|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
Jelonek - i dopiero teraz mi piszesz o tym ? ! gdybym wiedziała wcześniej to z młodym poszlibyśmy do Zoo
w sumie na godzinę mogłabym się zerwać tylko musisz być w centrum
|
|
|
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
w warszawskim zoo to na gofry przy wejściu do budynku z gadami
![]() mmgi-fajnie że lepiej się czujesz, powodzenia na badaniach, będzie wszystko dobrze Ewka1368- powodzenia u hematologa! ![]() a z moim chudnięciem to jest długa i ciężka historia, mam przestawioną pod kopułą umiejętność radzenia sobie ze stresem i po prostu jak są jakieś problemy ......zajadam. no sama sobie wrogiem. Schudłam 7 kg, 3 już wróciło, bo kłopoty pewne ostatnio miałam. No i znowu walczę. U mnie jest tak - jak dobrze wyglądam i trzymam linię - znaczy że dobrze mi w życiu idzie. Kiedy są jakieś kłopoty od razu d. rośnie.
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-06-07 o 00:21 |
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina ja dziś jestem w tym zoo koleżeńsko jako opiekun z grupą młodszych dzieci, bo to takie ancymony, że 3 opiekunów to za mało. Teoretycznie bym się wyrwała, ale wiadomo jak to w praktyce. Faktycznie mogłam dać znać ci wcześniej, to byś wzieła syna i bym zięcia przy gofrach obadała
No trudno, daleko do stolicy nie mam, jeszcze się umówimy na spotkanie z naszą dzieciarnią.
|
|
|
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
Paulineczka, co Ty karmię dalej. Jestem dziś równo 13t0d wg ostatniego usg.
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Siedzę z córką u logopedy. Popijając kawkę i jedząc kanapkę. ![]() Kuba wczoraj wyrżnął głową o stół i ma wielkie AJA. ewka powodzenia u hematologa iwona zdrówka dla córki Linda ja nie potrafię znaleźć w sobie motywacji i upa rośnie. Mmg powodzenia na wizycie
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Mmgi jak tam druga ciąża?
Iwona- który Ty tydzień? Na kiedy masz termin ? ![]() Ja dzis na ktg jadę. Wlasnie robi sie zupka jarzynowa, ale kurde dalam tyle warzyw, ze lyzka będzie stala 😂 Ewka daj znac co tam u lekarza.. |
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
ewka, zycze juz skurczy co bys sie w te upaly nie meczyla!
mmgi, kciuki za wizyte! fajnie, ze samopoczucie lepsze! lindzia, cmok! czyli rozumiem, ze zaczynasz znowu chudnac ![]() Jas jeszcze nie spi i chyba go jakos przeciagne dzisiaj bez drzemki. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka, uwierz ze ja tez sobie życzę
Wczoraj 5 par drzwi umylam i co ...---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- A mi mloda śpi od 12. Szok. Ale dobrze, jedziemy dzos wieczorem na bulwar po ktg, na lody i duży plac zabaw wiec będzie miała sile. Ale ostatnio niezależnie jak dluga ma drzemkę chodzi spac 21-22... |
|
|
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
Ewka, jestem w 23 tc (22t 4d dokładnie), a termin mam na 7.10
![]() Kobieto widzę że Ty to wszystko robisz żeby już urodzić ![]() Ja pewnie też z obawy że Młoda się tak samo zasiedzi jak Zosiek to będę latać i wszystko robić Byłam wczoraj z Zosią u lekarza, ale trafiłyśmy na taką pindę że szkoda gadać Zrobiłam jej dzisiaj rano to badanie i co?? I NIC nie wyszło... Czyli dalej nic nie wiemy ![]() Na szczęście jak miała gorączkę wczoraj o 22 tak do teraz cisza, mam nadzieję że już będzie ok
|
#2110 |
|
Rozeznanie
|
Linda to z ta owianka tak na -7 zjechalas? wow to niech ci chude lata leca jak to oznaka dobrobytu u Cie
![]() Lilijka Ty to ciagle gdzies w biegu, nawet ten Twoj post byl jakis taki pozytywnie biegajacy, ale dobrze ze zdrowotnie mozesz odetchnac i oby jak najdluzej to trwało! Ewka555 u mnie gosc jak zostaje na dluzej to ma powiedziane tu jest kawa tu herbata i wio...tym bardziej jak ktos zapowiada sie do pomocy...po prostu jestes za dobra.. skonczylo sie moje pisanie- panna dostala sie na kolana... |
|
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za kciuki i życzenia powodzenia
![]() Aniela dziś wymiotuje, pierwszy raz od 16 i później już kilka razy, później chce pierś, ale po chwili wszystko zwraca |
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
mmgi, jedyne co mi sie skojarzylo - może skóra jakiegoś owoca jej gdzieś zalega?
|
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Jelonek - to trzymam cie za słowo, że niedługo z córką nawiedzicie stolice
mam na to świadków i jak było w z o o ? mmgi - Aczka może mieć rację podawaj córce dużo płynów !Linda - 7 kg ! świetny wynik jak ja zjade 2-3 kg to jestem mega zadowolona ![]() Aczka - Jan dał radę bez drzemki ? gdyby młody nie miał drzemki to o 17 by już spał. |
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
od 15 do 17 w piachu. tylko babki go tak dlugo trzymają przy zyciu. w domu by padl.
o 17.30 juz spal :p |
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina w zoo było fajnie, ale kilku kolejnych siwych włosów się dorobiłam.
Mmgi oby to nie było nic poważnego. Mała raz bez drzemki była i padła później niż zwykle. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
No nie wiem, może. W sumie wolałabym to niż jakiś wirus, ale nawet nie wiem co jadła u teściowej.
Aczka, zazdroszczę, że Jaś jest w stanie tak długo bawić się w piachu. Aniele w dalszym ciągu nic na tak długo nie zainteresuje. Piaskownica niestety też nie, mówi, że nie chce się w niej bawić. Ewka555, druga ciąża ok, zaczynam się czuć coraz lepiej, bo do tej pory było o wiele gorzej niż w pierwszej. No i jakoś mam większy lęk czy wszystko będzie ok. W pierwszej ciąży wzięłam, za pewnik, że będzie dobrze i myślałam o płci, o imionach, a w tej nie potrafię tak beztrosko się cieszyć. Myślę, że jak już się jest rodzicem, to ma się większa świadomość i zagrożeń i już się wie co można stracić. Tak mi się przypomniało jak Aczka kiedyś pisała, że byłaby się drugiej ciąży, bo teraz wszystko poszło dobrze, Jaś się zdrowo rozwija i by się bała czy za drugim razem też jej się tak poszczęści. Ja to doskonale rozumiem, bo mam podobnie. Nic się nie zmieniło w sprawie wizyty teściowej? |
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
mmgi, co jak co, ale trzeba teraz pozytywnie myslec. no co Ty! cmok
Janu jak usnal o 17.30 tak spi. (oczywiscie, budzik w tylku co 3h sie włącza) i tak cala noc. a moja siostra dzis przespala pierwszy raz noc. bez pobudki. ehh zazdro. |
|
|
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
mmgi - nie martw się, będzie wszystko dobrze, będziesz na pewno spokojniejsza po usg prenatalnym. Głowa do góry
aczka - wprawdzie jeszcze nie wszystko poukładałam, ale liczę że przerwę tę falę tycia i jednak znów schudnę pepa - tak, na owsiance tak schudłam mam to szczęscie że niewielka ilość owsianki mnie syci i nie chodzę głodna. po zjedzeniu warzywa czy owoca to po 5 minutach u mnie jakbym nic nie zjadła. a już jak ktoś mówi że zjadł jabłko i sobie strasznie pojadł to się zastanawiam że nie stowarzyszony z ruchem 'pro Ana' ![]() ![]() ![]() dziewczyny korzytsjące z basenów z dziećmi, mam pytanko.......czy to prawda że na basen muszę mieć dla dziecka prócz pieluchy specjalnej: - koło do kąpieli specjalne takie razem z majtkami, żeby nie przeleciało i nie odpłynęło górą -motylki na ramiona -szlafrok -spray do uszu natłuszczający z czy chodzicie na basen? może w weekend pójdziemy mam nadzieję że jak wejdę to woda nie wyleje ![]() ![]() ![]() dziś na obiad był ryż z gniecionymi truskawkami. bardzo posmakowało, mały jadł do ostatniego ziarenka, chyba z 40 minut ![]() po jedzeniu do wanny i usuwanie tego ryżu z każdego zakamarka, spod kolanek, z między paluszków......np ziarenka były wszędzie
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-06-08 o 13:26 |
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
lindzia, ja nic z tych akcesoriow na basen nie biore ze soba. nie ma takich wymagan i potrzeby tez, bo basen pelen zabawek dmuchanych itd.
![]() jedyny wymog - faceci musza miec obcisle gatki, a nie takie luzne hawajki ;P ryz z truskawkami - mniammm my monotematycznie - szparagi znowu
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Linda zawzięta jesteś na tę owsiankę. Gratuluję spadku wagi
![]() Mmgi będzie dobrze! Rozumiem twój lęk. Ja też będąc w ciąży ani razu nie pomyślalam, że coś może pójść nie tak. Beztroski czas to był dla mnie. Teraz jeszcze nawet w ciąży nie jestem, a tysiąc dziwnych myśli w głowie. Odpoczywaj, baw się z córką i czekaj na druga pociechę. |
|
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
|
Z dzieckiem wszystko ok, ale że względu na wykrywa bakterie w posiewie moczu kazał mi się zgłosić do szpitala na min tydzień.
Edytowane przez mmgi Czas edycji: 2016-06-08 o 19:17 |
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Mmgi nie stresuj się, ja tez leżałam w szpitalu ze względu na bakterie. Zrobią ci posiew, dadzą antybiotyk. Biedna Anielcia, tyle bez mamy będzie musiała wytrzymać.
|
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Jakby to była. Moja pierwsza ciąża, to bym poszła bez zastanowienia, ale teraz nie wiem czy się zgłoszę, czy zmienię lekarza i poszukam kogoś, kto mi wypisze antybiotyk do domu. Nie wyobrażam sobie jej na tyle zostawić, jeszcze w dodatku męża nie ma. Próbowałam mojego gina dziś przekonać, ale powiedział, że muszę dostać antybiotyk dożylnie
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Gin już ci namierzył jaka to bakteria? Może wystarczy zwykły antybiotyk? Ja leżałam tylko 3 dni.
|
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Tak, bo robiłam posiew i mam antybiogram. Nie wiem właśnie dlaczego powiedzial, że do szpitala na minimum tydzień i dlatego wolę skonsultować z innym. Może inny mi tylko antybiotyk przepisze i to wystarczy. Chociaż jeden już miałam. Mój gin prowadzący jest ordynatorem, może ma wolne łóżka na oddziale i chce zapelnic.
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, skonsultuj z kimś innym. Jak się da to lepiej uniknąć długiego pobytu w szpitalu. Aniela zostawała już z kimś na noc? Moja jeszcze nigdy i muszę ją kiedyś sprzedać do babci. Niech się wcześniej przyzwyczaja.
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Mmgi pewnie ze skonsultuj!
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
mmgi, grunt, że z dzieckiem wszystko dobrze!
ide spac, bo dzisiejszy dzien zaczal sie o 4.:banghead: |
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ho.
Ost pisalam zawzięcie postu dlugasne i cos poklikalam..wszystko sie usunęło. Ewka555 nie miałabym skrupułów by wykorzystać T. i odwdzięczyć sie za 'pomoc' ![]() Mgi życzę ci jy ułożyło się dobrze, obyli bez szpitala i leki do domu Nie wiem co bym zrobiła jakbym musiała iść na kilka dni do szpitala i miala zostawić Werke.. Nagrałam młodą na basenie, niestety inaczej niż na fb nie udało mi się wrzucić filmiku.. Moze jutro cos wykombinuje póki co, ewka1368 świadkiem ze młoda pływa sama ![]() Linda a skąd ty taka wyprawkę znalazłaś? bierzesz pieluchę, ręcznik a co jeszcze to twoja wola
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2016-06-08 o 23:20 |
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Naamarelle spróbuj wrzucić na jakiś hosting typu tinypic. Koniecznie muszę zobaczyć.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Wczoraj 5 par drzwi umylam i co ...

13.08.2011r.