Aparaty ortodontyczne cz. XVI - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-28, 11:37   #2101
ateris
Zakorzenienie

Dot.: Jaki aparat ortodontyczny?

Mówicie, że szybko wam leci czas. Mi na razie sie dluży do założenia
Ale też się troche obawiam jak będę wyglądać, czy bedzie bolało i będę narzekać ,że po co mi to byłoNo niestety mnie ominie wybieranie koloru gumekA może i stety.
Też tak teraz macie, że zwracacie większą uwagę na zęby innych ludzi?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ateris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-28, 11:45   #2102
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ateris Pokaż wiadomość
Mówicie, że szybko wam leci czas. Mi na razie sie dluży do założenia
Ale też się troche obawiam jak będę wyglądać, czy bedzie bolało i będę narzekać ,że po co mi to byłoNo niestety mnie ominie wybieranie koloru gumekA może i stety.
Też tak teraz macie, że zwracacie większą uwagę na zęby innych ludzi?

Ja tak mam odkąd zaczęlam poważnie myśleć o założsniu aparatu wszystkim się gapię na zęby
A co do narzekania... ja nawet jak bolało to ani przez sekundę nie pomyślałam "po co mi to było" mega się cieszę, że mam aparat i jakbym miała jeszcze raz podjąć decyzję to bym bez zastanowienia zdecydowała sie na założenie
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-28, 11:51   #2103
czekoladowoo
Zakorzenienie

Mnie wkurza ze niektórzy nie rozumieja mojego problemu ze nie podobają mi się moje zęby. Ze przeciez jest okej. Co mam im powiedziec ze ja bym im wszystkim wyprostowała bo dla mnie sa krzywe?

A teraz jak patrze w lustro na zęby to jedyne co widze to te cholerne jedynki

Jeszcze mi sie mała przerwa zrobiła...

czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-28, 13:04   #2104
ateris
Zakorzenienie

Mój mężczyzna uważa, że nie potrzebuje żadnego aparatu i mam ładne ząbkiw sumie pare osób mi się dziwiło po co mi to.
No a ja chcę zęby idealne i już! 😀

Stary 2017-01-28, 13:46   #2105
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mężczyzna uważa, że nie potrzebuje żadnego aparatu i mam ładne ząbkiw sumie pare osób mi się dziwiło po co mi to.
No a ja chcę zęby idealne i już! 😀

Skąd ja to znam było... "Ty masz krzywe zęby?" a teraz... "Tobie był potrzebny aparat?" albo "Ty miałaś krzywe zęby?" no miałam i to bardzo... niestety jedynka będzie musiała przejść drobną plastykę żeby wyglądała ładnie xD muszę poszukać dobrego stomatologa, który zrobi to starannie
22.08.18
IG
Stary 2017-01-28, 13:50   #2106
201704101323
Konto usunięte

Szczerze to ja czasami myślę" po co mi to było " wiele osób sie dziwi po co założyłam ten aparat przecież miałam równe zęby... Oczywiście tak nie jest, ludzie po prostu patrzą się na nas całościowo i tak oceniają. Ja żałuję tylko ze względu na słabe i piniszczone zęby , co z tego że będą równe jak prawie każdy ząb ma plombe...

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Ja wszystkim kto pyta odpowiadam że musiałam wyprostować bo scieram sobie gornymi dolne jedynki. I taka w sumie prawda
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-28, 14:05   #2107
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam było... "Ty masz krzywe zęby?" a teraz... "Tobie był potrzebny aparat?" albo "Ty miałaś krzywe zęby?" no miałam i to bardzo... niestety jedynka będzie musiała przejść drobną plastykę żeby wyglądała ładnie xD muszę poszukać dobrego stomatologa, który zrobi to starannie
Ja nie chcę szpary między jedynkami, no nie mogę się doczekać aż się złącząNie jest to diastema, tylko rozjechane trochę na boki. Nie lubię tego i jużDo tego góra, nie za bardzo pasuje do dołu, czego nie widać na pierwszy rzut oka.
Zęby mam białe naturalnie, żadnych nachodzacych na siebie, więc ludzie nie dostrzegają mojego problemuAle niech mówią co chcą, ważne, że my wiemy po co zakładamy
Mojego mężczyznę nie przekonuje nawet fakt stwierdzenia mojej wady przez ortodontkę"mówi, że jest co prostować, bo chce zarobić". 😀😂

chouette_ na Wilczej faktycznie jest całkiem sympatycznie, zobaczę jak będzie dalej

Edytowane przez ateris
Czas edycji: 2017-01-28 o 14:11

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-01-28, 14:18   #2108
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie chcę szpary między jedynkami, no nie mogę się doczekać aż się złącząNie jest to diastema, tylko rozjechane trochę na boki. Nie lubię tego i jużDo tego góra, nie za bardzo pasuje do dołu, czego nie widać na pierwszy rzut oka.
Zęby mam białe naturalnie, żadnych nachodzacych na siebie, więc ludzie nie dostrzegają mojego problemuAle niech mówią co chcą, ważne, że my wiemy po co zakładamy
Mojego mężczyznę nie przekonuje nawet fakt stwierdzenia mojej wady przez ortodontkę"mówi, że jest co prostować, bo chce zarobić". 😀😂

chouette_ na Wilczej faktycznie jest całkiem sympatycznie, zobaczę jak będzie dalej

A co on taki przeciwny? to nie facet będzie nosił aparat a aparat w niczym nie przeszkadza
22.08.18
IG
Stary 2017-01-28, 14:20   #2109
mogg
Zakorzenienie

U mnie w rodzinie teksty ze mi sie na starosc ( mam 30 lat) zachcialo haha
A mnie nie obchodzi czy ktos widzial moja wade czy nie , moj zgryz mi przeszkadzal

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-28, 14:24   #2110
201704101323
Konto usunięte

Zastanawiam sie nad szczoteczką elektryczną lub soniczna bo po tej z curaprox nie czuję by zęby były czyste zauważam osad i ogólnie. .Muszę zmienić szczoteczke i chyba pastę bo od zawsze czyscilam Colgate whitening ale chyba przyszedł czas na porzadniejsze akcesoria. Irygator mnie nie przekonuje za dużo zachodu moim zdaniem. A jak wygląda waszą pielęgnacja zębów?
Stary 2017-01-28, 14:25   #2111
mogg
Zakorzenienie

Ja mam soniczna z irygatorem z watetpik.
Powiem Ci z irugatora jestem mega zadowolona bo ja mam sprezenie zebow wiec dociera w kazda szczeline oraz mam koncowke do aparatow ortodontycznych.
Soniczna zas uratowala mi dziasla dziala zupelnie inaczrj od rlektrycznej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-28, 14:29   #2112
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
A co on taki przeciwny? to nie facet będzie nosił aparat a aparat w niczym nie przeszkadza
Nie tyle przeciwny, co uważa, że to moja fanaberia 😀

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie teksty ze mi sie na starosc ( mam 30 lat) zachcialo haha
A mnie nie obchodzi czy ktos widzial moja wade czy nie , moj zgryz mi przeszkadzal

Ciekawe co by powiedzieli na to, że sporo ludzi po 40tce teraz zakłada

Stary 2017-01-28, 14:56   #2113
chouette_
Wtajemniczenie

Ateris, ja też jestem ciekawa jak na Wilczej będzie w dalszej perspektywie, bo na razie wszystko super

U mnie krzywe zęby są widoczne i jak na razie nikt się nie dziwił, że założyłam aparat Więc dla mnie każda zauważalna zmiana będzie już dużym sukcesem

Doma, z tego co mówiła mi moja ortodontka teraz już odchodzi się od wyrywania zębów, a raczej stosuje inne techniki. Mam duże stłoczenie, duże zęby, małą szczękę i żuchwę i wg orto da się to załatwić samym aparatem i strippingiem.
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy."

Edytowane przez chouette_
Czas edycji: 2017-01-28 o 14:57
chouette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-28, 15:07   #2114
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tyle przeciwny, co uważa, że to moja fanaberia 😀

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Ciekawe co by powiedzieli na to, że sporo ludzi po 40tce teraz zakłada

Dziwi mnie, że ludzie dostrzegają w aparacie tylko kwestię estetyki (takie widzimisie) a aparat to nie tylko estetyka ale i zdrowie
22.08.18
IG
Stary 2017-01-28, 15:26   #2115
mogg
Zakorzenienie

Ja z racji tego ze mam maly usmiech nie widac bylo bardzo krzywych zebow.
U gory mialam tylko odwrocone 2jki .
Za to dol ktorego nie widac to masakra mam ogromne sprezenie.
Szczeliny miedzy zebami przy dziasle to jakas masakra juz pomijam ktawawienia dziasel.

Teraz sie wiecej usmiecham niz przed
Maz uwaza ze dodal mi uroku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-28, 15:36   #2116
Filifonka
Rozeznanie

Wypowiem się z perspektywy osoby która zdjela juz aparat ;-) jedyny kryzys który miałam to o dziwo na poczatku retencji. Zeby po zdjęciu aparatu jak nie swoje, jeszcze trzeba nosić retencje prawie caly dzień - strasznie sepleniłam i takie tam ;-) w dodatku jeden ząb zaczął się lekko sprzeciwiać co dodatkowo nastroiło mnie do kryzysu. Ale minął jakiś czas, retencja przestała być tak uciazliwa i zeby tez stanely (odpukać!) wiec Dziewczyny - nigdy nie zalujcie założenia aparatu! Robicie to dla zdrowia swoich zębów ;-) a ludzie niech gadają - widocznie nie maja swoich problemów ;-) a co do mężów - Oni czasami po prostu musza wyrazić swoja opinie :P i niekoniecznie trzeba ich słuchać
Filifonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-28, 16:58   #2117
Sylvana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Mnie wkurza ze niektórzy nie rozumieja mojego problemu ze nie podobają mi się moje zęby. Ze przeciez jest okej. Co mam im powiedziec ze ja bym im wszystkim wyprostowała bo dla mnie sa krzywe?

A teraz jak patrze w lustro na zęby to jedyne co widze to te cholerne jedynki

Jeszcze mi sie mała przerwa zrobiła...

ja miałam podobnie, bolało mnie, ze zwłaszcza rodzice kiedy dorastałam powinni zadziałać z ortodoncją a nie zrobili nic.
Jak założyłam sobie teraz juz w doroslym zyciu to tata zapytał mnie "po co? przecież miałaś dobre zęby".
Ja w szoku, bo znajomi wszyscy byli uprzejmi i nie dali mi tego odczuć ale uważają, że dobra decyzja wiadomo. Ale ludzie zwłaszcza bliscy potrafią zaskoczyć, latwo sie mowi po co ci to jak maja normalny zgryz.. Także ja już dawno przestałam słuchać innych. Autorytet najlepiej mieć samej w sobie.
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-28, 19:45   #2118
201704101323
Konto usunięte

Ja nikogo nie słucham ale z aparatem czuję sie brzydsza niż byłam. Po prostu zawsze wszyscy prawili mi kompletny że piękna ładna i t.D. A teraz patrzą się z przerażeniem i pytają "po co!!?" to jest najgorsze. A mąż powiedział Ty co na miss the Word wybieerasz się?Po co Ci te druty? Tak że wiecie..Ale Ci sie stało nie odstanie teraz muszę wszystkich przekonać że miałam wadę zgryzu A nie krzywe zęby
Stary 2017-01-28, 22:10   #2119
Milesood
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Mnie wkurza ze niektórzy nie rozumieja mojego problemu ze nie podobają mi się moje zęby. Ze przeciez jest okej. Co mam im powiedziec ze ja bym im wszystkim wyprostowała bo dla mnie sa krzywe? [/URL]
Mam tak samo
Milesood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-29, 00:23   #2120
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chouette_ Pokaż wiadomość
Ateris, ja też jestem ciekawa jak na Wilczej będzie w dalszej perspektywie, bo na razie wszystko super

U mnie krzywe zęby są widoczne i jak na razie nikt się nie dziwił, że założyłam aparat Więc dla mnie każda zauważalna zmiana będzie już dużym sukcesem

Doma, z tego co mówiła mi moja ortodontka teraz już odchodzi się od wyrywania zębów, a raczej stosuje inne techniki. Mam duże stłoczenie, duże zęby, małą szczękę i żuchwę i wg orto da się to załatwić samym aparatem i strippingiem.
Nie chciałaś Damona?

Tak sobie patrzę teraz na zęby innych i mało kto ma całkiem proste.
Teraz będę miała zboczenie na tym punkcieAparatów też zaczęłam więcej dostrzegać.

Stary 2017-01-29, 09:55   #2121
chouette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chciałaś Damona?

Tak sobie patrzę teraz na zęby innych i mało kto ma całkiem proste.
Teraz będę miała zboczenie na tym punkcieAparatów też zaczęłam więcej dostrzegać.

Ortodontka jak proponowała mi rozwiązania, to nie wspominała o Damonie. Nie wiem czy ze względu na wadę, czy z innych powodów, ja się nie dopytywałam, bo od razu raczej byłam zdecydowana na zwykły metal. Ale jestem ciekawa jak się sprawdza Damon

Ja mam to samo, tego dnia co założyłam aparat od razu wyczaiłam kilka osób w aparacie, bardziej patrzę na zęby
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy."

chouette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-29, 10:48   #2122
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chouette_ Pokaż wiadomość
Ortodontka jak proponowała mi rozwiązania, to nie wspominała o Damonie. Nie wiem czy ze względu na wadę, czy z innych powodów, ja się nie dopytywałam, bo od razu raczej byłam zdecydowana na zwykły metal. Ale jestem ciekawa jak się sprawdza Damon

Ja mam to samo, tego dnia co założyłam aparat od razu wyczaiłam kilka osób w aparacie, bardziej patrzę na zęby
No ja byłam nastawiona na zwykły metal, ale jednak więcej plusów u mnie za Damonem, bo trza paszcze mi rozszerzyćZa tydzień dowiem się co i jak i kiedy aparat.
Jaram się jak nastolatkaAle wiele lat czekałam na ten moment.

Stary 2017-01-29, 12:15   #2123
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
No ja byłam nastawiona na zwykły metal, ale jednak więcej plusów u mnie za Damonem, bo trza paszcze mi rozszerzyćZa tydzień dowiem się co i jak i kiedy aparat.
Jaram się jak nastolatkaAle wiele lat czekałam na ten moment.

ja też się zdecydowałam na samoligaturujący- głównie ze wzgledu na małe zamki i rzadsze wizyty
nawiedzonanarzeczona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-29, 21:52   #2124
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawiedzonanarzeczona Pokaż wiadomość
ja też się zdecydowałam na samoligaturujący- głównie ze wzgledu na małe zamki i rzadsze wizyty
I jak Ci z nim jest?

Stary 2017-01-29, 22:05   #2125
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
I jak Ci z nim jest?

jeszcze go nie mam, bo zmieniłam ortodontę. poprzedni chciał 2200 zł za zdjęcie aparatu o czym łaskawie poinformował mnie w dniu założenia aparatu, więc odpuścilam..
teraz będę mieć zakładany w innym miejscu, ale na najbliższej wizycie zapytam czy mogę mieć lingwalny. Jeśli nie mogę to wezmę samoligaturujący
nawiedzonanarzeczona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-30, 01:14   #2126
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawiedzonanarzeczona Pokaż wiadomość
jeszcze go nie mam, bo zmieniłam ortodontę. poprzedni chciał 2200 zł za zdjęcie aparatu o czym łaskawie poinformował mnie w dniu założenia aparatu, więc odpuścilam..
teraz będę mieć zakładany w innym miejscu, ale na najbliższej wizycie zapytam czy mogę mieć lingwalny. Jeśli nie mogę to wezmę samoligaturujący
To zdaje się będziemy w podobnym czasie zakładać ☺️
Ja pewnie w lutym już będę zadrutowana.

Stary 2017-01-30, 20:12   #2127
Smarrita
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI

dziewczyny czy używacie irygatorów? jeśli tak to dokładnie jakich?
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-31, 12:36   #2128
czekoladowoo
Zakorzenienie

Orto mi dala wyciagi, te najmocniejsze. Chciala przesunac dolne zeby zeby była symetria środka i żeby zlikwidowac jakis czarny trojkacik. Teraz patrze ze zęby sie przesunely za bardzo i znowu nie mam środka i teraz nie wiem. Chyba przestanę nosic te wyciagi zeby jeszcze bardziej nie poszło?

czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 16:16   #2129
87marta78
Zadomowienie

I po wizycie u nowej ortodontki, 14.02 idę na czyszczenie kamienia poddziaslowego, a 22.02 zakładam już aparat na górę i dol.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 22:03   #2130
carriee17
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI

Ja używam Panasonic Denta Care. Bardzo dokładnie czyści, ogólnie zdecydowanie widzę różnicę. Wcześniej próbowałam czyścić zęby zwykłą szczoteczką, ale jak teraz stosuję ten irygator, to nie ma porównania.

Edytowane przez carriee17
Czas edycji: 2017-02-01 o 19:34
carriee17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości