![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki aparat ortodontyczny?
Mówicie, że szybko wam leci czas. Mi na razie sie dluży do założenia
![]() Ale też się troche obawiam jak będę wyglądać, czy bedzie bolało i będę narzekać ,że po co mi to było ![]() ![]() Też tak teraz macie, że zwracacie większą uwagę na zęby innych ludzi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do narzekania... ja nawet jak bolało to ani przez sekundę nie pomyślałam "po co mi to było" mega się cieszę, że mam aparat ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Mnie wkurza ze niektórzy nie rozumieja mojego problemu ze nie podobają mi się moje zęby. Ze przeciez jest okej. Co mam im powiedziec ze ja bym im wszystkim wyprostowała bo dla mnie sa krzywe?
![]() A teraz jak patrze w lustro na zęby to jedyne co widze to te cholerne jedynki ![]() Jeszcze mi sie mała przerwa zrobiła... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Mój mężczyzna uważa, że nie potrzebuje żadnego aparatu i mam ładne ząbki
![]() No a ja chcę zęby idealne i już! 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Konto usunięte
|
Szczerze to ja czasami myślę" po co mi to było " wiele osób sie dziwi po co założyłam ten aparat przecież miałam równe zęby... Oczywiście tak nie jest, ludzie po prostu patrzą się na nas całościowo i tak oceniają. Ja żałuję tylko ze względu na słabe i piniszczone zęby , co z tego że będą równe jak prawie każdy ząb ma plombe...
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Ja wszystkim kto pyta odpowiadam że musiałam wyprostować bo scieram sobie gornymi dolne jedynki. I taka w sumie prawda |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zęby mam białe naturalnie, żadnych nachodzacych na siebie, więc ludzie nie dostrzegają mojego problemu ![]() ![]() Mojego mężczyznę nie przekonuje nawet fakt stwierdzenia mojej wady przez ortodontkę ![]() chouette_ na Wilczej faktycznie jest całkiem sympatycznie, zobaczę jak będzie dalej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ateris Czas edycji: 2017-01-28 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
U mnie w rodzinie teksty ze mi sie na starosc ( mam 30 lat) zachcialo haha
A mnie nie obchodzi czy ktos widzial moja wade czy nie , moj zgryz mi przeszkadzal Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Konto usunięte
|
Zastanawiam sie nad szczoteczką elektryczną lub soniczna bo po tej z curaprox nie czuję by zęby były czyste zauważam osad i ogólnie. .Muszę zmienić szczoteczke i chyba pastę bo od zawsze czyscilam Colgate whitening ale chyba przyszedł czas na porzadniejsze akcesoria. Irygator mnie nie przekonuje za dużo zachodu moim zdaniem. A jak wygląda waszą pielęgnacja zębów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Ja mam soniczna z irygatorem z watetpik.
Powiem Ci z irugatora jestem mega zadowolona bo ja mam sprezenie zebow wiec dociera w kazda szczeline oraz mam koncowke do aparatow ortodontycznych. Soniczna zas uratowala mi dziasla ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Wtajemniczenie
|
Ateris, ja też jestem ciekawa jak na Wilczej będzie w dalszej perspektywie, bo na razie wszystko super
![]() U mnie krzywe zęby są widoczne i jak na razie nikt się nie dziwił, że założyłam aparat ![]() ![]() Doma, z tego co mówiła mi moja ortodontka teraz już odchodzi się od wyrywania zębów, a raczej stosuje inne techniki. Mam duże stłoczenie, duże zęby, małą szczękę i żuchwę i wg orto da się to załatwić samym aparatem i strippingiem.
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." Edytowane przez chouette_ Czas edycji: 2017-01-28 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
Ja z racji tego ze mam maly usmiech nie widac bylo bardzo krzywych zebow.
U gory mialam tylko odwrocone 2jki . Za to dol ktorego nie widac to masakra mam ogromne sprezenie. Szczeliny miedzy zebami przy dziasle to jakas masakra juz pomijam ktawawienia dziasel. Teraz sie wiecej usmiecham niz przed ![]() Maz uwaza ze dodal mi uroku ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Rozeznanie
|
Wypowiem się z perspektywy osoby która zdjela juz aparat ;-) jedyny kryzys który miałam to o dziwo na poczatku retencji. Zeby po zdjęciu aparatu jak nie swoje, jeszcze trzeba nosić retencje prawie caly dzień - strasznie sepleniłam i takie tam ;-) w dodatku jeden ząb zaczął się lekko sprzeciwiać co dodatkowo nastroiło mnie do kryzysu. Ale minął jakiś czas, retencja przestała być tak uciazliwa i zeby tez stanely (odpukać!) wiec Dziewczyny - nigdy nie zalujcie założenia aparatu! Robicie to dla zdrowia swoich zębów ;-) a ludzie niech gadają - widocznie nie maja swoich problemów ;-) a co do mężów - Oni czasami po prostu musza wyrazić swoja opinie :P i niekoniecznie trzeba ich słuchać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak założyłam sobie teraz juz w doroslym zyciu to tata zapytał mnie "po co? przecież miałaś dobre zęby". Ja w szoku, bo znajomi wszyscy byli uprzejmi i nie dali mi tego odczuć ale uważają, że dobra decyzja wiadomo. Ale ludzie zwłaszcza bliscy potrafią zaskoczyć, latwo sie mowi po co ci to jak maja normalny zgryz.. Także ja już dawno przestałam słuchać innych. Autorytet najlepiej mieć samej w sobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Konto usunięte
|
Ja nikogo nie słucham ale z aparatem czuję sie brzydsza niż byłam. Po prostu zawsze wszyscy prawili mi kompletny że piękna ładna i t.D. A teraz patrzą się z przerażeniem i pytają "po co!!?" to jest najgorsze. A mąż powiedział Ty co na miss the Word wybieerasz się?Po co Ci te druty? Tak że wiecie..Ale Ci sie stało nie odstanie teraz muszę wszystkich przekonać że miałam wadę zgryzu A nie krzywe zęby
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie patrzę teraz na zęby innych i mało kto ma całkiem proste. Teraz będę miała zboczenie na tym punkcie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam to samo, tego dnia co założyłam aparat od razu wyczaiłam kilka osób w aparacie, bardziej patrzę na zęby ![]()
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaram się jak nastolatka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() teraz będę mieć zakładany w innym miejscu, ale na najbliższej wizycie zapytam czy mogę mieć lingwalny. Jeśli nie mogę to wezmę samoligaturujący ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pewnie w lutym już będę zadrutowana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI
dziewczyny czy używacie irygatorów? jeśli tak to dokładnie jakich?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Orto mi dala wyciagi, te najmocniejsze. Chciala przesunac dolne zeby zeby była symetria środka i żeby zlikwidowac jakis czarny trojkacik. Teraz patrze ze zęby sie przesunely za bardzo i znowu nie mam środka
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zadomowienie
|
I po wizycie u nowej ortodontki, 14.02 idę na czyszczenie kamienia poddziaslowego, a 22.02 zakładam już aparat na górę i dol.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI
Ja używam Panasonic Denta Care. Bardzo dokładnie czyści, ogólnie zdecydowanie widzę różnicę. Wcześniej próbowałam czyścić zęby zwykłą szczoteczką, ale jak teraz stosuję ten irygator, to nie ma porównania.
![]() Edytowane przez carriee17 Czas edycji: 2017-02-01 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.