|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Meridia
naprawde przykra historia, ale dla mnie dziwne sie wydaje, ze to od M. tak nagle, skoro miala robione badania, to powinny wykazac jakies nieprawidlowosci.
Naprawde cos mi tu nie gra. Poza tym M. powinno sie brac z przerwami a nie stale przez 7m-cy.. Lekarze powinni byc tu najlepszymi specjalistami, jak sie okazuje nie sa;/ Mojej przyjaciolki mama miala ost operacje, cala rodzina czekala w napieciu bo to mialo zawazyc na jej zyciu, a lekarz po skonczonej operacji nawet nie wyszedl do rodziny powiadomic o jej stanie. Nic kompletnie, pozniej tylko przedzwonil ze nie moga jej dobudzic. Paranoja co sie u nas w kraju dzieje.. ![]() Ja wam powiem ze tez mam apetyt, juz tak nie patrze jak wczesniej, jak mam ochote to jem, wczoraj sobie pozwolilam na jajecznice ![]() ![]() Poki co idzie powolutku, ale z przodu juz 7 sie pojawilo, wiec to dla mnie ogromny sukces. Jeszcze chyba 5 tabletek i musze isc po nowa recepte. p.s. Dziekuje dziewczyny za wsparcie w mojej podbramkowej sytuacji ![]()
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Linek Ty tu nie wymyslaj tylko mi mow gdzies Ty byla jak Cie nie bylo co to za konspiracje heee?:P
nooo i gratuluje 7 ![]() ![]()
![]() |
#2103 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny, witam!
Posluchajcie, skoro ta operowana dziewczyna miala olbrzymia nadwage od paru lat to wlasnie ona moze byc przyczyna zawalu a nie tabletki!!! Jasne, lekarze teraz tak mowia bo nie lubia takich specyfikow, wola pewnie stawiac na stare metody powolnego chudniecia, wiele osob obawia sie takich nowosci. Pare lat sporej nadwagi i pewnie nadcisnienia doprowadzic moze do zawalu, a wiedzac tez ze tabletki nieznacznie podwyzszaja cisnienie wiec mogly one nieznacznie wplynac na serce ktore i tak bylo juz baardzo nadwyrezone spora nadwaga. Co do Merindy to jutro ide po recepte holederskiego odpowiednika Reductil 15 ( to samo co Merinda 15) a i tak jak bede w polsce to sobie kupie polski lek bo z tego co slyszalam to kosztuje 60 zl a tutaj M15 kosztuje 40 euro. Poza tym, co do utraty wagi ciala to jest tak ze im wiecej wazysz tym szybciej chudniesz. Jesli masz 30 kg do zrzucenia to pierwsze kilogramy spadna bardzo szybko potem te nastepne wolniej, jesli masz nadwage 5-10 kg to waga raczej spada powoli. Pozdrawiam! Jak kupie lek to napisze co i jak ![]() ![]() Edit: Mirynda, mirynda, miranda, merinda hehe MIRIDIA? ![]() coz za skomplikowana nazwa ![]() Edit2: Jak u was dziewczyny wyglada kontrola lekarska? Co ile chodzicie do lekarza jak bierzecie tabletki i co on sprawdza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ale kurcze mnie lekarz tez powiedział,ze meridie można brac nie przerywając około roku ale pod kontrola a więc nie wiem skąd te wiadomosci,ze trzeba przerwy robić, ja jestem z zawodu audytorem a nie lekarzem, gdyby przyszedł do mnie i spytał sie gdzie ma zainwestować gotówke i w jakim Banku to bym mu powiedziała w/g mojej najlepszej wiedzy a ja nie musze sie znac na jego leczeniu .Przeciez On jest lekarzem z tytułem profesora, a więc komu mamy wierzyć ![]() ![]()
![]() |
#2105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze dlavzego wszystko zrzucamy na otyłośc a nikt nie zastanowi sie że to może Meridia ![]()
![]() |
![]() |
#2106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie dziewczyny!!!!!-----ja odstawiłam Meridię 10 na tydzień----czy to źle ?---poprostu z braku recepty tak musiałam zrobić ---brrrrr----nie mam problemu z ciśnieniem i czuję się po dwóch opakowaniach bardzo dobrze---schudłam 11 kg przy odpowiedniej diecie i wysiłku fizycznym---serdecznie WAS pozdrawiam i trzymam za każdą kciuki-Madzia
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2108 |
Raczkowanie
|
Ludzie!
