjść fałszywy pozytyw (chociaż nie wiem, czy nie chodzi tylko o nieleczoną nadczynność ). Za to o fałszywym negatywie przy tym schorzeniu, nie słyszałam
Tu zdania są sporne. Kiedyś jej wychodził test pozytywny a w ciąży nie była (parę lat temu). Tak się przestraszyła, że okres się spóźnił prawie 2 miesiące. Sam ginekolog powiedział, że robienie testu przy chorobach tarczycy tylko powoduje większe nerwy dla niedoszłej mamy, ponieważ nie może ufać wynikowi- nakręca się spirala strachu i okres nie nadchodzi powodując jeszcze potężniejszy strach.
Nagrosze jest to, że obecnie nie stać mnie obecnie na kolejne koszta typu wizyta u ginekologa (150PLN) + jakieś badania, które za friko niestety nie są. Robienie testu jak już wiemy nie ma sensu, a już na pewno nie jednorazowe. Wolę uniknąć też sytuacji, że będę kazał jej codziennie rano sikać zmieniając opakowanie.

Dla nowych czytelniczek powtarzam pytanie:
Czy tabletka 'antykoncepcja po' może wywołać objawy ciąży, nie po ulotkowych 7 dniach, a po prawie pełnym 28dniowym cyklu.
od krwawienia minęło 29 dni.
od zażycia ELLAONE - 22 dni i nie było żadnych objawów ani skutków ubocznych
Stary 2012-08-11, 14:45   #2128
Lavande
Raczkowanie

Ze swojego doświadczenia wiem, jak organizm potrafi wariować po tego rodzaju tabletkach (brałam Escapelle). U mnie najgorzej było właśnie po około miesiącu od zażycia, czyli podobnie jak u Twojej dziewczyny. Bóle brzucha, piersi, ciągle byłam przemęczona i miałam ogromne problemy ze wstawaniem z łóżka rano. Męczyłam się z tydzień, ale potem wszystko powoli wróciło do normy. Tabletka zadziałała, a cała ta sytuacja naprawdę nauczyła mnie większej odpowiedzialności...
Oczywiste, że te tabletki to bomba hormonalna i na każdą z nas mogą one wpłynąć inaczej, ale za każdym razem trzeba swoje przecierpieć. To metoda doraźna, więc działa w organiźmie bardzo gwałtownie i niestety odbija się na zdrowiu. Osobiście nie wyobrażam sobie zdecydować się na coś takiego drugi raz, chociaż tamtego oczywiście nie żałuję.
Stary 2012-08-11, 21:27   #2129
matrikxx
BAN stały

Cytat:
Tu zdania są sporne. Kiedyś jej wychodził test pozytywny a w ciąży nie była (parę lat temu). Tak się przestraszyła, że okres się spóźnił prawie 2 miesiące. Sam ginekolog powiedział, że robienie testu przy chorobach tarczycy tylko powoduje większe nerwy dla niedoszłej mamy, ponieważ nie może ufać wynikowi- nakręca się spirala strachu i okres nie nadchodzi powodując jeszcze potężniejszy strach.
Nagrosze jest to, że obecnie nie stać mnie obecnie na kolejne koszta typu wizyta u ginekologa (150PLN) + jakieś badania, które za friko niestety nie są. Robienie testu jak już wiemy nie ma sensu, a już na pewno nie jednorazowe. Wolę uniknąć też sytuacji, że będę kazał jej codziennie rano sikać zmieniając opakowanie.

Dla nowych czytelniczek powtarzam pytanie:
Czy tabletka 'antykoncepcja po' może wywołać objawy ciąży, nie po ulotkowych 7 dniach, a po prawie pełnym 28dniowym cyklu.
od krwawienia minęło 29 dni.
od zażycia ELLAONE - 22 dni i nie było żadnych objawów ani skutków ubocznych
Jeżeli w waszym przypadku testy kupione w aptece sa mało wiarygodne to przy wątpliwościach po Tabletce PO jednak poszłabym do lekarza zrobic badanie na oznaczenie hormonu beta HCG z krwi koszt badania przeciętnie w gabinecie to ok 25 zł .A tabletka PO to naprawdę duza dawka hormonów i z pewnością u każdej kobiety organizm reaguje na nią w różny sposób i w różnym czasie.
matrikxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-12, 11:39   #2130
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez matrikxx Pokaż wiadomość
Jeżeli w waszym przypadku testy kupione w aptece sa mało wiarygodne to przy wątpliwościach po Tabletce PO jednak poszłabym do lekarza zrobic badanie na oznaczenie hormonu beta HCG z krwi koszt badania przeciętnie w gabinecie to ok 25 zł .A tabletka PO to naprawdę duza dawka hormonów i z pewnością u każdej kobiety organizm reaguje na nią w różny sposób i w różnym czasie.
Ale zarówno test z moczu, jak i test z krwi opiera się na badaniu beta HCG. Więc jeśli czyjaś choroba zaburza wynik testu z moczu, to i wynik testu z krwi będzie zaburzać.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości