|
|
#2131 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Leany ja nic nie brałam ale słyszałam ze na endo najlepsze winko
|
#2132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Stres potrafi być świetnym środkiem antykoncepcyjnym
|
|
#2133 |
|
Przyczajenie
|
Chcialabym w to wierzyc....
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Chcialabym w to wierzyc, lata leca a juz nie wiem, narzeczony sie nie pokoi ja sie martwie...jutro mamy wizyte. Zobaczymy |
|
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po wynikach przedstaraniowych... Niestety z tarczycą nie jest ok
![]() TSH 4,740 (0,270 - 4,200) FT3 3,28 (2,00 - 4,40) FT4 1,25 (0,93 - 1,70) Czy to niedoczynność? Chyba ze starań w najbliższym czasie nici ;( |
|
|
|
#2135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
|
|
#2136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj byłą załamka, dzisiaj trochę lepiej, staram się o tym nie myśleć do wizyty u endo. Powiedz mi proszę, czy jak szłaś do lekarza (endo) to zanosiłaś tylko TSH czy dodatkowo jeszcze ft3, ft4, anty TPO i anty TG?
|
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) mi też było ciężko tym bardziej po tym co się naczytałam w necie o tarczycy i ciąży masakra! noo ja jak szłam to miałam tylko w głowie wyniki tarczycy i mówiłam lekarzowi w jakich normach mi się zdarzają bo ja oczywiście taki rozstrzepaniec że nie pomyślałam o tym
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2138 |
|
Raczkowanie
|
niunia, tez się naczytałam i strach w oczach (te komplikacje położnicze itd.). Lepiej tego wszystkiego nie czytać i iść po prostu się zbadać i do endo
|
|
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że może miałaś jakieś szczególnie zalecenia - bo ja mam kiepskie endo i szukam jak je sobie poprawić, zeby ułatwić ewentualne zagnieżdżenie.
Cytat:
Cytat:
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) więc wiadomo ciąża to wyniki szaleją
|
|
#2141 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziekuje, my po wizycie. Ja bede miala badanie krwi czy wogole mam owulacje, Maz badanie zolnierzykow. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Tak sie zastanawiam czy mozna to zbadac z krwi jak moje krwawienia sa baaardzo rozne i nieregularne, cholera wie kiedy jest owulacja. Ona wyliczyla, ze na 16 go lipca hmmm bedziemy dzialac tak czy inaczej..a jak u ciebie sprawy sie maja?
|
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale byłam na usg w innej sprawie , i lekarz mówił że już ciąża widoczna, a bylam na badaniu usg 1 lipca ))
|
|
#2143 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ciesze sie, ze wszystko dobrze . Dlugo sie staraliscie?---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpuściliśmy i tu miła niespodzianka ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
dla tej slodkiej kruszynki co jest we mnie lekarza mam teraz kolejną wizytę koniec lipca już nie mogę się doczekać;D oby u Ciebie wszystko grało jak należy , ten stres że może być coś nie tak to jest okropne, ale wierze że będzie dobrze trzeba tak myśleć
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Hello.
Jak tam leci stare staraczki? Ja mam dzisiaj wisielczy nastrój Wchodziłam rano do lekarza pełna nadziei na stymulację gonadotropinami, a wyszłam z gabinetu z płaczem (i jeszcze całą drogę do domu przeryczałam).Generalnie lekarz stwierdził, że on nie widzi sensu w podejmowaniu jakichkolwiek działań poza in vitro - i dał mi namiar na lekarza z Białegostoku. Nie wiem co mam teraz zrobić, bo wydawało mi się, ze ten jeden jajowód niedrożny, to nie jakiś wyrok - a on mi wystrzelił z tekstem, że szkoda mojego czasu Jestem załamana
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo jeden to nie wyrok, ważne żeby owulka była tam, gdzie jest drożny. Dlaczego on nie widzi sensu? Nie możesz zmienić całkiem lekarza? Iść na konsultacje do kogoś zupełnie nowego? |
|
|
|
|
#2148 | ||
|
Rozeznanie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Cytat:
do kogo dał Ci namiar? ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- [/COLOR] Cytat:
Cicci a u Ciebie jak tam?
Nadzieja - marzenia i oczekiwania zawinięte w jedną paczkę. Edytowane przez nanka30 Czas edycji: 2014-07-07 o 22:40 |
||
|
|
|
#2149 |
|
Rozeznanie
|
Nanka, no my właśnie dziś byliśmy na badaniu krwi na choroby wirusowe. Jak tylko będę miała wyniki to idę do mojego gina bo mi musi wydać receptę na leki. Jestem w 8 dc więc pewnie następny cykl będzie mój
![]() A jak Ty się czujesz po operacji? Dochodzisz do siebie? |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2150 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Kobitki
![]() Jestem tu nowa, od jakiegośc czasu przeglądam Wasz Wątek, w końcu postanowiłam napisać i ja mam nadzieję, że piszę we właściwym miejscu.Po krótce naświetlę sprawę, otóż od dłuższego czasu myślimy z mężem o Dzidzi i w końcu stwierdziliśmy, że czas przestać myślec a zacząć działać ![]() Pierwszą rzeczą jaką zrobiłam, było pójście do gina, który od jakiegoś czasu podejrzewał u mnie PCOS, jednak Pani Doktor zawsze mi powtarzała, że o PCOS mówi się jak pęcherzyków jest 12 i więcej, ja póki co mam po 10, więc mówi, że nie ma się czym martwić. Jakiś czas temu przyjęłam dwa opakowania Duphastonu, miałam usg w połowie cyklu, pęcherzyk pękł, więc mówi żebym sie martwiła na zapas. Na ostatniej wizycie zbadała mnie( plus usg i cytologia), wywiad i kazała zrobić kilka badań. Dodam, że w dzieciństwie wykryto u mnie tokspolazmozę, została przeleczona i tak sobie z nią żyję. Wizytę kontrolną mam dopiero za miesiąc, wyniki już mam, nie wiem czy wszystko jest ok i to spędza mi sen z powiek Gin powiedziała, że być może trzeba będzie powtórzyć szczepienie przeciw WZW, w zależności od wyniku. Szczepiona byłam w 2003 lub 2004 roku. Nie wiem co myśleć o tych wynikach badań. Na różyczkę chorowałam kilka lat temu, jednak szczepiona nie byłam.Oto moje wyniki badań, może ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy jest czym sie martwić? Może któraś z Was miała podobnie? P/c przeciw Toxo. gondii w kl. IgM 0,06 Tv ( ujemny) p,c przeciw Toxo. gondii w kl. IgG 36,0 lU/l (dodatni) Różyczka - IgG 293,00 Ul/ml (dodatni) Cytomegalia 0,03 (ujemny) P-ciała p/HBs - total 42,00 mlU/ml Boje się, że coś mogłoby być nie tak, gdybym jakimś cudem teraz zaszła w ciążę, przed wizytą z wynikami, bo tak naprawdę nie wiem co gin powie na te wyniki... nie wiem być może zbytnio się nakręcam, ale można zwariować... Bedę niezmiernie wdzięczna za jakąkolwiek pomoc i radę |
|
|
|
#2151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Lea_ny myślę że lekarz chciał się Ciebie pozbyć (a właściwie problemu) bo są osoby które z różnych przyczyn mają wycięty jeden jajowód z jajnikiem i zachodzą w ciąże, a Ty masz oba ale jeden tak jakby go nie było bo jest nieczynny. Powinnaś zmienić lekarza i spróbować jeszcze do 3razy sztuka ze stymulacją, jak się nie uda to wtedy rozważ IV.
|
|
|
#2152 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź
niepokoi mnie poziom przeciwciał WZW, nie wiem czy powinnam się szczepić po raz kolejny, czy jeszcze jest ok
|
|
|
|
#2153 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2154 |
|
wkręcona :)
|
Witam was serdecznie
![]() Jestem u Was nowa, ale mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z otwartymi ramionami ![]() Z Moim partnerem starmy się o dzieciątko od 2 lat i 3 miesięcy... Pod opieką lekarza jestem od lutego 2013.. Po za Pco nie ma żadnych przeciwskazań do ciąży.. niestety do tej pory się nie udało... Myslimy o in vitro i mamy nadzieję, że uda nam się dostać do rządowego programu in vitro... Jest was tu tyle, że nie jestem w stanie was nadrobić Proszę o jakieś streszczenie was wszystkich..
|
|
|
|
#2155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie całkowicie pod gore , lekarz zakazał starania do Jesieni teraz nie moge być w ciąży
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe staraczki
Cytat:
Od początku był beznadziejny, żadnych badań nie zlecał.Namiar mam na doktora Domitrza z Białegostoku. Cytat:
![]() Na razie zapisałam się na 12. sierpnia na wizytę do innego szpitala - niby nie mają tam poradni leczenia niepłodności, ale babka w rejestracji mówiła, że ta pani doktor się tym zajmuje. No i zapisałam się do jeszcze innego szpitala, gdzie mają Ośrodek Diagnostyki i Leczenia Niepłodności - ale termin był dopiero na 23. września... TŻ mówi, że może warto wcześniej jechać do tego Białegostoku... A jak Ty się Kostka czujesz? Rany, już 15 tc u Ciebie Ale szybko leci
|
|
#2157 |
|
Rozeznanie
|
Lea_ny czyli artemida
Myśle ze warto pojechać na konsultacje nawet do innych lekarzy w zwykłych poradniach
|
#2158 |
|
Raczkowanie
|
Lea-ny licząc w tygodniach to szybciutko leci, już II trymestr
czekam na poznanie płci, wstępnie ma być dziewczynka, póki co kupuję tylko kremowe ubranka, dużo jest tematycznych więc ciężko wybrać unisex... Idąc na zakupy żeby się rozeznać/oswić w temacie zawsze zaglądnę na dział dziecięcy a potem nie mogę się oprzeć i coś wybieram ![]() Brzuszek rośnie, a ja czuję się świetnie żadnych objawów typu wymioty, mdłości ![]() Terminy masz troszkę odległe, ale może spróbuj jeszcze podzwonić po prv ginekologach i zapytaj czy się zajmują leczeniem niepłodności.. Kochana uda Ci się zajść w ciążę tylko owulka musi być z tego drożnego jajowodu, lekarz powinien Cie stymylować tak by na monitoringu było widać pęcherzyk w tym jajniku i na wszelki wypadek dać pregnyl by pękł, obecny lekarz stwierdził że nie będzie sobie zawracał głowy Tobą i dlatego powiedział o IV ale przecież nie powinnaś być skreślona z listy staraczek naturalnych... Trzymam kciuki
|
|
#2159 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczęta, a czy Wasi lekarze zalecali przed Wam przed planowaną ciążą zrobienie poziomu przeciwciał WZW? Bo ja nie wiem czy ta wartość jaką ja mam wystarczy czy koniecznie trzeba sie doszczepiać...
|
|
|
|
#2160 |
|
Raczkowanie
|
zadzwoń gdziekolwiek do ginekologa i zapytaj.
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

Od początku był beznadziejny, żadnych badań nie zlecał.
Ale szybko leci