|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Kiedys któras wrzucała foty z zabawami z dziećmi, nie wiem gdzie to zapisałam. Czy mozna prosić na fb??
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Tak to jest jak sie korzysta z komorki, tableta i kompa :/ ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- I jeszcze jedno pytanko Szukam zawieszki/naszyjnika z datą urodzenia i imieniem. Macie jakąś inspiracje? Chyba nie chce stópek-bo to takie obcykane.
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Lirene - wiesz w Twojej sytuacji jest pewien haczyk... Odczuwasz, że troszcząc się o zdrowie (sic!), pozbawiłaś swoje dziecko czegoś ważnego, czym jest kp. A jednocześnie rozpamiętując to, pozbawiasz ją teraz swoich uśmiechów, swojego zrelaksowania, a poniekąd czasu...
Zrozum, zrobiłaś tak WIELE (naprawdę rzadko używam capslocka w internecie) próbując przywrócić laktację. Wierz mi, większość osób machnęłaby na to ręką i to jeszcze z ulgą... Skorzystaj z wizyt u psychologa, bo Twoje poczucie winy jest nieadekwatne do poświęcenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam bransoletkę Pandory z zawieszkami pod tytułem spełniona mama czy coś w tym stylu za 2600 zł!!!! Chyba sobie ją zazycze pod choinkę ha ha (żarcik oczywiscie)
Tymon dopiero zasnal od 5.30 ![]() Dobrze że wróciłam do żywych bo dzisiaj mam 2 dzieci w domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ala padła na pierwsza drzemkę, jak wstanie to mamy iść na kawę do siostry męża, ponoć ma pyszny sernik 😋 |
|
|
|
|
#2165 | ||
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Ale za co? Moj zelek nie ogarnia |
||
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha za sensoryczny rozwój dziecka mego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2167 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Ooo czyli jednak mozna blokowac? Co ze mnie za mod
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2169 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
doskonale Ciebie rozumiemw związku z przygnębieniem z kp. Ja nie karmię od 2,5 miesiąca. Ze względu na nietolerancje laktozy musieliśmy wprowadzić Nutramigen co drugie karmienie. Na początku Misia nie mogła przestawic się na butelkę, później gdy wypadła kolej kp musiała poczekać aż ściągnę pierwszą fazę pokarmu...z każdym dniem zaczęła coraz bardziej odpychac pierś i musiałam dokarmiać po kp butelką...pokarmu miałam coraz mniej...nie pomagało odciaganie...straciłam pokarm...przeplakalam wiele dni i nocy...nie powiem...ciężko było czytać jak super jest kp...nadal czasami jest...cieszę się, że dziewczyny karmią nadal kp...zazdroszczę, ale się cieszę...jednak zdrowie dziecka najważniejsze i uwierz, że nie powinnaś mieć sobie nic do zarzucenia
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tygodnia to nie argument za mną chodzi od jakichs 3 miesiecy ![]() Mnie mnie wez ze sobą
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nocy budzi nas krzykiem i placze nie da sie jej uspokoic, ani noszenie ani smoczek ale jak tylko poczuje piers w buzi zasypia i spi, nie je tylko ja trzyma w buzi i po jakis 5-10 minutach wypluwa. i tak okolo 5 razy plus 2 normalne wybudzenia kiedy jest glodna. od ciaglego spania na boku mam taki bol kregoslupa, ze nawet nie moge spac. Lenka sie mocno wtula przez sen i nie bardzo mam szanse na zmiane pozycji. w dzien moze mnie nie byc liczy sie tata jak wraca z pracy a wieczorami to wzroku ze mnie nie spuszcza ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
identykooo
|
|
|
#2176 | |
|
Zadomowienie
|
Lirene, Kochana Ty to świętuj, że wszystko z Twoim zdrowiem ok, a nie załamuj się kp. Ktoś kiedyś powiedział, że dziecko to nie tylko układ pokarmowy, możesz dać jako mama coś więcej niż tylko kp - swój czas, uśmiech - zadowolona mama to zadowolony maluszek. Trzymaj się ciepło, zdrowia życzę i głowa do góry ... i szacun, że podjęłaś walkę
Cytat:
Pożegnać smoczek .... chyba zacznę o tym czytać rozprawy doktorskie - jak to zrobić? przecież jak wypada to jest alarm, jak w ciągu trzech sekund nie ma go w paszczy to jest histeria, kolejne trzy sekundy to mops na sygnale jedzie ![]() Mona jesteś boska
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Czekajcie bo Iga śpi od dwóch godzin i tylko zmienia boki
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahahaha ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Czeko na tym etapie to chyba mission impossible. Opatentujmy lepiej zaczep na uszy. Mysle ze z gumki recepturki sie nada.
|
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
He he
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2182 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie - za uszy zaczepić i można spać
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
A tak serio to ja ciagle mam nadzieje ze to minie. Bo to przeciez niedawno sie zaczelo to i niedlugo sie skonczy i dalej bedzie ladnie spac budzac mnie tylko z glodu.
![]() Bo tak bedzie prawda? Powiedzcie ze tak... ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- O prosze np teraz spi od pol godz bez smoczula i jest ok. Cos sie musi kryc innego za tym co sie dzieje w nocy. Chyba sprobuje mu dzis nie dawac nic oprocz mlenia. Moze to jednak cos z brzuszkiem ze sie kreci i wybudza. Nie wiem. Sprobuje. |
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I się tak kokosi kokosi aż w końcu muszę ją sama obrócić w odpowiednią stronę ( czasem to zajmuje, zwłaszcza jak ona sama nie wie która jest odpowiednia) I wtedy zasypia w 5 sekund.Oczywiście cycus w międzyczasie musi być, bo pusty przebieg się nie liczy! A wczoraj wieczorem czarowala tak że przysnela z cycusiem...leżąc na brzuchu z głową na nim....nie wiedziałabym nawet tak to rozrysowac
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-11-21 o 11:40 |
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Mona, a gdzie Najna spi? W schronisku?
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
Lirene, ja tez cie rozumiem. Ja nie karmie 3 miesiace i tez mam wyrzuty sumienia. I musze siebie uswiadamiac, ze niepotrzebnie. I wiesz co, jedyna osoba ktora ma mi za zle zaprzestanie karmienie jestem ja sama! Jesli czujesz, ze potrzebujesz wizyty u psychologa to skorzystaj. Bo nie ma co sie teraz zadreczac. Teraz dziecko potrzebuje Ciebie i Twojej milosci, usmiechu
trzymaj sie!Czy wasze dzieciaczki tez tak mrucza, stekaja? Kiedys bylo tak przez sen a teraz bawi sie i steka, steka. Ja sie zastanawiam jak on sobie gardla nie zdziera?? |
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Żabcia, ja mam takie zabawy zapisane, chyba Aga kiedyś wrzucała
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Do pierwszej pobudki w schronisku, później z nami
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Manu, zboczeńcze, zawinęłaś już swe grzeszne ciało do domu?
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa taa znam to wypada smoczul wkladam od razu cisza spokoj ale jeszcze probuje obrac jakas pozycje/bok to pomagam obracac. Ale wszystko zaczyna sie od smoczula. Diabelskie urzadzenie. |
|
|
|
|
#2190 |
|
Raczkowanie
|
U nas też są stęki, jęki Ale to normalne ;P kurczę u nas znowu e nocy przez 4h pielucha sucha pomimo tego ze jadła . Co się dzieje ? Pisałam wcześniej o tym ale chyba u nikogo nie ma tak żeby w nocy było sucho pomimo jedzenia ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

Szukam zawieszki/naszyjnika z datą urodzenia i imieniem. Macie jakąś inspiracje? Chyba nie chce stópek-bo to takie obcykane.

doskonale Ciebie rozumiemw związku z przygnębieniem z kp. Ja nie karmię od 2,5 miesiąca. Ze względu na nietolerancje laktozy musieliśmy wprowadzić Nutramigen co drugie karmienie. Na początku Misia nie mogła przestawic się na butelkę, później gdy wypadła kolej kp musiała poczekać aż ściągnę pierwszą fazę pokarmu...z każdym dniem zaczęła coraz bardziej odpychac pierś i musiałam dokarmiać po kp butelką...pokarmu miałam coraz mniej...nie pomagało odciaganie...straciłam pokarm...przeplakalam wiele dni i nocy...nie powiem...ciężko było czytać jak super jest kp...nadal czasami jest...cieszę się, że dziewczyny karmią nadal kp...zazdroszczę, ale się cieszę...jednak zdrowie dziecka najważniejsze i uwierz, że nie powinnaś mieć sobie nic do zarzucenia
TEN dzień: 09.08.2014 

I się tak kokosi kokosi aż w końcu muszę ją sama obrócić w odpowiednią stronę ( czasem to zajmuje, zwłaszcza jak ona sama nie wie która jest odpowiednia) I wtedy zasypia w 5 sekund.