![]() |
#2131 | |
Are you talking to me?!
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zadomowienie
|
Ciemniejszy niz n1 Hydreane brzydal jeden, czy inny fluid z lrp masz na mysli?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Rozeznanie
|
Melina, dziękuję za odpowiedź.
![]() Nadal rozmyślam nad odpowiednim podkładem... Przydałoby się coś trwałego, a pod tym względem z tego co wyczytałam to Revlon się dobrze sprawuje. Tylko, czy on nie tworzy efektu maski? (to bardzo ważne) No i kolor, Ivory, jest delikatnie jasny, czy bardziej trupi? |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() A tak na marginesie, weszłam na KWC i poczytałam jak to dziewczyny biadolą, że podkład Avene nie przyciemnił im cery. I ja tu się dziwię, dlaczego w drogeriach polskich nie ma jasnych podkładów... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Raczkowanie
|
ja wiem, co się działo w średniowieczu z posłańcami, którzy przynosili złe wieści... tzn, że było to ostatnie, co dane im było zaanonsować, a potem niechybnie byli wysyłani na zasłużoną emeryturę, ekhem... tę najbardziej luksusową wersję, z kłębiastymi obłokami, złocistym blaskiem i anielską muzyką w tle, tym bardziej przykro mi obwieszczać, co mam do powiedzenia, ale: zdaje się, że Face Fabric Armaniego, kolor white przestał być produkowany, tzn, nie wzmiankują o nim już nic na stronie, więc zdaje się u tego Pana bladolice też nie mają już czego szukać... co prawda została jeszcze 1, porcelain, ale kto wie jak długo? ugh...
![]() ...a tak dobrze zaczął, we wszystkich podkładach miał białe zera i jaśniutkie jedynki... w jakim świecie i w jakich czasach żyjemy, że nieopłacalne jest produkowanie podkładów do naturalnego, zdrowego koloru cery, skoro przecież, ekskluzywny przynajmniej, makijaż powinien dotyczyć osób uświadomionych w pielęgnacji i potrzebach skóry? ![]()
#2137 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() BTW, w ogóle nie jestem w stanie pojąć, dlaczego producenci wycofują jasne podkłady. Łatwiej jest już kupić bardzo ciemny podkład nadający się po prostu dla kobiet czarnych, niż coś alabastrowego! I te ich kolorówki... Porcelain koloru toffi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Raczkowanie
|
a ja już się skołowałam, bo mi i wczoraj nie wyświetlało i dziś nie wyświetla tą Twoją metodą z filtrem co do odcienia, ale na stronie ogólnoświatowej jest znów wymieniony normalnie w odcieniach
![]() tylko czemu przebiegłe umysły branży kosmetycznej muszą funkcjonować tak pokrętnie, a nie zwyczajnie intuicyjnie? racjonalne byłoby chociażby przesunięcie klasyfikacji o 1 w dół, 0 niech będzie pale, a 1 porcelain, bo rozumiem, że średnia blondynka taka jak ja ![]() ![]() (bo się nie dam powyżej porcelain zakwalifikować, przy moich wysiłkach mających na celu pięlęgnowanie bladości, to by było wysoce krzywdzące ![]() ![]()
#2139 |
Are you talking to me?!
|
Ja powoli nie ogarniam nazewnictwa
![]() A tak w ogóle, pal licho nazewnictwo (chociaż można się na nim naciąć!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Raczkowanie
|
Zwłaszcza, że twarzą marki jest... Anne Hathaway (?!). to dla mnie była gwarancja, że kolorki są istotnie tak mleczne, jak na stronie. Czym oni ją w ogóle umalowali do reklam?! podkładem pożyczonym od kolegi po fachu Diora, czy jak?
![]() Do Givenchy się nastawiałam nieco sceptycznie, bo jednak Liv Tyler mimo, że ma identyczny typ urody, to się nauczyła łapać trochę słońca, inne czasy, nie miała wyboru i nie miała wiedzy ![]() A co do pomylonej kolorystyki, w moim CK właśnie kolorek najjaśniejszy, porcelain, jest ostatni, 213 ![]() ![]() ![]()
#2141 |
Are you talking to me?!
|
O!! O!! A jaki masz podkład od Klein'a? I jak bardzo jest jasny?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2142 |
Raczkowanie
|
czyżbym się w tym wątku nie chwaliła?
![]() ![]() no i jak dla mojej potwornej cery, jednocześnie nierównej ze względu na wystające, nieco chropowate zakórniki i pory, które z dziwnych przyczyn postanowiły się nie zatykać i stanowić dziurki ![]() ![]() ale w związku z tym ja szukam jednak czegoś w formie bazy, gdyż zdaje się być całkiem pozbawiony silikonów itemupodobnych, natomiast dla cery które zachowuje resztki opanowania i zdrowego rozsądku ![]() no i nie do nakładania palcami, trzeba go wklepywać pędzelkiem (też nie maziać, bo lubi się smużyć, poluję na Beauty Blendera do niego ![]() ![]()
#2143 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Raczkowanie
|
wrzucę w środę rano,, bo we wtorek nabędę face fabric white i strzelę porównawczy
![]()
#2146 |
Are you talking to me?!
|
Wstaw, wstaw
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Raczkowanie
|
O właśnie się na tego CK napalałam
![]() ![]() ![]() ![]()
#2148 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Yhm powiecie mi coś może o minerałach Pixie? jakieś porównanie do EDM, byłoby miło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Are you talking to me?!
|
Taa, Revlon niestety lubi sobie zmienić barwę; szczególnie widziałam to na buzi mojej siostry. Używała kiedyś odcienia Buff i jej różowiał niemiłosiernie. Co do tapety; według mnie zależy to od ilości nałożonego podkładu. Wiadomo, jak się zaszpachluje twarz toną kosmetyku, to choćby nie wiem jak był delikatny, w rezultacie da efekt maski.
Aha, zaczęłyśmy temat pudrów/ podkładów mineralnych. Ja też zerkam na tego Pixie i może w przyszłym miesiącu się skuszę... Muszę tylko odwiedzić forum mineralne i obadać kolory. Ehh, w sumie w kosmetyczce leżą już 4 mineralki i z żadnej nie jestem zadowolona. Jakoś zawsze włażą mi w pory i zmarszczki mimiczne, ścierają się albo ciemnieją. Ostatnio w The Body Shop oglądałam podkłady płynne i zerknęłam też na te mineralne w pudrze. Jeden wyglądał na jasny, tyle że był w tonacji różowej (niestety). Tak więc poszukiwania ideału trwają... |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Raczkowanie
|
Mi Buff wcale nie ciemniał. Ani troszkę, ale nakładałam go malutko
![]() No a z tą maską, to niestety robi.. W porównaniu do innych podkładów, to dawał nienaturalny efekt ![]() Edytowane przez LadyElfiee Czas edycji: 2010-05-17 o 19:34 Powód: zacytowałam jakiś stary post i odpowiedziałam na nieaktualny watek :( |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Raczkowanie
|
U mnie Buff strasznie ciemniał, a szkoda bo po nałożeniu odcień był idealny. Przerzuciłam się od tygodnia na Healthy Mix Bourjois odcień 51(najjaśniejszy) i jest bardzo fajny. Na początku wydawał mi się jednak troszeczkę za ciemny ale myliłam się , jest idealny i co najważniejsze nie ciemnieje, nie robi maski i nieźle kryje (ale gorzej od Colorstay'a). I nie patrzcie na to, że nazywa się 'podkład rozświetlający' - wcale nie, nie posiada żadnych drobinek i nawet radzi sobie z matem. Colorstay ważył mi się na twarzy i 'rozwarstwiał' a Healthy Mix wogóle. Jestem z niego zadowolona i szczerze polecam jakby co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
A ja mam znowu calkowicie inne wrazenia co do Colorstaya. Uzywam odcieia Ivory i nie ciemnieje za bardzo na mojej twarzy. Caly dzien bez problemu trzyma sie w jednej "całości" na mojej twarzy.
Nie zapycha, nie wysusza, nie rozwarstwia sie, nie ciemnieje. Kryje idealnie, nie potrzebuje nawet korektora. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle przypomniało mi się właśnie jak dzisiaj moja koleżanka (notabene też fanka bladości) twierdziła, że nabyła jasny podkład adaptacyjny z Yves Rocher. Chyba się przejdę i obadam to "cuś" w drogerii. Sprawdziłam w KWC, ale podkład ten nie ma żadnych komentarzy. Pamiętam że kiedyś miałam coś matującego z YR w tonacji silnie żółtej i nie było to specjalnie jasne. Było... żółte ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 |
Rozeznanie
|
W takim razie, chyba jednak zrezygnuję z Revlona. Ostatnie czego pragnę, to efekt maski i nienaturalny kolor.
Miałam Healthy Mix (nadal mam, ale już mi się właśnie kończy i potrzebuję czegoś nowego) i owszem, wygląda ładnie na buzi, naturalnie, lekko kryje, ale co z tego, skoro po krótkim czasie już go na twarzy nie ma. Przejrzałam wątek o wspomnianym tutaj Pixie, kusi, bo, sugerując się opiniami, ma to czego potrzebuje, czyli naturalny efekt + trwałość i lekkie krycie. Ale boję się, że za dużo mnie wyniesie. Nie znam się za bardzo na tym, ale wyczytałam, że trzeba mieć specjalny pędzel, a nawet wodę termalną [?], a w mojej kieszeni jest przeznaczone na to zaledwie 60 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zakorzenienie
|
Kto by pomyślał że i ja tutaj wyląduję
![]() Ostatnio najjaśniejsze kolory z różnych moich podkładów są dla mnie po prostu za ciemne.... myślałam, że i tak są bardzo jasne a tu proszę. Normalnie Dior Sculpt 010 był dla mnie jak biały i zawsze rozjaśniałam nim inne podkłady a teraz nawet solo jest za ciemny ![]() Teraz uderzam w La Roche Posay Satin Creme ale tylko wezmę próbkę bo on podobno kryje a ja chcę powoli odstawić całkowicie podkład i używać zestawu filtr+EL Lucidity+skrobia. Może znacie coś jasnego ale też lekkiego, nienatłuszczającego, niewysuszającego, by nie uczulało i było trwałe... ![]()
#2156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście zniknęłam na długo ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 |
Rozeznanie
|
Nie nie Revlon, Artistry, amerykanskie, pół roku temu kupiłam zestaw próbek / całą game kolorystyczną. On średnioo kryje, ale dobrze matowi, zero satyny, ja satyne i lekki glow lubie wiec na to dawałam odpowiednie sypkie. A oto porcelana
Edit: przepraszam musiałam usunąć linka bo uciekł kolor a tylko strona firmowa została, póżniej zrobie swatcha na ręce Edytowane przez babulenka Czas edycji: 2010-05-19 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To czekam na fotki ![]()
![]() |
#2160 |
Rozeznanie
|
![]()
Prosze swatche. Może się przydadzą.
![]() Edytowane przez babulenka Czas edycji: 2010-05-19 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.