|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
Ja tez mam dzis wizytę, o 16. Nie mogę się doczekać
|
#2102 |
|
Ania
|
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które mają dziś wizytę
![]() I czekam na wiadomości od Was na pewno wszystko będzie ok )![]() ![]()
|
|
|
|
#2103 |
|
Raczkowanie
|
DZiewczyny pani dr zjawiła sie z zaledwie 45 minutowym spóźnieniem...
Jaki był moj szok gdy jedyne co zrobiła podczas wizyty to pytanie o OM i wypisanie skierowania na USG!!!! Aaaa! Myślałam ze ja tam zabije! Jak zapytam o skierowanie na badania to odpowiedziała, że tp bardzo wczesna ciąża i... Nie wiadomo czy badania sie przydadzą, bo poronienia w pierwszym trymestrze ciąży zdarzają sie bardzo często! nawet na fotel jie usiadłam! Wizyta gdyby nie moje natręctwo i zdecydowanie trwałaby 3 minuty!Pisze skargę do Rzecznika Praw Pacjenta!!! Gdybym nie znała moich praw i swojego ciała to wyszłabym od niej z gabinetu roztrzęsiona i bez nadziei ze urodzę! Potwór a nie kobieta! A mówiłam ze nie podobały mi sie opinie o niej w internecie, pozostałe czekające pacjentki 60+ tylko to potwierdziły! Nie zostawię tak tej sprawy! |
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to była wizyta NFZ, czy jak? Miałaś mię robione usg? |
|
|
|
|
#2105 | |
|
tut tuut
|
Cytat:
wspolczuje przezyc, jak Ci to pomoze, to dawaj te skarge. tylko czy to cos da...
|
|
|
|
|
#2106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niespodziewanym sie USG, ale to jak to babsko sie zachowało to takie chamstwo że w głowie mi sie nie mieści ze lekarz moze tak wobec pacjenta postępować!! I to młoda kobieta - przed 40! W stolicy europejskiego kraju! ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Da! Chrzestna Kaliny jest lekarzem i do niej od razu zadWonilam po wizycie! To ona mo doradziła ta skargę - mówi ze ten Rzecznik ma duże kompetencje i na pewno wyciągnie konsekwencje z takiego postępowania! |
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2108 | |
|
Ania
|
Cytat:
A jeśli mówisz, że skarga coś da, to pisz, może jakoś wyciągną konsekwencje wobec tej kobiety!! |
|
|
|
|
#2109 |
|
Rozeznanie
|
Sophie pisz skarge! Masakra co za babsko! Tych czasach odzywac sie tak do pacjeta! Masakra...
Dlatego ja za rzadne skarby nie chce isc do baby ginekologa, mialam 'przyjemnosc' watpliwa odwiedzic trzy, i wszystkie trzy podobnie mnie potraktowaly, wtedy bylam mloda i glupia, ale teraz tak bym tego nie zostawila. Teraz wybieram facetow, sa zyczliwsi. Moj gin z polski ma czasami chamski i gburowaty ale tak na pewno by nie potraktowal swojej pacjentki Ehh jeszcze 1,5 h pracy
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie to nie dziwi.. nigdy na spoko lekarza z nfz nie trafilam :/
|
|
|
|
#2111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tacy wlasnie sa BARDZO CZĘSTO Lekarze na nfz W 1ciazy trafiłam wlasnie na taka lekarke ktora bez USG o 2w nocy stwierdziła - zaczyna się poronienie. Pytalam w panice co teraz! A ta NIC proszę isc do domu spac i czekać! Od tego czasu mam uraz do lekarza nfz U prywatnego lekarza siedzę 30-40min Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2015-11-02 o 16:37 |
|
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
A mój pan dr na nfz bardzo mily. Co prawda krótka wizyta,bo raptem 5min, ale i badanie na fotelu i usg od ręki. Wypisał skierowanie na badania krwi i moczu, dal wydruk z usg i kazał przyjśc za 2 tyg. Serduszko biło!
|
#2113 | |
|
Ania
|
Cytat:
dobra wiadomość )A z lekarzami niestety różnie bywa.. |
|
|
|
|
#2114 |
|
Rozeznanie
|
Super Caryco
serduszko juz bilo zazdroszcze tej pieknej muzyki
|
#2115 | |
|
tut tuut
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
następna wizyta 16.11
|
#2117 |
|
Zadomowienie
|
Caryca gratulacje!
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo :/
Cytat:
|
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy
To co Sophie napisala o tej lekarce masakra jakaś! Kurczę jak można na pierwszej wizycie straszyć poronieniem. Ok zawsze jest ryzyko, ale po jakaś cho***e wywolywać wilka z lasu. Straszna ta lekarka. Cieszę się, że mam z pracy pakiet Medicover i za chwilę minie 2 lata jak korzystam głównie z prywatnej opieki medycznej. Poza urlogiem, który mnie od lat leczy i chodzę na NFZ. Byłam dziś u stomatologa, Wszystkie ząbki zdrowe
|
#2121 |
|
Raczkowanie
|
Co do lekarzy to ja też miałam pecha moja pani doktor do której chodziłam prywatnie nie chciała mi zlecić żadnych badan po poronieniach po trzecim razie jak serduszko przestało bić powiedziałam jej ze wiem ze to są poronienia nawykowe i ze teraz to już muszę zrobić badania a ona na to że w szpitalu za dopłata mogą zbadać mój zarodek czy cos takiego .Pojechałam do szpitala na wywołanie poronienia i zabieg pani ginekolog ktora mnie przyjęła pytała sie dlaczego nie mam już po drugim żadnych badan i zaraz napisała mi całą listę co mam zrobić po wyjściu z szpitala. Czasem wydaje mi sie ze co niektórzy lekarze nie maja takiej wiedzy jak powinni i my pacjentki przez to cierpimy
|
|
|
|
#2122 | |
|
tut tuut
|
Cytat:
Anuszka, juz po wizycie? |
|
|
|
|
#2123 |
|
Raczkowanie
|
Tak sie nakręciłam przez ta lekarkę ze nie bede juz nic więcej pisac zeby nie zaszkodzić małej.
Anuszka, Michru jak tam? |
|
|
|
#2124 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja trafiłam na kilku nawet ok, którzy z czasem albo mieli takie kolejki, że dawałam sobie spokój, albo się robili jacyś dziwni. Teraz mam taką nawet spoko lekarkę na NFZ ale i tak zamierzam chodzić równolegle prywatnie. Na NFZ chciałabym badania robić a konsultować wszystko prywatnie. Cytat:
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Sophie co to za babsztyl okropny
Pisz koniecznie skargę, jeżeli ma pomóc U mnie po wizycie w porządku ![]() Zmartwiła się jednak moją glukozą! Na czczo miałam aż 96 i muszę ją koniecznie powtórzyć. Miałam też ślad białka w moczu, co nie powinno się pojawić. Kolejne badania zrobię za jakieś 3-4 tyg. przed wizytą.Teraz czekam na usg prenatalne i test pappa. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- CarycaKatharina gratuluję serduszka
|
#2126 |
|
tut tuut
|
Boziuniu, toz to mega komplement... "Alez masz dorodna macice"
![]() Wyniki moze po powtorce beda lepsze? Grunt ze dziecinka dobrze soe rozwija |
|
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
Michiru co z TOBĄ?
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam ślad białka w moczu, dostałam antybiotyk- monural. |
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
Caryca gratulacje!
Ja przed chwila dzwoniłam do swojego lekarza "pochwalić sie" wynikami i mam kupic sobie żelazo bo straszy anemia :/ i jutro mam podejść po antybiotyk na ta bakterie w moczu troche sie cykam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

nawet na fotel jie usiadłam! Wizyta gdyby nie moje natręctwo i zdecydowanie trwałaby 3 minuty!

serduszko juz bilo

i muszę ją koniecznie powtórzyć. Miałam też ślad białka w moczu, co nie powinno się pojawić. Kolejne badania zrobię za jakieś 3-4 tyg. przed wizytą.