Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 12:50   #2131
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

dzoan za nowa umiejetnosc.

malinka witajcie z Milenka

ita jaka rozmowa jak ustrzelisz chlopaka to bedziecie miec chlopaka - wazne aby zdrowy byl. Moj nie cisnie na 3 - a i w obecnej stuacji mnie przeszla ochota na 3, chyba ze sie cos zmieni na przestrzeni czasu.

Ogarnelam prasowanie, ulozylam w szafie, zjadlam makaron ze szpinakiem, a Marysia u babci, mlody gada do mnie, zaraz probuje mu podac brokul

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

mela jaka Alicja drobinka, a o szczepieniu zaraz zapomni.

iwona brak slow na siostre-ehhh.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:55   #2132
Agrafka86
Wtajemniczenie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

ITA ja tam się wyspalam

ONA ja dostałam skierowanie od neurologa. Także nie wiem.

EWUSIA

MAGOLINA dla Adasia za 3!

MELA za szczepienie.

TESO uważaj na siebie

DZOAN dla Olusia za przewrot.

IWONA głupia sytuacja. Ale jakoś wytrzymać musisz

Moje dziecko zjada 60 ml, a później bawi się butelką:banghead:
I czeka aż mu wleje do buzi
Nie wiem co mam robić. Kurcze masakra jakaś.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:58   #2133
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spacerku. Przy okazji wstąpiłam do przychodni i zważyłam Małego 8100g
Spotkałam tez położna, która do nas przychodziła. Pogadaliśmy i na te moje problemy poradziła powrót do poprzedniego mleka i podawać osłonkę. Powiedziała, że jesli kupy ma zielone i bulgocze mu w brzuchu to jedan te 'zwykłe' mleka nie beda Frankowi służyć. No nic, miałam receptę i zakupiłam.

Dziewczyny, które podają Bebilon Pepti:
- płacicie za nie 100% czy pediatra przepisuje je Wam ze zniżką?

Jak chodzę do przychodni to za to mleko muszę płacić 100%, choc ostatnio byłam u kogoś innego i przepisał ze zniżka. A prywatnie bez problemu daje receptę ze zniżką.

Jak Franek pójdzie spać to nadrobię.
wow jaka waga my płacimy ze zniżką. za 3 mleka zapłaciłam 30 zł z kawałkiem.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:03   #2134
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Wszystkie dzieci mam wrażenie teraz wariują i nie dają spokojnie żyć Stawiam albo na ząbkowanie albo na nowe produkty w diecie, albo i to i to

Dziewczyny czy podajecie soki dzieciom jako odrębny posiłek czy jako picie pomiędzy posiłkami? Chcę od przyszłego tygodnia wprowadzić jakiś. Który polecacie?
U nas nie bylo zmiany diety i tez bylo szalenstwo
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po szczepieniu. Ryk był okrutny. Alicja waży 6 kg i mierzy 63 cm. Mój skarbeniek zasnął w aucie w drodze do domu (5min drogi), ale chcialam ją nakarmić na śpiocha to się obudziła. Nie wiem czy teraz zaśnie.
Biedna Alutka.

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!
Melduję, że jestem i żyję Milena też ma się dobrze i właśnie się budzi Nareszcie odzyskałam moje grzeczne dziecko (chyba) i znów jest tak jak kiedyś. Milena wczoraj pierwszy raz od daaaawna przespała całą noc i spała od 20:40 do 7 rano bez przerwy Dziś też nieźle bo przebudziła się po 5 coś tam zamruczała i jeszcze się zdrzemnęła do 6 i mam nadzieję, że już tak jej zostanie W dzień też o wiele lepiej bo potrafi się trochę sama pobawić, a nie ciągle na rączkach. Milena zjada posiłki już co 4 godziny, a nie co 3 jak wcześniej. Sama się przestawiła. Po prostu nie była głodna po 3 godzinach i nie chciała jeść.
W środę idziemy do szczepienia, a we czwartek kończy 5 miesięcy kiedy to zleciało
Zmieniliśmy pieluchy z Dady na Pampers bo w dadach pupka była ciągle mokra mimo że często zmieniałam pieluchę U którejś z was też tak jest/było?

Oliath zdolniacha z Ciebie
za skończone tygodnie i miesiące waszych maluszków (Milena dziś o 13 skończyła 21 tygodni!!!)
U nas bylo to samo w Dadach. Pisalam o tym kiedys tez przeszlismy na Pampki.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:06   #2135
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy po szczepieniu. Ryk był okrutny. Alicja waży 6 kg i mierzy 63 cm. Mój skarbeniek zasnął w aucie w drodze do domu (5min drogi), ale chcialam ją nakarmić na śpiocha to się obudziła. Nie wiem czy teraz zaśnie.
Oklaski za wage

Cytat:
Cześć dziewczyny!!!
Melduję, że jestem i żyję Milena też ma się dobrze i właśnie się budzi Nareszcie odzyskałam moje grzeczne dziecko (chyba) i znów jest tak jak kiedyś. Milena wczoraj pierwszy raz od daaaawna przespała całą noc i spała od 20:40 do 7 rano bez przerwy Dziś też nieźle bo przebudziła się po 5 coś tam zamruczała i jeszcze się zdrzemnęła do 6 i mam nadzieję, że już tak jej zostanie W dzień też o wiele lepiej bo potrafi się trochę sama pobawić, a nie ciągle na rączkach. Milena zjada posiłki już co 4 godziny, a nie co 3 jak wcześniej. Sama się przestawiła. Po prostu nie była głodna po 3 godzinach i nie chciała jeść.
W środę idziemy do szczepienia, a we czwartek kończy 5 miesięcy kiedy to zleciało
Zmieniliśmy pieluchy z Dady na Pampers bo w dadach pupka była ciągle mokra mimo że często zmieniałam pieluchę U którejś z was też tak jest/było?

za skończone tygodnie i miesiące waszych maluszków (Milena dziś o 13 skończyła 21 tygodni!!!)
Oklaski za tyg,Milenka duza już

A ja na spacerku, zimno strasznie. Zaraz bede do domu uciekac bo nie wytrzymam

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:11   #2136
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Moje dziecko zjada 60 ml, a później bawi się butelką:banghead:
I czeka aż mu wleje do buzi
Nie wiem co mam robić. Kurcze masakra jakaś.
A jak często dajesz butlę? Moja też zjadała malutko i później tak szalała jak dawałam jej co 3 godziny. Spróbowałam dać co 4 godz. i jest spokój. Zjada wszystko prawie zawsze i nie szaleje.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Oklaski za wage

Oklaski za tyg,Milenka duza już

A ja na spacerku, zimno strasznie. Zaraz bede do domu uciekac bo nie wytrzymam

My dziś nawet na spacer nie wychodzimy bo po pierwsze, że zimno okrutne, a po drugie drogę nam przed domem robią (asfalt kładą) i nie da się jak na razie wyjść bo maszyn pełno i smród tego asfaltu feeee

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:21   #2137
bebe1987
Rozeznanie

Cześć kochane

Staram się nadrobić wątek ale powoli mi to idzie...
Przyszłam do was z pytaniem odnośnie pampersów z lidla. Chodzi mi o trójki, one różnią się od tych, co do tej pory kupowałam. Mają inną warstwę w środku. Może to zbieg okoliczności ale moje dziecko dostało odparzenia... Po zmianie na poprzednie pampersy odparzenie nagle znikło. Co o tym myślicie? Czy też macie taki problem? Pytam tylko trójki, bo czwórki są ok (Małgosia ich używa i nic się nie dzieje).

bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 13:24   #2138
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
to nie wiem co to za polityka, w przychodni mówią, ze trzeba miec zaświadczenie ze jest sie uczulonym bo oni nie moga wystawić

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Ogarnelam prasowanie, ulozylam w szafie, zjadlam makaron ze szpinakiem, a Marysia u babci, mlody gada do mnie, zaraz probuje mu podac brokul

a pytałam dzisiaj od ktorego miesiąca mozna podawać, to nikt mi nie odpowiedział. Cyba przestane sie udzielac, bo nawet na proste pytanie nikt nie odpowiada

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43726932]Moje dziecko po zyrtecu jakies takie troche otepione chyba jest...

[/QUOTE]

?Biedactwo

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Dzisiejsza noc byla kiepska, Edziu zle spal, widac strasznie ho meczy ta wysypka. Od wczoraj, nie wiedziec czemu, ma pogorszenie, buzia czerwona i nawet nosek czerwony. Moj biedny chorowitek Rudolf Jestesmy po pierwszej dawce antybiotyku, normalnie mna trzeslo zanim mu to podalam, bo skutki uboczne sa malo przyjemne a wrecz i niebezpieczne. Realcja raczej pozytywna, bo Edziu pomimo bolu i zmeczenia stara sie usmiechac i bawic

Milego dnia wszystkim

zdróweczka

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
CHWALĘ SIĘ - stuningowany wozeczek po renowacji.
Starszy ode mnie.
Ma nowy chrom, nowe paski, naoliwione zawiasy, wypraną tapicerkę, cieplutką pościel i torbę do kompletu.
Cztery cale dni mi skubany wyciął z zyciorysu

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Oluś po raz pierwszy przekręcił się z plecków na brzuszek

....a ile przy tym było stęków, bączków i ślinienia się

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:35   #2139
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Przyszłam do was z pytaniem odnośnie pampersów z lidla. Chodzi mi o trójki, one różnią się od tych, co do tej pory kupowałam. Mają inną warstwę w środku. Może to zbieg okoliczności ale moje dziecko dostało odparzenia... Po zmianie na poprzednie pampersy odparzenie nagle znikło. Co o tym myślicie? Czy też macie taki problem? Pytam tylko trójki, bo czwórki są ok (Małgosia ich używa i nic się nie dzieje).

Młodego odparzają tylko Babydreamy. Lidlowych używamy już 3 opakowanie. Mielismy ze świerszczem i z takim kolorowym nadrukiem, który okropnie śmierdzi ale nie zauważyłam równicy w "środku". Wystarczy że na chwile założe BD i już ma czerwone.

Ona dziwnie gadają w przychodni. Nam dała od razu ze zniżką.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-15, 13:38   #2140
Agrafka86
Wtajemniczenie

MALINKA nie ma znaczenia czy co 3 , czy co 4. :banghead:
Zawsze to samo

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:42   #2141
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Młodego odparzają tylko Babydreamy. Lidlowych używamy już 3 opakowanie. Mielismy ze świerszczem i z takim kolorowym nadrukiem, który okropnie śmierdzi ale nie zauważyłam równicy w "środku". Wystarczy że na chwile założe BD i już ma czerwone.

Dziękuję za odpowiedź, ale chodziło mi o oryginalne pampki firmy Pampers (co były w promocji za 88 zł)... Nie sprecyzowalam dobrze pytania ;-).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 13:43   #2142
lachryma
Zakorzenienie

jestem kosmitką od godziny przeglądam katalogi wakacyjne i zawsze coś mi nie pasuje. a jak już jest ok, to cena mnie zabija.
będziemy siedzieć w domu
Stary 2013-11-15, 13:50   #2143
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
CHWALĘ SIĘ - stuningowany wozeczek po renowacji.
Starszy ode mnie.
Ma nowy chrom, nowe paski, naoliwione zawiasy, wypraną tapicerkę, cieplutką pościel i torbę do kompletu.
Cztery cale dni mi skubany wyciął z zyciorysu
Oli Ty to uwielbiasz i masz ręce do takiej roboty.SZACUNEK!!
Cytat:
Oluś po raz pierwszy przekręcił się z plecków na brzuszek

....a ile przy tym było stęków, bączków i ślinienia się

Cytat:
A ja chcialam powiedziec, ze syn dal mi dzis pospac. Obudzil sie o 1 pozniej 3.30 po 5 i o 8 w miedzyczasie po polnocy Marysia, ze ona chce z mamusia spac. Usnela wiec ja zostawilam i spala do 9 - ciakwe jak wroci do zlobka jak bedzie musiala wstawac kolo 7

Na sniadanko wsunelysmy zupke mleczna, Marysia dojada teraz bulke - przez ta chorobe nie chce zbytnio jesc ile sie trzeba produkowac. Obiad mam z wczoraj - makaron ze szpinakiem.

Spadam poprasowac, bo od tyg sie pranie sie prosi o prasowanko
Ja mam mega hałde prasowania od 3 tygodni
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Ola tez mi malo zaczela przynierac, wiec 1x dziennie dokarmiamy sie pod korek butelka Czasami jak ma duzego gloda i nie chce jesc z piersi to idzie w ruch dodatkowa butelka. Zazwyczaj dokarmiam moim pokarmem. Ale jak nie mam to mm waga ruszyla

:
No u nas jest jazda bo mamy przepisany Nutramigen a to jest OHYDNE!!!!!
Spróbowaliśmy wczoraj go z Tzem z ciekawosci i mało co nie skończyło sie bełtem.Jak ja mam to dziecku dawac?

Ale dzwoniłam do pediatry i juz czeka na mnie recepta na Bebilon Pepti.Tz wroci to podjedziemy po nią.Moze bedzie lepsze.Jutro musze do szkoly jechac a mam odciągniete 50 ml.....jak Beblionu Laura nie zechce to nie pojade
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mam takie pytanię, jak ugotuję sobie zieminiaka i np dynię, spapkuję to mam dodać do tego 1 łyżeczkę oliwy z oliwek (na zimno)?
Tak.Lub oleju rzepakowego.
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
makabra!! wrr!
jestem zła jak osa
jak wiecie mieszkamy z rodzicami i siostra
no i siostra nie rozumie co do niej mówie, chce pomóc przy Zuzi- ok super! a jak mówie co ma zrobić to uwaza że jej rozkazuje i ciagle poprawiam ale kuźwa no ona nie słucha!!

bo ona wie lepiej, nosi Zuze wtedy kiedy chce spac, i robi samoloty, mowie jej żeby jej nie nosila pionowo to nosi bo ja tez tak nosze (w ardzo wyjatkowych sytucjach jak zanosi sie placzem to tak sie szybko uspokaja), pytam czy ja przewinie bo ma ja na rekach a widze, ze jest zmęczona i trzeba zmienic pieluche to mówi tak ale po filmie no kuźwa
nie rozumie ze ja widze co sie z Zuzą dzieje i wiem co trzeba robić. I zasypianie teraz było znowu z mega rykiem, a ja bym ja spacywikowałam w 3 minuty na spokojnie ale co tam ona sobie samolociki robiła
makabra!!!

nie chce sie kócić ani robić niezdrowej atmosfery w domu, a zawsze ja wyjde na ta najgorsza
wczoraj sie pokółciłam z ojcem bo broniłam Tzta, czemu nie umył opon letnich po wymianie
jak ja załuję, ze nie zdałam lepiej matury i nie poszłam na studia do Krakowa, wtedy by mnie w tym domu nie było na pewno!
Tak to z rodziną bywa.

Zaczac studia w Krk mozesz w kazdej chwili-pomysl jak blisko bedziesz miec do En,Dotki i Margosi
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
a ja oficjalnie moge napisac ze i u nas zaczely sie problemy z jedzeniem....jeszcze troche a zaczne probowac podawac mleko lyzeczka...butelka beee na widok cycka histeria z kopaniem nogami....
no zjadl 60ml i konieccc

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
O kurde :/
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że te problemy z jedzeniem Adasia to skutek szczepienia dzisiaj już nawet z cycka za bardzo nie chce jeść, jakiś taki smutnawy jest i trudno go rozśmieszyć no i ciągle by spał w sumie to tydzien temu miał pneumo a w tym we wtorek 6 w 1 i może to za dużo??? ehh zobaczymy.

.
Moze byc ze to po szczepieniu.
Cytat:
Laurka tez obecnie wazy 6kg i są z Alą takie podobne.
Cytat:
Wróciliśmy ze spacerku. Przy okazji wstąpiłam do przychodni i zważyłam Małego 8100g
Spotkałam tez położna, która do nas przychodziła. Pogadaliśmy i na te moje problemy poradziła powrót do poprzedniego mleka i podawać osłonkę. Powiedziała, że jesli kupy ma zielone i bulgocze mu w brzuchu to jedan te 'zwykłe' mleka nie beda Frankowi służyć. No nic, miałam receptę i zakupiłam.

Dziewczyny, które podają Bebilon Pepti:
- płacicie za nie 100% czy pediatra przepisuje je Wam ze zniżką?

Jak chodzę do przychodni to za to mleko muszę płacić 100%, choc ostatnio byłam u kogoś innego i przepisał ze zniżka. A prywatnie bez problemu daje receptę ze zniżką.

Jak Franek pójdzie spać to nadrobię.
Napisze Ci pozniej bo dopiero jade po recepte.Ale wydaje mi sie ze na zniżke i kosztuje ok 13 zł podobno. Za op.

A Franiowi smakuje te mleko?

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
A czy Twe dziecko uwaza ze Bebilon Pepti jest ok? Czy pluje?Dzis kupie Laurce te mleko i boje sie ze tez bedzie bleee
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź, ale chodziło mi o oryginalne pampki firmy Pampers (co były w promocji za 88 zł)... Nie sprecyzowalam dobrze pytania ;-).

My uzywamy oryginalne Pampersy-są ok.A Lidlowe tr.ójki tez nam służyły.

Malinko witaj ponownie

Margosia przecież lubisz listopad.

Zaliczyłysmy 1,5 h spaceru Zmarzłam jak diabli,a LAura była w zimowym kombinezonie wiec jej dobrze było.

Zrobiłam jej zupke-ziemniak+marchew i nawet nawet zjadła
Stary 2013-11-15, 13:53   #2144
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
MALINKA nie ma znaczenia czy co 3 , czy co 4. :banghead:
Zawsze to samo

To może znudziło się to mleczko Sama nie wiem już co Ci doradzić. Rozumiem, że się martwisz bo ja też byłam zmartwiona jak Milena jeść nie chciała.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:55   #2145
enlevee
Zakorzenienie

idę Was czytać, ale najpierw chwalę mego syna- wczoraj jeszcze pisałam, ze sie nie obraca, aż tu dzisiaj przewrócił się z brzuszka na plecy i to trzy razy pod rząd
Z pleców na brzuszek jeszcze nam nie idzie, ale powoli się uczymy, na bok już umiemy więc może na dniach znowu mnie zaskoczy
A teraz lezy w mame wtulony i drzemie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:00   #2146
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
My uzywamy oryginalne Pampersy-są ok.A Lidlowe tr.ójki tez nam służyły.
Widocznie mój Jasiek ma bardzo delikatną doopinke ;-).

Stary 2013-11-15, 14:01   #2147
taribari
Zadomowienie

Rocky moj nie pluje nim. Nawet dziwnej miny nie zrobił jak dostał 1 raz. Ja słyszałam ze Nutramigen smaczniejszy. Moje dziecie na razie nie zaakceptowało jedynie marchewki z Bobovity. Na mleku mamy cenę 22 zł a zapłaciliśmy za 3 puszki 30 zł

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-15, 14:02   #2148
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
bo to na imprezę zjem na niej, ale co mi po 1-2 kawałkach, jak ja bym całą blachę chciała

Hmm, no cóż...
Chyba też zrobię szarlotkę bo mi smaka narobiłaś

Cytat:
Ogarnelam prasowanie, ulozylam w szafie, zjadlam makaron ze szpinakiem, a Marysia u babci, mlody gada do mnie, zaraz probuje mu podac brokul.
A jak robisz ten makaron ze szpinakiem?

Mam pytanie do mam które podają już posiłki stałe. Czekałyście z tym do skończonego 4 miesiąca czy troszkę wcześniej zaczynałyście?
Stary 2013-11-15, 14:07   #2149
Anulka_p
Zakorzenienie

Nie nadrabiam. Nie mam siły. W nocy aż 6 pobudek, dziś dzień bez drzemki. Mam nadzieję, że chociaż jedna się dzisiaj zdarzy. Mąż wyjechał, będzie jutro wieczorem. Skok skoków, a ja sama cały dzień, noc i jutrzejszy dzień.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:12   #2150
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Zainspirowałyście mnie tym szpinakiem i zrobię dzisiaj chyba gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną i szpinak.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:16   #2151
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

a pytałam dzisiaj od ktorego miesiąca mozna podawać, to nikt mi nie odpowiedział. Cyba przestane sie udzielac, bo nawet na proste pytanie nikt nie odpowiada
jak to ja ci napisalam, ze mojemu daje ja to daje sloiczki, wiec wiesz....
Zapomnialam pochwalic wage Franka - coz za wielki i ciezki chlop ci rosnie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

idę Was czytać, ale najpierw chwalę mego syna- wczoraj jeszcze pisałam, ze sie nie obraca, aż tu dzisiaj przewrócił się z brzuszka na plecy i to trzy razy pod rząd
Z pleców na brzuszek jeszcze nam nie idzie, ale powoli się uczymy, na bok już umiemy więc może na dniach znowu mnie zaskoczy
no brawo

Edytkac ja podsmazam na patelni czosnek drobno pokrojony w kosteczke, wrzucam szpinak mrozony, czekam az sie rozpusci, odparowywuje wode, sole, pieprze, dodaje serka smietankowego i wszystko

rockyy moje pranie czekalo 1,5 tyg i sie doczekalo

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

anulka jaka "sciagawka" w podpisie. moj cel schudnac, a siedzie i zjadam pralinki - maz przywiozl.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-11-15 o 14:14
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:19   #2152
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:

anulka jaka "sciagawka" w podpisie. moj cel schudnac, a siedzie i zjadam pralinki - maz przywiozl.
a ja wiśnie w likierze
Stary 2013-11-15, 14:21   #2153
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kochane

Przeczytałam papierosów
Nie używam lidlowskich, nie pomogę.

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
My będziemy mieć robione na początku grudnia na nfz w szpitalu w którym Kacperek leżał zaraz po urodzeniu. Tam jeździmy do neurologa na nfz i on mu to usg zrobi. Wiem że zwykły pediatra nie może dać skierowania na usg przezciemiączkowe. Tylko neurolog może dać. No ale trzeba być u neurologa na nfz a nie prywatnie.
Czyli pediatra do której chodzę mnie nie oszukał

Cytat:
Moze sprobuj go przytulic do cyca i wtedy sporbowac dac butelczyne?

Ja tez Czy ktos wie co jest w tej paczce Hippa w Rossie
Na kartce z kuponami jest napisane, że będą w niej produkty hippa do wypróbowania.

Cytat:
U nas sprawdzilo sie podawanie smoka na uspokojenie, nakladaie pieluszki na glowke w pozycji "do cyca". Jak juz pierwsza histria mijala to pomalutku podawalam cyca. Jesli konczylo sie rykiem to wszytsko od poczatku.

Zycze duzo wytrwalosci, nerwow ze stali i melisy na uspokojenie
U nas na początku sprawdził sie ten sposób, bez tetry, bo ta akurat na głowie wprowadza go w szał. Teraz już nie daje się oszukać.

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że te problemy z jedzeniem Adasia to skutek szczepienia dzisiaj już nawet z cycka za bardzo nie chce jeść, jakiś taki smutnawy jest i trudno go rozśmieszyć no i ciągle by spał w sumie to tydzien temu miał pneumo a w tym we wtorek 6 w 1 i może to za dużo??? ehh zobaczymy.
Oby szybciutko minęło i Adaś stał się znowu wesolutki

Cytat:

Dziewczyny czy podajecie soki dzieciom jako odrębny posiłek czy jako picie pomiędzy posiłkami? Chcę od przyszłego tygodnia wprowadzić jakiś. Który polecacie?
Tak. Przepajam go tak jak koperkiem między posiłkami.
Ja podaje hipp. Dzis położna powiedziała, że najlepsze są te samodzielnie wyciskane. Ewentualnie takie soki które są 100% z jabłka, chyba sa w takich kartonach 5l i żeby je rozcieńczać.

Cytat:

Franuś
Stary 2013-11-15, 14:27   #2154
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podaje hipp. Dzis położna powiedziała, że najlepsze są te samodzielnie wyciskane. Ewentualnie takie soki które są 100% z jabłka, chyba sa w takich kartonach 5l i żeby je rozcieńczać.
a te wyciskane przez nas też trzeba rozcieńczać?
Stary 2013-11-15, 14:29   #2155
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
jak to ja ci napisalam, ze mojemu daje ja to daje sloiczki, wiec wiesz....
Zapomnialam pochwalic wage Franka - coz za wielki i ciezki chlop ci rosnie
Słoiczki własnej roboty? Czy kupne?
Tż wczoraj przytaskał cały karton brokułów i muszę cos z nimi zrobić.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam. Nie mam siły. W nocy aż 6 pobudek, dziś dzień bez drzemki. Mam nadzieję, że chociaż jedna się dzisiaj zdarzy. Mąż wyjechał, będzie jutro wieczorem. Skok skoków, a ja sama cały dzień, noc i jutrzejszy dzień.

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość

Mam pytanie do mam które podają już posiłki stałe. Czekałyście z tym do skończonego 4 miesiąca czy troszkę wcześniej zaczynałyście?
Nie pamiętam, chyba dałam kilka dni przed skończonymi 3 miesiącami.

Cytat:

Cytat:
A Franiowi smakuje te mleko?

Choć dla mnie jest okropne. I kupki po nim mogą być bardziej śmierdzące

Cytat:
Bo u mnie w mieście to tak właśnie jest
Bedę musiała zrobić to badanie i mieć zaświadczenie.
Prywatnie jak chodziłam do dostawałam spory zapas mleka ze zniżką, ale tu znów płaciłam za wizytę.

Franuś
Stary 2013-11-15, 14:31   #2156
fiazo
Zakorzenienie

Teściowa z teściem mnie spotkali na spacerze i jak zwykle były mądrości że piotrek powinien być czymś przykryty oprócz kombinezonu no i jeszcze się w inne rzeczy wtrąciła ale to norma już się przyzwyczaiłam najgorsze było że znowu do piotrka mówiła czego pakasz zamiast płakać
Dobrze że mnie w domu nie było bo chcieli zajść do domu a tak podwórku trochę postaliśmy.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:32   #2157
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
a te wyciskane przez nas też trzeba rozcieńczać?
Chyba nie, w sumie nie pytałam Te z kartona są bardzo słodkie i sama takiego bez rozcieńczenia nie wypiję.
Jeśli samemu się robi to trzeba również zwrócić uwagę na smak jabłka, bo jak będzie kwaśne to dziecko nie wypije.

Franuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 14:32   #2158
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Laurka tez obecnie wazy 6kg i są z Alą takie podobne.
Mamy na wątku braci bliźniaków to i siostrzyczki

Cytat:
a ja wiśnie w likierze
I tak was przebiję: właśnie kończy się piec blacha jabłecznika!!!! I pewnie większość sama zjem!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:35   #2159
misiaczka555
Wtajemniczenie

Napisałam taki elaborat że wątpilam że ktoś to przeczyta. Teraz już nie mam problemu bo cały post znikł
Maja sie obudziła także doopa

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:38   #2160
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!!!

hej Malinka rośnie nam Twoje małe cudo oby nocki miała ciągle takie piękne

Cytat:
dzoan, za przewrót. teraz zobaczysz będzie ciągle kombinował żeby się przewrócić
i tego się obawiam trochę ale dumni oczywiście jesteśmy, że hej.. nie mogłam przestać go obcałowywać

Cytat:

dla Tomusia.. no widzisz, a Oluś potrafi już z plecków na brzuś, ale odwrotnie już nie..no chyba że by liczyć przeważenie ciała na jedną stronę i przypadkowy przewrót ..choć teraz już trzyma się na brzuszku, ale na plecki wrócić nie umie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Teściowa z teściem mnie spotkali na spacerze i jak zwykle były mądrości że piotrek powinien być czymś przykryty oprócz kombinezonu no i jeszcze się w inne rzeczy wtrąciła ale to norma już się przyzwyczaiłam najgorsze było że znowu do piotrka mówiła czego pakasz zamiast płakać
Dobrze że mnie w domu nie było bo chcieli zajść do domu a tak podwórku trochę postaliśmy.

teściowie i ich mądrości kto by ich słuchał

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości