|
|
#2101 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
No bo niemożliwe jest mówienie o faktach, nie? Musi od razu być coś jeszcze
wysłane telepatycznie
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
Co ty masz z tym gender?
|
|
|
|
#2103 |
|
I tak powiem
|
Fakty są takie, że minister edukacji, reprezentujący dany rząd decyduje o całym programie nauczania. Rodzice nie mają tu żadnego ruchu, nawet jeśli odda dzieci do nauki w prywatnej szkole, i tak program jest narzucony odgórnie.
|
|
|
|
#2104 |
|
Raczkowanie
|
Edukację seksualną można potraktować tak samo jak historię, matematykę czy geografię i uczyć o faktach. Skoro rodzice nie oburzają się, że ich powiedzmy 15-letnie dziecko uczy się jak obliczyć objętość kuli i przebiegu kongresu wiedeńskiego to dlaczego mają się oburzać, że dziecko będzie wiedziało jak dochodzi do zapłodnienia i że żeby uniknąć ciąży oraz chorób przenoszonych drogą płciową może zastosować prezerwatywy? Jak dziecko jest wychowywane w rodzinie katolickiej to tak czy siak na religii dowie się, że seks powinno uprawiać po ślubie a antykoncepcja jest zła.
|
|
|
|
#2105 |
|
I tak powiem
|
Nożem można zrobić kolację, jak i zabić. Tak samo edukacja może służyć zarówno nauczaniu jak i indoktrynacji. Państwo od samego początku wykorzystuje edukację na którą ma monopol jako narzędzie indoktrynacji.
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
#2107 |
|
I tak powiem
|
Gazeta Wyborcza jak zwykle w służbie społeczeństwu. Jak ono to mówią? Nam nie jest wszystko jedno.
|
|
|
|
#2108 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2017-02-08 o 16:59 |
|
|
|
#2109 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie poglad "zrob sobie dziecko dla dobra ojczyzny, bo muzulamnie nas zalejo i kto ci bedzie myl tylek na starosc". Mozna zaczynac dyskusje
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7775339 6]Dziwi mnie poglad "zrob sobie dziecko dla dobra ojczyzny, bo muzulamnie nas zalejo i kto ci bedzie myl tylek na starosc". Mozna zaczynac dyskusje
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mnie też to dziwi. Aktualnie chce mieć dziecko. Ale kilka lat temu,byłby to dla mnie wielki problem nie do zaakceptowania i gdyby pomimo stosowania antykoncepcji zdarzyła się wpadka to bym dziecka nie urodziła. Także,mnie dziwi takie zaglądanie w nie swoją macicę jeśli ktoś chce, to niech ma całą drużynę piłkarską, ale niech zaakceptuje to,że kogoś ciąży, poród i dzieci po prostu brzydzą i nie wyobrażają sobie tego przechodzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2111 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2112 |
|
Konto usunięte
|
Mnie w ogóle dziwi, że ktoś jest przeciwko aborcji. Jak ktoś nie chce, to niech jej nie robi. Kobieta tak czy tak ciążę usunie jak będzie zdeterminowana. Zabijanie dzieci, morderstwo... To że ludzie będą stać ma ulicach, krzyczeć i wywieszac wstrętne obrazy nic nie da, bo aborcje były, są i będą. Jak jej nie zrobię legalnie, to zrobię nielegalnie i tyle. Zapożyczę się, sprzedam co mam, a ciążę się usunie tak i tak.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2113 |
|
zielony stworek
|
A mnie ostatnio na fb spamują mamuśki wybierające życie
Nie wiem co Ci ludzie chcą osiągnąć i czemu to do mnie na priv też trafia ?
|
|
|
|
#2114 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to co chwilę słyszę w moją stronę niemiłe komentarze w związku z moim zadaniem na temat terminacji ciąży. Już słyszałam,że jestem nienormalna, nie powinnam być matką bo na to nie zasługuje bla bla bla.. a mój mąż powinien mnie zostawić, co z tego że mamy takie same poglądy i zdania w tym temacie... On pewnie mi i mówi tak do świętego spokoju ..
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2116 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2117 |
|
I tak powiem
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7775339 6]Dziwi mnie poglad "zrob sobie dziecko dla dobra ojczyzny, bo muzulamnie nas zalejo i kto ci bedzie myl tylek na starosc". Mozna zaczynac dyskusje
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Tacy ludzie nie wiedzą co piszą. U muzułmanów dzietność spada, tak samo jak u ludzi z zachodu, to normalne na pewnym etapie rozwoju cywilizacji: http://www.wykop.pl/ramka/1815898/gw...muzulmanskich/ W Europie dzietność muslimów jest tylko trochę większa niż u białych Europejczyków: http://mediumpubliczne.pl/2016/04/cz...liki-polemika/ Problemem tu jest masowa, niekontrolowana imigracja. Jak się przyjmuje rocznie kilkaset tysięcy imigrantów, wraz z prawem do "łączenia rodzin" to nie ma co się dziwić, jak nagle robi się ich kilka milionów w kraju . Do tego problemem jest poprawność polityczna, oskarżenia o "rasizm", "mowę nienawiści" z tyłka co utrudnia ściganie przestępców. Nie mówiąc już nielegalnych imigrantach na fałszywych papierach. Kolejny problem to finansowanie terroryzmu i ekspansji islamskiego fundamentalizmu (salafizmu, wahabizmu) przez Arabię Saudyjską a niekiedy nawet przez samo ISIS. I to są realne problemy, którymi trzeba się zająć, samym rozmnażaniem się wszystkiego nie załatwimy ![]() Natomiast płodzenie dużej ilości dzieci samo w sobie nie daje nic dobrego. Bez pewności co do przyszłości, pojawia się tylko więcej gęb do wykarmienia, nie wiadomo jak sobie poradzą w dorosłym życiu, jak będzie z pracą itd. W Indiach rodzi się dużo dzieci, i co z tego wynika? Pomimo rozwoju gospodarczego, nadal jest dużo biedy, slumsy, dzieci żyjące na ulicach. W Afryce to samo, dużo dzieci, dużo biedy i głodu. A Polska? Patrząc na naszą powierzchnię kraju i ilości zasobów naturalnych w stosunku do liczby mieszkańców jesteśmy krajem wręcz przeludnionym: https://www.pb.pl/polska-jest-przeludniona-679448 Oczywiście politycy powiedzą inaczej, bo przecież trzeba ratować ZUS
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7775464 1]Na forum czy ze swojego otoczenia?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] I na forum i ze swojego otoczenia.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2119 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie tylko dziwi, ze ci co tak gadaja sami nie maja dajmy na to 12 dzieci, przeciez nikt im nie broni nadrobic sredniej. Ale pierwsi do umoralniania osob z 1 dzieckiem lub bez Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7775485 6]Zgodze sie z toba, zasoby magicznie sie nie rozciagnal dla wiekszej ilosci ludzi.
Mnie tylko dziwi, ze ci co tak gadaja sami nie maja dajmy na to 12 dzieci, przeciez nikt im nie broni nadrobic sredniej. Ale pierwsi do umoralniania osob z 1 dzieckiem lub bez Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Ja bym sie odciela od osob z takiego otoczenia. Szkoda nerwow, tym bardziej, ze bedziesz sie starac o dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie da rady. To bliskie mi osoby.. po prostu jeśli podejmę decyzję o terminacji ciąży albo to zrozumieją, albo sami przestaną zemną utrzymywać kontakt. Nie mam zamiaru kłamać i tego ukrywać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2121 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7775507 1]Na szczescie u mnie w rodzinie nie ma takiej presji, moja mama zna moj zdanie na ten temat, ale nie krytykuje. Jesli mialabym przerwac ciaze to tylko tż bedzie o tym wiedzial. Uwazam, ze to bardzo intymna decyzja i rodzina nie musi o tym wiedziec.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Znaczy się, ja napewno nie będę trąbić na prawo i lewo że przerwałam ciążę. Ale jeśli ktoś zapyta to nie będę kłamać. A o moich poglądach wiedzą dlatego,że nie raz przez te ustawy była nie raz dyskusja na ten temat. Ja mam w rodzinie 3osoby ciężko chore/upośledzone. Dziecko i osoby w wieku 22 i 36lat. Odkad pamiętam patrzę na to i wiem jak to wygląda od najgorszej strony. Nie chcę tego dla mojego dziecka. Najgorsze zdanie jakie wypowiedziała ta osoba... "Mamo dlaczego ja muszę tak żyć ? Ja nie chcę, a muszę..." Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2123 |
|
Raczkowanie
|
Przykre jest gdy czytam, że kogoś może bawić niechęć posiadania dziecka ze względu na to, że ciało po ciąży może się zmienić, ciąża nie jest taka obrzydliwa, tylko nowoczesne kobiety wymyślają, "trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny" i się poświęcić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2124 | |
|
zielony stworek
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7775427 6]Przestan obserwowac, zablokuj lub usun ze znajomych
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Sęk w tym, że my się z mężem o dziecko długo staramy, ale nie wiedzieć czemu niektórzy uważają, że ja te nienarodzone dzieci chyba usuwam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
In vitro to morderstwo, jesli ktos jest bezplody, nie powinien miec dzieci, bo Bog tak chcial- serio niektorzy pomimo, ze mamy xxi wiek to zostali jeszcze w sredniowieczu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-10-06 o 15:39 |
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- U nas jest problem z zajściem w ciążę. I doszliśmy do wniosku,że za wszelką cenę tego dziecka mieć nie będziemy. Nie wchodzi w grę ani jakieś specjalistyczne leczenie,cm invitro czy adopcja. Po prostu jeśli któreś z nas,czy oboje mamy poważny, ale zaznaczam poważny problem. To po prostu odpuszczamy. Zabezpieczać się nie będziemy, ale leczyć się, dochodzić tego gdzie problem również nie. A jak już się uda, będziemy mieli dziecko, to mąż poddał się wazektomi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-10-06 o 16:03 |
|
|
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7775545 6]Szczerze mowiac nie sadzilam, ze kogos jeszcze moze oburzac poglad, ze ktos chce zachowac wyglad swojego ciala i nie spodziewalam sie, ze ten post tak wywola takie oburzenie. Cialo mam jedno, nikt mi nie podaruje na operacje piersi czy waginoplastyke po ciazy.
In vitro to morderstwo, jesli ktos jest bezplody, nie powinien miec dzieci, bo Bog tak chcial- serio niektorzy pomimo, ze mamy xxi wiek to zostali jeszcze w sredniowieczu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Do tego można dodać, że po kilku/ kilkunastu latach kobiecie może się odwidzieć, a wtedy już za późno i kto się nią zajmie na starość 😏 A odnośnie stwierdzenia, że ciąża wcale nie jest obrzydliwa to brak mi słów. Ale może to dlatego, że sama cierpię na objawy panicznego lęku przed porodem :x xXBlankaXx nawet nie zdążyłam przeczytać (nie umiem w edycje na telefonie). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[center][color=#cc9966][small]Dogue Edytowane przez dogue Czas edycji: 2017-10-06 o 16:20 |
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakaś rozkojarzona ostatnio jestem.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najbardziej wkurza mnie to, że działacze "pro-life" są zwykle przeciwni antykoncepcji i edukacji seksualnej. Chcecie cholery obniżyć ilość aborcji czy nie?
|
|
#2130 |
|
Konto usunięte
|
Wg tych fanatyków edukacja seksualna to nauczanie seksu, a seks tylko po ślubie, więc po co ta wiedza dzieciom?
No i antykoncepcja zła, więc po co uczyć o antykoncepcji? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

jeśli ktoś chce, to niech ma całą drużynę piłkarską, ale niech zaakceptuje to,że kogoś ciąży, poród i dzieci po prostu brzydzą i nie wyobrażają sobie tego przechodzić. 

Nie wiem co Ci ludzie chcą osiągnąć i czemu to do mnie na priv też trafia ?