Przeciez jak na 1000 osob bioracych Meridie jedna dostanie zawalu to przeciez nie oznacza to ze to przez tabletki! W koncu nie sama Meridia czlowiek zyje! Jest jeszcze wiele przyczyn zawalu, moze ktorych nie wykryto wczesniej! A dziewczyna brala tabletki przez 7 miesiecy!!!!!!!! olbrzymia nadwaga zazwyczaj = nadcisnienie + Meridia podnosi je a to przez dlugi okres czasu (taki jak 7 miesiecy ![]() Bylam dzisiaj u lekarza i mi to dokladnie wytlumaczyl. Tez mam male nadcisnienie i bede Miridie przez krotki okres czasu brala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
bez przesady..osoba w jej wieku nawet otyla nie powinna miec zawalu bo na niego sie pracuje dlugoooo...a i nawet osoby wazace duuuzo wiecej na zawal nie padaja tak szybko..wiem wiem sprawa jednostki alee..nie powinno to spotkac tak mlodej osoby.
po drugie meridia to nie sposob na szybkie chudniecie..szybkie chudniecie to10 kg,15 na miesiac..to jest szybkie a malo ktora dziewczyna bioraca M tyle chudnie od razu.zreszta pisala dziewczyna ze dlugo walczyla z nadwaga i chudla systematycznie. moznaby sie dopatrzec obciazenia serca przez branie innych lekow gdy leczyla sie na bezplodnosc zapewne leczyli ja hormonalnie a to tez oslabia uklad krwionosny. a co z tego ze M podnosi cisnienie...kawa tez i zyjemy. M mogla sie przyczynic ale wcale nie musiala..bylo kilka(nie ..wiele ale kilka zaledwie) przypadkow zawalow a i nawet zgonu przy braniu M. Mi lekarz przepisal 6 opakowan i powiedzial ze moge brac caly czas i wcale nie ejstem pod jego kontrola bo jest ode mnie 2200km wiec ciezko raczej ![]() Nie ma co zwalac ani na nia ani na lekarzy.stalo sie..teraz trzeba czekac zeby z tego wyszla calo.
![]() |
#2111 |
Raczkowanie
|
Gdy przeczesywalam ten ponad 70-cio stronicowy watek ktos zacytowal wyniki raportu na temat tego typu lekow i jak do tej pory zmarly 34 osoby z kilkuset tysiecy, moze nawet wiecej, osob zazywajacych. W moim poscie chodzi raczej o to ze odsetek osob z powaznymi powiklania podczas stosowania jest tak minimalny ze nie mozesz nawet strwierdzic czy dotyczylo to bezposrednio zazywania leku czy czegos jeszcze.
I niezle, hehe 6 opakowan na raz lol moze jeszcze niech ci karton przepisze! Sa lekarze i lekarze, ja dzisiaj bylam u takiego co mi powiedzial ze przed przepisaniem musi zrobic wyniki i bardzo to przemyslec, u takiego co w ogole nie ma pojecia co to jest i poznalam tez takiego ktory bez mrugnienia okiem wypisze recepte nawet na dziesiec opakowan. A wy wiecie same bo czytac mozecie ze trzeba kontrolowac jak sie bierze. Najlepiej mierzyc cisnienie i samemu umawiac sie z lekarzem na badania kontrolne no i nie wpieprzac tych tabletek rok!!! Czasami mnie to przeraza, ta taka ludzka no bezmyslnosc, ulotki czytac kazdy umie. A lekarz. Hmm dzisiejsze wizyty mnie przekonaly. Nie nalezy go traktowac jako wyrocznie ani nawet jako prawde prawdziwsze niz kazda inna. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
no to widac ze niezbyt dokladnie czytalas watek
![]() Ja sie znam na zdrowiu i fizjologii czlowieka znam dokladnie swoje cialo i wiem co kiedy moge a kiedy mam przestac,cisnienie tez mierze bo wiem ze M moze podnosic takze bez takich mi tu prosze ![]() to ze kazdy mysli ze byl u najlepszego lekarza pod slonce to tez wiadomo ![]() moj jest szczery i powiedzial ze jezeli nie bede widziala efektow lub jezeli za szybko bedzie sie cos dzialo to mam odstawic i nie widze powodu zeby go nie sluchac bo ani madrzejsza od niego nie jestem..zabraklo mi rok studiow no i kilkanascie lat doswiadczenia no ale ![]() zadna z nas nie ejst madrzejsza od lekarza bo zadna z nas tyle sie nie uczyla co oni a ze sa znachorzy co wiedza ze cos moze byc nie tak a i tak przepisuja czy pozwalaja na cos pacjentom to tylko po to zeby miec z nich staly dochod...a takich to lukiem szerokim omijam. ine bede brala M przez 6 miesiecy tylko sobie zrobie przerwe ,ale powiedzial ze jezeli nic sie nie bedzie dzialo to mozna stosowac ja do pol roku czasu z tym ze ze 2 miesiace ostatnie juz poswiecic raczej na odzwyczajanie organizmu od M zeby nie bylo to tak hop siup i sie rzucamy na zarcie bo to sensu nie ma. no sie rozpisalaaaam ![]()
![]() |
#2113 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2114 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
ja to nawet o tym nie slyszalam ale nieznanych rzeczy bym nigdy nie brala
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w życiu bym się niezdecydowała na tego typu badziewie z internetu :P a tak na marginesie to nie zawsze należy wierzyć artykułom na o2.pl ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem jest to przemycanie narkotyków pod postacią leku na otyłość. Mam tu na myśli takie sytuacje, w których osoba zażywająca taki "lek" zostanie uzależniona od jego działania, tak jak narkoman od narkotyku. Inna sprawa to taka, że takie cudeńka to jak kupowanie Meridii nielegalnie np. z internetu, to jak gra w rosyjską ruletkę. Nigdy nie wiemy co wchodzi w skład tabletki, którą właśnie łykamy, może to być w najlepszym przypadku placebo, albo co gorsza mieszanka farmaceutyczna, a ona już może sprawić, ze ta tabletka będzie ostatnim co w swoim życiu połkniemy... Dlatego nigdy, przenigdy nie kupiłabym leku z internetu ![]() A teraz taki mały paradoks ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uuuuch ale się rozpisałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mi zostały 4tabletki M i muszę iść po receptę. Powiedz mi czy Meridia też jest tańsza w tej internetowej aptece? Bo ja teraz chcę wziąć 2opak i bym w sklepie zapłaciła ok 125zł za 60szt.
![]() |
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
1 - > 2 - > 3 ............ Pierwsza tabletka Meridii 15 polknieta !!!!!!!!!!!!
![]() ![]() Dziewczyny kiedy wy bierzecie swoje tabletki? Przed posilkiem czy po? W jakiej porze dnia? Pozdrawiam i napisze o efektach pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Pumka Ty chyba w ogole nie czytalas tego watku :P:P hehe tyleee razy pisalysmy ze najlepiej dziala jak sie wezmie ze 2 h przed sniadaniem
![]() a ja biore jak wstane...czyli obecnie o 5 rano :Pi ide na pomidorkowkjeee ![]()
![]() |
#2123 |
Raczkowanie
|
Czytalam ten watek i wiekszosc pisala ze w ogole nie chce im sie jesc
![]() Okey ja bede wrzucac to do pustego piekarnika z ranca jak tylko otworze oczy tak jak Tereskaaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam znów antybiotyk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Pumka mi sie chce jesc przez 4 h od wziecia tabletki a potem juz nie
![]() Tereska no Ty to agentka jestes hehe :P:Pale z tymi antybiotykami to masz przerabane.co chwila cos Cie bierze:/ a ja chyba nigdy nie odpoczne :Pznowu ide w sobote do pracy aleee przynajmniej bedzie te 60 eu wiecej do wyplaty hehe wiec damy rade ![]() No a pozaaa tym to moj sobie wymyslil ze chce psa..ja chce kota i sie dogadac nie mozemy :P ale ja kota i tak sprowadze do domu wiec moze sobie chciec psa o :P:Pno a po 15 paz.jedziemy do Barcelony wlasnie zobaczyc czy kiciulki maja moje ![]() ![]()
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
nooo tylko ze wiesz..ja nie mam prawka a do barcelony pojechac jakos trza:P:Pnajszybciej to autem wiadomo wiec razem jedziemy a jak w skleipe beda mieli jego najulubiensze psiaki to to zodiakalny baran to jak sie uprze to koniec aleeee ja sie nie dam i pewnie sie skonczy ze on wezmie psa a ja kota:Pa to ze sie beda dogadywac to ja wieeem miala miks taki w domku kiedys
![]()
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
To ta pogoda jakaś taka paskudnista jest
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
peruke? ![]() no ja taka zmeczona bo wiesz..o 5 wstalam a poszlam spac o 24 wiec z lekka..i tak od pon.spie po 4,5 h i padam a we wtorek czy pon.moj myslal ze umarlam bo przyszedl do lozka ok 3 w nocy bo on teraz ma 2 zmiane wiec sobie siedzi dluzej no i ja zawsze sie budzilam jak przychodzil..bo wlazi daje mi buzi w to czym tam jestem obrocona do niego :P najczesciej to gdzies w ramie czy plecki no i sie wkleja we mnie wiec jak sie nie obudzic? no a we wtorek przyszedl przytula sie a ja niiiic jak zabita ani sie nie ruszylam ani nic :P i w ogole nic nie czulam no tak spalam jak kamien:P mogliby mnie okrasc wywiezc sprzedac i bym nie wiedziala nawet :P
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noooo to kofffana tylko nie mów gdzie jesteś, bo jeszcze ktoś skorzysta z okazji, że masz tak małą percepcję ![]() A ja iduuuu na kursuuu, będę wieczorku ![]() Miłego dzionka wszystkim ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.