Majówki 2016 - część trzecia - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-21, 09:02   #2161
zabciajs
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Kiedys któras wrzucała foty z zabawami z dziećmi, nie wiem gdzie to zapisałam. Czy mozna prosić na fb??

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Tak to jest jak sie korzysta z komorki, tableta i kompa :/

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

I jeszcze jedno pytanko Szukam zawieszki/naszyjnika z datą urodzenia i imieniem. Macie jakąś inspiracje? Chyba nie chce stópek-bo to takie obcykane.
Stary 2016-11-21, 09:05   #2162
dzustam
Zakorzenienie

Lirene - wiesz w Twojej sytuacji jest pewien haczyk... Odczuwasz, że troszcząc się o zdrowie (sic!), pozbawiłaś swoje dziecko czegoś ważnego, czym jest kp. A jednocześnie rozpamiętując to, pozbawiasz ją teraz swoich uśmiechów, swojego zrelaksowania, a poniekąd czasu...

Zrozum, zrobiłaś tak WIELE (naprawdę rzadko używam capslocka w internecie) próbując przywrócić laktację. Wierz mi, większość osób machnęłaby na to ręką i to jeszcze z ulgą...
Skorzystaj z wizyt u psychologa, bo Twoje poczucie winy jest nieadekwatne do poświęcenia.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 09:09   #2163
martunia_199
Zakorzenienie

Znalazłam bransoletkę Pandory z zawieszkami pod tytułem spełniona mama czy coś w tym stylu za 2600 zł!!!! Chyba sobie ją zazycze pod choinkę ha ha (żarcik oczywiscie)

Tymon dopiero zasnal od 5.30

Dobrze że wróciłam do żywych bo dzisiaj mam 2 dzieci w domu

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 09:14   #2164
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Znalazłam bransoletkę Pandory z zawieszkami pod tytułem spełniona mama czy coś w tym stylu za 2600 zł!!!! Chyba sobie ją zazycze pod choinkę ha ha (żarcik oczywiscie)

Tymon dopiero zasnal od 5.30

Dobrze że wróciłam do żywych bo dzisiaj mam 2 dzieci w domu

Jak kocha to niech się szarpnie, a co 😆

Ala padła na pierwsza drzemkę, jak wstanie to mamy iść na kawę do siostry męża, ponoć ma pyszny sernik 😋

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 09:23   #2165
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Pytanie z innej beczki. Czy na wizażu można blokować użytkowników? Żeby nie widzieć ich postów np?
Nie, ale chcialabym zeby taka opcja byla

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
O wlasnie zostalam zbesztana od bezwstydnic. Za karmienie Zo na lawce w parku...

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Ty lafyryndo!!!!!!

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Roses dzięki
Ale za co? Moj zelek nie ogarnia
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 09:25   #2166
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Ty lafyryndo!!!!!!

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Po co wnikasz jak jest miło
Haha za sensoryczny rozwój dziecka mego

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 09:26   #2167
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Ooo czyli jednak mozna blokowac? Co ze mnie za mod Mona a moze trza kogos zbanowac? To umiem robic z zamknietymi oczami

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-21, 09:27   #2168
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Jak kocha to niech się szarpnie, a co 😆

Ala padła na pierwsza drzemkę, jak wstanie to mamy iść na kawę do siostry męża, ponoć ma pyszny sernik 😋
Sernik za mną chodzi od tygodnia weź nas ze sobą !

Stary 2016-11-21, 09:27   #2169
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Po co wnikasz jak jest miło
Haha za sensoryczny rozwój dziecka mego

Aaaaaa no tak
Stary 2016-11-21, 09:28   #2170
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

Chodźcie! Bo Ala juz wstała po całych 15 minutach drzemki 😊

Stary 2016-11-21, 09:30   #2171
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lirene123456 Pokaż wiadomość
Witajcie po bardzo długiej nieobecności. Od dłuższego czasu probuje Was nadrobić, ale zawsze brak czasu, ale jest już lepiej, jestem na 14 listopada, a ciągle miałam 10 dni do nadrobienia. Zrobiły mi sie zaległości, bo nie mogłam czytać, jak karmicie swoje dzieci. Jest to dla mnie temat strasznie bolesny. Nie karmie już 2 miesiące, miałam 3 próby relaltacji i niestety sie nie udalo. Myślałam, ze ostatnia to będzie cos, ale poddałam sie po 9 dniach, bo mleka to bylo pol łyżeczki, choc i to dawało mi satysfakcje, ale cos za cos. Chodziłam jak zombie, trafiłam czas na sciaganie, anie poświęcałam czasu Zosi. A Zosia piersi już nie akceptuje. Próbowałam ja wiele razy przystawiać, komczylo sie płaczem, a później jak tylko widziala piers, to już byl placz. Moze mogłam nie odpuszczać, tylko walczyć, ale wykańczałam sie psychicznie i fizycznie. Nie miałam żadnego oparcia. Cały dom na mojej głowie, a i wróciłam do pracy. Tak tylko sobie dorabiam popołudniami. Ale boli mnie to do tej pory. Czasami siadam wieczorami i płacze. Nie tak to miało wyglądać, chcialam karmic jak najdłużej. Zaluje, ze poszłam na ten zabieg. Miałam robiona biopsje gruboiglowa, a przecież one sa bardzo dokladne i wyszedł brodawczak, a po usunięciu okazalo sie, ze to tylko glupi gruczolakowlokniak. I brałam te cho.lerne hormony na zahamowanie. Prolaktynę chyba mam na poziomie zerowym, okres wrócił i byl już kolejny jak w zegarku. Nigdy tak nie było. Chyba musze wybrać sie do psychologa, bo nie radze sobie już z tym...
Szczerze współczuję doskonale Ciebie rozumiemw związku z przygnębieniem z kp. Ja nie karmię od 2,5 miesiąca. Ze względu na nietolerancje laktozy musieliśmy wprowadzić Nutramigen co drugie karmienie. Na początku Misia nie mogła przestawic się na butelkę, później gdy wypadła kolej kp musiała poczekać aż ściągnę pierwszą fazę pokarmu...z każdym dniem zaczęła coraz bardziej odpychac pierś i musiałam dokarmiać po kp butelką...pokarmu miałam coraz mniej...nie pomagało odciaganie...straciłam pokarm...przeplakalam wiele dni i nocy...nie powiem...ciężko było czytać jak super jest kp...nadal czasami jest...cieszę się, że dziewczyny karmią nadal kp...zazdroszczę, ale się cieszę...jednak zdrowie dziecka najważniejsze i uwierz, że nie powinnaś mieć sobie nic do zarzucenia

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-21, 09:32   #2172
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:

Od tygodnia to nie argument za mną chodzi od jakichs 3 miesiecy
Mnie mnie wez ze sobą
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 09:49   #2173
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Mnie mnie wez ze sobą
Powietrznych serników nie robią
Stary 2016-11-21, 10:00   #2174
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Co godzinę - jeść, przytulić, nie tulić... aż takie lęki separacyjne czy co? Przecież leżę obok!
U nas ostatnio koszmar ze spaniem. spi pierwsze pol godziny w lozeczku a pozniej nie ma mozliwosci nic zrobic albo ide z nia spac albo wybudzamy i siedzi z nami. nic nie dziala nie dam rady uciec z lozka, ubujana na rekach nie da sie odlozyc.
w nocy budzi nas krzykiem i placze nie da sie jej uspokoic, ani noszenie ani smoczek ale jak tylko poczuje piers w buzi zasypia i spi, nie je tylko ja trzyma w buzi i po jakis 5-10 minutach wypluwa. i tak okolo 5 razy plus 2 normalne wybudzenia kiedy jest glodna. od ciaglego spania na boku mam taki bol kregoslupa, ze nawet nie moge spac. Lenka sie mocno wtula przez sen i nie bardzo mam szanse na zmiane pozycji. w dzien moze mnie nie byc liczy sie tata jak wraca z pracy a wieczorami to wzroku ze mnie nie spuszcza

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość

Ty lafyryndo!!!!!!

Chyba jest taka opcja, bo podczytuje jeden watek i jest tam uzytkowniczka zablokowana-dzieczyny, ktore daly ja na liste ignorowanych nie widza jej wiadomosci chyba ze ktos ja cytuje

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Szczerze współczuję doskonale Ciebie rozumiemw związku z przygnębieniem z kp. Ja nie karmię od 2,5 miesiąca. Ze względu na nietolerancje laktozy musieliśmy wprowadzić Nutramigen co drugie karmienie. Na początku Misia nie mogła przestawic się na butelkę, później gdy wypadła kolej kp musiała poczekać aż ściągnę pierwszą fazę pokarmu...z każdym dniem zaczęła coraz bardziej odpychac pierś i musiałam dokarmiać po kp butelką...pokarmu miałam coraz mniej...nie pomagało odciaganie...straciłam pokarm...przeplakalam wiele dni i nocy...nie powiem...ciężko było czytać jak super jest kp...nadal czasami jest...cieszę się, że dziewczyny karmią nadal kp...zazdroszczę, ale się cieszę...jednak zdrowie dziecka najważniejsze i uwierz, że nie powinnaś mieć sobie nic do zarzucenia
Jak w testach nam wyszlo ze mala nie ma alergi na mleko to dietetyk tez powoedziala ze moze to byc nietolerancja laktozy-bo ja tez to mam, ale nic nie mowili o dawaniu mm. robilas jakies badania? mozna to jakos sprawdzic? bo tu nic nie proponowali, bo prostu dieta a w razie czego mm bez laktozy.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 10:08   #2175
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
U nas ostatnio koszmar ze spaniem. spi pierwsze pol godziny w lozeczku a pozniej nie ma mozliwosci nic zrobic albo ide z nia spac albo wybudzamy i siedzi z nami. nic nie dziala nie dam rady uciec z lozka, ubujana na rekach nie da sie odlozyc.
w nocy budzi nas krzykiem i placze nie da sie jej uspokoic, ani noszenie ani smoczek ale jak tylko poczuje piers w buzi zasypia i spi, nie je tylko ja trzyma w buzi i po jakis 5-10 minutach wypluwa. i tak okolo 5 razy plus 2 normalne wybudzenia kiedy jest glodna. od ciaglego spania na boku mam taki bol kregoslupa, ze nawet nie moge spac. Lenka sie mocno wtula przez sen i nie bardzo mam szanse na zmiane pozycji. w dzien moze mnie nie byc liczy sie tata jak wraca z pracy a wieczorami to wzroku ze mnie nie spuszcza.
identykooo
Stary 2016-11-21, 10:15   #2176
czekooladki
Zadomowienie

Lirene, Kochana Ty to świętuj, że wszystko z Twoim zdrowiem ok, a nie załamuj się kp. Ktoś kiedyś powiedział, że dziecko to nie tylko układ pokarmowy, możesz dać jako mama coś więcej niż tylko kp - swój czas, uśmiech - zadowolona mama to zadowolony maluszek. Trzymaj się ciepło, zdrowia życzę i głowa do góry ... i szacun, że podjęłaś walkę

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Nadrobilam 😁
Meldujemy się po chrzcinach, super było, aż jestem w szoku, jutro postaram się rozpisać więcej

Zdrówka dla Półroczniakow 😘

Lirene podjęłas dobra decyzje o zabiegu, ale może faktycznie warto z kims o tym porozmawiać.

Iwonia a nie rozważałas pożegnania smoczka? Gdy moja Hania nie umiala spac bez smoczka, poszedł w cholerę, ale miała wtedy chyba 22msc.

Czekamy na relację z chrzcin.
Pożegnać smoczek .... chyba zacznę o tym czytać rozprawy doktorskie - jak to zrobić? przecież jak wypada to jest alarm, jak w ciągu trzech sekund nie ma go w paszczy to jest histeria, kolejne trzy sekundy to mops na sygnale jedzie

Cytat:
Rozumiem że siedzisz tam z gołym tyłkiem i karmisz Zo BigMac'iem?
Mona jesteś boska
Stary 2016-11-21, 10:16   #2177
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Chodźcie! Bo Ala juz wstała po całych 15 minutach drzemki 😊
Czekajcie bo Iga śpi od dwóch godzin i tylko zmienia boki
Cytat:
Mnie mnie wez ze sobą
Jejku no to pójdziemy we trzy co za problem tylko ja zjem Twoja porcje bo Ty nie możesz haha 😘

Stary 2016-11-21, 10:18   #2178
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

Jejku no to pójdziemy we trzy co za problem tylko ja zjem Twoja porcje bo Ty nie możesz haha 😘

Ala chyba te sernik juz wyniuchala bo zwykle o tej porze śpi dwie godziny a dzis tylko szybka regeneracja w kwadrans 😉 Pewnie w wózku odespi wiec najwyżej będziemy ten sernik jeść na zewnątrz

Stary 2016-11-21, 10:21   #2179
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ooo to uważaj bo w przyszły weekend jedziemy chyba do teściów i będziemy przyjeżdżać

Ja to używam jako chusta pod szyjke na dwór....

Super, czekamy i zapraszamy, każdy animator mile widziany

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-21, 10:24   #2180
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:

Jejku no to pójdziemy we trzy co za problem tylko ja zjem Twoja porcje bo Ty nie możesz haha

Hahahaha

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Czeko na tym etapie to chyba mission impossible. Opatentujmy lepiej zaczep na uszy. Mysle ze z gumki recepturki sie nada.
Stary 2016-11-21, 10:25   #2181
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Super, czekamy i zapraszamy, każdy animator mile widziany
He he

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 10:26   #2182
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Hahahaha

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Czeko na tym etapie to chyba mission impossible. Opatentujmy lepiej zaczep na uszy. Mysle ze z gumki recepturki sie nada.
Dokładnie - za uszy zaczepić i można spać
Stary 2016-11-21, 10:32   #2183
Iwonia27
Zakorzenienie

A tak serio to ja ciagle mam nadzieje ze to minie. Bo to przeciez niedawno sie zaczelo to i niedlugo sie skonczy i dalej bedzie ladnie spac budzac mnie tylko z glodu.
Bo tak bedzie prawda? Powiedzcie ze tak...

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

O prosze np teraz spi od pol godz bez smoczula i jest ok.
Cos sie musi kryc innego za tym co sie dzieje w nocy. Chyba sprobuje mu dzis nie dawac nic oprocz mlenia. Moze to jednak cos z brzuszkiem ze sie kreci i wybudza. Nie wiem. Sprobuje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-21, 10:38   #2184
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
A tak serio to ja ciagle mam nadzieje ze to minie. Bo to przeciez niedawno sie zaczelo to i niedlugo sie skonczy i dalej bedzie ladnie spac budzac mnie tylko z glodu.
Bo tak bedzie prawda? Powiedzcie ze tak...

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

O prosze np teraz spi od pol godz bez smoczula i jest ok.
Cos sie musi kryc innego za tym co sie dzieje w nocy. Chyba sprobuje mu dzis nie dawac nic oprocz mlenia. Moze to jednak cos z brzuszkiem ze sie kreci i wybudza. Nie wiem. Sprobuje.
Nina się ostatnio wybudza z jednego prostego powodu na który niedawno wpadłam! Chce zmieniać pozycje, no z boczku na boczek a nie umie I się tak kokosi kokosi aż w końcu muszę ją sama obrócić w odpowiednią stronę ( czasem to zajmuje, zwłaszcza jak ona sama nie wie która jest odpowiednia) I wtedy zasypia w 5 sekund.

Oczywiście cycus w międzyczasie musi być, bo pusty przebieg się nie liczy!

A wczoraj wieczorem czarowala tak że przysnela z cycusiem...leżąc na brzuchu z głową na nim....nie wiedziałabym nawet tak to rozrysowac

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-11-21 o 10:40
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 10:39   #2185
zabciajs
Zakorzenienie

Mona, a gdzie Najna spi? W schronisku?
Stary 2016-11-21, 10:47   #2186
AnneMariie
Zadomowienie

Lirene, ja tez cie rozumiem. Ja nie karmie 3 miesiace i tez mam wyrzuty sumienia. I musze siebie uswiadamiac, ze niepotrzebnie. I wiesz co, jedyna osoba ktora ma mi za zle zaprzestanie karmienie jestem ja sama! Jesli czujesz, ze potrzebujesz wizyty u psychologa to skorzystaj. Bo nie ma co sie teraz zadreczac. Teraz dziecko potrzebuje Ciebie i Twojej milosci, usmiechu trzymaj sie!

Czy wasze dzieciaczki tez tak mrucza, stekaja? Kiedys bylo tak przez sen a teraz bawi sie i steka, steka. Ja sie zastanawiam jak on sobie gardla nie zdziera??
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 10:47   #2187
Monanka83
Zakorzenienie

Żabcia, ja mam takie zabawy zapisane, chyba Aga kiedyś wrzucała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByWizaz Forum1469879548.299658.jpg (871,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByWizaz Forum1469898066.766615.jpg (904,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByWizaz Forum1469898088.054000.jpg (903,9 KB, 32 załadowań)
Stary 2016-11-21, 10:58   #2188
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Mona, a gdzie Najna spi? W schronisku?
Do pierwszej pobudki w schronisku, później z nami

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Manu, zboczeńcze, zawinęłaś już swe grzeszne ciało do domu?
Stary 2016-11-21, 11:28   #2189
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Nina się ostatnio wybudza z jednego prostego powodu na który niedawno wpadłam! Chce zmieniać pozycje, no z boczku na boczek a nie umie I się tak kokosi kokosi aż w końcu muszę ją sama obrócić w odpowiednią stronę ( czasem to zajmuje, zwłaszcza jak ona sama nie wie która jest odpowiednia) I wtedy zasypia w 5 sekund.

Oczywiście cycus w międzyczasie musi być, bo pusty przebieg się nie liczy!

A wczoraj wieczorem czarowala tak że przysnela z cycusiem...leżąc na brzuchu z głową na nim....nie wiedziałabym nawet tak to rozrysowac

Aaa taa znam to wypada smoczul wkladam od razu cisza spokoj ale jeszcze probuje obrac jakas pozycje/bok to pomagam obracac. Ale wszystko zaczyna sie od smoczula. Diabelskie urzadzenie.
Stary 2016-11-21, 11:31   #2190
majlla
Raczkowanie

U nas też są stęki, jęki Ale to normalne ;P kurczę u nas znowu e nocy przez 4h pielucha sucha pomimo tego ze jadła . Co się dzieje ? Pisałam wcześniej o tym ale chyba u nikogo nie ma tak żeby w nocy było sucho pomimo jedzenia ?
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości