|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
chyba zrozumiecie
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, mam dziwnych sąsiadów nade mną. Dzisiaj rano kurier zostawił u mnie przesyłkę do nich. Przed chwilą byłam w kuchni i wylookałam przez okno, że właśnie sąsiad przyjechał. Otwieram drzwi na klatkę i daję mu przesyłkę, a ten do mnie gada, że żona złoży skargę na kuriera, bo tak nie może być
![]() No cóż z jego żoną miałam raz do czynienia, na samym początku jak się wprowadziliśmy. Siedzieliśmy sobie w czwórkę - ze szwagrem i jego dziewczyną, piątek koło 1 w nocy. Muzyka leciała naprawdę cicho, bo cały czas dyskutowaliśmy między sobą, a ja nie lubię przekrzykiwać muzyki. A sąsiadka z góry przyszła w szlafroku, żeby ściszyć, bo ona nie może zasnąć. Miesiąc po nas - na moim piętrze na przeciwko wprowadziło się takie młode małżeństwo... i jak oni robią imprezy to na całego. Włączają mikrofon i śpiewają karaoke, przygrywają na organakach, walą w jakieś bębny... normalnie szał. A czasem jeszcze wyjdą na balkon i drą ryje. I tak ciekawi mnie, czy u nich też bywa w tym uroczym szlafroczku
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie mnie kopnijcie w tyłek bo prawie cały dzień leżę i nic wiele nie robię...
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam Was pytać o to liczenie ruchów dziecka, bo natknęłam się na coś takiego https://mamotoja.pl/liczenie-ruchow-...2237,r1p1.html |
|
|
|
|
#2105 |
|
Rozeznanie
|
Aninis mam identyczna sąsiadkę. Z tym że twoja przychodzi w uroczym szlafroczku, a moja wezwała raz policję
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sąsiad odbierając ode mnie przesyłkę wymownie spojrzał na mój brzuch... ciekawe, czy będą przychodzić, bo dziecko płacze i oni nie mogą spać. Oni dzieci nie mają, a tak na oko są koło 40tki, więc nie tacy starzy, żeby być takimi ramolami. Jak skończyłam z sąsiadem gadać, to pytam się tż, czy ja wyglądam na tłustą, czy widać, że jestem w ciąży, bo jakoś dziwnie się gapił na mój brzuch. Tż zmierzył mnie badawczo wzrokiem i orzekł: masz za chude nogi, żeby mieć taki tłusty brzuch Ja tam nigdy nie byłam u sąsiadów z naprzeciwka, że jest za głośno. Nawet jak obudziłam się o 4 nad ranem, bo imprezowicze toczyli między sobą spór na balkonie na jakże uroczy temat jakim była gadka, kto po czym bardziej rzygał Ale teraz jak będzie maleństwo, to pewnie będę musiała nie raz się pofatygować i uciszyć towarzystwo, a najlepsze dla mnie by było, jakby mi dawali znać wcześniej, że będą imprezować, to bym sobie gdzieś po prostu pojechała i problem z głowy. |
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogolnie pani pytała kiedy ruchy poczułam to mówię że 20t3d a ona co tak późno? Bo spojrzała ze w 3 ciazy jestem ale doczytała ze dopiero pierwsza prawidłowa wiec stwierdziła że ok ;-) Moja przyjaciółka urodziła 5miesiacu temu bliźniaczki i mówiła ze jej lekarz nie kazał liczyć ruchów. Więc to chyba od lekarza zależy. W każdym razie mam liczyć tak: Jak dziecko się rusza non stop przez 15min to jest liczone jako 1 ruch jak wiec jak się rusza godzinę non stop to już 4 ruchy, a jak jest tak ze cisza i nagle dziecko kopie i znów cisza to też jest liczone jako jeden ruch. I ma być 11 i więcej ruchow w ciągu 12 godz 10 i mniej to za mało ale tak jak mówię dopiero od 30tyg. Aha i ja mam wersję starodoawna tzn karteczka z tabelka z datami i mam wpisywać kreseczki ;-)
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2015-11-03 o 15:36 |
|
|
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() innych nie znalazłam Cytat:
otóż Pani mieszkała z synem. Niestety syn zachorował na raka i długi czas leżał w domu. Jak my się wprowadziłyśmy obok to syn już był zdrowy i wrócił na studia, ale ta wiecznie wzywała policję... ba zdarzyło się jej podobno nawet jak nas nie było tak czy inaczej w końcu policja wlepila jej mandat i zaczeła odwiedzać nas samodzielnie Potem się dowiedziałyśmy, że nie tylko my z nią miałyśmy problem
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-11-03 o 15:38 |
||
|
|
|
#2109 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam jedną taką sąsiadkę, z którą miewaliśmy spięcia po wprowadzeniu się, ale ona chyba ma ze wszystkimi młodymi problem z tego co słyszałam, bo u nas nigdy imprez nie było, głośnej muzyki czy coś, a jej np przeszkadza, że rozmawiamy, chodzimy po domu jak jest już cisza nocna, idp. Nawet jej przeszkadzało jak po 22 wracałam z pracy, że głośno się zachowuje, biorę prysznic, itp
Ale u mnie ogólnie osiedle emerytów i wszyscy chcieliby żeby chodzić na palcach najlepiej i mówić szeptem :P Już widzę ich zaborczy wzrok na moim brzuchu kiedy ich mijam, przecież takie dzieciątko zburzy tutaj ich wizję świata
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się wychowywałam na osiedlu emerytów... masakra... nie biegać po trawie bo się zadeptcze, kwiatki nie zrywać, bo ma być ładnie, w piłkę nie grać, bo się asfalt ściera
|
|
|
|
|
#2111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale w jakim celu to się robi ? ![]() Cytat:
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2114 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zasypiam na prawym boku. Na lewym mi nie wygodnie a w ogóle to wiele bym dała żeby pospać sobie na brzuchu. Tak bardzo mi tego bbrakuje ![]() Cytat:
Chociaż ja przed urodzeniem dziecka też byłam z tych mega wrażliwych i wszystko potrafiło mi przeszkadzać więc jestem w stanie takich ludzi zrozumieć. Do dziś nienawidzę nawet najmniejszych basów gdy gdzieś leci muzyka. Teraz niestety to my jesteśmy źródłem nocnego hałasu i kilka razy słyszałam łomotanie w kaloryfer a raz nawet mieliśmy wizytę sąsiadki (tylko wtedy Mała była chora, nie radziła sobie z zapchanym nosem i co zasnęła to się przebudzała z płaczem).
|
|
|
#2115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
i miałam pode mną taką sąsiadkę, co non stop ryja darła, że hałasujemy. Np. około 23 idę do wc i spuszczam wodę, a ta ryja drze na pół bloku, że spać przez nas nie może i co my tam robimy.To było ładne parę lat temu i pamiętam, że do każdych zakupów w realu dawali wtedy taki szklane kulki ze śmiesznymi minkami... niby dla dzieci jakieś zabawki, czy coś. Miałam tych kulek od groma i jak sąsiadka darła ryja, to zaczęłam je puszczać po podłodze, hasał był niezły jak się toczyły po dębowym parkiecie i oczywiście moje koty się na nie rzucały i robiły jeszcze większą rozpierduchę po całej chałupie odbijając je łapami i tak w kółko. Po jakimś miesiącu sąsiadka chyba skojarzyła fakty, że im więcej drze ryja, tym większy hałas robimy i przestała się drzeć.
|
||
|
|
|
#2117 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Ja mojej czesto nie czuje... a nawet jesli to delikatnie DZIEWCZYNY MAM ZDJECIA ! Juz wrzucam. Kocyk Minky - dziś właśnie zamówiłam do niego poduszkę Minky cytrynową i brzoskwiniową chusteczkę (apaszkę) Minky - to bedzie nasz zestaw wózeczkowy Tu kocyk Minky z rogalem do spania (polecam!!!) dla Mamy i rożek dla maluszka ![]() Zestaw ciuszkow, prezent ślubny. Kaftanik półśpiochy i niedrapki (jedna gdzieś uciekla) z allegro ![]() CDN
|
|
#2118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w całym bloku miałam przez to tylko 2 koleżanki, a resztę z innych bloków.---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
![]() A co do hałasów, to ja z tych co mają lekki sen niestety i od lat śpię z zatyczkami w uszach, chociaż przy moim tż niewiele dają. |
||
|
|
|
#2119 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Niedrapki i skarpetki
Ciepla czapeczka ibuciko skarpetki - prezent slubny Zestaw sukienka z body - prezent slubny Wygrana na allegro - kombinezon na wyjscie ze szpitala r.56 za 5 zł ![]() Kolejny prezent slubny ![]() Kolejny ![]() Sliniaczki za allegro byly po ok 2.50 zł i bodziak z Auchan za ok 10 zl ![]() I na koniec drugi kocyk. Moze nie taki cudny jak Minky, ale w dotyku jak puch - cudowny ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Tyle Bo podkładów poporodowych, wkładek laktacyjnych Wam oszczędzę Kiedys wysle moze fotki akcesoriow bo tez tego podostawalismy, ale juz ciemno jest i zdjecia wyjda do d
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym rogalem śpisz? Ja do tej pory śpię z takim małym jaśkiem, kiedyś zasypiałam z nim pod brzuchem, ale teraz w ciąży wciskam go pod cycki haha. Ostatnio wytargałam z szafy taką większą poduchę, żeby wypróbować do spania (bo zastanawiałam się nad rogalem), ale ja się tak w nocy wiercę, że mnie to bardziej wkurzało niż pomagało i oczywiście jak się obudziłam to wielka poducha leżała na podłodze. A jasiek oczywiście był przy mnie. |
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ciuszki cudne takie słodkie
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Esor mam takiego samego rogala w takiej samej poszewce w kropki
eleganckie ciuszki
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Esor śliczne te rzeczy
A ruchy to gdzieś od 30 tygodnia, nie teraz jeszcze, bo wiadomo, że teraz to nawet jak się dziecko rusza to można jeszcze nic nie czuć, tymbardziej jak się niedawno poczuło.
|
|
|
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Co za kaszanka. Moja tarczyca fioła dostała i hormony się kompletnie rozjechały. Z czego TSH skoczyło do 3,5; jestem bardzo niezadowolona tym faktem. Żelaza w dalszym ciągu mało, pewnie to też się do tego wzrostu hormonu przyczyniło. Mocz pięknie w normie, antybiotykoterapia poskutkowała. I jeszcze krzywa cukrowa 75 g, na czczo glukoza we krwi 86, po 2 godz 146 (norma do 140) i nie wiem co o tym myśleć .---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Esor bardzo ładne są te rzeczy, naprawdę wszystkie.
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby niewiele przekroczona norma ale zawsze....przejdziesz na dietę i będzie dobrze to nie na całe życie ta cukrzyca tylko w tym szczególnym czasie się zdarza
|
|
#2126 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Szczerze polecam bardzo tego rogala. Nie tylko do spania, ale tez super sie w nim lezy na plecach jak w kojcu (masz wtedy i podglowek i nogi troche wyzej). Spac w nim spie, owszem nie cala noc (nie umiem w jednej pozycji calej nocy i czesc spie na lewym a czesc na prawym boku), ale zasypiam i jest bardzo wygodnie kupilam na llegro za okolo 100 zl z wysylka (oryginalny z Motherhooda kosztuje chyba 180 zl) i jestem zadowolona ![]() Dzieki dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
A bierzesz Euthyrox? Jesli tak to jaka dawke? ![]() Nie dziwie sie, ze sie przejmujesz, tez bym sie rpzejmowala, ale nie martw sie, w ciazy to "normalne" i naprawde da sie to obejsc i bedziesz miala zdrowego bobaska
|
|
#2127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Esor- szał ciał !!! Super łupy i goście również się spisali ![]() Wszystkie rzeczy śliczne
|
|
|
#2128 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Ojej naprawde nie pomoglo??? Moj TŻ tez ma krzywa przegrode i to mocno, nie moze w ogole lezec na prawym boku (bo nie moze wtedy oddychac) i tez podchrapuje i sie zbiera juz od kilku lat do tej operacji, ale ogolnie to chce. ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Uff to mnie uspokoilas
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie tż dostał skierowanie na zabieg - czas oczekiwania 1 rok. Stwierdził, że nie pójdzie do szpitala jak nasze dziecko będzie takie malutkie, bo będzie miał stracha zostawić mnie samą A jak trochę o tym poczytał, to już w ogóle zrezygnował.
|
|
|
|
|
#2130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na samo chrapanie to może i pomoże ale na pozbycie się kataru niealergicznego w naszym przypadku nie pomogło.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

nie zamartwiaj się na zapas waga maluszków ciągle się zmienia więc do porodu jeszcze
Żebyś już wiedziała na jakie zakupy się wybrać

tak czy inaczej w końcu policja wlepila jej mandat i zaczeła odwiedzać nas samodzielnie 

Może ktoś z Was ma coś sprawdzonego, a może faktycznie mamy suche powietrze i nawilżacz by się sprawdził 
jakim cudem miałabym niby przespać całą noc na lewym boku??? i tak do 9 m-ca ? 

.