![]() |
#2131 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Cytat:
![]() Filet z kurczaka kroję w kostkę, doprawiam solą i pieprzem, przesmażam na maśle roślinnym, dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Jak cebula zmięknie dodaję rozmrożony szpinak w liściach. Chwilę podsmażam, na koniec wrzucam pokrojone suszone pomidory. Doprawiam do smaku. Pęczak gotuję w bulionie do miękkości. Ugotowany mieszam z farszem, chwilę podsmażam. Na koniec posypuję startym parmezanem i gotowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. Moja lekarka (choruję przewlekle) powiedziała, że z jej strony nie widzi przeciwwskazań do naturalnego. Natomiast ginekolog odrazu powiedział, że cc. Ufff bo bym musiała kombinować ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2133 |
Zadomowienie
|
Paulina ja zakładam na przednią szybę osłonę i tylko ściągam, super sprawa polecam
![]() Kaatie88 takie przepisy to ja lubię, proste, szybkie ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2135 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja sobie nie wyobrażam porodu sn przy jednym
![]() ![]() ![]() Cc też masakra... ból po gdzie trzeba zaraz tylek z lozka zwlec... Jak bylam w tamtym roku w szpitalu to sie napatrzyłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, muszę wyjść z domu a u nas jakiś śnieżny armagedon się zrobił. Od rana sypie, a teraz mam wrażenie, że jeszcze bardziej ![]()
![]() |
#2137 |
Raczkowanie
|
Ja się zmieram od godziny zeby wyjsc do sklepu... i pada i pada i przestać nie chce :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2139 |
Zadomowienie
|
Na ostatniej wizycie przed porodem moje dziecko zapowiadało się małe i mówię do gina że to dobrze bo łatwiej będzie urodzić a on na to "jak się dziecko chce rodzić to się urodzi nawet duże a Pani dziecko się nie chce rodzić" i jak powiedział tak było poród wywoływany tydzień po terminie, bez oksytocyny żadnego skurczu nie było, cały dzień z balonikiem i nic dopiero następnego dnia oksytocyna i się urodziła, powiedzieli ze jak się do 20 nie urodzi to cc ale wyszła o 16, ciężko było
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Także biodra biodrami a to nasze dzieci decydują ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga sprawa, ze rozwleczona pochwa po sn to jakis mit. Pochwa, to miesien i wraca do swojego naturalnego stanu. Ja nie widze roznicy w "przed" i "po". Nadal mialabym problem z zaaplikowaniem tampona wiekszego niz standardowy. Moj owczesny facet tez roznicy nie widzial... Moze po kilku porodach (mam tu na mysli 4 czy 5) to wszystko juz do normy nie wraca, ale przy jednym czy dwoch to raczej psychika niz faktyczne "rozwleczenie". Nie lubie tego tematu bo wzbudza rozne emocje, ale nie poszlabym na CC z wlasnej woli. Mam za soba i zabiegi chirurgiczne i porod naturalny. Po tych pierwszych przez dobry tydzien nie bylam w stanie sie wyprostowac i normalnie chodzic wiec wiem, ze mialabym problem z opieka nad dzieckiem. Po sn bylam dosc mocno poszyta bo mam waskie biodra a corka byla krotka i kluskowata, ale normalnie sie nia zajmowalam i jak po trzech dobach wyszlam ze szpitala, to tego samego dnia wyszlam z nia na krotki spacer. Jedynie siedzenie bylo bolesne i siadalam tylko na miekkim podlozu. Sa kobiety, ktore smigaja po cc na srodkach przeciwbolowych i daja rade, ale wiem, ze moj organizm ingerencji chirurgicznych nie lubi. Jesli ktos nigdy nie mial operacji, to ciezko przewidziec jak bedzie. Kolejna sprawa, ze to jest operacja, ryzyko infekcji i innych powiklan, zrosty macicy itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zadomowienie
|
Ja mimo złych przejść z sn i moją prawie 4 letnią blokadą co do drugiego dziecka to teraz też raczej wolałabym sn, ponieważ tak jak pisze Martynka kilka godzin po porodzie już się dzieckiem zajmowałam, normalnie myłam itp, z siadaniem byl trochę problem ale niezbyt wielki a jak na sali widziałam dziewczyny po cc to masakra, także poród cierpisz przed lub po niestety. Mnie też bardzo boli to, napewno nie jest tak wszędzie niestety znam dużo takich historii, jak się traktuje rodzące, i tu jest duży problem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Co do śniegu to u nas nieźle mrozi i na mapie widzę, ze coraz bliżej nas świeżyce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze chcialam miec dwojke, ale jesli faktycznie będą blizniaki to nie wiem czy za jakis czas trzeciego nie strzelimy
#2145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zadomowienie
|
Martynka ja też ze względu na córkę zaczęłam myśleć o drugim dziecku żeby nie była sama na świecie, no i w moim przypadku to już ostatni dzwonek bo w tym roku 35 urodziny. Martynka ile lat ma Twoja córka?
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze roznica troche spora, ale wczesniej ani zdrowie ani sytuacja zyciowa, nie pozwalaly na drugie dziecko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do porodu to ja wyboru nie mam - ze względu na jaskrę pierwsze miałam cc i teraz też będę miała. Szczerze mówiąc cieszę się, że tak wyszło. Wszystko było zaplanowane, czułam się nieźle, przez kilkanaście godzin faktycznie nie mogłam się ruszać, ale potem, na przeciwbólowych nie było tak źle. Ja jestem malutka, drobna, więc strasznie bałam się sn. Najgorzej moim zdaniem jest wtedy, gdy kobiety rodzą sn kilkanaście- kilkadziesiąt godzin, a potem i tak mają cc. Dzień po mojej cesarce przywieźli dziewczynę, która męczyła się 30h zanim zdecydowali się na operację. Ta faktycznie wyglądała jak z krzyża zdjęta. Bardzo mi jej było szkoda. Co do segregatora mamy ginekolog to na początku miałam taki plan, ale dostałam fajny segregatorek z przegrodami razem z kartą ciąży, gratis ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |||
Konto usunięte
|
Zjadłam dzisiaj dwa widelce spaghetti i poległam. Ale za to odkryłam co mi pomaga na mdłości - jogurty!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Później też fajny widok jak jest taki duży a w 3d to w ogóle można twarz zobaczyć, tak że moja babcia powiedziała, że syn ma mój nos i rzeczywiście tak jest ![]() Cytat:
![]() Ja bym chciała 3 albo nawet 4. Zobaczymy jak wyjdzie. Jak na razie mój Tż mówi złośliwie "koniec dzieci" bo mu narzekam bardzo że mi niedobrze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Zadomowienie
|
Intense2103 a ile lat ma Twoja córka? Inaczej jest jak są względy medyczne do cc to wogole nie ma o czym mówić trzeba i już. Wogole poród to trudny temat, wszystko ma + i -. Oby każda z nas miała szybki spokojny poród i żeby szybko po nim doszła do siebie i nieważne czy sn czy cc tylko żeby z nami i z dzieckiem było wszystko ok
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj do pracy wzielam gołąbki, no przecież kocham gołąbki i mogłabym je jeść tonami. Ostatecznie okropne były i ledwo zjadlam, a zjadlam tylko dlatego ze innego żarełka nie miałam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2153 |
Zadomowienie
|
Mirabelka ja poszłam w niedzielę na pizze z koleżankami, zamówiłam moja ulubiona iiiiii masakra jakoś to wscisnelam w siebie bo dziewczyny jeszcze nie wiedzą o ciąży ale masakra. Ale znowu mam ochotę na kiwi i mandarynki tak jak w pierwszej ciąży
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Raczkowanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;86341616]Zjadłam dzisiaj dwa widelce spaghetti i poległam. Ale za to odkryłam co mi pomaga na mdłości - jogurty!!Hej, gratulacje!!
![]() ![]() Później też fajny widok jak jest taki duży a w 3d to w ogóle można twarz zobaczyć, tak że moja babcia powiedziała, że syn ma mój nos i rzeczywiście tak jest ![]() ![]() Ja bym chciała 3 albo nawet 4. Zobaczymy jak wyjdzie. Jak na razie mój Tż mówi złośliwie "koniec dzieci" bo mu narzekam bardzo że mi niedobrze ![]() My też chcielibyśmy 3 lub 4 właśnie. Ja mam tylko 1 siostrę i zawsze podobały mi się większe rodzinki ☺ Zobaczymy czy przy dwójce dalej będziemy tego samego zdania ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2155 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O broszkę sie nie martw ![]() Cytat:
Dokładnie, rozwleczenie raczej jest tzadkoscią, częściej jest niedbałe zszycie. Cytat:
O wow! Ja jeśli wszystko pójdzie dobrze i będę mieć tą dwójeczkę to już „zamykam sklep” ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;86341616]Hej, gratulacje!!
![]() Hej, dziękuję ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() |
#2159 |
Rozeznanie
|
My dzisiaj chcemy pizze na lunch. U mnie mdłości już całkiem mineły.
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja po wizycie
![]() ![]() ![]() Mój ginekolog to tak zawsze slodzi i gada na tych wizytach ze w ogóle nie czuć skrępowania. ![]() Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.