METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-28, 13:50   #2161
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn
Jak ustawić meble? :(

No właśnie mam mały problem .
Nie wiem jak mam ustawić meble w pokoju, żeby wszystko wyglądało OK.

Pokój ma wymiary 375x420cm [nie podaję wysokości, bo chyba nie ma znaczenia).

Muszę rozmieścić jakoś
2 szafy (po 80 cm długości każda), szerokość 56 cm)
3 segmenty regału (po 80 cm długości każdy)- (z półkami na tv, barkiem, etc.)-szerokość-w najszerszym miejscu 56 cm
łóżko-długość ok 200cm i szerokość-po rozłożeniu 160 cm, jak się go nie rozkłada to ma z połowę-ok 80 cm
mały stolik z 2 krzesłami rattanowymi
małe (najlepiej narożne) biurko, które muszę kupić, najlepiej jakie ś maleńkie, żeby zmieścił się komp, no i żeby się w czasie sesji czasem mieć gdzie pouczyć, bo na maleńkim stoliku niewygodnie mi było

Zrobiłam w paintcie [], mniej-więcej jak jak wygląda pokój bez mebli+wymiary.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokój.JPG (30,5 KB, 31 załadowań)

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 14:00   #2162
layla_lbn
Zakorzenienie

Dot.: Jak ustawić meble? :(

Pierwszy pomysł jest mniej więcej taki:

(szafy są jednakowej wielkości, czego nie widać na obrazku, regał tak samo-wszystkie seg. jednakowe).

Bardzo zależy mi na tym, żeby pokój wyglądał przytulnie, raczej kawiarniano, więc biurko musi stać gdzieś "niezauważone", stał też stoli+krzesła przy wejściu .

Macie jakieś propozycje?

Dodam tylko, że ściany mam bardzo mocno żółte, łóżko+zasłonki zielone (różne odcienie zielonego), dywan jasno żółty (+kilka kolorków-wzór), a meble ciemny brąz wpadający trochę w czerwony, błyszczące . W sumie to nie wiem, czy to info potrzebne...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokój1.JPG (39,1 KB, 33 załadowań)

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Stary 2007-07-29, 14:42   #2163
~~Creedka~~
Przyczajenie

Question Ograniczenia związane ze zmianą kolorów w pokoju

Planuję zrobić ,,metamorfozę kolorystyczną" mojego pokoju. Niestety, wybór kolorów ograniczają rolety (jedna więc narzuca, bo jest już trzykolorowa, więc wprowadzenie jeszcze innych kolorów to byłaby już przesada) . Orientujecie się, czy możliwy jest zakup tylko tego materiału ,,roletowego" (nie wiem jak się nazywa)? I jeszcze jedno pytanie: czy można zmienić kolor mebli wykonanych z płyt meblowych innym sposobem niż okleina, bo wydaje mi się, że ona nie wygląda zbyt estetycznie, ładnie...?
~~Creedka~~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 10:55   #2164
Elfir
Zakorzenienie

Moze tak?

IMHO należałoby zacząć od wywalenia mebloscianki. To daloby calkiem nowe możliwości aranzacyjne i na pewno powiekszylo optycznie pokoj.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (41,8 KB, 41 załadowań)
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 10:57   #2165
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: Jak mam urządzić swój pokój?

daj rozmiary pokoju, okreslenie wielkosci "w sam raz" jest za subiektywne :p
Stary 2007-07-30, 11:33   #2166
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Moze tak?

IMHO należałoby zacząć od wywalenia mebloscianki. To daloby calkiem nowe możliwości aranzacyjne i na pewno powiekszylo optycznie pokoj.
O dziękuję za odp
Ogólnie to Twój pomysł bardzo mi się podoba, mam tylko kilka zastrzeżeń:
chciałabym, żeby stolik z krzesłami stanowił jedność, czyli stoli+krzesła, bo bardzo często kawkę piję właśnie przy stoliku
*boję się trochę, że nie będzie to dobrze wyglądać jak po wejściu do pokoju z wchodzić się będzie "na szafę", a raczej na jej bok i zaraz przy drzwiach też będzie bok

A ten blat bardzo fajny, nie widziałam nigdzie takich, le u mnie w mieście Ikei nie ma

Stary 2007-07-30, 11:43   #2167
lerche
Raczkowanie

Dot.: remont pokoju.. pomocy...prosze ...

bardzo podobaja mi sie meble z tej serii i mysle zeby je sobie kupic,ide dzisij je ogladać...ale te poniżej mebelki tez są fajne ale w brazie mi sie bardziej taklim ciemniejszym podobaja

mam taki plan na pokój:
-meble te brązowe
-podłoga szwedzka pod kolor mebli ale jasniejsza od mebli
-kanapa jana jakaś
-dwie ściany czerwone
-dwie takie jaśniejsze ciepły kolor tropikalne słońce lub coś w tych odcienach,taki ciepły nie pomarańcz nie żółty....
-roletki... nie wiem jaki kolor jeszcze... bo na tej ścianie gdzie będę miała na jasny kolor pomalowane ściany mam okno... wiec moze czerwone zrobie roletki <nie wiem>
-zasłonki nie wiem jakie jeszce...
-drzwi ciemny ładny kolor i otwierane normalnie

co o tym sadzicie????
lerche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 11:44   #2168
lerche
Raczkowanie

Dot.: remont pokoju.. pomocy...prosze ...

bardzo podobaja mi sie meble z tej serii i mysle zeby je sobie kupic,ide dzisij je ogladać...ale te poniżej mebelki tez są fajne ale w brazie mi sie bardziej taklim ciemniejszym podobaja

mam taki plan na pokój:
-meble te brązowe
-podłoga szwedzka pod kolor mebli ale jasniejsza od mebli
-kanapa jasna jakaś
-dwie ściany czerwone
-dwie takie jaśniejsze ciepły kolor tropikalne słońce lub coś w tych odcienach,taki ciepły nie pomarańcz nie żółty....
-roletki... nie wiem jaki kolor jeszcze... bo na tej ścianie gdzie będę miała na jasny kolor pomalowane ściany mam okno... wiec moze czerwone zrobie roletki <nie wiem>
-zasłonki nie wiem jakie jeszce...
-drzwi ciemny ładny kolor i otwierane normalnie

co o tym sadzicie????
lerche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 12:54   #2169
gramma
Zadomowienie

A może tak?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoj modified.JPG (41,9 KB, 25 załadowań)
gramma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 12:56   #2170
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gramma Pokaż wiadomość
A może tak?
Byłaś u mnie? :-P
Dokładnie tak miałam w poprzednim pokoju (krzesła ze stolikiem tylko były pod ścianą, no i biurka nie miałam, ale w tym roku, co biurko postawiłaś stały takie narożne półki)

Stary 2007-07-30, 13:27   #2171
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: Pokój Elfir. Dla odmiany pomoc dla mnie :D

W ramach dobrych rad i prezentacji projektow przedstawiam swoja kuchnie.

Moje uwagi i spostrzezenia:
1. Nie kupie juz kuchenki INOX - nie chce mi sie wycierac do sucha kazdej kropli
2. Mam fantastyczne pomaranczowe kafelki - nie widac na nich brudu Jednak troche gorzej z ich szorowaniem - sa nierowne i zaschniety tluszcz trzeba szorowac. Marzy mi sie miedzy szafkami dolnymi a wiszacymi w przyszlosci szyba z hartowanego szkla.
3. czerwonym kolkiem zaznaczylam blad projektowy, ktory na pewno wyeliminuje podczas urzadzania nowej kuchni - za wysoko umieszczone gniazdko elektryczne. Nalezy montować je tuz przy listwie dolnej szafki.
4. relingi - super wygoda, na pewno dokupie wiecej do powieszenia pod szafkami.
5. Na frontach szafek w kolorze drewna nie widac tak zaciekow, jak na gladkich niebieskich.
6. Na gladkich niebieskich kafelkach widac kazdy brud bardziej - w przyszlej kuchni beda tylko "rustykalne' kafelki
7. Maly zlewozmywak starcza w zupelnosci - kompletnie nie widze potrzeby posiadania dwukomorowego - i tak myje naczynia pod biezaca woda.
8. Kuchenka musi miec plomien powyzej poziomu blatu kuchennego - mnie troche osmalilo okleine blatu.
9. półki, które mam pod blatem, z prawej strony zlewozmywaka, okazaly sie pomylka. Leza tam ksiazki kucharskie teraz i rozne szpargaly - lepsze byloby wysuwane kargo - ale to kosztuje :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kuchnia.jpg (20,3 KB, 227 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kuchnia 2.jpg (42,4 KB, 244 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kuchnia 3.jpg (20,1 KB, 218 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kuchnia 4.jpg (38,8 KB, 65 załadowań)
Stary 2007-07-30, 13:42   #2172
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Byłaś u mnie? :-P
Dokładnie tak miałam w poprzednim pokoju (krzesła ze stolikiem tylko były pod ścianą, no i biurka nie miałam, ale w tym roku, co biurko postawiłaś stały takie narożne półki)

To może jeszcze inaczej
Szafy otwierają się tam gdzie jest pogrubione na czarno.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoj modified2.JPG (40,5 KB, 14 załadowań)
Stary 2007-07-30, 13:47   #2173
Elfir
Zakorzenienie

Moze któryś stolarz potrafilby ci zrobic na podstawie wzoru z IKEA - ale tylko z jednym blatem. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20104718.

Chyba ze kupisz ten wzor, i zdemontujesz jeden blat.

W przypadku stolarza mialabys szerokosc akurat dopasowana idealnie do pokoju i pozostalych mebloscianek.

Jezeli, jak piszesz, twoja szafa ma tylko niecale 60 cm szerokosci nie powinna wywierac zlego wrazenia przy wchodzeniu, gdyz nie zaslanialaby calej szerokosci drzwi (ktore maja ok. 90 cm szerokosci). Zwlaszcza jak bok szafy okleisz tapeta lub pomalujesz na kolor sciany. Mozesz wtedy zawiesic tam lustro lub obraz. Mozesz tez jak nablizej wejscia ustawic regal mebloscianki, ktory zwykle jest na wysokosci oczu czlowieka wezszy niz szafa ubraniowa (szeroki jest tylko na wys. jakis 40 cm).

Ustawianie mebloscianki wzdluz przy jednej scianie i lozka wzdluz naprzeciwleglej tworzy ci z pokoju jeden dlugi wagon.

A co ustawienia foteli i stolika, to przeciez sa lekkie meble, mozesz je normalnie ustawic blizej okna, a jak bedzie wiecej gosci, przesunac na srodek pokoju, by mogli siedziec rowniez na kanapie.

Najwiekszym problemem jest sama idea mebloscianki. Zastanow sie czy na pewno potrzebujesz np. regal - barek z polkami? Co innego, gdybys wzmocnila zawiasy barku i uzywala po rozlozeniu blatu jako biurka- sekretarzyku. Co jest o tyle wygodne, ze mozna miec rozrzucona robote na takim biurku, a jak przyjda goscie starczy sekretarzyk zamknac.
Stary 2007-07-30, 13:48   #2174
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:

To może jeszcze inaczej
Szafy otwierają się tam gdzie jest pogrubione na czarno.
Aż tak źle wyglądam, że lustro musi być
Ja właśnie myślałam nad czymś takim, że łóżko miedzy szafami, ale moi rodzice uważają, że będzie jak w klatce, to ustawienie, które miało być (mój 2 rys.) też im się nie podoba (i weź tu gadaj z takimi).
Fajnie, tylko nie zmieści mi się regał z biurkiem i z krzesłami/stolikiem po prawej stronie

Stary 2007-07-30, 13:54   #2175
Sonata_ona
Rozeznanie

normalnie widze że ty masz wszystko opcykane
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...''

''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''
Sonata_ona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-30, 14:03   #2176
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Moze któryś stolarz potrafilby ci zrobic na podstawie wzoru z IKEA - ale tylko z jednym blatem. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20104718.

Chyba ze kupisz ten wzor, i zdemontujesz jeden blat.

W przypadku stolarza mialabys szerokosc akurat dopasowana idealnie do pokoju i pozostalych mebloscianek.

Jezeli, jak piszesz, twoja szafa ma tylko niecale 60 cm szerokosci nie powinna wywierac zlego wrazenia przy wchodzeniu, gdyz nie zaslanialaby calej szerokosci drzwi (ktore maja ok. 90 cm szerokosci). Zwlaszcza jak bok szafy okleisz tapeta lub pomalujesz na kolor sciany. Mozesz wtedy zawiesic tam lustro lub obraz. Mozesz tez jak nablizej wejscia ustawic regal mebloscianki, ktory zwykle jest na wysokosci oczu czlowieka wezszy niz szafa ubraniowa (szeroki jest tylko na wys. jakis 40 cm).

Ustawianie mebloscianki wzdluz przy jednej scianie i lozka wzdluz naprzeciwleglej tworzy ci z pokoju jeden dlugi wagon.

A co ustawienia foteli i stolika, to przeciez sa lekkie meble, mozesz je normalnie ustawic blizej okna, a jak bedzie wiecej gosci, przesunac na srodek pokoju, by mogli siedziec rowniez na kanapie.

Najwiekszym problemem jest sama idea mebloscianki. Zastanow sie czy na pewno potrzebujesz np. regal - barek z polkami? Co innego, gdybys wzmocnila zawiasy barku i uzywala po rozlozeniu blatu jako biurka- sekretarzyku. Co jest o tyle wygodne, ze mozna miec rozrzucona robote na takim biurku, a jak przyjda goscie starczy sekretarzyk zamknac.
W sumie o masz rację, a co do tej meblościanki, to musi być, przynajmniej 2 segmenty, bo muszę mieć, gdzie postawić tv, wieżę, kompa... i potrzebuję też szafek na inne rzeczy: typu stos xerówek, torebki etc

Stary 2007-07-30, 14:14   #2177
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn
Aż tak źle wyglądam, że lustro musi być
Jeśli wolisz może być Twój akt lub plakat z Bradem Pittem
Cytat:
Napisane przez layla_lbn
Ja właśnie myślałam nad czymś takim, że łóżko miedzy szafami, ale moi rodzice uważają, że będzie jak w klatce, to ustawienie, które miało być (mój 2 rys.) też im się nie podoba (i weź tu gadaj z takimi).
Przecież szafy mają po 80cm (a to nie jest dużo, moja ma 1,5m), a poza tym będą tuż przy ścianie i w rogach pokoju, więc efekt "klatki" będzie mocno zredukowany.
Cytat:
Napisane przez layla_lbn
Fajnie, tylko nie zmieści mi się regał z biurkiem i z krzesłami/stolikiem po prawej stronie
Ostatecznie na środku pokoju byłoby wystarczająco dużo miejsca żeby rozstawić tam stolik z krzesłami jeśli nie zmieściłyby się pod ścianą.
Stary 2007-07-30, 14:22   #2178
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli wolisz może być Twój akt lub plakat z Bradem Pittem

Przecież szafy mają po 80cm (a to nie jest dużo, moja ma 1,5m), a poza tym będą tuż przy ścianie i w rogach pokoju, więc efekt "klatki" będzie mocno zredukowany.

Ostatecznie na środku pokoju byłoby wystarczająco dużo miejsca żeby rozstawić tam stolik z krzesłami jeśli nie zmieściłyby się pod ścianą.
Brada Pitta nie lubię :-P
A aktów swoich nie mam, niestety []

No tak, szafy duże nie są...

Kurcze, środek pokoju to ja muszę mieć pusty, nie lubię braku przestrzeni, ale dzięki

Wydrukuję wszystkie plany i uruchomię wyobraźnię przestrzenną i wtedy podejmę decyzję, póki co to muszę coś zjeść, bo padam z głodu

Stary 2007-07-30, 15:57   #2179
selfish
Rozeznanie

Elfir, jak tak patrzę na Twój plan to wszystko OK, ale jak tak patrzę dłużej... trochę ciasno, będziesz musiała ostrożnie przeciskać się wokół łóżka, no i dolne szuflady od komody będziesz wysuwać leżąc na łóżku. Chyba że źle odczytuję wymiary na planie.

Zrezygnowałabym z komody i skróciła blat po prawej stronie. Masz garderobę, to chyba miejsce na rzeczy z komody się znajdzie.

--------l
selfish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 20:03   #2180
kacza_a
Raczkowanie

GG do kacza_a
Dot.: Mój pokój - oceńcie :)

Możecie mi powiedziec jakie kolory pasują do mojego pokoju jeśli wygląda on tak jak na pierwszym poscie?
Chciałabym zamiast firanki powiesić zasłony taki coś jak w załączniku tylko nie wiem jaki kolor wybrać. W domu mam zwiewne białe w takie kwadraty troche ciemniejsze, ale one mi sie nie podobają :/ Osobiscie lubie kolory: zielony, fioletowy, odcień drzewa... Nie wiem jaki będzie pasował... Co radzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 628898759.jpg (25,2 KB, 43 załadowań)
Stary 2007-07-31, 07:43   #2181
kraajanka
Rozeznanie

Mam nadzieję, że nie zajmujesz sie projektowaniem wnętrz, bo to chyba byłaby jakaś pomyłka. Kuchnie masz taką jak w co trzecim gospodarstwie domowym- wygląda jak z lat 80-tych. Kafelki są koszmarne.
kraajanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 08:57   #2182
Elfir
Zakorzenienie

Mowisz , ze musisz miec mebloscianke, by upchnac ciuchy i dodatki. A ja bede z uporem maniaka twierdzic, ze 1 dodatkowa szafa 80 cm i duza komoda beda bardziej pojemne niz 3 segmenty mebloscianki razem wziete. 80% powierzchni mebloscianki to bezsensowne poleczki. Co do kompa - skoro chcesz miec biurko, to rozumiem, ze i tak nie ustawiasz go na meblosciance? A na duzej komodzie zmiesci ci sie i telewizor i wieża.
Stary 2007-07-31, 10:27   #2183
Elfir
Zakorzenienie

Nie zajmuje sie projektowaniem domów tylko ogrodow.

Z kafelkow jestem bardzo zadowolona i bardzo sie mi podobaja. Maja cieply, ceglasty kolor i swietnie kontrasuja z niebieskimi dodatkami w kuchni. Jak widac "de gustibus non disputantum est".

W oryginale mojego zamyslu meble mialy byc szaro-niebieskie lub granatowe, caly sprzet AGD ze stali INOX wbudowany, a zamiast plytek na scianie panel ze stali szlachetnej lub plytki bezspoinowe.
Niestety wyobrazenia rozbily sie o finanse, dlatego meble sa z popularnego BRW, a kafelki z Opoczna.
Teraz sie ciesze, ze pierwotny zamysl nie doszedl do skutku - kuchnia bylaby za zimna i za "obca", sterylna.

Teraz mam malo mebli, duzo miejsca, duzo swiatla. Miesci mi sie stol, ktory moge rozlozyc w razie potrzeby i wielka woliera szynszyli.

Ale oczywiscie zawsze jestem otwarta na propozycje, wiec jesli ktos ma fajny pomysl, to zapraszam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (21,2 KB, 24 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-31, 10:32   #2184
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selfish Pokaż wiadomość
Elfir, jak tak patrzę na Twój plan to wszystko OK, ale jak tak patrzę dłużej... trochę ciasno, będziesz musiała ostrożnie przeciskać się wokół łóżka, no i dolne szuflady od komody będziesz wysuwać leżąc na łóżku. Chyba że źle odczytuję wymiary na planie.

Zrezygnowałabym z komody i skróciła blat po prawej stronie. Masz garderobę, to chyba miejsce na rzeczy z komody się znajdzie.
W komodzie mam bielizne i materialy do rysowania, Teraz mi sie wprowadza TZ i garderoba zrobi sie za ciasna. Mysle, ze ten pokoj bede urzadzac nastepujaco: najpierw wstawie lozko a potem sie zobaczy co jeszcze wejdzie
Miedzy sciana a lozkiem jest 90 cm. tyle co bardzo szerokie drzwi w mieszkaniu.
Stary 2007-07-31, 10:58   #2185
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Mowisz , ze musisz miec mebloscianke, by upchnac ciuchy i dodatki. A ja bede z uporem maniaka twierdzic, ze 1 dodatkowa szafa 80 cm i duza komoda beda bardziej pojemne niz 3 segmenty mebloscianki razem wziete. 80% powierzchni mebloscianki to bezsensowne poleczki. Co do kompa - skoro chcesz miec biurko, to rozumiem, ze i tak nie ustawiasz go na meblosciance? A na duzej komodzie zmiesci ci sie i telewizor i wieża.
Widzisz, ja też nie jestem za bardzo za tą meblościnką, ale wątpię, żeby rodzice kupili mi szafę/komodę, bo mamy remont całego 1 piętra i choć pewnie za te 2 rzeczy zapłaciliby ze 400z, to moją inne wydatki... . Ale chyba pozbędę się 1 segmentu

Stary 2007-07-31, 15:12   #2186
..::anvastra::..
Zadomowienie

Dot.: Mój pokój.. Pomóżcie mu nadać własny styl!

nie wiem czy tu jeszcze temat aktualny ale ogladalam sobie szablony na szabloneri i ten tak jakos widze w fioletach i do dodatkow ktore pokazywałas... także wrzucam bo zdjec pokoju po przemianie jeszcze nie pokazalas to pewnie jestes jeszcze w trakcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szablon-fauna-1_306.jpg (21,9 KB, 17 załadowań)
..::anvastra::.. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 15:57   #2187
SySuNiA1609
Przyczajenie

GG do SySuNiA1609 Wyślij wiadomość przez MSN do SySuNiA1609
Smile nowy pokój i co w nim zrobić??

cześć mam całkiem nowy pokoik tylko nie mam pojęcia jak go urządzić myślałam o pomalowaniu ścian na dwa kolory tylko nie bardzo wiem jak je dobrać zastanawiałam się nad połączeniem żółtego z niebieskim lub z zielonym lub też nad jednolitym śliwkowym kolorkiem ehh na dekoracji to ja sie nie znam pomóżcie pozdrawiam i z góry dziękuję
SySuNiA1609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 16:28   #2188
kraajanka
Rozeznanie

Smile Dot.: nowy pokój i co w nim zrobić??

To zależy jak duży jest Twój pokój i czy jest słoneczny czy nie - jeśli jest słoneczny to pomaluj go na śliwkowo -szaro ( po dwie ściany).Nie maluj go na żółto-niebiesko, czy zółto zielono, to nie będzie fajnie wyglądało - jak już pomaluj go na żółto albo na niebiesko, albo na zielono - daj kolorowe dodatki - łatwiej zmienić dodatki niż malować ściany.
kraajanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 17:35   #2189
SySuNiA1609
Przyczajenie

GG do SySuNiA1609 Wyślij wiadomość przez MSN do SySuNiA1609
Dot.: nowy pokój i co w nim zrobić??

pokój ma ok 50 m2 znajduje sie na poddaszu i jest raczej słoneczny ma dwa okna (jedno to tzw. lukarna) pomysł z tym fioletem mi się podoba dzięki
SySuNiA1609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 17:44   #2190
czyzyk007
Przyczajenie

Dot.: nowy pokój i co w nim zrobić??

hm... ja też mam teraz urządzać pokój i zupełnie nei wiem jak

a co do połączenia zółtego z niebieskim- ja miałam taki pokój ( a w zasadzie to jeszcze mam) i bardzo mi się podoba to połączenie. Ściany są żółte, u góry mają taki przyklejony żólto-niebieski pasek, a meble są w wiekszości niebieskie (2 odcienie- granatowy i błękitny), 2 skrzynie są żółto niebieskie, ramy na obrazy złote, a obrazy w nich o kolorystyce niebieskiej.

naprawdę mi się to podoba

o żółtym z zielonym też myślałam..

ponadto pofdoba mi się połączenie czerwonego z granatowym, miętowego z łososiowym, granatowego z białym, fioletowego z żółtym i czarnego z białym.

i kurka mam dylemat na co się zdecydować

a ten pomysł z śliwkowo szarym fajny.. .przemyślę
czyzyk007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości