![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Juz jest nas na liście dwadzieścia dwie. 👍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Wtajemniczenie
|
No coraz coraz nas więcej
![]() Ja dopiero usiadłam ... byłam u tego chirurga i szykuje się na ten zabieg zębów . Jeszcze później bylam wymienić olej i rodziców w aucie. Jestem zmęczona !!! Pranie wstawione już drugie ... I zaraz mój serial Kosem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Dziś już u nas zorze się zaczynają !!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2103 |
Zakorzenienie
|
Co do budowy domu to zbudowaliśmy nieduży domek w 7 mies bez kredytu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Ale na tip top jeszcze u nas nie jest ,kuchni brak:p takze jakis kredyt na to weźmiemy bo jednak chciałabym miec juz super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Wtajemniczenie
|
Masakra dziś rano dopadły mnie mdłości a w pracy bez sił całkowicie i zasnąć mogłam na stojąco. W domu już lepiej poprasowalam,posprzatalam .
Co do pieniędzy my zawsze mamy problem z ogarnięciem na co wydajemy. Zarabiamy raczej dobrze. Mamy mieszkanie które wynajmujemy i drugie w którym mieszkamy i niedługo wykupujemy na własność. Ogólnie najwięcej u nas idzie na różne rachunki. Ciągle coś. Na jedzenie wydajemy myślę kolo 1000 zł na dwie osoby. Dałby rade żyć z pensji tz ale dzięki mojej można odkładać i tez dzięki temu w tak młodym wieku czegoś się dorobilismy. Planowaliśmy sprzedać jedno mieszkanie i odkładać i powoli od przyszłego roku zacząć budowę domu, bo działki mamy ale... Tersz z dzieckiem nie wiadomo jsk to będzie, chcę conajmniej rok być z dzieckiem a najlepiej dwa wiec pewnie nam się to obsunie w czasie ![]() Ciekawe ile kosztuje utrzymanie takiego bobasa a ile wyprawka... Pewnie kupę kasy... Fotelik, wózek i inne.
#2105 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale moze w przyszlym roku juz sie uda zamieszkać 😀 Wiecie co, trochę sie zgapilam bo juz koniec lata ale kupilam sokownik 😄 mam zamiar jeszcze troche soczku porobic, glownie z malin. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Baghera naprawde naprawde ,rodzina w budowie pomogła tzn z robota
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
Lilotka usg prenatalne robisz u jakiegoś ekstra gina czy u tego do którego chodzisz zwykle? Kurczę nie wiem, bo ja tej mojej ginekolożce nie ufam a chcę to badanie zrobić należycie, żeby mieć spokojna głowę. Tylko gdzie ja tego gina speca od prenatalnych na szybko tutaj dorwę?
#2110 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, przepraszam, że Wam się tu wtrącam, ale odpowiem PatiPee
![]() https://fetalmedicine.org/lists/map/registrants/1 wybierasz kraj ktory Cię interesuje i masz listę lekarzy od usg genetycznego ze stosownym certyfikatem ![]() pozdrawiam
#2111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
Jestem internetowo niedołężna. Nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, dziękuję ![]()
![]() |
#2112 |
Zadomowienie
|
No więc dziewczyny, oficjalnie dopisuję się do listy mamuś. Dziś widzieliśmy naszego okruszka ma 15,4 mm serduszko bije
![]()
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2114 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2115 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam wózek używany po jednym dziecku za 300zl, jak nowy praktycznie. Gdzie w sklepie ten sam 1200zl. Taki przykład. Każda ma inne możliwości i oczekiwania. Dlatego koszt wyprawki ciężko obiektywnie określić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2117 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak samo przy 1 dziecku miałam używany wózek za 400 zł 3w1 nie był jakiś extra . Później sprzedałam swoj samochod żeby kupic małej nowa spacerówke i fotelik a auto potrzebne nie było a i tak sie sypało.
Nie było nam łatwo w Polsce . Tak samo ubranka często kupowałam na używakach,wiele ubrań jest lepszych jakosciowo niż te w sklepach . Mate i leżaczek też miałam używane z fp,polowałam żeby coś taniej kupić ![]() I teraz mimo,że byłoby mnie stac kupić raz na jakiś czas małej nowe ubranie często dostaje używane ![]() Na zime kombinezony mama wysyłała mi z Polski z hm,są jakościowo dobre i o wiele tansze niż tutaj miałabym kupić . Teraz dorwałam na promocji ostatnio małej kombinezon do przedszkola na zime. Wyprawka uzywana też kosztuje ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Nie uwierzycie moja mała jeszcze miała moją pieluche flanelową ( do kąpieli ) ![]()
#2118 |
Zakorzenienie
|
Ecia to powodzenia ze sprzataniem
![]() Baghera a Tobie jak najszybszej wprowadzki bo mieszkanie z t nawet jesli jest super ekstra babka to jednak nie to samo co na swoim ![]() My sie nigdy na opcje mieszkania z rodzicami nie zdecydowaliśmy bo za bardzo lubimy byc niezależni pod tym względem. Ja na genetyczne umowie die pod koniec wrzesnia. Kryształek super gratulacje moje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Co do wyprawki to ja praktycznie miałam wszystko nowe ale nie wiem ile nas to wyniosło bo nie zapisywałam wydatków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam z rodzicami ale już jesteśmy praktycznie urządzeni. Teraz tz będzie remontowal sypialnie i koniec z robotami. Mieszkanko wygląda super. Gdybyśmy mieli budować się to tylko i wyłącznie na kredyt bo inaczej nie byłoby nas stać no i pewnie standardem wnętrza by się różniły. Tu sobie mogliśmy poszaleć
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Ogólnie nie jest źle bo czasem nawet nie widzę rodziców mamy dla siebie poddasze. Ale jednak marzy mi się własny dom. Nie ma to jak być na swoim. Niestety nie każdy może sobie na to pozwolic Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
Non stop boli mnie brzuch jakbym miala okres.
Ledwie poczatek a juz narzekam ![]() Dlugo taki bol trwa? Wiem ze jestem tu jedna z niewielu ktore sa w ciazy po raz pierwszy wiec prosze te dswiadczone mamy o rady, kiedy to sie skonczy i jak sobie ulzyc. Jestem w 5ym tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
Nenko moze kilka dni pobolec i za jakis czas sie znowu odezwać ale to normalne. Jest to taki bol ze nie mozesz wytrzymać? To ewentualnie no spe wez a najlepiej skonsultuj z lekarzem.
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Wtajemniczenie
|
ja zauważyłam,że mnie w prawym boku kluje jak kichne albo sie zegnę ...
#2123 |
Wtajemniczenie
|
To normalne, że boli brzuch. Mnie bolał gdzieś do 8tc
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Mnie też bolał a teraz kuje w dole brzucha jak np kucam a później się podniose (w sumie bardziej po prawej stronie)
Co do wyprawki. Ja większość miałam nowych rzeczy no wiedziałam że będzie 2 wiec kupowałam dla 2 osób, teraz może bym inaczej do tego podeszła. Na.pewno nie kupiłabym używanego fotelika chyba że po sprawdzonych osobach bo fptelik jak i samochód może być powypadkowy. Małe ciuszki kupiłam wszystkie używane w secondhand u uważam ze są lepsze niż używane od koleżanek czy w niektórych sklepach. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Przyczajenie
|
A u mnie nie cóż za wcześnie na radość, bo wg pierwszego dnia okresu byłabym w 4,5 tygodniw ciąży. A od razu powiem że nie ma co liczyć od pierwszego (tak się przyjmuje) ale seksik był w ostatnim (7) dniu okresu więc domniemam że aktualnie ok 2 tyg mniej jestem w ciąży (jeśli oczywiście jestem). Na te chwile ginekolog nie znalazła nic ;( powiedziała żebym przyszła za tydzień.
Do pracy na noc trzeba chodzic w tym tyg i nie ma przebacz. Najgorzej że nie mając zaświadczenia muszę pracować w dość ciężkich warunkach na produkcji... Może ktoś wie czemu lekarka nie zaproponowała testu za pomocą krwi? A kazała mi czekać 10 dni i przyjść na wizytę kontrolną? |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez jestem w pierwszej ciąży i tez pobolewa mnie brzuch. Lekarz przepisał mi duphaston.. Jestem w 6tc ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Wtajemniczenie
|
Nenko, ja tez polecam magnez i no spe, choc ten bol swiadczy zazwyczaj o rozciaganiu macicy.
---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- W ogole to witam sie w 10tc i lece zaniesc mocz do analizy
#2130 |
Raczkowanie
|
No spa równie polecam,jak najbardziej przydatna. Dzień dobry!
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.