|
|
#2101 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Scent Bar LIX
Cytat:
![]() Bosche, nic nie wspominaj o remoncie, bo na samo słowo chora jestem nie cierpię. ![]() A moze potrzebujesz po prostu przerwy od poszukiwania zapachów i samych zapachow? Czasami tak bywa.
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Pogrubione Nom, ja Wam (Barowi) serio daruję tym razem ale "wyskoczyło" stado tak wkufiających problemów, że idę o zakład, że niejedna by rozpętała wojnę. Ale ja postanowiłam olać system. Chcę zrobić to na czym mi zależy, a reszta dziadostwa, trudno, niech sobie jest, juz dawno mi przeszło perfecto 3. ![]() Ostatnio we wszystkim czuję się nie sobą, albo jakbym miała 1000 lat, albo jakbym miała lat 11 - Nina jabłuszko. No taki niby miły zapach, nie da się przeczepić, ale serio czuję się w nim jak dziecko. Nie potrafię znaleźć siebie w zapachach. Wyluzowanej 30stki (z 5letnim hakiem, ale to tam nieistotne cyfry, ot chodzi z grubsza o przedział Luz i energia. Zest! Nie chłopczyca, nie nimfa wodna, nie pani w garsonce, nie kwiaty w wazonie. Ech.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-05-16 o 22:14 |
|
|
|
|
#2103 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
ale różowa świnkę piggy zostawiam ![]() W naszym kraju, w naszej rzeczywistości nie da sie byc perfetto Kurczkencja, nie pomogę z zapachami nie wiem co doradzić/ odradzić Tak sie zastanowiłam nad odnajdywaniem siebie w zapachach... Nie myslalam czy sie odnajduje w danym, ale jesli czymś sie psikam co mam i lubie, to raczej dobrze sie z tym czuje, chociaż nie wiem czy to tez odnajdywanie jakoweś?
|
|
#2104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ponieważ jadę do Krk, może jakaś łaskawa duszyczka zrobi mi zdjęcie, które ujdzie Cytat:
Teraz chęć mania czegoś jest tak duża, ze paradoksalnie nic nie jest zbyt dobre - wiem, bo sama tak mam, tyle, że mi akurat dobrze z tym (ale nigdy stałych perfum nie miałam) Cytat:
Ty mi się widzisz w Hermesie. Nie daj bosz Ogródki - no wiesz, te zielone butle. Albo w totalnej niszy - i czymś kompletnie abstrakcyjnym. Może nie ta Paella Lutka tylko L'Eau? A może w Zenie? Mnie on raził składnikami jednak Ja kupiłam sobie dziś zapach - i zamierzam przymnkąć oko na jakieś jego ew minusy, które niewątlpliwie zobaczę - bo jest bardzo mój
|
|
#2105 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Jaki, jaki? Ja dziś w Szpilkownie czułam sie bardzo bardzo happy i na miejscu
|
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem w tym, że te które lubię, obecnie nie wpisują się w to, co chcę nosić - CZYM CHCĘ PACHNIEĆ. Niech jest ta Szpilkówna, Angel, Philosykos - ja je lubię, ale teraz chcę polubić i nosić inne. Od tamtych mam przerwę Dzięksy, tak na głos sobie myślę. Bardziej mi to pomaga coś zobaczyć. Cytat:
![]() L'Occitane - tak, bardzo mojo brzmi, weszłam, testowałam, i problem w tym, że obecna kolekcja nie ma dla mnie NIC. Te ich piwonie, wiśnie i inne to dobre dla innych, nie dla mnie. Kompletnie nie mój styl Hermes? Ale że który? Żur? Bo Absolu nawet nawet, ale tez odstaje. Ten podstawowy to Pani w jedwabnej apaszce. Absolu już ciut bliżej mnie Ogródki Kompletnie abstrakcyjne to też nie ja - kocham wąchać, ale nie pachnieć. Aż tak sofistikejted nie jestem Lutek L'eau - no cóż, dla mnie to takie Kenzo L'eau Par, ozon, już było, ale obawiam się, obaaaaaaaaaaaaaaawiam się, że możesz mieć rację. Chociaż ja jestem bardziej bergamotową dziewczyną, więc hmmmmm. Zen - Zdradzisz? Rodrigez jakiś jednak? ![]() Jeszcze co do moich starych "ulubieńców" tęskni mi się za czymś na kształt Hot Couture. Tylko to też był zapach, który lubię, imo delicje malinowe, a nie wiem, czy akurat taki, którym chciałabym pachnieć. Nosiłam kiedyś Euphorię Blossom - nie krzywiłam się, była optymistyczna, świeża, ale ponownie, dziś pewnie wrzuciłabym ją do wora z "dziewczęcością". Jako i Stelle, choć te już są imo 20+, jednak świadomość różyczki, znów budzi we mnie "słitaśność" a tego nie cierpię na sobie wręcz. Ale miałam Stello-manię. Miałam wiele wersji, jednak lepiej ukłądały się zimą. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-05-16 o 23:55 |
||
|
|
|
#2107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A może Cartier takie są Orange L'Eau? A może po prostu nie lubisz lekkich zapachów i potrzebujesz czegoś cięższego, ale w mikro ilości? Np L'Instant Guerlaina? Chociaż ja Cię widzę w niszy L'Eau Lutka jest znacznie bardziej niekreslony i wieloznaczny niż Par Kenzo A Sisley 3 (eau de) - bardzo imbirowy i z jajem? Ja sobie kupiłam Artka Standard Comme des Garcons tralala Słuchaj, a może toaletowy Angel w tej kometowej flaszce? Albo któraś z Lolit tych lżejszych - taka jest fioletowa w mrożonym szkle A Narciso Narciso Rodrigueza? Ten biały sześcian? Scent Sheer?
|
|
#2108 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci za wnikliwość i uwagę
(Nie znam) No, to przynajmniej brzmi już bliżej mnie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem, jak można nie znać tego zapachu, no ale niestety stało się Nuty - no nie po mojemu druga część, więc może dlatego nie goniłam tego króliczka. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-05-17 o 00:45 |
|||||||||
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
A zielone Chloe? Absynt L'Artisana? A może któryś z Fragonardów? Przyznam się, że nie znam ich za dobrze
Velvet Orchid Forda z grubszej rury? Elle Intense YSL? A Perły? A może Rose de la Mer czy jakoś tak Parfums de Rosine? Citizen Queen JHaG?
|
#2110 |
|
Piers do przodu
|
A do propozycji Ju dodam White Patchouli Forda
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Absynta nie znam od L'Artisana. 2. A ja wcale 3. Śmierdzi na mnie tylko trochę mniej niż poprzednik ![]() 4. Mam i nienawidzę. A nie , przepraszam, doczytałam, że Intense. Ta była lepsza, to prawda. Nie mam jej, ale jakoś mimo wszystko nie jest mi z nią po drodze 5. Mam i nie są moje. Kamfora to nie moje drugie imię ![]() 6. Nie znam, ale poczytam. 7. Uuuuu, soza nazwa poczytam. Thnx.One mi się bardzo podobały Ja się kiedyś migałam, i wstydziałam tej brutalnej prawdy - przyznania, że perfumy na mnie śmierdzą. Ale kurcze, no wiele, zbyt wiele tak ma. Z konkretnych marek, konkretne nuty, no nie gra ta chemia i tyle. Smuteczek, ale cóż poradzę Dlatego trzymam się z dala od stricte piżmaków, stricte paczulowców, skór, tytoniów i pieprzów. WP Forda miało fajną rześkość w sobie, ale na blotterze only. Pewnie też na innych. No cóż. Szkoda. Dzięksy wielkie Zrobiłło się późno, zmykam bo jutro hard core - czyszczenie gispu Chyba sobie puszczę Enter Sandman do tego. Ostatnio mnie bardzo uspokaja.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-05-17 o 01:06 |
|
|
|
|
#2112 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. na mnie drogeria ![]() A ja idę zdzierać farbę ze skrzynki balkonowej, znaczy skrzynki, w którą się wsadza skrzynki
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2114 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Poducz Gu i będzie git, dzieci sa mega pojętne ![]() Gratsy ![]() Szkoda, ze nie mam pojęcia, jak on pachnie ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
ale z niszy wiecej nie znam, niźly Wy.
|
|
#2115 | ||||
|
Panaroja
|
spod zimna i syfozy
![]() Cytat:
Cytat:
chce mi się czegoś coby było odświeżające ale nie stricte lekki świeżak , kwiatowe ale nie kfiatkow-sratkowe i nie dryndusowe, bo nie ta pora , żeby nie było kąpotu ani dżemu alni landryny , ale żeby było trochę słodkie, ale w wytrawny sposób , ale nie za ostro , i takie z kopem , ale nie całkowicie wariackie , i żeby było do tego oryginalne , zadziwiające i szykowne ale nie po starobabsku z apaszką i szpilkami do kostiumu , no po prostu chce mi się rzeczy nieistniejącej a próbowałaś klasycznego Rumeura ? jest kwiatowy ale pachnie kwiatami , nie kfiatkami , tyle że na zimno jest za lekki , podobnie jak Forever&Ever diorowe , które też jest cudnie kwiatowe, ale lekkie, na ciepłą pogodę . A Ajmale próbowałaś ? niektóre są fajnie drzewno-wodne albo drzewno-świeże ale w dobrym sensie . Cytat:
2.o to to ![]() pewnie dlatego , że jesteśmy wybitnie wyjątkowe i nadzwyczajne ![]() Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#2116 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ok to za rabat biere z butami, jak coś bedzie, ze mnie podpuszczalyscie
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę wreszcie do tego malowania się zabrać (planuję lipiec ).Ewusi gratuluję mieszkania Macham po raz drugi
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#2118 |
|
Panaroja
|
hyhy
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#2119 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ja sie zbuntowałam póki co Ciekawe na jak długo starczy ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Ty nie hyhaj tak lepiej
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest tak, że nie ma fajnych zapachów, bo są. Powtórzę, mam je, lubię , ale chcę w innej kategorii niż słodko-drzewno -ambrowo-gourmand o!Rumeur klasyk - mam go w próbce czy nie mam? Chyba mam? Zobaczę. I chyba walnał mi proszkiem do prania po nosie to nawet nie użyłam na skórze ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- No właśnie dzis miało tak być (już wczoraj zmarzliśmy porządnie, nawet małżu zakatarzył). Po czym budzi mnie słoneczko Byłam rano na poczcie, i owszem rześko ale bez takiego brrrrrr. No ale właśnie wicher przyniósł syfiozkę ![]() Na pocieszkę, od jutra ma być tylko cieplej Zachmurzenia częściowe na wschodzie kraju ... ![]() Właśnie mam ostatnie godziny napawania się byleczym bo jak chuopin powróci to akcja armagedon - czyszczenie gipsu = pył wszędzie. Także dziś priorytety się pozmieniają, i miast zapachu będę pragnąć kąpieli i odgruzowania. ![]() Żeby było smerfniej to po niedzieli wchodzimy na tapetowanie u Mam, plus jakieś tam inne sufity, krany, łoteva. Ona wylatuje, my się wprowadzamy na dni kilka. Także taki przerywnik we własnym remoncie Żyć nie umierać Ktoś gotów pomyśleć, że to lubimy Ale nope
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-05-17 o 10:54 |
|
|
|
|
#2121 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
wspolczuje
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#2124 |
|
Nindżopesz
|
Chyyyba znam... szału nie było, mdło-owocowe czy jakoś tak. Ale z opisów wynika, że nie było mdłe więc chyba z czymś mylę.
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Wam, że ja SAMA mogłabym robić remont, znaczy z panem Złota Rączka, którego nie znam, nawet wakacje bym poświęciła, jesli miałby być robiony wg moich wskazówek. ALE i tak mam coraz więcej nadziei co do własnego mieszkania - mam nadzieję, że wreszcie zepsuje się telewizor wielkości psiej budy w rozmiarze L (czy wasi faceci TEŻ mają skłonność do wielkich sprzętów? Wielki ekran komputera, wielki telewizor - w im mniejszym pomieszczeniu stoi, tym lepiej )Pulp znam - ni taki ni siaki, wg mnie absolutnie nie twój Artek jest - tak ja go sobie wyobrażam, jak błysk, bardzo silnie skoncentrowane światło w postaci linii, a zapachowo to kadzidło wyzute ze wszystkich dodatkowych elementów, nawet kadzidła niekoniecznie przypomina - zimny, metaliczny, ale też i aromatyczny zapach z gatunku tych technicznych. Podobno tam coś drewnianego czują - ja nie. A przy tym jest w dziwny sposób przyjazny - mnie. Bo ani recenzji nie ma dobrych, ani popularności nie zdobył
|
|
#2127 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#2128 |
|
Piers do przodu
|
U mnie Rumeur to połączenie ixi z prlowskim zmywaczem do paznokci
|
#2129 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
2. Tak, ale płaskich, więc TV wiszą na ścianie, a laptop wsuwa się pod stolik kawowy. No i za telewizor Ja bym mu nawet trochę pomogła, może są filmiki na YT, jak niepostrzeżenie zepsuć telewizor. Mówię całkiem poważnie. Moje granice tolerancji się przesunęły już dawno na niebezpieczną stronę. Cytat:
No ale to fakt Cytat:
Czyli dobrze kojarzę. Próbki już dziś nie szukałam, nie mam już czasu. Żegnajcie!
|
|||
|
|
|
#2130 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Zachciało misie Chanel nr 5, w sumie juz dawno ale teraz sobie o tym przypominałam
nie wiem co najfajniej sie rozwija. Niby testowałam wszystkie w/w wymienione ale jyz jakis czas temu i nie pamietam nawet czy edp różniło sie znacząco od edt. Najlepiej wziac próbki, ale nikt nie da mi 3 pod rząd bez zakupu, a juz nakupowalam ostatnio aż za duzo
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

na... nieeee, nie na remont - choć powinnam, to jakoś zaciskam zęby. Na brak perfum 

A może ja potrzebuję czegoś zaskakującego? Typu czegoś całkiem innego niż poszukuję?
nie cierpię. 
Nie potrafię znaleźć siebie w zapachach. Wyluzowanej 30stki (z 5letnim hakiem, ale to tam nieistotne cyfry, ot chodzi z grubsza o przedział
bo To co opisałaś bardzo przemawia do mnie - taki bob asymetryczny

Ale że który? Żur? Bo Absolu nawet nawet, ale tez odstaje. Ten podstawowy to Pani w jedwabnej apaszce. Absolu już ciut bliżej mnie

Dlatego trzymam się z dala od stricte piżmaków, stricte paczulowców, skór, tytoniów i pieprzów. 

Muszę wreszcie do tego malowania się zabrać (planuję lipiec
hyhy
Ja bym mu nawet trochę pomogła, może są filmiki na YT, jak niepostrzeżenie zepsuć telewizor.