![]() |
#2161 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
Przyszły moje cudne zaproszenia i Księga Gości ![]() Tak mi sie podobają, że stwierdziłam, że szkoda ich rozdawać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2163 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny za nami dwie rzeczy zrobione.W przyszlym tygodniu idziemy odebrac papiery do slubu no i kupilismy dla rodzicow prezenty.Postawilismy na cyfrowe ramki w ktore powgrywalam zdjecia a po slubie dolacze nastepne.Pozdrawiwm. A jak tam Wasze przygotowania.Co planujecie dla rodzicow na podziekowanie?
#2164 |
Raczkowanie
|
my damy tylko kwiaty
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Raczkowanie
|
My planujemy kwiaty i zaproszenia na kolację do restauracji, którą my pokryjemy. Co myślicie o takim pomyśle??
#2167 | |
Raczkowanie
|
hej
![]() my zastanawiamy się nad np.dobrym winem i słodkościami zapakowane w kosz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Raczkowanie
|
Ja jak zwykle z innej beczki, jak myślicie ile powinnam kupić win na około 160 osób. Wiadomo, że nie wszyscy piją takie trunki, u nas oprócz wódki, szampana, bimberku będzie jeszcze to winczacho
#2169 |
Raczkowanie
|
My na ok.140 osob (wesele 2-dniowe) mamy juz kupione 14 win, ale po rozmowie z koleżanką, której wesele było rok temu, stwierdziliśmy, że trzeba dokupić jeszcze ok 7-10 win.
Podobno trzeba brać pod uwagę ile będzie na weselu młodych osób a w szczególności dziewczyn - najczęściej to one piją winko ![]() Wódeczki mamy 200 butelek i bimberek, ale nie pamietam ile....
#2170 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
o rety ile alkoholu. masakraaaaa. myśmy jeszcze nie liczyli ile nam będzie potrzeba wódki, u nas to jej będzie najwięcej szło (młodych osób będzie trochę ale większość z nich wyznaję zasadę, że jak wesele to czysta ![]() ![]() a wódki macie 0,5 czy 0,7l ??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Raczkowanie
|
Ja liczyłam 0,75l wódki na osobe na wesele 2-dniowe. Jednak nie wzięłam pod uwagę, że tatuś załatwił chyba ok.30l bimberku
![]() ![]() Mogę pochwalić się, że dziś i jutro jedziemy rozdać ostatnie zaproszenia (jest ich ok.15). Trochę wcześnie, ale musimy tak zrobić, bo mgr czeka. W planach mamy napisanie jej do końca czerwca, a obrona to pewnie już po ślubie.
10 lipiec 2010r. ![]() Edytowane przez basienka666 Czas edycji: 2010-04-23 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Pochwalę się co już mam załatwione
![]() Sala, suknia, buty, biustonosz, -to już dawno ![]() Ostatnio - odpis aktu urodzenia i zaświadczenie o braku przeszkód do zawarcia małżeństwa. UFF! ![]() A wczoraj załatwiłam dwie następne rzeczy - tort i zaproszenia ![]() A jutro będę na naukach przedmałżeńskich. Kurs jedniodniowy -błyskawiczny ![]()
#2174 |
Zakorzenienie
|
to ja też się pochwalę co mam
sala, kamera, fotograf, muzyka, wódka,kucharka, część(malutka) dekoracji, kryształki na biżuterię(do zrobienia), zaproszenia zamówione - podać listę gości, suknia, zamówiony termin w kościele, umówiona kosmetyczka, fryzjer-wstępnie, obrączki-będą już niedługo do odbioru, kurs przedmałżeński, TYLE naawet nie wiedziałąm że tyle już mamy ![]()
#2175 |
Raczkowanie
|
No tak ja zawsze w lesie
![]() my mamy załatwione sala,kościół-termin i godz, suknie,kamerzysta,fotogra f,....ojć mało tego...zaproszenia są,ale brak czasu aby roznieść ![]() ![]() kurs przedmałżeński zrobiony będzie ekspresowo-jutro ![]() lista spraw do załatwienia jest jeszcze niesamowicie długa,ale przynajmniej spisałam co trzeba jeszcze.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Myśmy znowu ruszyli do przodu
![]() akty urodzenia mój i TŻ'a akt chrztu i bierzmowania TŻ'a garnitur dla TZ'a materialy na moją sukienkę zorientowaliśmy się w cenach alkoholu Teraz pozostaje mi wybrać kolor butów do slubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Raczkowanie
|
Widze ze te najwazniejsze rzeczy mamy juz
![]()
#2178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
akty urodzenia też trzeba do kościoła? a mogą być takie sprzed hmmm 24 lat? ![]() Ja też załatwiłam w tym tygodniu akt chrztu, bierzmowania, TŻ to samo i jeszcze załatwił pozwolenie na ślub w innym kościele ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- my robiny cywila samego wiec chyba beda kwiaty w sumie teściowej bym nic nie dała i ja i mój tz tak myślimy no ale jak jednej sie da to drugiej tez trzeba chodź pewnie i tak wywali te kwiaty po wyjściu z restauracji wiec .....
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Buty kupiłam, teraz muszę zabrać się za pomiar swojej stópki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja mam takie pytanko;
jakie sa te pytania w spisywanym protokole przez ksiedza?? Bo my odpowiedzielismy na kilka, a jak przechodzil do nastepnej strony to powiedzial: oo te pytania musimy zadac kazdemu indywidualnie.. hymm.. te pierwsze to byly takie podstawowe, o zawod rodzicow, wykształcenie, czy sie zgadzaja na slub, ile sie znamy itp. A ta reszta??? hym.. jak ktoras z was juz to przechodzila, to niech sie podzieli informacjami ![]() p.s u nas do kupienia zostal garnitur, suknia sie szyje, obraczki beda pod koniec mc, wodke mamy, pozostaje jeszcze winko.. Jakie kupujecie? chodzi mi o konkretna nazwe i cene ![]() pozdrawiam ![]() *** zostaly 82dni *** ![]()
#2182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!!! My póki co leżymy i kwiczymy...jestem we wszystkim do tyłu...mam nadzieję że jakoś przetrwam...Zazdroszczę Wam tych dokumentów...
#2185 |
Zakorzenienie
|
Przyjmiecie jeszcze jedną lipcóweczkę
![]()
#2187 |
Zakorzenienie
|
Gusiak dzięki za przywitanie, świętokrzyskie wita
![]() Na razie się nie ma co chwalić bo ja dopiero lipcowa 2011 ![]()
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Ależ wam zazdroszczę
![]() lipiec... i to już w tym roku !!! Ach ![]() Ja lipcowa panna młoda,ale 2012 roku ![]() Pozdrawiam,życzę udanego wesela i duuużo szczęścia & miłości!
#2189 |
Zakorzenienie
|
Juz myślałam że ja jako ślubująca w 2011 będe najpóźniej
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.