|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
1 | 3,23% |
| Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |
|
12 | 38,71% |
| Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |
|
0 | 0% |
| Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |
|
3 | 9,68% |
| Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |
|
0 | 0% |
| Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |
|
3 | 9,68% |
| Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |
|
1 | 3,23% |
| Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |
|
0 | 0% |
| Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |
|
3 | 9,68% |
| Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |
|
2 | 6,45% |
| Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |
|
4 | 12,90% |
| Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |
|
2 | 6,45% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulek 20.10...
![]() Kurcze coś net mi nie działa w domu
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Maja zalała mi kawą laptop Tż
Myślicie,że da się go uratować? W momencie wylania sam się wyłączył ... Ech
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bylam właśnie z Polą na rynku w sklepie z drewnianymi zabawkmi. Boziu jakie cuda Bączek wymęczony wycieczką i chyba tym mrozem!! padł właśnie, a ja dopijam kawkę i lece wysprzatac troche mieszkanie bo sie zapuscilo mocno.. i dzwonił pan z 8gwiazdek ze nie mają mojego koloru fotelika wiec bedzie czarny. no ale co tam, w sumie co za roznica
|
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny żołądek mnie boli :/. Najadłam się orzeszków w karmelu, skład ich ohydny, ale miałam chcice i teraz mam za swoje.
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Dziewczynki wszystkiego naj
|
|
#2137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej! My z leo byliśmy na targu po owoce i kupic cos na obiad. Znowu zarywał do jakiejś panny
a ostatnio jak bylam w zusie i juz mieliśmy wychodzić to przyszła jakas kobieta z córka no i jak Leos ja zobaczył to oczywiście isc nie chciał. Piszczał aż tamtą sie przestraszyla a koleś z zusu powiedział ze skoro juz załatwiłam swoją sprawę to moge juz isc, taki buc bo sie rozprasza![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Można bez bierzmowania? ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Zdrówka dla Szymka i Amelki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Amelki. Cytat:
![]() Cytat:
Moja sis tam w uk wykupiła sobie ubezpieczenie na laptopa, że nawet jak z jej winy coś się stanie to naprawiają. Włąśnie już dwa razy miała zalany i jej naprawili. Chyba nie dużo to kosztuje. |
|||
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa89 moja Amela tez taka flirciara tylko wiesz ona nawet jak zobaczy dziadka 80letniegoto też się za nim obróci i nie chce dalej iść
. A jak psa zobaczy to zaczyna piszczeć z radości i wyrywa się do niego. Jednak najgorsze są spacery po chodnikach, gdzie jest pełno liści. Amela musi je pozbierać z ziemi. Oczywiście pcha wszystko do buzi. Więc jak tylko zobaczę, że otwiera buzie na liścia- to albo mówie "nie nie" a jak nie skutkuje to go wyrzucam/chowam, szybko muszę ją czymś innym zająć. Wczoraj chciało mi się śmiać, bo pokazywała na drzewo i za chiny nie chciała od niego odejść. Ciekawa czy chciała je do ręki czy co?---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- bajka zdrowia dla córy. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Zależy co zostało zalane czy dyski czy inne tam elementy. Kompletnie się na tym nie znam. Chyba tylko serwis wchodzie w gre/skonsultować z nimi temat.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale mi się nie spieszylo i te 2 tyg poczekam
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2144 | |||
|
Zadomowienie
|
miałam pytać czy można bez bierzmowania ale już doczytałam, że widocznie można- szczerze, jestem zaskoczona
![]() Cytat:
zanieś do serwisu, niech ocenią "straty"Cytat:
a orzeszki- o fuj ![]() mam odrzut od słodkiego, mój organizm sam walczy o niższą wagę Cytat:
od poniedziałku w lidlu będą fajne ubranka i akcesoria dla dzieci- np inhalator za 99 zł. a w kauflandzie promo na chusteczki nawilżane pampers i kaszki bobovity ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- dziewczyny a ja mam jeszcze pytanie odnośnie fotelików (wiem wiem, temat wałkowany do porzygu)- jaki zakres kg wybieracie? czym się kierować?
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówiłam łóżeczko dla Tośka, i bramkę zabezpieczającą do pieca... 150 euro nie moje. Idę pomyć po obiedzie, włosy umyć i młodego odstawić do żłobka. Potem na stację paliw, po młodego i na zakupy. Przy dobrych wiatrach w domu będę o 19.30, potem kąpanie młodego, usypianie... i mam znów prasowanie. Masakra. Aha, babka skończyła robić dla mnie na zmówienie kocyk i podusię minky, spiworek i stroller do wózka dla Antośka. Koszt 300 zł. Generalnie dla Antośka, oprócz kosmetyków mam już wszystko. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Aaaa i mam problem z kurierem z DPD i Marks & Spencer z Anglii. Podany numer do kontaktu tylko angielski i mnie szlag trafia.
|
|
#2146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super tak myślałam że ten kolor a model? Cytat:
mówię tylko co słyszałam
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo juz mi zal Alka Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem z siebie dumna łazienka wysprzatana na błysk, salon tez, sypialnia i pokój Zuzi. Jeszcze kuchnia i koniec
|
||
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz chyba zemdleje, strasznie mi słabo ale na szczęście tż juz wraca do domu
|
#2150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jestem totalnie niezorganizowana Cytat:
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
tak. lepsze z mniejszym zakresem. Testowalam na wlasnych dzieciach.
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zauważyłam, że jak jestem zupełnie sama to wszystko sobie zorganizuje i zrobie
Mamy teraz nie ma przez miesiąc, męża od rana do wieczora, więc trzeba dobrze zorganizować czas. Kompa też rzadko włączam.Chciałabym oduczyć Filipa smoczka, tylko jak? Ma tylko do spania, wiem że będzie ciężko. Myślicie że dobry to jest wiek na oduczenie czy zacząć oduczać jak będzie troche starszy?
|
|
|
|
#2153 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm a moje dziecko usnęło wczoraj w naszym łózku miałam ja odłożyć ale sama odleciała m mój tż się do tego nie kwapił wiec spała z nami i uwaga ani raz nie płakała i w ogole! :/ gdyby nie to że o 4 chciałam ja odłożyć do łóżeczka i wtedy się rozwyła wiec spowrotem do nas i spała do rana wiec super chyba do końca życia będzie z nami dziecko spać bomba! wyśpie się po śmierci ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
nasz ksiądz się nie chciał zgodzić bo lena miała mieć chrzestnego bez bierzmowania ale nic z tego nie wyszło i cóż mogę powiedzieć- zależy do księdza
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zaśmiecam pewnie, ale przeglądam wątek (szukam waszych opinii o szczepionkach) i komentuje w międzyczasie ![]() Cytat:
Ale potrafi też posłać buziaka i wtedy robi dziubek Ogólnie ostatnio swędzą ją zęby i gryzie mnie wszędzie - po rękach, policzkach...
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
My wlasnie wróciliśmy z przejazdzki rowerowej. oby jesień byla długa i piękna
to jest plus mieszkania na wsi ze mamy fajne trasy. A leos cala drogę mnie zawsze smyra po plecach
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
ooo, a jaki masz fotelik do roweru?
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
jestem wy****na
dopiero co skończyłam robić torta, a i tak nie wyszedł "zalepiłam" to motylkami ale i tak widać ![]() Emilka dziś śpi u teściów, żebym mogła się wyrobić przed jutrzejszą imprezą
|
|
#2158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udanej imprezy jutro!Cytat:
![]() Cytat:
![]() model axkid kidzone ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- My dzis 2h w zlobku. Pierwsza godzina spoko, ale pozniej juz sen Pole ogarnal i marudzila. Dodatkowo raz sie wygrzmocila sama i Pani chciala ja pocieszyc ale ta sie i tak rwala do mnie oczywiscie z rykiem. Drugi raz zbój Miłosz (przeuroczy dzieciak, ale ma juz prawie 2 lata) chciał jej pokazać że kulki sie wrzuca do dziury a nie stuka o siebie i ją wywrócił i znowu ryk. Ale ogólnie nie było źle. Przymiwrzyłam wdzianko Poli, co kupiłam na roczek, no i nieskromnie powiem, że wygląda bosko wrzuciłabym fote, ale premiera będzie 21.10 więc może wtedy ![]() Cisz tutaj widze, wiec ide poprawiac filmik dla Poli, a później biore sie za serial i prasowanie, bo mam samotny wieczór - TZ swietuje z kumplami z pracy zakonczenie projektu, wiec predko sie go w domu nie spodziewam. |
|||
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Nic specjalnego raczej. Dałam za niego jakos 120zl ale z telefonu nie wrzuce.
Cytat:
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
ja
i Poziomkowa dzięki za pocieszenie, ale poważnie wyszedł okropny W ogóle mi dziś nic nie wychodzi ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- a i zapomniałam, super że Polusia ładnie się adaptuje w żłobku Będzie coraz lepiej
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

dawaj 

)
wiec ratujemy sie smecta i dicoflorem. Na szczęście je i pije hektolitry.

mówię tylko co słyszałam
łazienka wysprzatana na błysk, salon tez, sypialnia i pokój Zuzi. Jeszcze kuchnia i koniec
bomba! wyśpie się po śmierci
nie rozumiem Dlaczego tak. Miał tak gdy zobaczył pierwszy raz moją siostrę, przyjaciółkę, mojego ojca, dziś koleżankę.. Jak ktoś nie zwraca na niego uwagi albo zachowuje się w stosunku do niego normalnie (bez robienia min i mówienia czy smiania się głośno) to jest ok a jak nie to histeria.. Serio czasem aż mi głupio wtedy. Spotkalyscie się kiedyś z takimi reakcjami?
"zalepiłam" to motylkami