![]() |
#2101 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
Pęcherz napewno ok bo byłyśmy u veta i ją obadał.Ja tak sobie dedukuję skąd to się wzięło i myślę,że chyba na początek kupiliśmy jej niestety za małą kuwetę pierwszy dzień jakoś z nią się polubiła,a ja byłam cała szczęśliwa.Wczoraj zaliczyła pierwszą wizytę u veta i pierwsze siku kilka godzin po przyjściu zrobiła właśnie na kanapę (może ze stresu??).No i widocznie zapach został mimo że od razu wyszorowałam wodą z płynem, i jej się spodobało.Czyli kupka do kuwety a siku na kanapę
![]() ![]() ![]() ![]()
#2102 |
Wtajemniczenie
|
Skąd ja to znam... Moja mama jest taka sama
![]() ![]() ![]()
#2103 | |
Raróg
|
Och, u mnie też niektórzy są nieziemsko zdziwieni, że kota mamy w domu
![]() Raz miałam taką sytuację, że mama wpadła w odwiedziny. Oczywiście nic przeciw kotu nie ma, w końcu jestem u siebie. Ale po jej wyjściu kicia puściła "hafta" jak się patrzy i tylko dziękowałam opatrzności, że nie stało się to przy mamie ![]() A że kot śmierdzi, to czysta bzdura ![]() ![]() Mam jeszcze coś, co może Ci się przydać: http://www.forum.miau.pl/viewtopic.php?t=27018 - kocie FAQ ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! z kotkiem ok
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Rozeznanie
|
Oto nowe wieści z placu boju: mama łaskawie raczyła zauważyć,że kotek o dziwo jest czysty i nawet trochę miły.W jej ustach to naprawdę wielka pochwała
![]()
#2106 | |
Raróg
|
Cellaris, tak trzymać!
![]() ![]() ![]() ![]() Catarina1, a co mu dajesz do jedzenia? I czy on to wszystko pochłania od razu? Sprawdź może w tym linku, który podałam nad Twoim postem, wątek o kwiatkach, niektóre mogą być naprawdę niebezpieczne dla kotów. Mam nadzieję, że uda Ci się wrzucić zdjęcia; w razie kłopotów służę pomocą, uwielbiam Norwegi ![]() Pzdr! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Raczkowanie
|
Cellaris, przeanalizuj koniecznie artykul do ktorego dalam Ci link na poprzedniej stronie. Tam jest mnostwo przypadkow opisanych, mozesz wiec droga eliminacji...
MOze byc tak ze nie pasi jej miejsce kuwety, moze byc kwestia zwirku. Niektore koty lubia bezzapachowy, z reguly wola tez drobny. Jesli kicia jest wrazliwa na zapachy odpusc sobie ten silikonowy. Ja go kiedys kupilam bylo napisane ze przy dwoch kotach na 3 tyg ma starczyc. Po tygodniu Whiskasowa szczala gdzie popadnie, bo juz jej smierdzialo za bardzo - mi zreszta tez... pytalas jak sprzatam kuwete - same grudki wybieram ale kilka razy dziennie stram sie to robic. I jak widze ze zwirek jest juz nieciekawy to tak srednio raz w miesiacu nie dosypuje kilka dni i wywalam caly ten smierdzacy. Benek jest ekstra. tylko uwazaj na ceny. Ja kupuje zapachowy 10l za 20zl, a widzialam w marketowych zoologikach po 27,- nawet! podobno sterylizacja tez pomoga, ale jaki to ma zwiazek to nie wiem.. jak kicia upodobala sobie kanape to tam juz czuje swoj mocz i bedzie to traktowac jako druga ubikacje. Moze octem to zalac by usunac smrod siuskow. przypilnuj ja jak idzie do kanapy sie zalatwic i przenos do kuwety. Glaszcz, uspokajaj, a kanape spryskaj wtedy odstraszaczem, moze kicia cos zajarzy... Trzymam kciuki za odkrycie w czym tkwi problem |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Raróg
|
Kastracja pomaga, ale kotki posikują w czasie rui. O ile pamiętam, kicia Cellaris ma chyba ze trzy miesiące, więc raczej na rujkę i zabieg jest zbyt młoda. Przynajmniej nie spotkałam się z tak wczesną rują, ale pięciomiesięczne to już owszem, mogą zacząć rujkować
![]() Benka też widziałam w kosmicznych wręcz cenach. Podejrzanie duże te różnice potrafią być ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
Catarina1, cieszę się , że z kotkiem lepiej
![]() ![]() Cellaris- gratuluję wygrania pierwszej bitwy z sikami ![]() ![]() Lauro, Twoja Kota przesłodka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, dzięki że mnie tak mi pomagacie
![]() ![]()
#2111 |
Raczkowanie
|
Kanape octem potraktuj. Nie zaszkodzi a moze pomoze. Tak sobie pomyslalam. Skoro kupilas druga kuwete, to moze nasyp tez zwirku do tej starej i postaw w innym miejscu. Moze kici miejsce w lazience nie pasuje, a 2 kuwety rozwiazalyby problem. MOze kolo tej kanapy postawic druga?? Ja wiem ze to bedzie wygladac niefajnie, ale lepiej kibelek przy kanapie niz z kanapy
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Rozeznanie
|
Hmmm, narazie nie chcę zapeszać zle jest dobrze
![]()
#2113 |
Raczkowanie
|
trzymam kciuki za Twojeko kota. A moj dzis znow nalal do butow
![]() Brak mi pomyslow. Przez miesiac jest dobrze a pozniej ni stad ni zowad sika... I kolejne buty do wyrzucenia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2115 |
Rozeznanie
|
Catarina1 i jak tam twój kociak? Mam nadzieję,ze już wszystko ok. Ja mojej kici właśnie gotuję kurczaczka bo ona mi jakoś tak karmy to nie zabardzo chce jeść,ale jak zobaczyła dzisiaj rano kanapkę z parówką to myślałam,że oszaleje. Widok nieziemski, ja jem,a Figa podskakuje obok mnie na fotelu żeby jej troszkę tej parówki dać i przy tym tak miałczała przeciągle,aż mi się serce krajało, że ja takie pyszności zajadam, a ona na suchej karmie. No ale parówy jej nie dałam bo bałam się czy ona nie za mała jeszcze na takie frykasy, więc pobiegłam do sklepu kupić pierś z kuraka i teraz pichcę. Zobaczymy czy zje
![]()
![]() |
#2116 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Raczkowanie
|
Lauro:kotek Twój ekstra, faktycznie miał te łapki różowe, hehe ale dodało mu to trochę urody
![]() cellaris: chyba nie zamieśćiłaś jeszcze zdjęcia kotak? jestem ciekawa ![]() kattarinko: Ty też nie masz chyba wbitej fotki ? zcyżbym przeoczyła? umieram z ciekawości. pozdrowionka i całuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
Hula Hula hej
![]() ![]() Cellaris:moja kicia ma 3 miesiące ponad a mięsko gotowane daję jej tak od ok miesiąca, czyli myślę,ze powoli mogłabyś jej spróbować dać ale nie za dużo, kotek musi się przyzwyczajić do innego pokarmu. Dobrze jest urozmaicać jedzenie. Najlepiej się poradz wyżej koleżanek, one są już w tym doświadczone, ja też je pytam o radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Rozeznanie
|
no to tak.. kurczaka ugotowałam, oderwałam kawałek i porwałam na maleńkie kawałeczki.W sumie kurki była taka duża, czubata łyżka. Zmieszałam z karmą i dałam Fidze. Tyle tylko,że spryciula wyjadła mięcho,a karmę zostawiła
![]()
#2122 |
Raczkowanie
|
Catarina1 twój kotek jest cudny! Zawsze chciałam mieć kota rasy Norweski Leśny ale musiałam zadowolić się Persem
![]() Wiecie co dziewczyny moja kotka jest jakaś dziwna ona nie je nic innego oprócz suchej karmy Wchiskas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny....nie dawajcie swoim pupilkom Whiskasa...to najgorszy szajs jaki może być
![]() ![]() ![]() ![]() a jak Futro nie chce niczego innego spróbować ...wystarczy trochę przegłodzić...głodny zje to co ma w misce Cellaris dla Twojego maleństwa RC Baby Kat byłby najlepszy, a jak skończy 12 m-cy to Kitten Catarina1 piękności... ![]() ![]() ![]() ![]()
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 |
Rozeznanie
|
Kurcze z tym Whiskasem to coś musi być jednak nie tak bo już kolejna, niezależna osoba nie jest z niego zadowolona.
#2125 |
Raczkowanie
|
mnie nawet przez myśl nie przeszło spojrzeć na karmę whiskas (ale takie różne wynalazki - przysmaki witaminowe i mleko mają b.dobre, bo nie wiem czy Wam wiadomo, że to ten sam producent co RC
![]() ![]()
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Raczkowanie
|
Makademio, zgadzam sie w 100% co do karm.
ja kiedys karmilam puszkami whiskas, kitikat. MIesiecznie kosztowalo mnie to ok75zł. A pozniej przeczytalam sklad tych puszek 4% tak 4% produktow pochodzenia zwierzecego (czyli nawet nie mieso a wszystko, skory, kosci itd). Slyszalam tez ze whiskas uzaleznia. A teraz przerzucilam koty wylacznie na sucha karme. Na poczatku plakaly o puszki, ale juz ok. Jest wygodna w stosowaniu, nie brudzi podlogi ![]() Cena ta sama co za badziewne puszki, koty jak juz sie nauczyly jesc suche nic innego nie chca. Dokarmiam je czasem mieskim co jest na obiad lub z obiadu i Filek grymasi, woli swoje chrupki. Rodzai tych karm jest mnooostwo, mozna coroz to cos nowego dawac. Ja zawsze mieszam ze 3 rodzaje. A te karmy maja 20-40% samego miesa! Do tego maja rozne fajne wynalazki jak odklaczacze, cos na siersc, dla kastratow... Puszki tego nie maja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | ||
Raróg
|
Chrupki, czyli suche, jak najbardziej są ok
![]() ![]() ![]() Suche ma jeszcze jeden plus. Nie życzę tego oczywiście żadnemu kotu, ale w razie problemów zdrowotnych właśnie suche specjalistyczne są najbardziej polecane. Dlatego warto kota przyzwyczajać do chrupek. Moja kota je tylko suche, do tego mięsko (kurak, wołowina) i ma się świetnie ![]() ![]() Cellaris, oczywiście możesz podawać małej mięso ![]() ![]() ![]() _KoRa_, krąży wiele pogłosek o uzależniaczach dodawanych do whiskasa itp. ![]() Catarina1, Norweg jest cudny, mam nadzieję, że będziesz się chwalić na bieżąco, jak Twoja piękność rośnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Raczkowanie
|
Dzięki Laura. Jeszcze jedno pytanko czy koty mogą jeść TYLKO suchą karmę? Czy to też jest niekorzystne dla ich zdrowia...?
Właśnie sie dowiedziałam, że mojej mamie udało się "przestawić" Duśkę na inną karmę, gdy byłam na wakacjach, tzn kupuje na wagę w zoologicznym karmy chyba firmy Royal czy jakoś tak i tam są wymieszane specjalne chrupeczki dla persów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Raczkowanie
|
Aha tak na marginesie nie będę odpisywać przez jakiś tydzień, bo wyjeżdżam na kemping
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Raczkowanie
|
Minerwo jeśli chodzi o Iams to cały świat bojkotuje tę firmę, przez jej wyjątkowo okrutne test na zwierzętach http://www.iamscruelty.com/videos.asp ...jeśli masz siłę i odwagę
![]() _KoRa_ można dawać tylko suchą karmę, ale pod warunkiem, że Futro pije odpowiednio dużo, jeśli uważasz, że za mało pije wtedy dawaj mokrą karmę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.