Mamusie kwietniowe 2017 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-29, 16:41   #2101
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2017

Juz jest nas na liście dwadzieścia dwie. 👍

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 16:46   #2102
meniaa94
Wtajemniczenie

No coraz coraz nas więcej niedługo ciężko będzie nadarzac za wami !
Ja dopiero usiadłam ... byłam u tego chirurga i szykuje się na ten zabieg zębów . Jeszcze później bylam wymienić olej i rodziców w aucie. Jestem zmęczona !!!
Pranie wstawione już drugie ...
I zaraz mój serial Kosem

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Dziś już u nas zorze się zaczynają !!!

Stary 2016-08-29, 17:32   #2103
raduska
Zakorzenienie

Co do budowy domu to zbudowaliśmy nieduży domek w 7 mies bez kredytu

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Ale na tip top jeszcze u nas nie jest ,kuchni brak:p takze jakis kredyt na to weźmiemy bo jednak chciałabym miec juz super

raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 17:50   #2104
wantxme
Wtajemniczenie

Masakra dziś rano dopadły mnie mdłości a w pracy bez sił całkowicie i zasnąć mogłam na stojąco. W domu już lepiej poprasowalam,posprzatalam .

Co do pieniędzy my zawsze mamy problem z ogarnięciem na co wydajemy. Zarabiamy raczej dobrze. Mamy mieszkanie które wynajmujemy i drugie w którym mieszkamy i niedługo wykupujemy na własność. Ogólnie najwięcej u nas idzie na różne rachunki. Ciągle coś. Na jedzenie wydajemy myślę kolo 1000 zł na dwie osoby. Dałby rade żyć z pensji tz ale dzięki mojej można odkładać i tez dzięki temu w tak młodym wieku czegoś się dorobilismy. Planowaliśmy sprzedać jedno mieszkanie i odkładać i powoli od przyszłego roku zacząć budowę domu, bo działki mamy ale... Tersz z dzieckiem nie wiadomo jsk to będzie, chcę conajmniej rok być z dzieckiem a najlepiej dwa wiec pewnie nam się to obsunie w czasie

Ciekawe ile kosztuje utrzymanie takiego bobasa a ile wyprawka... Pewnie kupę kasy... Fotelik, wózek i inne.

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

będzie dziecię 26.04.2017

https://www.instagram.com/wantxme/
wantxme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 17:51   #2105
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ecia91 Pokaż wiadomość
My mieliśmy ten plus, że działkę otrzymaliśmy od moich rodziców. Ogólnie to dużo własnej pracy wkładamy w budowę i na tym plusujemy bo za robociznę nie płacimy. Ale ogólnie wiadomo- bierzesz kredyt to za max 2 lata mieszkasz, no a u nas to trochę dłużej potrwa. Bo ogólnie zaczęliśmy budowę w zeszłym roku w maju i na chwilę obecną mamy dach, na jesień jeszcze chcemy wstawić okna. Dalej polecimy z robotą na wiosnę. No ale mamy gdzie mieszkać, nikt nas nie wygania więc możemy pozwolić sobie na taką budowę.

Witaj w naszym gronie
Coraz więcej w naszym gronie. Super, że jest tyle mam kwietniowych na wątku(i nie tylko!)! A tak w ogóle to piękny miesiąc się nam trafił

Czy Was też tak męczy zgaga? Nie umiem sobie dać z nią rady, dzień w dzień mnie piecze, cokolwiek bym nie zjadła...
Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Ale na tip top jeszcze u nas nie jest ,kuchni brak:p takze jakis kredyt na to weźmiemy bo jednak chciałabym miec juz super

Wow, naprawdę? 😱 my bez kredytu jedziemy juz trzeci rok - teraz jest dachowka na dachu i czekamy na okna i drzwi. Później jeszcze oplotowac i koniec na ten sezon 😊 no ale na początku jeszcze musieliśmy kupić działkę za stowke....
Ale moze w przyszlym roku juz sie uda zamieszkać 😀

Wiecie co, trochę sie zgapilam bo juz koniec lata ale kupilam sokownik 😄 mam zamiar jeszcze troche soczku porobic, glownie z malin.

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 17:59   #2106
raduska
Zakorzenienie

Baghera naprawde naprawde ,rodzina w budowie pomogła tzn z robota ale był to ciężki czas jesli chodzi o nieobecność tz w domu

Stary 2016-08-29, 18:02   #2107
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Baghera naprawde naprawde ,rodzina w budowie pomogła tzn z robota ale był to ciężki czas jesli chodzi o nieobecność tz w domu

Domyslam sie, ze lekko nie bylo 😉 ja akurat przyzwyczajona do nieobecnosci meza z racji jego zawodu - jest kierowca zawodowym. Mieszkamy z tesciami, a wlasciwie bardziej ja mieszkam i tez juz marzę o wlasnym lokum ☺

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 18:10   #2108
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość

Ecia nie chce zapeszac, ale nigdy nie miałam jeszcze zgagi.

Ja też nie

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 18:14   #2109
PatiPee
Zakorzenienie

Lilotka usg prenatalne robisz u jakiegoś ekstra gina czy u tego do którego chodzisz zwykle? Kurczę nie wiem, bo ja tej mojej ginekolożce nie ufam a chcę to badanie zrobić należycie, żeby mieć spokojna głowę. Tylko gdzie ja tego gina speca od prenatalnych na szybko tutaj dorwę?
Stary 2016-08-29, 18:20   #2110
mariea
Zakorzenienie

cześć dziewczyny, przepraszam, że Wam się tu wtrącam, ale odpowiem PatiPee wchodzisz na tę stronę:

https://fetalmedicine.org/lists/map/registrants/1

wybierasz kraj ktory Cię interesuje i masz listę lekarzy od usg genetycznego ze stosownym certyfikatem
pozdrawiam
Stary 2016-08-29, 18:33   #2111
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, przepraszam, że Wam się tu wtrącam, ale odpowiem PatiPee wchodzisz na tę stronę:

wybierasz kraj ktory Cię interesuje i masz listę lekarzy od usg genetycznego ze stosownym certyfikatem
pozdrawiam
Oooo dziękuję!

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:

pozdrawiam
Własnie weszłam i się zastanawiam jak tych doktorów szukać blisko mnie? Bo wyskoczyła lista, tylko kurcze JAK to sprawdzić?
Jestem internetowo niedołężna. Nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, dziękuję )
Stary 2016-08-29, 18:42   #2112
krysztalek88
Zadomowienie

No więc dziewczyny, oficjalnie dopisuję się do listy mamuś. Dziś widzieliśmy naszego okruszka ma 15,4 mm serduszko bije Wszystko póki co ok. Następna wizyta już w Polsce, będą to prenatalne. W 13t0d nie będzie już za późno? Póki co czuję się dobrze. Teraz już chyba się odważę pisać tutaj. Jestem przeszczęśliwa!
Stary 2016-08-29, 18:48   #2113
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
No więc dziewczyny, oficjalnie dopisuję się do listy mamuś. Dziś widzieliśmy naszego okruszka ma 15,4 mm serduszko bije Wszystko póki co ok. Następna wizyta już w Polsce, będą to prenatalne. W 13t0d nie będzie już za późno? Póki co czuję się dobrze. Teraz już chyba się odważę pisać tutaj. Jestem przeszczęśliwa!
Grrratulacje, super!!!
Stary 2016-08-29, 19:09   #2114
ecia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Zgaga to była zmora w mojej pierwszej ciąży. Ciągle i wszędzie. Masakra. Łup sobie renie te tabletki do ssania. Można w ciąży spokojnie brać a smak nie najgorszy

O! To muszę kupić dzięki za radę

Cytat:

Nasz dom ma 180m2 więc do małych nie należy Będzie co sprzątać:P

Cytat:
Napisane przez _bagheera_ Pokaż wiadomość
Wow, naprawdę? 😱 my bez kredytu jedziemy juz trzeci rok - teraz jest dachowka na dachu i czekamy na okna i drzwi. Później jeszcze oplotowac i koniec na ten sezon 😊 no ale na początku jeszcze musieliśmy kupić działkę za stowke....
Ale moze w przyszlym roku juz sie uda zamieszkać 😀

Wiecie co, trochę sie zgapilam bo juz koniec lata ale kupilam sokownik 😄 mam zamiar jeszcze troche soczku porobic, glownie z malin.

Mąż miał poważny wypadek kilka lat temu i 2 lata temu dostał odszkodowanie przyznane przez sąd i jakby nie było była to większość kasy która poszła do tej pory na budowę. A tak to jakby nie było to naprawdę dużo oszczędzaliśmy. Ja uważam, że nie ważne jak długo byleby nie zadłużyć się na 30 lat... Z resztą wiem, że są na ten temat podzielone zdania ale ja na kredyt hipoteczny bym się nie zdecydowała. Ale szacun za zakup działki, działka to niesamowity wydatek. tak jak pisałam- my mieliśmy to szczęście, że dostaliśmy.

Cytat:
Witaj Prenatalne do 13+6 się robi bodajże

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)
ecia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 19:25   #2115
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _bagheera_ Pokaż wiadomość
Domyslam sie, ze lekko nie bylo 😉 ja akurat przyzwyczajona do nieobecnosci meza z racji jego zawodu - jest kierowca zawodowym. Mieszkamy z tesciami, a wlasciwie bardziej ja mieszkam i tez juz marzę o wlasnym lokum ☺

Mój mąż tez jest zawodowym kierowcą, ale jest w domu codziennie. 😊

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Lilotka usg prenatalne robisz u jakiegoś ekstra gina czy u tego do którego chodzisz zwykle? Kurczę nie wiem, bo ja tej mojej ginekolożce nie ufam a chcę to badanie zrobić należycie, żeby mieć spokojna głowę. Tylko gdzie ja tego gina speca od prenatalnych na szybko tutaj dorwę?
Ja u swojego robie. Zobaczę co powie na następnej wizycie, bo nic nie mówił, że teraz prenatalne będą. W poprzedniej ciąży zrobił o czasie i bez zapowiedzi także staram się nie martwić na zapas, bo bardzo mi ufam.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:

pozdrawiam
Dzięki kochana, zaraz sprawdzę czy mój tam jest. 😙

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Cudownie 😊 Co do prenatalnch 13tc to bardzo dobry czas. ☺

Paulina
Stary 2016-08-29, 19:49   #2116
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wantxme Pokaż wiadomość
Masakra dziś rano dopadły mnie mdłości a w pracy bez sił całkowicie i zasnąć mogłam na stojąco. W domu już lepiej poprasowalam,posprzatalam .

Co do pieniędzy my zawsze mamy problem z ogarnięciem na co wydajemy. Zarabiamy raczej dobrze. Mamy mieszkanie które wynajmujemy i drugie w którym mieszkamy i niedługo wykupujemy na własność. Ogólnie najwięcej u nas idzie na różne rachunki. Ciągle coś. Na jedzenie wydajemy myślę kolo 1000 zł na dwie osoby. Dałby rade żyć z pensji tz ale dzięki mojej można odkładać i tez dzięki temu w tak młodym wieku czegoś się dorobilismy. Planowaliśmy sprzedać jedno mieszkanie i odkładać i powoli od przyszłego roku zacząć budowę domu, bo działki mamy ale... Tersz z dzieckiem nie wiadomo jsk to będzie, chcę conajmniej rok być z dzieckiem a najlepiej dwa wiec pewnie nam się to obsunie w czasie

Ciekawe ile kosztuje utrzymanie takiego bobasa a ile wyprawka... Pewnie kupę kasy... Fotelik, wózek i inne.
Trochę kosztuje wyprawka, nie ma co się oszukiwać, ale wszystko zależy od tego co człowiek chce kupić i czy nie przeszkadza mu, ze niektóre rzeczy są używane.

Ja kupiłam wózek używany po jednym dziecku za 300zl, jak nowy praktycznie. Gdzie w sklepie ten sam 1200zl. Taki przykład. Każda ma inne możliwości i oczekiwania. Dlatego koszt wyprawki ciężko obiektywnie określić

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 20:08   #2117
meniaa94
Wtajemniczenie

Ja tak samo przy 1 dziecku miałam używany wózek za 400 zł 3w1 nie był jakiś extra . Później sprzedałam swoj samochod żeby kupic małej nowa spacerówke i fotelik a auto potrzebne nie było a i tak sie sypało.
Nie było nam łatwo w Polsce . Tak samo ubranka często kupowałam na używakach,wiele ubrań jest lepszych jakosciowo niż te w sklepach .
Mate i leżaczek też miałam używane z fp,polowałam żeby coś taniej kupić nie było nas stać po prostu .
I teraz mimo,że byłoby mnie stac kupić raz na jakiś czas małej nowe ubranie często dostaje używane ostatnio byłyśmy na zakupach to obkupiłam ją troszke do przedszkola.
Na zime kombinezony mama wysyłała mi z Polski z hm,są jakościowo dobre i o wiele tansze niż tutaj miałabym kupić .
Teraz dorwałam na promocji ostatnio małej kombinezon do przedszkola na zime.
Wyprawka uzywana też kosztuje wszystko zależy od tego co chce sie mieć . Wiadomo niektóre mamusie są takie że chcą jak najlepsze rzeczy itp.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Nie uwierzycie moja mała jeszcze miała moją pieluche flanelową ( do kąpieli ) już ma ponad 20 lat a jest w stanie idealnym .
Stary 2016-08-29, 20:15   #2118
raduska
Zakorzenienie

Ecia to powodzenia ze sprzataniem
Baghera a Tobie jak najszybszej wprowadzki bo mieszkanie z t nawet jesli jest super ekstra babka to jednak nie to samo co na swoim
My sie nigdy na opcje mieszkania z rodzicami nie zdecydowaliśmy bo za bardzo lubimy byc niezależni pod tym względem.
Ja na genetyczne umowie die pod koniec wrzesnia.

Kryształek super gratulacje moje

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Co do wyprawki to ja praktycznie miałam wszystko nowe ale nie wiem ile nas to wyniosło bo nie zapisywałam wydatków

Stary 2016-08-29, 20:26   #2119
malwiska
Zakorzenienie

Ja mieszkam z rodzicami ale już jesteśmy praktycznie urządzeni. Teraz tz będzie remontowal sypialnie i koniec z robotami. Mieszkanko wygląda super. Gdybyśmy mieli budować się to tylko i wyłącznie na kredyt bo inaczej nie byłoby nas stać no i pewnie standardem wnętrza by się różniły. Tu sobie mogliśmy poszaleć

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Ogólnie nie jest źle bo czasem nawet nie widzę rodziców mamy dla siebie poddasze. Ale jednak marzy mi się własny dom. Nie ma to jak być na swoim. Niestety nie każdy może sobie na to pozwolic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-29, 20:52   #2120
Nenko
Raczkowanie

Non stop boli mnie brzuch jakbym miala okres.
Ledwie poczatek a juz narzekam
Dlugo taki bol trwa?
Wiem ze jestem tu jedna z niewielu ktore sa w ciazy po raz pierwszy wiec prosze te dswiadczone mamy o rady, kiedy to sie skonczy i jak sobie ulzyc.
Jestem w 5ym tygodniu.
Nenko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 21:24   #2121
raduska
Zakorzenienie

Nenko moze kilka dni pobolec i za jakis czas sie znowu odezwać ale to normalne. Jest to taki bol ze nie mozesz wytrzymać? To ewentualnie no spe wez a najlepiej skonsultuj z lekarzem.

Stary 2016-08-29, 22:00   #2122
meniaa94
Wtajemniczenie

ja zauważyłam,że mnie w prawym boku kluje jak kichne albo sie zegnę ...
Stary 2016-08-30, 00:30   #2123
Ejda665
Wtajemniczenie

To normalne, że boli brzuch. Mnie bolał gdzieś do 8tc

Ejda665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 04:45   #2124
malwiska
Zakorzenienie

Mnie też bolał a teraz kuje w dole brzucha jak np kucam a później się podniose (w sumie bardziej po prawej stronie)
Co do wyprawki. Ja większość miałam nowych rzeczy no wiedziałam że będzie 2 wiec kupowałam dla 2 osób, teraz może bym inaczej do tego podeszła.
Na.pewno nie kupiłabym używanego fotelika chyba że po sprawdzonych osobach bo fptelik jak i samochód może być powypadkowy.
Małe ciuszki kupiłam wszystkie używane w secondhand u uważam ze są lepsze niż używane od koleżanek czy w niektórych sklepach.

Stary 2016-08-30, 06:11   #2125
Frogsia
Przyczajenie

A u mnie nie cóż za wcześnie na radość, bo wg pierwszego dnia okresu byłabym w 4,5 tygodniw ciąży. A od razu powiem że nie ma co liczyć od pierwszego (tak się przyjmuje) ale seksik był w ostatnim (7) dniu okresu więc domniemam że aktualnie ok 2 tyg mniej jestem w ciąży (jeśli oczywiście jestem). Na te chwile ginekolog nie znalazła nic ;( powiedziała żebym przyszła za tydzień.
Do pracy na noc trzeba chodzic w tym tyg i nie ma przebacz. Najgorzej że nie mając zaświadczenia muszę pracować w dość ciężkich warunkach na produkcji...

Może ktoś wie czemu lekarka nie zaproponowała testu za pomocą krwi? A kazała mi czekać 10 dni i przyjść na wizytę kontrolną?
Frogsia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 06:22   #2126
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Frogsia Pokaż wiadomość
A u mnie nie cóż za wcześnie na radość, bo wg pierwszego dnia okresu byłabym w 4,5 tygodniw ciąży. A od razu powiem że nie ma co liczyć od pierwszego (tak się przyjmuje) ale seksik był w ostatnim (7) dniu okresu więc domniemam że aktualnie ok 2 tyg mniej jestem w ciąży (jeśli oczywiście jestem). Na te chwile ginekolog nie znalazła nic ;( powiedziała żebym przyszła za tydzień.
Do pracy na noc trzeba chodzic w tym tyg i nie ma przebacz. Najgorzej że nie mając zaświadczenia muszę pracować w dość ciężkich warunkach na produkcji...

Może ktoś wie czemu lekarka nie zaproponowała testu za pomocą krwi? A kazała mi czekać 10 dni i przyjść na wizytę kontrolną?
W 4-5tc moze nie byc jeszcze nic widac. Zrob prywatnie bhcg i po 48h kolejny raz i bedziesz wiedziec czy ciaza sie rozwija. Trzymam kciuki!

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 06:24   #2127
megi314
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nenko Pokaż wiadomość
Dlugo taki bol trwa?
Wiem ze jestem tu jedna z niewielu ktore sa w ciazy po raz pierwszy wiec prosze te dswiadczone mamy o rady, kiedy to sie skonczy i jak sobie ulzyc.
Jestem w 5ym tygodniu.

Ja tez jestem w pierwszej ciąży i tez pobolewa mnie brzuch. Lekarz przepisał mi duphaston..
Jestem w 6tc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-30, 06:26   #2128
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nenko Pokaż wiadomość
Dlugo taki bol trwa?
Jestem w 5ym tygodniu.
Nenko magnez weź można do 600 mg dziennie. Powinno ulżyć.

Paulina
Stary 2016-08-30, 06:46   #2129
przezduzeem
Wtajemniczenie

Nenko, ja tez polecam magnez i no spe, choc ten bol swiadczy zazwyczaj o rozciaganiu macicy.

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

W ogole to witam sie w 10tc i lece zaniesc mocz do analizy

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 06:51   #2130
klapciaczek
Raczkowanie

No spa równie polecam,jak najbardziej przydatna. Dzień dobry!

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości