![]() |
#2101 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Ja całkowice odstawiłam ostre przyprawy i jedzenie, czekolada sporadycznie.
Dzisiaj byłam u dermy i w końcu po 3 latach zbytecznego leczenia jakieś konkrety,mianowicie okazało się,że mam trądzik zaskórnikowo-grudkowy. Po pierwsze wysłała mnie na oczyszczanie-wybieram się w piątek,bo boję się efektów i tej pooranej twarzy. Potem na noc papka do zrobienia w aptece a na dzień acne derm. Hm...w sumie nie wiem co mam myśleć i na co się przygotować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
Raczkowanie
|
ja mam przewaznie wysyp w lecie przez slonce .. ostatnio przez picie herbatek i tabletki udalo mi sie "opanowac" tradzik .. ale boje sie ze w lecie mnie osypie .. i nie weim jakie maseczki i inne z domowych sposobow moga temu zapobiec ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z podkrślonym, mam nadzieję, iż zapadnie to użytkownikowm w pamięć - tym któzy mają gdzies regulamin i dublują mi po raz setny posty ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Kochana, najlepiej to skorzystaj z wyszukiwarki. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Alez od tego jest ten watek - jest tu mnóstwo infromacji o domowych maseczkach, trzeba mieć tylko chęci ażeby ten watek przejrzeć, poczytać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 |
Raczkowanie
|
noo niby sa te maseczki ale nie wiem ktore mi pomoga przetrwac lato i wiosne ... bop wtedy to jest koszmar !! moze ktoras z was ma taki problem jak ja w lecie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2105 |
Raczkowanie
|
Ponizej wklejam artykul, ktory znalazlam na pewnym portalu. Pierwsza propozycja jak mi sie wydaje jeszcze tutaj nie padla. Sama jeszcze nie testowalam, ale moze warto.
![]() ,, Pomoc dla tłustej i trądzikowej cery Sama możesz odświeżyć skórę twarzy. I choć na rynku jest duży wybór kosmetyków dla cery tłustej, skorzystaj z lata i wolnego czasu. Użyj swojej własnej ziołowej mieszkanki. Doskonałym środkiem do usuwania brudu z tłustej cery jest koper. Wystarczy zrobić z niego mocny napar i przecierać twarz zanurzoną w nim wacikiem. Niektóre przepisy sugerują gotowanie zmiażdżonych ziaren kopru w maślance. Do peelingu idealnie nadają się płatki owsiane, kukurydziane lub otręby. Pochłaniają one nadmiar tłuszczu znajdującego się w skórze. Otręby lub płatki wymieszane z mlekiem czy wodą zapobiegają także powstawaniu wągrów. Nie zapominajcie również o poczciwym ogórku. Jest znakomity dla tłustej cery. Ogórkową miksturę robi się tak: mieszasz trochę ogórkowego puree z mlekiem i wstawiasz do lodówki. Takiego „chłodnika” możesz używać do zmywania twarzy przez trzy dni. Dłużej wytrzyma płyn ze startego ogórka gotowanego przez 3 minuty w wodzie. Także idealny do oczyszczenia tłustej cery. ,, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 |
Raczkowanie
|
witam!!
Czuje sie straszeni bo wygladam strasznie!! ![]() ![]() Do tematu: Czytam was od poczatku i wlasnie postanowilam zaryzykowac z cebula ![]() Sciskam! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2107 |
Zadomowienie
|
długotrwałe konsekwencje stosowania cebu;i?? o pierwsze słysze , jakie sa?:P
![]() |
#2108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2109 |
Raczkowanie
|
Na której stronie wątku jakaś użytkowniczka pisała, że stosowała długo cebulę, ale tak naprawdę jej powoli wysuszała i po długim czasie żałuje, że to robiła. Decyzja należy do każdego z nas, jak ktoś jest zainteresowany, niech szuka różnych opinii i ryzykuje, to jest zawsze na własną odpowiedzialność, czyż nie
![]() Łykam regularnie bratka i jestem na etapie wysypu... 1. Twarz w porządku. Wyskoczyło mi parę pryszczy w miejscach, gdzie zawsze miałam dobrą skórę, ale na tym chyba to polega - siedzi pod skórą i trzeba to wyciągnąć. Swoją drogą, to ciekawe zjawisko, jakby czary. Do tej pory moje pryszcze obwieszczały swoje nadejście. A tu z każdym dniem inny, życie od razu staje się ciekawsze. Poza tym, zauważyłam poprawę czegoś, co do czego myślałam, że będę skazana z tym umrzeć: zwęziły mi się dostrzegalnie pory. Nie sądziłam, że bratek może mieć aż takie działanie! Rozumiem, duże wypryski, ale że ogólnie działa - wow! Taka naturalna maseczka z aspiryny o przedłużonym działaniu. 2. Niestety plecy, gdzie też cierpię na trądzik, przypominają mini pole minowe. Pojawiają się non stop pojedyncze niespodzianki w postaci różowych, bolących wyprysków wypełnionych zazwyczaj ropą. Wiem, że tak musi być, niemniej jednak miłe to to cholerstwunio nie jest. Miał ktoś tak...? Czuję się jak biedronka. Ogólnie myślę, że tabletki są o wiele bardziej skuteczne niż herbata. Nie wiem, jak się ma jedna torebka bratka do jednej jego tabletki, ale wydaje mi się, że mało kto pije np. 5 herbat z bratka dziennie, a małe ilości są raczej nieskuteczne. Obecnie szukam dobrego toniku to trądzikowej cery - m. in. rozejrzę się w KWC. Cel: zmywanie delikatnego makijażu zaraz po powrocie do domu. Niestety nie osiągnęłam jeszcze momentu, w którym bym mogła wyjść na ulicę zupełnie bez korektora itd., a to zapycha. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
eh jak sobie dosyć radze z wypryskami to nie wiem jak mam pozbyć się tłustej cery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2111 |
Raczkowanie
|
mhmm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Raczkowanie
|
ja teraz pije herbate z pokrzywy .. pomaga
![]() ![]() pozdrawiam :P Edytowane przez misia15 Czas edycji: 2009-03-21 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2113 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
![]() jezeli chodzi o tonik z cytryny- stosowalam przez tydzien, zadnych super efektow nie widzialam , chociaz to moze za krotki czas. cebula, cynamon itd stosowalam jednorazowo, moze przez moje sceptyczne nastawienie ![]() Codziennie pije herbate z bratka (2, czasami 3 razy), powiem szczerze ze na poczatku bylam przerazona, gdyz strasznie mnie wysypalo min na policzkach, z ktorym,i wczesniej nie mialam problemu. mimo wszytsko wierze w to ze ten bratek oczyszcza moja twarz od wewnatrz i w koncu pozbede sie problemu z twarza. ![]() Zaczelam stosowac maseczke krzemowa- ona naprawde dziala, twarz sie robi delikatniejsza. niestety nadal nie znalazlam zadnego specyfiku punktowego. moze wy macie jakies propozycje? moga byc typowo sklepowe, lub domowe :P buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
wypróbuj tego kremu z serii 20/20 o ktorym pisalam wyżej. Moze on ci pomoze. A do tego tonik antybakteryjny TINTIN z ziaji do oszyszczania twarzy.Albo po prostu uzywaj spirytusu salicylowego do zasuszania |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Możesz cos więcej napisac na temat tego kremu? Edytowane przez jagaba Czas edycji: 2009-03-23 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
ten krem jest w pudeleczku takim jak normalny krem do twarzy.Jego konsystencja jest podobna do maści cynkowej tylko bardziej plynna.Naklada sie go na noc,on schnie,troszke sie wchlania a rano po umyciu twarzy jakims tonikiem lub zelem masz taka jakby sucha,zluszczajaca sie skorke.I jak za ta skorke pociagniesz
![]() ![]() NAZWA: specjalnu krem do cery tradzikowej z krzemem z serii 20/20. u mnie w aptece to koszt 6,60zł ![]() ![]() tutaj jest link jak wyglada ten kremik i opinie https://wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=8388 Dbra tez jest masc Acnefan o zblizonym dzialaniu ok 10zł, ale krem moim zdaniem jest zdecydowanie lepszy.... się rozpisałam ![]() Edytowane przez kaasiekk Czas edycji: 2009-03-23 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2117 |
Raczkowanie
|
Moje spostrzeżenie na pewno nie powali Was genialnością, ale potwierdzam w 100% że niewyciskanie pryszczy i nieużywanie podkładu pomaga. Fakt nie mam cery jak z reklamy, ale bynajmniej skóra oddycha.
Dla mnie najlepszą maseczką jest czysta glinka(nie maseczka z jej dodatkiem): różowa, niebieska, biała czy zielona, wybieram tą, którą akurat mam. Aczkolwiek zielona najlepiej działa na moja buzię. Jak nie macie czystej glinki to polecam:"Yves Rocher Tradition de Hammam, Maseczka z glinką marokańska do twarzy i włosów", z tym, że oczyszcza twarz rewelacyjnie, a na włosy to bym nie marnowała zawartości( gdyż kosztuje ok 40 zł, więc do tanich nie należy) Pozdrawiam!
![]() |
#2118 |
Rozeznanie
|
Co do maseczki z glinki (chociaz w sumie ja uzywam z dodatkiem glinki) to nie wiem czy Was zachwyca to, że pod jej wpływem wszystkie świństwa wychodzą na wierzch? bo ja tylko takie działanie zauważyłam...Na tym polega jej główne zadanie? No może troche pory się zweziły...
Co do tego kremiku, który polecała kaasiekk to faktycznie musze spróbować-skoro lepszy od Acnefanu-pomagał mi na początku bardzo-cudownie zwężał pory ![]() Edytowane przez jagaba Czas edycji: 2009-03-23 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2119 |
Raczkowanie
|
ej dziewczyny a jakie mozna pic herbatki oprocz herbaty z bratka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2120 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2121 |
Rozeznanie
|
z mniszka np.
Na jednym wątku dziewczyna pisała o mieszance ziele bratka/ziele macierzanki/korzen mniszka/korzen lopianu/korzen mydlnicy. Zmieszać wszystko w równych ilościach, pić 2-3 razy dziennie gotowany krótko wywar z łyżki mieszanki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 |
Raczkowanie
|
Jest nawet taki watek --> ziololecznictwo a tradzik http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=305445
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2123 |
Raczkowanie
|
dziekuje bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam pytanie: w jakich proporcjach wykonujecie tonik z cytryny i jak dlugo go przechowujecie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2125 |
Raczkowanie
|
ja robie z calej cytryny i troche wody z kranu i tym sobie przemywam buzke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2126 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2127 |
Zadomowienie
|
Spróbuję tego bratka, ale to działa też na wągry?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2128 |
Raczkowanie
|
Dzieki za informacje. Jesli mozecie to oswieccie mnie jeszcze jak dlugo mozna przetrzymywac tak zrobiony tonik? Dzieki z gory ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2129 |
Raczkowanie
|
U mnie bratek działa na ogólny wygląd skóry. Ale niestety na wągry najmniej, powiedziałabym, że wg mnie skóra nadbudowuje się wokół zmniejszonego wągra, tak że jest mniej widoczny po bratku. Chociaż nie wiem, jak to by było fizycznie możliwe, ale tak to wygląda
![]() Ach, i przy kupowaniu warto sprawdzić parę aptek - ja kupowałam zwykle po 8.50 zł, a ostatnio poszłam do innej apteki i zonk! cena: 5.90. Co oznacza, że niektóre apteki narzucają straszną marżę na te tabletki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2130 |
Raczkowanie
|
a jak mozna pozbyc sie cery tlustej ... ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.