|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
No juz juz po .. jak zwykle na koniec sie poplakałam ..
Cisza dzisiaj tutaj straszna .. ![]() dobranoc
|
#2132 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za te nerwy to cię normalnie zleje ![]() Co znowu odstawil???
|
|
#2133 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki. Zepsułam 3 laptopy w tym tygodniu. Aktualnie pracuję nad notebookiem mojego szwagra. Echh... a magisterka w du...pie.
Melduję się z Częstochowy, mój mąż zdobywa Rysy a ja i Leon siedzimy u moich rodziców. Mamusia mnie dokarmia i podlewa soczkami z marchwi, blech ![]() Dziś się ważyłam i od początku ciąży przytyłam 5kg. Kurde niewygodnie mi się pisze, brzuch mi przeszkadza, nie mogę znaleźć właściwej pozycji. Co Wy się tak dziewczyny z Mężami szarpiecie? Trzeba ich sposobem załatwić... zanotować ile godz leżeli przed tv i tyle "przytulanek" mniej. Metoda testowana, bezpieczna. Bardzo działa na wyobraźnię. Polecam
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
hej .. jest ktos jeszcze?
|
|
#2135 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana,
Ale miałam noc...normalnie coraz gorzej sypiam Jak leżę, to czuje taki ucisk w piersiowej, jakbym miała wszystkie narządy zmaglowane... A jeszcze synek w nocy mnie budził bo lunatykował po domu...co zresztą zawsze robi jak Męża nie ma ![]() Jak Wam się niedziela zapowiada? My wybieramy się z młodym po kościele na "Meride waleczną". A że mężula nie ma to gotować też nie zamierzam wciągniemy cosik na miescie![]() A i podczytywalam wczoraj wrzesńiowki, taka tu cisza była i powiem Wam że fajnie bo ich dotychczasowe porody naprawdę nie były ciężkiePerełka może potwierdzić ![]() Miłego dnia wszystkim życzę
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Morning
Od razu przejdę do konkretów: Landi - wszystkiego najwspanialszego z okazji urodzin od współjubilatki. Dużo zdrówka Ci życzę, żeby wszystkie problemy się rozwiązały. Radosnego macierzyństwa i wszystkiego o czym marzysz. Trzymaj się i kuruj się młoda ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
![]() Miłego wypadu na miasto - ja dziś mam drugą turę gości, więc pewnie większość dnia spędzę w kuchni.. albo sprzątając.. ale co mi tam TŻ piecze dziś sernik - mniam Ale jutro wybiorę się na spacerek - trzeba korzystać z wolnego - zobaczyć co tam w sklepach słychać może jakieś wyprzedaże się już zaczęły
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-09 o 08:38 |
|
|
|
|
#2137 |
|
Zadomowienie
|
O kurcze to ja się szybko dołączę
![]() Halwaya i Landi, Spełnienia marzeń wszelakich i samych pogodnych dni Wam życzę
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję pięknie
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
100 lat, 100 lat
![]() Ja wczoraj byłam u rodziców - uwielbiam tam jeździć. I dobre jedzonko było, i tak fajnie - spacerki do lasu, .... Ustaliliśmy z mężem że ostatni raz pojechałam autkiem Jak ja dam radę tyle miesięcy bez prowadzenia samochodu teraz został mi/nam pociąg ...Dokonałam ogromnego postanowienia - do przyszłej soboty będę miała gotową, spakowaną torbę do szpitala. I wogóle w tym tygodniu pokupuję trochę rzeczy (w poniedziałek wypłata ). Dzisiaj też będę z Wami tak z doskoku
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi czemu nie możesz jeździć samochodem? źle znosisz? czy jak? Ja teraz też planuje zabrać się za pakowanie torby do szpitala.. w sumie chyba mam z grubsza to co potrzeba.. no może dokupię jakąś tanią koszulkę nocną na zmianę..chociaż mam nadzieję, że wyjdę jeszcze w tym samym dniu/ najpóźniej na następny dzień.
|
|
#2141 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja
Wszystkiego najlepszego dziewczynki Dziś przeprowadzka Cieszę się, że to już, ale przeraża mnie wizja ROZPAKOWANIA i układania tego wszystkiego Ja tam do porodu się nie spieszę, bo w tej klinice rodzić można dzieciaczki po skończonym 37 tc, więc mam jeszcze trochę czasu i będę trzymała Nelkę z całych sił Jutro zaczynam 33 tcJa wyprawkę już mam - tylko łóżeczko, ale na upartego też mam, bo stoi w domu po siostrzenicy Torbę spakuję w październiku jak z lekarzem ustalimy termin porodu Wizytę mam za tydzień w poniedziałek na 14.00, więc napiszę do którejś z dziewczyn jak się Nelka miewa. Spadam mamuśki, wpadnę jeszcze później pożegnać się z wami
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, witam w niedzielny poranek
Najlepsze życzenia składam naszym forumowym jubilatkom: halwaya i Landi, 100 lat kochane Kasiu już tęsknię trzymajcie się tam zdrowo i szczęśliwie A mój plan na niedzielę to 100% lenistwo, wreszcie pierwszy od x czasu luźny dzień, który spędzimy od rana do wieczora razem: ja, mąż i Kubuś. No i Izabela nasza . Wspólne gotowanie obiadu, leżenie przed tv, wspólny spacer po południu , czyli relax na maxa I Wam również życzę udanego spokojnego dnia PS. Ślicznościowe brzuszki
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya i Landi wszytskiego naj naj lepszego
my wczoraj pojechalismy na budowe wrocilismy po 20 wiec kapanie modej i lozeczkoooo ani nie maialm sily komp odpalac a zaraz sie zbieramy i znow jedziemy do mamy na obiadek ma byc barszczyk z lozkami jablecznik i serowiec wiec caly dzien bez neta bedziee |
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
kasia, weronika, aerien - dziękuję pięknie
![]() kasiu - udanej przeprowadzki trzymaj się dzielnie i czekamy na wieściaerien - fajnie się u Ciebie dzień zapowiada.. lubię takie leniwe niedziele.. eh, co do imienia dla dziecka to ja wam zazdroszczę - niby wybraliśmy dwa, ale nie mogę jakoś przemóc się i dziecka zacząć tak nazywać.. cały czas mówię 'mała'
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-09 o 09:20 |
|
|
|
#2145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tu czekam żeby mnie wpuścili, tam ktoś w ostatniej chwili się wbija - jakby nie mógł wcześniej gdzie było miejsce na to ale nie). Trochę się denerwuję jak mi nagle ktoś się pakuje przede mną w ostatniej chwili. Ale ja to ja - ja to się śmieję że na porodówkę mogłabym pojechać (tzn. prowadząc autko) bo tak lubię . To mój mąż jest przewrażliwiony (on nie ma prawka niestety). A to słyszę że mam duży brzuch, że zawsze coś się może stać, że niektórzy jeżdżą jak wariaci, że ryzykuję życie swoje i dziecka, że to duży stres czasem dla mnie, ... itd... a do tego jak usłyszał że znajomi mieli konflikt serologiczny (co u Nas też jest możliwe) i właśnie uaktywniło się po małej stłuczce autkiem (silniejszy wstrząs i krew się przedostała) to już kaplica ![]() Swoją drogą nieźle tam masz - tego samego dnia wypuszczają wow... U nas słyszałam że coraz częściej tylko 2 doby trzymają też mam nadzieję na szybkie wyjście
|
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya i Landi Sto lat
![]() ![]() wszystkiego najlepszego u mnie to samo... nie moge sie ulozyc do snu, zewby mi bylo wygodnie;/ |
|
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
halwaya to Eva czy Olga?
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
dojotka - dziękuję
![]() Cytat:
Tutaj do pracy normalnie jeździłam, ale to w sumie 10-15 min tylko.. w dalsze trasy tż już nie chce mnie puszczać.. ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Olga już odpadła.. mój silnie i ostatecznie zawetował.. teraz jest Eva lub Alexandra czyli Ola
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-09 o 09:34 |
|
|
|
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
hej jak tam? My już nie ma w pokoju ... w nocy było BAM i nim. Dziś rano mierzyłam ciśnienie miałam 155/110.Głowa boli mnie nie miłosiernie. już swoje spodnie więc wieczorem lub jutro wrzucę zdjęcie
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#2150 | |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewcznki w niedzielny poranek
landi , halwayaspełnienia marzeń tych dużych i tych malutkich, samych szzesliwych chwil i ekspresowego porodu Cytat:
W ogóle nie mam koncepcji co do tej sukienki wlozyc, jakie dodatki,buty,marynarke, mam wszystko czarne i chyba za smutno by bylo,a jasne to musialabym wszystko kupowac,a ja w obcasach nie chodze,wiec buty na chwile by byly musze to przemyslecwidzialam po drodze we wczorajszych postach śliczne zgrabne brzuszki moj bębenek rośnie jak szalony,więc mogę tylko pozazdrościć zgrabności,ja bede z tych co się ledwo toczą pingwinim chodem,ale dla Laurki to sie moge nawet turlac wczorajsze zakupy nie udane, przewijak byl,ale taki sam jak na allegro. W necie jest za około 45+przesyłka ,a w sklepie był za 99!! różnica 40zł , dobrze,ze wczesniej to sprawdziłam,bo ysmy kupili,a tak to zamówie przez allegro i do tego torbe do wózka za 47zł (z przesyłka) i dokladajac tylko 7zł bede miala dwie rzeczy tesciowa sie troche naburmuszyla,bo chciala kupic ten przewijak,a ja zrzedzilam,ze drogo i nie chce, potem sie uparla na kombinezon polarkowy za 100zl, niezbyt gruby,ale ja znow zrzedzilam,ze drogi i tym sposobem nic nie kupilysmy oprocz mokrych chusteczek 4 opak. za 6,75zl + jedzenie (oczywiscie polowa rzeczy zbedna,ale juz sie nie odzywalam
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
peperonik
dziękujęno to piękna - zmierz znów ciśnienie - jak dalej jest takie wysokie - to zgłaszaj się na IP natychmiast
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
ok .. ale za kilka godzin bo nie długo jedziemy do rodziców bo przyjeżdża moja siostrunia ... ale z mierze może przed wyjazdem.. Mój M wczoraj też się źle czół. Z teściową podejrzewamy że może mu bolerioza wraca.
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
no ja bym nie zastanawiała się i ryzykowała.. ciśnienie jest bardzo wysokie.
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w niedzielny poranek
Halwaya i Ewcia - ![]() U nas dzisiaj niedziela dosyc zwyczajna . TŻet wlasnie do pracy wyszedl .. wraca o 19 .. wiec posiedze sobie sama .. ale ja to lubie wiec zle nie jest .. Na obiadek dzisiaj sos pieczarkowy z ziemniaczkami .. ![]() Co do torby to ja spakuje ją zaraz na poczatku pazdziernika .. Dzisiaj mi sie snilo ze bylam w 40 tygodniu i szykowalam sie do szpitala .. Miłego dnia ![]()
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
w mierzy teraz 107/79.. będę mogła kawę machnąć chodź tak szczerze to trochę za szybko mi spadło
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do siedzenia samej - też to lubię lubię mieć tzw "me-time" i sobie robić i spędzać czas wg mojego pomysłu hehehe ![]() właśnie korzystam z faktu, że mój niedzwiedź mocno śpi heheheMiłego dnia zatem. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- a on nie jest wadliwy ten twój ciśnieniomierz? ja tam się nie znam jak ciśnienie może się zmieniać, ale teraz to masz duże odchylenie
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
miałam dwoma sprzętami mierzone .... wpadnę do was wieczorkiem... puszczam M na kompa bo mu zaczyna odbijać ... jojem się bawi
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
dorcia ja bym odpuscila kawe narazie,jak mialas takie wysokie
zbieram sie na spacer, bo Pan i Wladca a na obiad pizza tesciowej hmmmm dobrego popołudnia
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Mąż dzisiaj na służbie tak więc cały dzień leniuchowania mnie czeka Pisałyście o brzuszkach tak więc mój chyba również należy do tych mniejszych, ale słyszę z tego względu same pozytywne komentarze Cieszę się, bo jestem jeszcze dośc sprawna i bez problemu wykonuje wszelkie czynnosci Oczywiście brawa za piekne brzuszki ![]() Ewcia i Halwaya- Wszystkiego co najlepsze ! Spełnienia marzeń i szczęścilwego rozwiązania Gratuluje wszystkim rozpoczęcia nowych tygodni
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
kaaamila- dziękuję
i miłego leniuchowania.. ja też korzystam z porannego czasu dla siebie, bo potem to już będzie masakra
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
wciągniemy cosik na miescie

Jak ja dam radę tyle miesięcy bez prowadzenia samochodu
teraz został mi/nam pociąg ...
niestety). A to słyszę że mam duży brzuch, że zawsze coś się może stać, że niektórzy jeżdżą jak wariaci, że ryzykuję życie swoje i dziecka, że to duży stres czasem dla mnie, ... itd... a do tego jak usłyszał że znajomi mieli konflikt serologiczny (co u Nas też jest możliwe) i właśnie uaktywniło się po małej stłuczce autkiem (silniejszy wstrząs i krew się przedostała) to już kaplica
wszystkiego najlepszego