|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
dzoan
za nowa umiejetnosc.malinka witajcie z Milenka ita jaka rozmowa jak ustrzelisz chlopaka to bedziecie miec chlopaka - wazne aby zdrowy byl. Moj nie cisnie na 3 - a i w obecnej stuacji mnie przeszla ochota na 3, chyba ze sie cos zmieni na przestrzeni czasu.![]() Ogarnelam prasowanie, ulozylam w szafie, zjadlam makaron ze szpinakiem, a Marysia u babci, mlody gada do mnie, zaraz probuje mu podac brokul ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- mela jaka Alicja drobinka, a o szczepieniu zaraz zapomni. iwona brak slow na siostre-ehhh.
|
#2132 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
ITA ja tam się wyspalam
![]() ONA ja dostałam skierowanie od neurologa. Także nie wiem. EWUSIA MAGOLINA dla Adasia za 3!MELA za szczepienie. TESO uważaj na siebie DZOAN dla Olusia za przewrot.IWONA głupia sytuacja. Ale jakoś wytrzymać musisz ![]() Moje dziecko zjada 60 ml, a później bawi się butelką:banghead: I czeka aż mu wleje do buzi Nie wiem co mam robić. Kurcze masakra jakaś. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my płacimy ze zniżką. za 3 mleka zapłaciłam 30 zł z kawałkiem.
|
|
#2134 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja na spacerku, zimno strasznie. Zaraz bede do domu uciekac bo nie wytrzymam Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- My dziś nawet na spacer nie wychodzimy bo po pierwsze, że zimno okrutne, a po drugie drogę nam przed domem robią (asfalt kładą) i nie da się jak na razie wyjść bo maszyn pełno i smród tego asfaltu feeee |
|
|
|
|
#2137 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane
Staram się nadrobić wątek ale powoli mi to idzie... Przyszłam do was z pytaniem odnośnie pampersów z lidla. Chodzi mi o trójki, one różnią się od tych, co do tej pory kupowałam. Mają inną warstwę w środku. Może to zbieg okoliczności ale moje dziecko dostało odparzenia... Po zmianie na poprzednie pampersy odparzenie nagle znikło. Co o tym myślicie? Czy też macie taki problem? Pytam tylko trójki, bo czwórki są ok (Małgosia ich używa i nic się nie dzieje). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2138 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43726932]Moje dziecko po zyrtecu jakies takie troche otepione chyba jest... [/QUOTE] ?Biedactwo Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona dziwnie gadają w przychodni. Nam dała od razu ze zniżką.
|
|
#2140 |
|
Wtajemniczenie
|
MALINKA nie ma znaczenia czy co 3 , czy co 4. :banghead:
Zawsze to samo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
jestem kosmitką
od godziny przeglądam katalogi wakacyjne i zawsze coś mi nie pasuje. a jak już jest ok, to cena mnie zabija. będziemy siedzieć w domu
|
#2143 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spróbowaliśmy wczoraj go z Tzem z ciekawosci i mało co nie skończyło sie bełtem.Jak ja mam to dziecku dawac? Ale dzwoniłam do pediatry i juz czeka na mnie recepta na Bebilon Pepti.Tz wroci to podjedziemy po nią.Moze bedzie lepsze.Jutro musze do szkoly jechac a mam odciągniete 50 ml.....jak Beblionu Laura nie zechce to nie pojade ![]() Cytat:
Cytat:
Zaczac studia w Krk mozesz w kazdej chwili-pomysl jak blisko bedziesz miec do En,Dotki i Margosi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Franiowi smakuje te mleko? ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Malinko witaj ponownie ![]() Margosia przecież lubisz listopad. Zaliczyłysmy 1,5 h spaceru Zmarzłam jak diabli,a LAura była w zimowym kombinezonie wiec jej dobrze było.Zrobiłam jej zupke-ziemniak+marchew i nawet nawet zjadła
|
|
#2144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama nie wiem już co Ci doradzić. Rozumiem, że się martwisz bo ja też byłam zmartwiona jak Milena jeść nie chciała.
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
idę Was czytać, ale najpierw chwalę mego syna- wczoraj jeszcze pisałam, ze sie nie obraca, aż tu dzisiaj przewrócił się z brzuszka na plecy i to trzy razy pod rząd Z pleców na brzuszek jeszcze nam nie idzie, ale powoli się uczymy, na bok już umiemy więc może na dniach znowu mnie zaskoczy A teraz lezy w mame wtulony i drzemie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2146 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
Rocky moj nie pluje nim. Nawet dziwnej miny nie zrobił jak dostał 1 raz. Ja słyszałam ze Nutramigen smaczniejszy. Moje dziecie na razie nie zaakceptowało jedynie marchewki z Bobovity. Na mleku mamy cenę 22 zł a zapłaciliśmy za 3 puszki 30 zł
|
#2148 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba też zrobię szarlotkę bo mi smaka narobiłaś ![]() Cytat:
Mam pytanie do mam które podają już posiłki stałe. Czekałyście z tym do skończonego 4 miesiąca czy troszkę wcześniej zaczynałyście? |
||
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiam. Nie mam siły. W nocy aż 6 pobudek, dziś dzień bez drzemki. Mam nadzieję, że chociaż jedna się dzisiaj zdarzy.
Mąż wyjechał, będzie jutro wieczorem. Skok skoków, a ja sama cały dzień, noc i jutrzejszy dzień.
|
|
|
|
#2150 |
|
Konto usunięte
|
Zainspirowałyście mnie tym szpinakiem i zrobię dzisiaj chyba gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną i szpinak.
|
|
|
|
#2151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to daje sloiczki, wiec wiesz.... Zapomnialam pochwalic wage Franka - coz za wielki i ciezki chlop ci rosnie ![]() Cytat:
![]() Edytkac ja podsmazam na patelni czosnek drobno pokrojony w kosteczke, wrzucam szpinak mrozony, czekam az sie rozpusci, odparowywuje wode, sole, pieprze, dodaje serka smietankowego i wszystko ![]() rockyy moje pranie czekalo 1,5 tyg i sie doczekalo ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- anulka jaka "sciagawka" w podpisie. moj cel schudnac, a siedzie i zjadam pralinki - maz przywiozl.
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-11-15 o 15:14 |
||
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2153 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie używam lidlowskich, nie pomogę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja podaje hipp. Dzis położna powiedziała, że najlepsze są te samodzielnie wyciskane. Ewentualnie takie soki które są 100% z jabłka, chyba sa w takich kartonach 5l i żeby je rozcieńczać. Cytat:
|
|||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
a te wyciskane przez nas też trzeba rozcieńczać?
|
#2155 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż wczoraj przytaskał cały karton brokułów i muszę cos z nimi zrobić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Bo u mnie w mieście to tak właśnie jest Bedę musiała zrobić to badanie i mieć zaświadczenie. Prywatnie jak chodziłam do dostawałam spory zapas mleka ze zniżką, ale tu znów płaciłam za wizytę. |
||||
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa z teściem mnie spotkali na spacerze i jak zwykle były mądrości że piotrek powinien być czymś przykryty oprócz kombinezonu no i jeszcze się w inne rzeczy wtrąciła ale to norma już się przyzwyczaiłam najgorsze było że znowu do piotrka mówiła czego pakasz zamiast płakać
Dobrze że mnie w domu nie było bo chcieli zajść do domu a tak podwórku trochę postaliśmy. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie, w sumie nie pytałam
Te z kartona są bardzo słodkie i sama takiego bez rozcieńczenia nie wypiję. Jeśli samemu się robi to trzeba również zwrócić uwagę na smak jabłka, bo jak będzie kwaśne to dziecko nie wypije. |
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy na wątku braci bliźniaków to i siostrzyczki
![]() I tak was przebiję: właśnie kończy się piec blacha jabłecznika!!!! I pewnie większość sama zjem!
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam taki elaborat że wątpilam że ktoś to przeczyta. Teraz już nie mam problemu bo cały post znikł
Maja sie obudziła także doopa
|
|
#2160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby nocki miała ciągle takie piękne Cytat:
ale dumni oczywiście jesteśmy, że hej.. nie mogłam przestać go obcałowywać Cytat:
dla Tomusia.. no widzisz, a Oluś potrafi już z plecków na brzuś, ale odwrotnie już nie..no chyba że by liczyć przeważenie ciała na jedną stronę i przypadkowy przewrót ..choć teraz już trzyma się na brzuszku, ale na plecki wrócić nie umie ![]() Cytat:
kto by ich słuchał
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

za nowa umiejetnosc.
jak ustrzelisz chlopaka to bedziecie miec chlopaka - wazne aby zdrowy byl. Moj nie cisnie na 3 - a i w obecnej stuacji mnie przeszla ochota na 3, chyba ze sie cos zmieni na przestrzeni czasu.
12.06.2010

za szczepienie. 

my płacimy ze zniżką. za 3 mleka zapłaciłam 30 zł z kawałkiem.
mimo że często zmieniałam pieluchę
Jestesmy po pierwszej dawce antybiotyku, normalnie mna trzeslo zanim mu to podalam, bo skutki uboczne sa malo przyjemne a wrecz i niebezpieczne. Realcja raczej pozytywna, bo Edziu pomimo bolu i zmeczenia stara sie usmiechac i bawic 

dzisiaj już nawet z cycka za bardzo nie chce jeść, jakiś taki smutnawy jest i trudno go rozśmieszyć no i ciągle by spał