Staraczkowe grono 2020 - cz. 3 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-09-22, 07:09   #2131
Ashya_
Zakorzenienie

Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez _littleone Pokaż wiadomość
Aliczee, mnie też droga do pracy właśnie zajmowała z 45 minut najmniej. Zwariowałabym chyba

Chciałabym żeby ten pierwszy trymestr minął jak najszybciej, bo już jest mocno średnio, a jeszcze tyle tygodni przede mną
Który masz teraz tydzień dokładnie? Bo to jakoś jak ja chyba. Kurcze u mnie to totalnie nic ani zmęczenie ani bóle skurcze, mdłości nic..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2020-09-22, 07:12   #2132
_littleone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
Który masz teraz tydzień dokładnie? Bo to jakoś jak ja chyba. Kurcze u mnie to totalnie nic ani zmęczenie ani bóle skurcze, mdłości nic..

U mnie 5+5. Zazdroszczę, mnie tak męczy od kilku dni, wcześniej byłam ciągle senna jedynie, a teraz się rozkręca niemiłosiernie
_littleone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-22, 07:18   #2133
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Aliczee, mnie też droga do pracy właśnie zajmowała z 45 minut najmniej. Zwariowałabym chyba

Chciałabym żeby ten pierwszy trymestr minął jak najszybciej, bo już jest mocno średnio, a jeszcze tyle tygodni przede mną
Życzę Ci w takim razie żeby czas szybko minął i żebyś dostapila błogosławieństwa II trymestru . Ostatnio czytałam, że większe dolegliwości ciazowe towarzysza przy dziewczynce (beta jest wyższa)

MoszKa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-22, 07:19   #2134
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a
Konto usunięte

cichazabka, super podejście! do dzieła z pozytywnym nastawieniem cały organizm pracuje lepiej

littleone, w którym dpo robiłaś test? tak tylko pytam

Moszka, mam nadzieję, że nabierzesz pozytywnej energii. rozumiem cię jednak, w ostatnich miesiącach ciągle czułam że wszystko idzie nie tak, każdy cykl z dupy, dwa miesiące z rzędu lekarze mówiący 'brak owulacji', mięśniak, masakra. akurat w tym cyklu w dniu potencjalnej owu i dzień po miałam słaby humor, więc nawet nic nie bylo. ale nie żałuję, trzeba chcieć i mieć z tego przyjemność. może jest coś, co mogłoby Ci pomóc poczuć się lepiej, trochę stłumić jakoś tę obawę przed rozczarowaniem? ja staram się wprowadzać różne sposoby relaksacji.. nawet ostatnio poszłam na masaż relaksacyjny ojezu, to było super!

Edytowane przez 476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a
Czas edycji: 2020-09-22 o 07:25
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-22, 07:25   #2135
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoszKa88 Pokaż wiadomość
Hehe brawo Ty czasem za gapiostwo musimy zapłacić ale i tak szybko się wyrobilas
Ja kiedyś jak jechałam na złamanie karku do pracy taksówką to nie dość że zabili łamie za przejazd to przy wysiadali wypadł mi telefon i oczywiście stłukła się szybka lata temu się to wydarzyło a pamiętam po dziś dzień ten bol
[1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88152818]Ojjj i tak szybko to ogarnęłaś![/QUOTE]

A ile się stresu przy tym najadłam... W sumie całe szczęście, że przy dworcu pracuję i z każdej strony mamy postoje taksówek, gdziekolwiek indziej byłoby gorzej.

Ale taksówkarz niewątpliwie musiał stwierdzić, że nieogarnięta wariatka, zwłaszcza że jeszcze wybiegłam z domu i wsiadając z powrotem do taksówki stwierdziłam z przerażeniem, że to nie te klucze. Chwyciłam zapasowe od teściowej (wyglądają akurat jak te z pracy - dwa klucze na kółeczku &#129318, więc leciałam drugi raz na trzecie piętro.

theali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-22, 07:27   #2136
Ashya_
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 5+5. Zazdroszczę, mnie tak męczy od kilku dni, wcześniej byłam ciągle senna jedynie, a teraz się rozkręca niemiłosiernie
Tak myślałam unie 5+3 ino cycki bolą trochę ale zaśmiałam się w druga stronę martwię czy to dobrze ze żadnych objawów nie mam

Stary 2020-09-22, 07:29   #2137
anilani
Raczkowanie

Hej Dziewczyny, ja również potrzebuję trochę się zdystansować do tematu starań, zwłaszcza że u mnie droga będzie dużo dłuższa niż się spodziewałam. Będę Was cały czas czytać i trzymać kciuki Teraz luzujemy i skupiamy się na poprawie wyników, starania tak przy okazji
Moszka88, chciałam jeszcze napisać, że widzę już efekty działania metforminy (i oczywiście diety z niskim ig) - po pierwszych kilku dniach mdłości zeszło ze mnie morze zatrzymanej wody, w końcu nie jestem spuchnięta jak balon! Czuję się znacząco lepiej, mam więcej energii i chęci do wszystkiego. Liczę, że równie dobrze podziała na moje jajniki Jeżeli więc lekarz zapisze ją i Tobie, to nie wahaj się

anilani jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-09-22, 07:34   #2138
MoszKa88
Wtajemniczenie

Aliczee, bardzo mądrze napisałaś, że trzeba chcieć i mieć z tego przyjemność
Aktualnie nie czuje ani chęci ani przyjemności, więc ten cykl odpuszczam.
Też mam takie wrazenie, że te cykle to z dupy są, do tego po okresie boli mnie lewy jajniki kilka dni, niby na usg nic nie wiedac, żadna torbiel się nie tworzy, a mnie nakurza ten jajnik, tak że ból promieniuje pod nerke i udo. Pewnie endometrioza szaleje i mi się zrosty na nim robią, ale to możnaby potwierdzić na laparoskopii zwiadowczej. I tak się zastanawiam czy by nie umówić się do lekarza, żeby dał skierowanie na laparo. Tylko to kolejna ingerencja w organizm 🤷☠♀️. I w sumie mam stracha przed tym co w tych moich trzewiach się dzieje.
No na pewno poczułabym się lepiej jakbym wysikala dwie kreski . A tak poważnie, to nie wiem czy coś jest. Czekam na nowego laptopa z pracy, jak dostanę to przerobie kilka kursów które nam w domenie spółki pracodawca udostępnia, zajmę głowę czymś innym i będzie ok

Stary 2020-09-22, 07:36   #2139
_littleone
Raczkowanie

Cytat:
Życzę Ci w takim razie żeby czas szybko minął i żebyś dostapila błogosławieństwa II trymestru . Ostatnio czytałam, że większe dolegliwości ciazowe towarzysza przy dziewczynce (beta jest wyższa)
jak nie bliźniaki to córka, a idźta w cholerę dziękuję, próbuję mimo wszystko czuć wdzięczność za ten czas, ale czasami to bardzo trudne.

[1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88152853]littleone, w którym dpo robiłaś test? tak tylko pytam [/QUOTE]

a co? to był 26dc, ale aplikacja termin owu na podstawie temperatury zmieniała mi 3 razy, więc nie wiem spory spadek miałam 14 dnia, i 15 spory skok i tak już rosła i rosła. ale teraz mi pokazuje owu na 17dc, a 18dc miałam ból owulacyjny... tylko że starania były 13dc, więc trochę by sobie plemniki poczekały

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Ashya, o tak, cycki też. Myślę, że to u mnie są objawy dość wcześnie, nie masz się czym martwić. Ja się martwię czy tam sześcioraczków nie ma pojutrze USG to może się dowiem..
Stary 2020-09-22, 07:38   #2140
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
jak nie bliźniaki to córka, a idźta w cholerę dziękuję, próbuję mimo wszystko czuć wdzięczność za ten czas, ale czasami to bardzo trudne.

a co? to był 26dc, ale aplikacja termin owu na podstawie temperatury zmieniała mi 3 razy, więc nie wiem spory spadek miałam 14 dnia, i 15 spory skok i tak już rosła i rosła. ale teraz mi pokazuje owu na 17dc, a 18dc miałam ból owulacyjny... tylko że starania były 13dc, więc trochę by sobie plemniki poczekały

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Ashya, o tak, cycki też. Myślę, że to u mnie są objawy dość wcześnie, nie masz się czym martwić. Ja się martwię czy tam sześcioraczków nie ma pojutrze USG to może się dowiem..
Hmm no to jak sobie plemniki poczekaly to może jednak chłopiec bo na chłopca ponoć dłużej mogą przeżyć i "sobie poczekac" .
No to z niecierpliwością czekamy na info po wizycie

Stary 2020-09-22, 07:41   #2141
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm no to jak sobie plemniki poczekaly to może jednak chłopiec bo na chłopca ponoć dłużej mogą przeżyć i "sobie poczekac" .
No to z niecierpliwością czekamy na info po wizycie ☺]
Ja raczej kojarzę, że to właśnie na dziewczynkę są bardziej "wytrwałe", za to na chłopca szybsze (no bo na chłopca mają XY, na dziewczynkę XX, więc są cięższe i je to spowalnia).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-09-22, 07:43   #2142
_littleone
Raczkowanie

ja też czytałam, że właśnie dziewczynki sobie dłużej czekają... bardzo bym chciała syna, nie wyobrażam sobie siebie z córką, no ale nic już z tym nie zrobię
Stary 2020-09-22, 07:49   #2143
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:
ja też czytałam, że właśnie dziewczynki sobie dłużej czekają... bardzo bym chciała syna, nie wyobrażam sobie siebie z córką, no ale nic już z tym nie zrobię
Ja też kojarzę, że podobno chłopca łatwiej "ustrzelić" bliżej owu, a dziewczynkę przed owu aale na ile to prawda a na ile zabobony to nie wiem

Dzień dobry! U mnie 24dc, test kupiony, patrzy się na mnie złowieszczo Ale OvuFriend mi pokazuje, że jeśli jestem w ciąży i zrobię test to szansa, że test wyjdzie pozytywny to dzisiaj chyba 35% jak dobrze pamiętam także czekam aż tych procentów będzie więcej.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-22, 07:50   #2144
Ashya_
Zakorzenienie

Ja za to bym bardzo chciala córkę aley to tylko raz, dzień po owulacji więc jak tak była to by wychodził prędzej chłopiec

Stary 2020-09-22, 07:53   #2145
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
Ja za to bym bardzo chciala córkę aley to tylko raz, dzień po owulacji więc jak tak była to by wychodził prędzej chłopiec

U nas się to akurat chyba sprawdziło przy synku tzn faktycznie wtedy pamiętam, ze było równo w owu przytulanie i jest syn Ale ja chyba ogólnie byłam taka zafiksowana, że ja chce synka, że jak poszłam na któreś tam usg, że już było widać płeć to nawet nie byłam zdziwiona, że to chłopiec

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-09-22, 07:56   #2146
Kruszyna89
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny. Tak czytam i chyba jest jakieś przesilenie czy coś, bo ja też nie mam ani trochę ochoty na działania, zero przez wielkie o. Gratulacje objawów i ich braków, dacie radę też słyszałam, że chłopaka robi się w dniu owu, a dziolcha poczeka przed

Stary 2020-09-22, 07:58   #2147
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Hehe brawo Ty czasem za gapiostwo musimy zapłacić ale i tak szybko się wyrobilas
Ja kiedyś jak jechałam na złamanie karku do pracy taksówką to nie dość że zabili łamie za przejazd to przy wysiadali wypadł mi telefon i oczywiście stłukła się szybka lata temu się to wydarzyło a pamiętam po dziś dzień ten bol Przykro mi niech @ szybko przychodzi i zacznie nowy cykl. Wogole to podziwiam za pozytywne podejście do tematu chyba powinnam się u Ciebie podszkolić.

Ja mam w tym cyklu tak negatywne podejście, że pomimo tego, że wczoraj weszłam w dni płodne, to nic na rzeczy nie ma i raczej nie będzie. Nie chce się znowu rozczarowac.

Miłego dnia .

Mam w tym cyklu podobnie. Bardzo negatywne podejście. W końcu ile można mieć nadzieję, że się uda.

Edytowane przez sherlook
Czas edycji: 2020-09-22 o 08:02
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-22, 08:02   #2148
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a
Konto usunięte

Cytat:

Haha noo bo właśnie nie wiem, ile jeszcze powinnam teoretycznie czekać.. jutro u mnie wypada 26dc. zobaczę, czy mnie poniesie do testu rano

Cytat:
Aliczee, bardzo mądrze napisałaś, że trzeba chcieć i mieć z tego przyjemność
Aktualnie nie czuje ani chęci ani przyjemności, więc ten cykl odpuszczam.
Też mam takie wrazenie, że te cykle to z dupy są, do tego po okresie boli mnie lewy jajniki kilka dni, niby na usg nic nie wiedac, żadna torbiel się nie tworzy, a mnie nakurza ten jajnik, tak że ból promieniuje pod nerke i udo. Pewnie endometrioza szaleje i mi się zrosty na nim robią, ale to możnaby potwierdzić na laparoskopii zwiadowczej. I tak się zastanawiam czy by nie umówić się do lekarza, żeby dał skierowanie na laparo. Tylko to kolejna ingerencja w organizm ��â˜☠♀️. I w sumie mam stracha przed tym co w tych moich trzewiach się dzieje.
No na pewno poczułabym się lepiej jakbym wysikala dwie kreski . A tak poważnie, to nie wiem czy coś jest. Czekam na nowego laptopa z pracy, jak dostanę to przerobie kilka kursów które nam w domenie spółki pracodawca udostępnia, zajmę głowę czymś innym i będzie ok

Ehh no właśnie.. - samo zajście w ciążę nie jest takie hop siup łatwe, a jeszcze jak dochodzą inne problemy, to już w ogóle. w pewnym momencie to już jest takie poczucie.. "okej, co jeszcze?"
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-22, 08:07   #2149
MoszKa88
Wtajemniczenie

Hmm no u mnie był synek, a przytulanki były w początkowe dni płodne, gdzie do owu jeszcze trochę bylo więc już nie wiem
Littleone, a czemu nie wyobrażasz sobie córki? dziewczyny są łatwiejsze w obsłudze
Joasia, kciuki za wytrwałość do testowania i II kreski
Kruszyna, Sherlook, witam w klubie

Stary 2020-09-22, 08:12   #2150
_littleone
Raczkowanie

MoszKa, nie wiem, zupełnie sobie tego nie wyobrażam. nigdy nie chciałam mieć córki... zawsze w wyobraźni widzę siebie z synem. jak myślę o córce to mi się ciepło robi
Stary 2020-09-22, 08:18   #2151
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
MoszKa, nie wiem, zupełnie sobie tego nie wyobrażam. nigdy nie chciałam mieć córki... zawsze w wyobraźni widzę siebie z synem. jak myślę o córce to mi się ciepło robi
Rozumiem, ale co by nie było, na pewno będziesz dobra mama i sobie poradzisz

Stary 2020-09-22, 08:18   #2152
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
A ja nie wyobrażam sobie mieć syna. Moim marzeniem jest córeczka. Ale nawet jak będzie syn, a nawet bliźniaki chłopaki będę szczęśliwa. Byle tylko w tą ciążę zajść

sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-22, 08:20   #2153
_littleone
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem, ale co by nie było, na pewno będziesz dobra mama i sobie poradzisz

wszechświat wie lepiej byle zdrowiutkie było dziękuję

kwaśny sok z wyciskarki mi znów ulgę przyniósł, chyba się zaopatrzę hurtowo w cytrusy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-09-22, 08:26   #2154
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
A ja nie wyobrażam sobie mieć syna. Moim marzeniem jest córeczka. Ale nawet jak będzie syn, a nawet bliźniaki chłopaki będę szczęśliwa. Byle tylko w tą ciążę zajść

Hehe podpisuje sie pod tym

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
wszechświat wie lepiej byle zdrowiutkie było dziękuję

kwaśny sok z wyciskarki mi znów ulgę przyniósł, chyba się zaopatrzę hurtowo w cytrusy
Dokładnie, oby było zdrowe, reszta sie tak naprawdę nie liczy!

Stary 2020-09-22, 08:44   #2155
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
Ja kiedyś jak jechałam na złamanie karku do pracy taksówką to nie dość że zabili łamie za przejazd to przy wysiadali wypadł mi telefon i oczywiście stłukła się szybka lata temu się to wydarzyło a pamiętam po dziś dzień ten bol Przykro mi niech @ szybko przychodzi i zacznie nowy cykl. Wogole to podziwiam za pozytywne podejście do tematu chyba powinnam się u Ciebie podszkolić.

Ja mam w tym cyklu tak negatywne podejście, że pomimo tego, że wczoraj weszłam w dni płodne, to nic na rzeczy nie ma i raczej nie będzie. Nie chce się znowu rozczarowac.

Miłego dnia .

Zapraszam
Czuję si3lę jakoś tak spokojnie psychicznie, bo przecież w koncu musi się udać

malamii1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-22, 09:13   #2156
MoszKa88
Wtajemniczenie

Jestem naprawdę pod wrażeniem Twojego podejścia
Dziewczyny sypią dzidziusiowym pyłem to Ty syp na nas pyłem z pozytywnymi myślami w takim pyle też bym się chętnie unurzyła

Stary 2020-09-22, 09:16   #2157
Kruszyna89
Zadomowienie

Cytat:
Mhmmm czyżbyś była niezłym ziolkiem i teraz boisz się, że córa byłaby taka sama żarcik

Stary 2020-09-22, 09:36   #2158
_littleone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kruszyna89 Pokaż wiadomość
Mhmmm czyżbyś była niezłym ziolkiem i teraz boisz się, że córa byłaby taka sama żarcik
szczerze? dokładnie tak
Stary 2020-09-22, 09:46   #2159
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Littleone, a czemu nie wyobrażasz sobie córki? dziewczyny są łatwiejsze w obsłudze
Mój mąż uparcie twierdzi, że chłopcy są łatwiejsi w obsłudze. I że "jak masz syn na, to pilnujesz syna, jak masz córkę, to pół miasta trzeba pilnować"
Ja się zawsze widziałam jako matka córek , ale w sumie jak później dorabiałam jako niania, to mi było łatwiej z chłopcami.
Tyle że dla dziewczyn dużo łatwiej by mi było z imionami, dla chłopców niewiele mi się podoba.

Stary 2020-09-22, 09:51   #2160
Enigvaa
Zadomowienie

Cytat:

Obalam mit prawie brak dolegliwosci, niskie przyrosty bety (85%) i dziewczynka

U mnie wszystkie inne „wrozby” sie sprawdzily. Kalendarz chinski (ten z kalkulatora nie obrazka), rozne dziwne wrozenie z obraczki, linea negra, ksztalt brzucha ( to akurat wiedzialam przed ciaza, taka mam figure i wiedzialam ze sie rozleje na boki )

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Enigvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości