|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
![]() chyba zrozumiecie ![]()
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, mam dziwnych sąsiadów nade mną. Dzisiaj rano kurier zostawił u mnie przesyłkę do nich. Przed chwilą byłam w kuchni i wylookałam przez okno, że właśnie sąsiad przyjechał. Otwieram drzwi na klatkę i daję mu przesyłkę, a ten do mnie gada, że żona złoży skargę na kuriera, bo tak nie może być
![]() ![]() No cóż z jego żoną miałam raz do czynienia, na samym początku jak się wprowadziliśmy. Siedzieliśmy sobie w czwórkę - ze szwagrem i jego dziewczyną, piątek koło 1 w nocy. Muzyka leciała naprawdę cicho, bo cały czas dyskutowaliśmy między sobą, a ja nie lubię przekrzykiwać muzyki. A sąsiadka z góry przyszła w szlafroku, żeby ściszyć, bo ona nie może zasnąć. Miesiąc po nas - na moim piętrze na przeciwko wprowadziło się takie młode małżeństwo... i jak oni robią imprezy to na całego. Włączają mikrofon i śpiewają karaoke, przygrywają na organakach, walą w jakieś bębny... normalnie szał. A czasem jeszcze wyjdą na balkon i drą ryje. I tak ciekawi mnie, czy u nich też bywa w tym uroczym szlafroczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Weźcie mnie kopnijcie w tyłek bo prawie cały dzień leżę i nic wiele nie robię...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam Was pytać o to liczenie ruchów dziecka, bo natknęłam się na coś takiego https://mamotoja.pl/liczenie-ruchow-...2237,r1p1.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Rozeznanie
|
Aninis mam identyczna sąsiadkę. Z tym że twoja przychodzi w uroczym szlafroczku, a moja wezwała raz policję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sąsiad odbierając ode mnie przesyłkę wymownie spojrzał na mój brzuch... ciekawe, czy będą przychodzić, bo dziecko płacze i oni nie mogą spać. Oni dzieci nie mają, a tak na oko są koło 40tki, więc nie tacy starzy, żeby być takimi ramolami. Jak skończyłam z sąsiadem gadać, to pytam się tż, czy ja wyglądam na tłustą, czy widać, że jestem w ciąży, bo jakoś dziwnie się gapił na mój brzuch. Tż zmierzył mnie badawczo wzrokiem i orzekł: masz za chude nogi, żeby mieć taki tłusty brzuch ![]() Ja tam nigdy nie byłam u sąsiadów z naprzeciwka, że jest za głośno. Nawet jak obudziłam się o 4 nad ranem, bo imprezowicze toczyli między sobą spór na balkonie na jakże uroczy temat jakim była gadka, kto po czym bardziej rzygał ![]() Ale teraz jak będzie maleństwo, to pewnie będę musiała nie raz się pofatygować i uciszyć towarzystwo, a najlepsze dla mnie by było, jakby mi dawali znać wcześniej, że będą imprezować, to bym sobie gdzieś po prostu pojechała i problem z głowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogolnie pani pytała kiedy ruchy poczułam to mówię że 20t3d a ona co tak późno? Bo spojrzała ze w 3 ciazy jestem ale doczytała ze dopiero pierwsza prawidłowa wiec stwierdziła że ok ;-) Moja przyjaciółka urodziła 5miesiacu temu bliźniaczki i mówiła ze jej lekarz nie kazał liczyć ruchów. Więc to chyba od lekarza zależy. W każdym razie mam liczyć tak: Jak dziecko się rusza non stop przez 15min to jest liczone jako 1 ruch jak wiec jak się rusza godzinę non stop to już 4 ruchy, a jak jest tak ze cisza i nagle dziecko kopie i znów cisza to też jest liczone jako jeden ruch. I ma być 11 i więcej ruchow w ciągu 12 godz 10 i mniej to za mało ale tak jak mówię dopiero od 30tyg. Aha i ja mam wersję starodoawna tzn karteczka z tabelka z datami i mam wpisywać kreseczki ;-)
![]() ![]() ![]() ![]() 07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2015-11-03 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() innych nie znalazłam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Potem się dowiedziałyśmy, że nie tylko my z nią miałyśmy problem ![]() Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-11-03 o 14:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam jedną taką sąsiadkę, z którą miewaliśmy spięcia po wprowadzeniu się, ale ona chyba ma ze wszystkimi młodymi problem z tego co słyszałam, bo u nas nigdy imprez nie było, głośnej muzyki czy coś, a jej np przeszkadza, że rozmawiamy, chodzimy po domu jak jest już cisza nocna, idp. Nawet jej przeszkadzało jak po 22 wracałam z pracy, że głośno się zachowuje, biorę prysznic, itp
![]() Ale u mnie ogólnie osiedle emerytów i wszyscy chcieliby żeby chodzić na palcach najlepiej i mówić szeptem :P Już widzę ich zaborczy wzrok na moim brzuchu kiedy ich mijam, przecież takie dzieciątko zburzy tutaj ich wizję świata ![]()
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się wychowywałam na osiedlu emerytów... masakra... nie biegać po trawie bo się zadeptcze, kwiatki nie zrywać, bo ma być ładnie, w piłkę nie grać, bo się asfalt ściera ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2114 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zasypiam na prawym boku. Na lewym mi nie wygodnie a w ogóle to wiele bym dała żeby pospać sobie na brzuchu. Tak bardzo mi tego bbrakuje ![]() Cytat:
Chociaż ja przed urodzeniem dziecka też byłam z tych mega wrażliwych i wszystko potrafiło mi przeszkadzać więc jestem w stanie takich ludzi zrozumieć. Do dziś nienawidzę nawet najmniejszych basów gdy gdzieś leci muzyka. Teraz niestety to my jesteśmy źródłem nocnego hałasu i kilka razy słyszałam łomotanie w kaloryfer a raz nawet mieliśmy wizytę sąsiadki (tylko wtedy Mała była chora, nie radziła sobie z zapchanym nosem i co zasnęła to się przebudzała z płaczem).
![]() |
#2115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() To było ładne parę lat temu i pamiętam, że do każdych zakupów w realu dawali wtedy taki szklane kulki ze śmiesznymi minkami... niby dla dzieci jakieś zabawki, czy coś. Miałam tych kulek od groma i jak sąsiadka darła ryja, to zaczęłam je puszczać po podłodze, hasał był niezły jak się toczyły po dębowym parkiecie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Ja mojej czesto nie czuje... a nawet jesli to delikatnie ![]() ![]() DZIEWCZYNY MAM ZDJECIA ! ![]() ![]() Kocyk Minky - dziś właśnie zamówiłam do niego poduszkę Minky cytrynową i brzoskwiniową chusteczkę (apaszkę) Minky - to bedzie nasz zestaw wózeczkowy ![]() Tu kocyk Minky z rogalem do spania (polecam!!!) dla Mamy i rożek dla maluszka ![]() Zestaw ciuszkow, prezent ślubny. Kaftanik półśpiochy i niedrapki (jedna gdzieś uciekla) z allegro ![]() CDN
![]() |
#2118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
![]() A co do hałasów, to ja z tych co mają lekki sen niestety i od lat śpię z zatyczkami w uszach, chociaż przy moim tż niewiele dają. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Mamusia Luty 2016
|
Niedrapki i skarpetki
![]() Ciepla czapeczka ibuciko skarpetki - prezent slubny Zestaw sukienka z body - prezent slubny Wygrana na allegro - kombinezon na wyjscie ze szpitala ![]() ![]() Kolejny prezent slubny ![]() Kolejny ![]() Sliniaczki za allegro byly po ok 2.50 zł i bodziak z Auchan za ok 10 zl ![]() I na koniec drugi kocyk. Moze nie taki cudny jak Minky, ale w dotyku jak puch - cudowny ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Tyle ![]() ![]() Kiedys wysle moze fotki akcesoriow bo tez tego podostawalismy, ale juz ciemno jest i zdjecia wyjda do d ![]()
#2120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do tej pory śpię z takim małym jaśkiem, kiedyś zasypiałam z nim pod brzuchem, ale teraz w ciąży wciskam go pod cycki haha. Ostatnio wytargałam z szafy taką większą poduchę, żeby wypróbować do spania (bo zastanawiałam się nad rogalem), ale ja się tak w nocy wiercę, że mnie to bardziej wkurzało niż pomagało i oczywiście jak się obudziłam to wielka poducha leżała na podłodze. A jasiek oczywiście był przy mnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Esor mam takiego samego rogala w takiej samej poszewce w kropki
![]() ![]() ![]()
#2123 |
Zakorzenienie
|
Esor śliczne te rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Co za kaszanka. Moja tarczyca fioła dostała i hormony się kompletnie rozjechały. Z czego TSH skoczyło do 3,5; jestem bardzo niezadowolona tym faktem. Żelaza w dalszym ciągu mało, pewnie to też się do tego wzrostu hormonu przyczyniło. Mocz pięknie w normie, antybiotykoterapia poskutkowała. I jeszcze krzywa cukrowa 75 g, na czczo glukoza we krwi 86, po 2 godz 146 (norma do 140) i nie wiem co o tym myśleć ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Esor bardzo ładne są te rzeczy, naprawdę wszystkie.
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2126 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Szczerze polecam bardzo tego rogala. Nie tylko do spania, ale tez super sie w nim lezy na plecach jak w kojcu (masz wtedy i podglowek i nogi troche wyzej). Spac w nim spie, owszem nie cala noc (nie umiem w jednej pozycji calej nocy i czesc spie na lewym a czesc na prawym boku), ale zasypiam i jest bardzo wygodnie ![]() ![]() Dzieki dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() A bierzesz Euthyrox? Jesli tak to jaka dawke? ![]() Nie dziwie sie, ze sie przejmujesz, tez bym sie rpzejmowala, ale nie martw sie, w ciazy to "normalne" i naprawde da sie to obejsc i bedziesz miala zdrowego bobaska ![]()
![]() |
#2127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Esor- szał ciał !!! Super łupy i goście również się spisali ![]() Wszystkie rzeczy śliczne ![]()
![]() |
#2128 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Ojej naprawde nie pomoglo??? Moj TŻ tez ma krzywa przegrode i to mocno, nie moze w ogole lezec na prawym boku (bo nie moze wtedy oddychac) i tez podchrapuje i sie zbiera juz od kilku lat do tej operacji, ale ogolnie to chce. ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Uff to mnie uspokoilas ![]()
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie tż dostał skierowanie na zabieg - czas oczekiwania 1 rok. Stwierdził, że nie pójdzie do szpitala jak nasze dziecko będzie takie malutkie, bo będzie miał stracha zostawić mnie samą ![]() A jak trochę o tym poczytał, to już w ogóle zrezygnował. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na samo chrapanie to może i pomoże ale na pozbycie się kataru niealergicznego w naszym przypadku nie pomogło.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.