![]() |
#2131 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Hejka🤚
Emciu Ja za Wami też tęskniłam❣️ Ale co się wydarzyło w moim życiu,to nie tu🫣 Cyferko Powiedziałabym gadowi to samo🫤 Adziu Spokojnej podróży🤗 Mój starszy syn,kończy dziś 29 lat😱 Kiedy to zleciało Wnuczka przedwczoraj miała 8 urodziny Ale to nie my się starzejemy,to nasze dzieci i wnuki😄 Dobrego dnia🤗 |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
Hejka Imuś
![]() Dzieci nam się starzeją ![]() Wszystkiego dobrego dla Syna i Wnusi. Niech im się szczęści. Zdrowia absolutnego ![]() Wnusia nadal ugania się za ślimakami? ![]() Pamiętam, że to jej ulubieńcy ![]() Imuś pamiętam, jak na topiku wyczekiwaliśmy narodzin Twojej wnusi. To już 8 lat minęło.... ------------- Imuś pomidory już masz w szklarni posadzone... W tym roku też kilka odmian? Ja mam dwie doniczki na tarasiku, jedna odmiana to taka, że wilków nie trzeba odrywać ![]() Mamie też na balkon kupiłam, ma zajęcie. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Deszcz jak zwykle ominie nas wielkim łukiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Właśnie jadę...
Pogoda (narazie) piękna. Na dworcu mijamy bliźniaczy pociąg ŁKA. |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Imuś,
dziękuję... Świetnie, że jesteś... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Raczkowanie
|
Cyferko
Dziękuję w imieniu dzieci❣️ Pomidory posadziłam 17 maja Mam 24 sztuki po 2 różnych gatunków Oprócz tego,sałatę,koperek,ogórk i,fasolkę zieloną U nas pada wieczorami Są burze a dzisiaj dostaliśmy alert😱 |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Imuś,
serdeczności dla Syna - Jubilata...!!! 🌞🌈💐🌈🌞 ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Och, dla Wnusi również...!!! 🪷🦚🪷 |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Również alert pogodowy dostałam. Jadę przygotowana. 🌂
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
My z Manią już w domu...
Żadna burza nas nie złapała... Uf, uff, ufff... |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
4 pory roku i ja piąta
|
Hejka
![]() Napiszę tak ogólnie na temat niespodziewanej ,,synowej". Nie popieram takiego ,,startu na wspólnej drodze życiowej". I w moim pokoleniu to się pojawiło i wiem, że bywało i wcześniej, ale ja nie rozumiem tego tłumaczenia ,,aby sprawdzić". Co sprawdzić? Ja inaczej podchodzę do związku, do życia z partnerem ,,na resztę życia". Tu nie ma co sprawdzać. Albo się kochamy, co się czuje i jesteśmy dojrzali do bycia w związku albo nie. Dla mnie takie ,,bycie -nie bycie" to jak posmakowanie czyjejś kuchni. Pojadło się, posmakowało i jak tylko coś nie tak, czy smak się zmieni, albo się przypalać zacznie, to lecę dalej, bo gdzieś indziej jest inaczej, fajniej i ciekawiej i jeszcze bez przypalenia. A przypali się zawsze i nie ma co przed tym uciekać tylko rozwiązywać. W dzisiejszych czasach ,,akt ślubu" niewiele znaczy, ale może warto zastanowić się nad tym, dlaczego? I na pewno tego powodem nie jest ,,nie bycie razem przed ...". Jak ma być do bani to i tak będzie moim zdaniem z obserwacji mnóstwa par. Przepraszam Was, miałam potrzebę ulać trochę z tego serca. Jestem osobą otwartą, kontaktową i wierzcie mi, gdyby zamiast partnerki pojawił się partner zaakceptowałabym. Z resztą po części na tę modłę pocieszam MM, który jest ... mniej tolerancyjny ode mnie - tak to nazwę. Pocieszam go właśnie, że zobacz: jest to kobieta 100%, nie trans itd, nie jest w naszym wielu :P , i tak dalej ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- A tak to na pierwsze wrażenie, jest to bardzo sympatyczna osoba. Starająca się jak najlepiej zaprezentować, co zresztą my też robimy. No MM schował się do swojej jaskimi i z niej przez teleskop ją obserwuje. Obgadałyśmy wszystkie możliwe tematy, które mogą nam pomóc w uniknięciu nieporozumień a nawet narazić na uszczerbek zdrowotny. Dziewczyna musi uważać z produktami spożywczymi. I na parę innych rzeczy. I zobaczymy co dalej... Syn miał drugą zmianę, więc skazana była na mnie, ale może to i dobrze? W tempie przyśpieszonym mogłyśmy omówić to i owo i wstępnie już wyciągnąć jakieś wnioski o sobie nawzajem. Junior po pauzie szokowej w pierwszym kontakcie wzrokowym, już rozmawia, coś tam nawet jej pomagał w elektronice. ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Jest tak okropna susza, ze zaprzestałam pielenia w rabatach. Pozarastana, gniotą się, ale stworzyły sobie mikroklimat. W tej chwili przeszliśmy w wariant nie ,, najlepszej ekspozycji roślin" a w ,,utrzymanie przy życiu roślin". Na obecną chwilę nie muszę się zachwycać ich kwitnieniem, chcę aby przetrwały i przeżyły. Jak będzie za rok mniejszy upał, to w przyszłym roku się pozachwycam. Najważniejsze aby były. ------------------------- Tyle się na uzewnętrzniałam, że może nastawię nam na poranne napoje? Dla mnie na pewno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-05-30 o 06:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Emmi, każdy ma prawo mieć swoje zdanie i swoje poglądy. Dobrze rozumiem, że nagłe pojawienie się nowej osoby łatwe dla domowników nie jest. Bardzo szanuję Twoją otwartość na ewentualną "inność". ===== Łapię kawusię. Mania i MM-ek też już nie śpią. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emmi ![]() ![]() Ja nie odważyłabym się na taki krok, nawet nie wypadało odwiedzać sympatii w jego domu ![]() Teraz nikogo nie dziwi wspólne zamieszkanie przed ślubem, nie dotyczy to tylko młodych ludzi. Różne niespodzianki los przynosi, na tą chwilę nie widzę w tym nic złego. Każdy ma prawo do szczęścia, a spalenizny nikt nie lubi Emmi ![]() Jeśli Twój syn jest szczęśliwy, to ty też bądź ![]() ![]() ------------- Wczoraj trochę padało. Świeciło słonko i padał deszcz....i tak ze 3 razy w ciągu dnia. Teraz jest parno, duszno, zapowiadają burze. ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Adusia dzień dobry ![]() O, ważną rzecz powiedziałaś, całym sercem przychylam się. Cyt: "Bardzo szanuję Twoją otwartość na ewentualną "inność" |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka Cyferciu !!
![]() Ty również bardzo mądre słowa napisałaś. Zgadzam się z nimi całkowicie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
Budyń z dnia na dzień coraz silniejszy.
Adusia zaraz Wam pokaże. |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferkowy piękny Budyń:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
Imuś
![]() Jak jest ciepło, a potem spokojny deszcz, to pozazdrościć. Zrobiłaś prawdziwy warzywniak, fajnie jak wszystko swojskie, bez oprysków. U Ciebie jak zwykle wszystko zadbane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
siły mu wracają, bardzo mnie to cieszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zakorzenienie
|
Adusia dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cudownego, spokojnego dnia Wszystkim. Adusia pozdrowienia dla Mani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dziękuję Wam Kochane na wsparcie
![]() Dla mnie przemoc jest jak pożar całego domu i należy uciekać. Natomiast wszelkie przypalenia należy rozwiązywać. Posprzątać i zacząć naukę gotowania a nie uciekać i szukać sobie kolnej czystej kuchni. |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
4 pory roku i ja piąta
|
Nie zliczę ile garnków z MM przypaliliśmy, niektóre na takim ostrzu noża, że nadawały się tylko do wyrzucenia. I jeśli nawet potem jedno z nas tylko posprzątało to zawsze to drugie wróciło do kuchni. Najczęściej jedno zaczyna sprzątać i zaraz drugie dołącza. I to jest dla mnie dojrzałość z prawdziwą miłością (życia razem). I nie istotne jest czy jest ten papierek czy nie. Ale on często działa jak ścierak (argument) do samej chęci zabrania się za posprzątanie. W końcu po coś ten ,,ścierak" się wzięło. My go mamy aby pomagał nam w doszorowaniu przypaleń. I przypominał nam, że to my jesteśmy ważniejsi (nasze uczucia) i to co stworzymy (rodzina) niż jakieś przypalenia.
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-05-30 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Wtajemniczenie
|
Witam się z pracy.
Dzisiaj wbrew prognozom mamy ładna pogodę, ciepło, trochę pokropił deszcz. Co do tematu to uważam, że warto że sobą zamieszkać przed ślubem, wiele rzeczy dopiero wtedy może wyjść na jaw, a nie podczas romantycznego randkowania ![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
4 pory roku i ja piąta
|
Milka
![]() U mnie już 14 stopni na plusie. Jestem na nogach tak wcześnie przez darcie się pawia. Koniecznie muszę zadziałać w tym kierunku. Nasz Reksio, którejś nocy zrobił sobie nocne łazikowanie po okolicy i wrócił z obitą tylną nogą. Ktoś go uderzył? W każdym razie na początku miał ją podwiniętą. Teraz już zaczyna na niej stawać. W każdym razie, patrząc jak zapiernicza na 3 łapach, to pomyślałam o Budyniu. Rzeczywiście przy ruchu ważne są przednie łapy, tylne do odbijania się i nabierania prędkości. Kotom jeszcze pomaga przy skokach. Ana czuje się coraz lepiej. Wet zalecił aby po powrocie do domu, do następnego rana przeleżała w transporterze i tak zrobiliśmy. Była odizolowana od reszty kocic. Potem wróciła do pokoju Juniora. Ogólnie czuje się dobrze, dochodzi do siebie. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-05-31 o 04:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Rozrabiam dzisiaj w kuchni ![]() Witajcie na kawie, herbacie. Mila jak dyżur? --------- Deszcz kpi sobie z naszego miasta, nie lubi nas i tyle. Zwodzi od kilku dni, niedobry! Czarne chmury, błyskawice, grzmoty i to tyle. Przed chwilą pan przywiózł mi jajka, koper, sałatę i szczypior ![]() Mieszka z 5 km od nas, u niego codziennie pada, leje, już mają dosyć deszczu ![]() -------------- Emmi przeraża mnie myśl, że ktoś mógłby uderzyć zwierzaka... w obronie własnej? może gdzieś wskoczył nieudolnie, ech. Szkoda Reksia. Ana ![]() ---------------------- A wczoraj przyjechały moje dzieci, najpierw odwiedził nas młodszy z żoną, potem starszy z żoną, oni zostali na obiedzie. I tak miło nam minął dzień. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-05-31 o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Piątek mamy. A wczoraj późnym wieczorem mieliśmy burzę i nastąpiła awaria prądu. O północy wszystko wróciło do normalności. Kawka? Z ochotą wielką! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 |
Zakorzenienie
|
Adusia o, to piorun gdzieś uderzył.
Hejka, witaj ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-05-31 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Wtajemniczenie
|
Emmi przy tej ilości dni wolnych co w tym maju trudno uniknąć co najmniej 3
![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
Hej Milka
![]() To prawda, maj w tym roku rozpieścił wolnymi dniami, nawet mnie ![]() ----------- Dzisiaj weta zasugerowała dzieciom, żeby sami dawali zastrzyk podskórny dla Budynia. Za dużo wizyt w lecznicy ![]() Personel jest tam wspaniały,....empatyczni, dobrzy ludzie. ------------- Mam koniec miesiąca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Cyferko ![]() ![]() Milka ![]() Adi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-01 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emmi ![]() ![]() Przebiegłam się już po bazarku, byłam w sklepie, Kotełkowie... Wczoraj pańcie dłużej zostali ze swoimi pupilami, szczęśliwe wygłaskane, wyczesane, wypoczęte. ---------- Truskawki po 9,99 ![]() Kupuję, mało owoców jemy, więcej na nie patrzę. Trafiła się mi odmiana mutantów ![]() Zjadłam 2 i byłam objedzona. ---------------- Nowy miesiąc, wakacyjny w połowie. --------- Sto lat dzieci! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna prrzyjaźń 4
Witajcie !!
Wszystkim dzieciom buziaki, lizaki i uśmiechy serdeczne. 🥳💓🥳 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.