|
|
#2131 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
.
Edytowane przez idontknow13 Czas edycji: 2014-09-04 o 08:39 |
|
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby otworzyli B1 Z moją znajomością angielskiego to chyba tam będę najlepiej pasować.
|
|
|
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
Mi babka od rekrutacji dała kartkę z wyborem języka do lektoratu. Nie wiem jak jest na innych wydziałach/kierunkach. My zaczynamy język od października, więc może dlatego nam dali to już teraz
|
|
|
|
#2135 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
#2136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Jak patrzyłam w plan to jedna grupa miała np. angielski średniozaawansowany, druga angielski zaawansowany, a trzecia niemiecki średniozaawansowany, więc to chyba na firze idzie językami |
|
|
|
|
#2137 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny z eko-soc
dokumenty tam przyjmują od 12 do 18 tak jak podane pod kierunkami? czytałyście może cos o tym lektoracie na tym wydziale? bo ja sie zaniepokoilam bo wybieram sie na msg biznes międzynarodowy i napisane jest w tym kierunku, że skoncze jezyk na poziomie B2, a z tego co sie dowiedziałam to matura rozszerzona jest wlasnie na takim poziomie.. i wogole jakies testy itp. żeby mogli określić nasz poziom D: nie wiedziałam, że tak bedzie ;/ i można uczyć się tylko jednego języka? i nie można od 0?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żadnych testów chyba nie będzie, bo sami się określamy na ile umiemy dany język. Czy ja wiem, matura rozszerzona B2? Sama zdawałam rozszerzenie i nie czuję się na siłach iść na zaawansowany poziom. Na studiach uczysz się 1 języka, aczkolwiek musisz wybrać na kartce 2 języki, określić który ci bardziej pasuję, to w przypadku kiedy by nie otworzyli grupy z danym poziomem/językiem. |
|
|
|
|
#2139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla roku 2013/2014 jeszcze nie są dostępne plany studiów. |
|
|
|
|
#2141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Super! czyli jak już znajde bramę , powinnam dojść do celu :PJak Twoje wrażania odnośnie wydziału?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2142 |
|
BAN stały
|
a ma może ktoś na dysku plan dla informatyki inżynierskiej na UŁ z zeszłego roku albo według ECTS kiedy jakie przedmioty są? padła im strona a chciałabym zobaczyć.
|
|
|
|
#2143 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2145 |
|
Raczkowanie
|
Często francuskiego nie otwierają, mnie nie otworzyli... Więc wiecie :P
A2 to jest matura podstawowa chyba, a B2 rozszerzona
|
|
|
|
#2146 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
A Ty skąd jesteś?
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
Między Kielcami a Końskimi mieszkam
|
|
|
|
|
#2148 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Uniwersytet Łódzki część II
A B1 jest? A1? Musze sie dowiedziec, zebym jutro glupstwa nie zaznaczyla:d
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Dzieki wielkie to taka sredniozaawansowana ale nie jakos super to A2?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2150 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Do świętokrzyskiego zawsze jeżdżę na wakacje więc mogę Wam powiedzieć conieco jak dojechać. -Otóż na pewno jeździ PKS na trasie Łódź-Staszów, i ten zatrzymuje się w Kielcach i w Końskich. -Pojechać możecie również PKS tylko do Kielc, bezpośrednio z trasy Łódź-Kielce. -Z Łodzi kursuje również busik pośpieszny, popularne kursy w godzinach poobiednich, do Staszowa przez Kielce, ale nie zatrzymuje się przy tym spodku tylko w innym miejscu. (niestety Końskie omija). Jeżeli macie problem z bezpośrednim dojechaniem do Łodzi, zawsze możecie pojechać do Piotrkowa Trybunalskiego- stąd kursy do Łodzi są co godzinę. Ale polecam busik, jest wygodnie, cena przystępna i przede wszystkim- jest meeega szybko.
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Konto usunięte
|
Ja wybrałam poziom angielskiego B2. Zdawałam maturę rozszerzoną z tego przedmiotu. I ostatnie 2 książki które robiłam to był longman rozszerzony repetytorium i egis też rozszerzony. b1 to jest poziom fce.
|
|
|
|
#2152 |
|
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o ksero świadectwa to nie trzeba.
babka napisala na maila , że wystarczy odpis swiadectwa maturalnego
|
|
|
|
#2153 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Uniwersytet Łódzki część II
A ja pisalam podstawe, wiec ktos wczesniej napisal ze byl poziom A2/B1 wiec to pewnie moze byc dla mnie jesli nie ma samego A2 nie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2155 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2156 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
W wielkim uproszczeniu 1 rok zajęć z języka po 3h w tygodniu = 1 poziom. Takie uproszczenie stosuje się na kursach językowych, gdzie zazwyczaj początkujący to A1, kontynuacja za rok to A2, następnie B1 itp. Naturalnie zależy to od trudności języka, naszych zdolności i wkładu pracy. B1 i B2 to już independent user. Poziomy A1-A2 to jedynie podstawowa komunikacja. Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 Czas edycji: 2013-07-14 o 19:10 |
|
|
|
|
#2157 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że przerywam Wam rozmowę. Chcę o coś zapytać Was, ktoś mieszkał w akademiku nr 10 "Olimp"? Jak wygląda pokój? Nie jest za mały? Czy w akademiku 2-osobowym są osobne łóżka w jednym pokoju? Sorry, aż zżera mi ciekawość.
studentka UŁ - przyszła informatyczka ![]() Ćwiczę z P90X i inne: Biegam - 4 razy w tygodniu Jeżdżę na rowerze - 3 razy w tygodniu Hula hop z masażem - klika razy w tygodniu przez 30 min. plat.wib. - codziennie przez 20 min. |
|
|
|
#2158 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zresztą w sumie zastanawiam się czy coś takiego jest, bo ostatnio jak chciałam z mamą sprawdzić te kursy to polegałyśmy tylko na tym, co mówiła ciocia. _____ Do innego postu: Poziom FCE to nie jest B1 tylko B2. Podobno dla tych, którzy nie chcą certyfikatu matura rozszerzona zdana powyżej 50% ma oznaczać poziom biegłości B2. C1 to CAE, a C2 to CPE.
|
|
|
|
|
#2160 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Matura podstawowa z angielskiego jest na poziomie a2/ b1 mniej więcej patrząc po tegorocznej. Ale jeżeli umiesz podstawy i porozumiewasz się to ja bym wzięła na twoim miejscu poziom b1 Bo jeżeli jest się z grupą wyższą pod względami językowymi to jest ciężko, ale się podciągasz dzięki temu,
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

Z moją znajomością angielskiego to chyba tam będę najlepiej pasować.
dokumenty tam przyjmują od 12 do 18 tak jak podane pod kierunkami? czytałyście może cos o tym lektoracie na tym wydziale? bo ja sie zaniepokoilam bo wybieram sie na msg biznes międzynarodowy i napisane jest w tym kierunku, że skoncze jezyk na poziomie B2, a z tego co sie dowiedziałam to matura rozszerzona jest wlasnie na takim poziomie.. i wogole jakies testy itp. żeby mogli określić nasz poziom D: nie wiedziałam, że tak bedzie ;/ i można uczyć się tylko jednego języka? i nie można od 0?