Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-25, 21:20   #2161
jelonekhihi
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Objadłam się dziś i chyba nie zasnę. Pochłonęłam 2 domowe tortille i pękam w szwach.

Widziałyście nową reklamę allegro? Wyświetliła mi się dziś, ale myślę sobie nie oglądam, bo się popłaczę. Jednak ciekawość zwyciężyła i włączyłam. Oglądam, fajna, zadowolona jestem z siebie, że się nie rozkleiłam. Doszłam do końca i wodospad ruszył
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 21:26   #2162
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
No dlatego ciekawe ile migotek dal bo to drogie wozki..kola pompowane 150..torba..tez pewnie troche.. Sam wozek z plastkami w cenie 2580 to jak po rabacie to ile? Bo szukala do 1500 chyba

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Na pewno powyżej 2 tys. Ja oglądałam ten wózek na kilkunastu stronach i wszędzie 2w1 był najtaniej za 2,5tys. I do tego ma różne opinie. Lepsze mają lekkie xlandery i Cybex BIOS M. One nawet są w rankingach Najlepszych wózków razem z pąpowanymi i można kupić nowe 2w1 za 1500.
Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Objadłam się dziś i chyba nie zasnę. Pochłonęłam 2 domowe tortille i pękam w szwach.

Widziałyście nową reklamę allegro? Wyświetliła mi się dziś, ale myślę sobie nie oglądam, bo się popłaczę. Jednak ciekawość zwyciężyła i włączyłam. Oglądam, fajna, zadowolona jestem z siebie, że się nie rozkleiłam. Doszłam do końca i wodospad ruszył
Miałam tak samo 😉

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 21:29   #2163
pannaanna_87
Zakorzenienie

X landery ogladalam to tez 2 tys..tego cybexa tez o byl po 1700 ale tez trzeba dokupic wiele rzeczy osobno.. Zauwazylam ze te ładne..piankowe wozki sa ogolnie droge..i wiele akcesorii trzeba dokupic osobno..

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 21:29   #2164
monika860902
Zakorzenienie

Tunia super robota 😃 tez kieeeedys haftowalam krzyzykiem. Jakies 18 lat temu 😃

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 21:29   #2165
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
My leżymy w szpitalu od wczoraj dostaliśmy lek na płuca szyjka już 1,5 ... przepłakałam cała noc
Ojej, dużo spokoju i wytrwałości

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 21:33   #2166
pannaanna_87
Zakorzenienie

Jelonek..ja jestem po urodzinach..tort..sernik. .5 rodzaji salatek..bogracz..leze i pekam..jutro nic nie jem

Stary 2017-03-25, 21:46   #2167
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Mam pompowane kola o gondola zwykla bez skladania. Kupowalismy 3.5roku temu. Nawet nie wiem czy byly wtedy takie bajery... No ale Nasz wtedy kosztowal 1400

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Oj i ja nie wyobrazam sobie bez torby. Ale ja potrafilam z Corka spedzac cale dnie na dworze. Wiec musialam miec wszystko. Lacznie z awaryjnymi ciuchami. Zmienialam pampka wszedzie!! Gdzie sie tylko da. W lecie to zaden problwm czy gondola czy lawka. Zima trzrba bylo meic wiecej fantazji:p

Ja tez jak było ciepło to całymi dniami bywałam poza domem, wiec dla mnie duża torba to podstawa 😉 wszystko w niej musze mieć. Nie chcialoby mi się do domu wracać, żeby pieluche zmienić 🙊

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:

Ej, wrzucalam wam te reklamę parę dni temu na fb, to nikogo na kolana nie powaliła 🙁 a mi się tak ona podoba 😍

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7224369 1]Tak. Ale obawiam się że nie znajdziemy nic lzejszego i małego.
Składał i rozkładać się super. Choć moim zdaniem w sklepie to wszystko super jeździ.[/QUOTE]
Migotek, po sklepie to wszystko super jeździ 😉 tak to już jest 😉 dla mnie mutsy to twarde wózki pomimo jakiejs tam amortyzacji. No i gondola bardzo mała 🙁 choć wizualnie mi się bardzo podobały - ja patrzyłam na igo - to twardość i wielkość nie dla mnie 🙁 ale jedno jest niezaprzeczalne - są bardzo lekkie i być może jako użytkowniczka pianek od początku i nie mająca styczności z dobrą amortyzacja i miękkimi kołami, będziesz zadowolona 😉

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Na pewno powyżej 2 tys. Ja oglądałam ten wózek na kilkunastu stronach i wszędzie 2w1 był najtaniej za 2,5tys. I do tego ma różne opinie. Lepsze mają lekkie xlandery i Cybex BIOS M. One nawet są w rankingach Najlepszych wózków razem z pąpowanymi i można kupić nowe 2w1 za 1500.

Miałam tak samo 😉

Pytałaś o xlandera x pulse - u nas w krakowie sporo ich jeździ roznych modeli, wiec mają branie, a co za tym idzie muszą mieć dobre opinie, czyli są polecane 😉dla mnie są ciut twardawe, ale faktycznie wiele osób jest z nich zadowolonych 😊

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-25, 21:48   #2168
pannaanna_87
Zakorzenienie

X pulse i x city maja pianki. Tylko do jednego z nich mozna dokupic pompowane ale nie pamietam do ktorych.

Stary 2017-03-25, 21:59   #2169
daiquiricubano
Zadomowienie

Ja dziś tez po wielkich zakupach. Zamówiliśmy łóżko i materac do sypialni (dla nas), a potem męża wysłałam na spożywke, a ja polatalam po dzieciowych sklepach. I kupiłam parę rzeczy - pieluszki babyono (dla tych, co już kupiły, to powiem, że one z każdym praniem są przzyjniejsze i nardziej miekkie &#128521, pieluchy bambusowe Motherhood, muszle laktacyjne medeli, lanoline i wkladki lansinoh, lanoline z ziaji (przetestuje co to &#128521, wkładki laktacyjne lovi (kupiłam z ciekawości, bo tak jak lansinoh pakowane są w osobne woreczki, a dla mnie to większa higiena &#128521, podkłady bella mama (najbardziej naturalne!), majtki poporodowe jednorazowe canpol i jeszcze jakiejś firmy, podkłady na łóżko dla mnie, 2 pary zwykłych pajacykow (piżamke jak ja to mówię &#128521, linomag zielony, szczotke do czesania nuk, butelke 150 ml TT, zwykle białe pieluchy tetrowe, pampersy 1... tyle pamiętam, ale może coś jeszcze, ale mi umknęło?

Powoli mi się zapełnia lista 😉 na maj zostawię sprawy pokojowe typu łóżeczko materac i jakieś tego typu rzeczy, ale to wszystko będzie z ikei, wiec z grubsza będę mieć komplet. Rzeczy typu octenisept czy chusteczki nawilżane to zawsze mam w zapasie w domu 😉

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
X pulse i x city maja pianki. Tylko do jednego z nich mozna dokupic pompowane ale nie pamietam do ktorych.

Któryś na pewno może mieć pompowane, najwięcej widzę xmove ale to już właśnie typowo pompowane

Stary 2017-03-25, 22:16   #2170
pannaanna_87
Zakorzenienie

X move w standardzie ma pompy a do tamtych mozna dokupic. Tak mi wtedy odpisali. Wow ale zakupy..super..
Ja bym chcia sobie kupic w pon slip ony z lidla buale za 39.99 zebym miala na szybkie wkladanie i spacer..ale zobaczymy czy zdaze.. Kusi jeszcze mnie weekebd znizek..chcialabym jedna torebke z promoda..maz się troche krzywi bo sporo wydatkow mamy no ale moze cos się uda kupic. Jeszcze w ramonesce mam dziure eh.. A to juz spory wydatek..mama chce mi dac ale nie chce od niej..a wszystko cisniemy teraz w budowę. ...remont i wyprawke praktycznie

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Ty to juz prawie gotowa z wyprawka ::-D. Ja to zostawiam na maj..po wyplacie kwietniowej hehe teraz czekam na marcowa o zaraz pojdzie na komode i inne ☠☠☠☠☠☠☠ki z ikei i pepco rachunki..cos odłożę i ... Pusto

Stary 2017-03-26, 06:08   #2171
avilka77
Raczkowanie

Jej ile wy już nazbieralyscie tego
Jak piszecie o niektórych rzeczach to nawet nie wiem co to i po co
Czuje ze jestem w lesie z wyprawka
Macie gdzieś fajne ściągawki wyprawkowe czy z doświadczenia?
Ubraniowa wyprawkę dla dziecka tylko ogarniam
avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-26, 07:08   #2172
Daga825
Wtajemniczenie

Ale okropna noc, koło 4 sąsiedzi sie tak strasznie głośno klocili, że obudzili mi dziecko, które oczywiście weszło nam do łóżka. Nie po to, żeby spać rzecz jasna ehh

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 08:56   #2173
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Ja dziś tez po wielkich zakupach. Zamówiliśmy łóżko i materac do sypialni (dla nas), a potem męża wysłałam na spożywke, a ja polatalam po dzieciowych sklepach. I kupiłam parę rzeczy - pieluszki babyono (dla tych, co już kupiły, to powiem, że one z każdym praniem są przzyjniejsze i nardziej miekkie &#128521, pieluchy bambusowe Motherhood, muszle laktacyjne medeli, lanoline i wkladki lansinoh, lanoline z ziaji (przetestuje co to &#128521, wkładki laktacyjne lovi (kupiłam z ciekawości, bo tak jak lansinoh pakowane są w osobne woreczki, a dla mnie to większa higiena &#128521, podkłady bella mama (najbardziej naturalne!), majtki poporodowe jednorazowe canpol i jeszcze jakiejś firmy, podkłady na łóżko dla mnie, 2 pary zwykłych pajacykow (piżamke jak ja to mówię &#128521, linomag zielony, szczotke do czesania nuk, butelke 150 ml TT, zwykle białe pieluchy tetrowe, pampersy 1... tyle pamiętam, ale może coś jeszcze, ale mi umknęło?

Powoli mi się zapełnia lista 😉 na maj zostawię sprawy pokojowe typu łóżeczko materac i jakieś tego typu rzeczy, ale to wszystko będzie z ikei, wiec z grubsza będę mieć komplet. Rzeczy typu octenisept czy chusteczki nawilżane to zawsze mam w zapasie w domu 😉

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Któryś na pewno może mieć pompowane, najwięcej widzę xmove ale to już właśnie typowo pompowane

super zakupy pierdoły z głowy, takie rzeczy dla maluszka nie kosmetyczne przyjemniej się kupuje :p
ja z chęcią bym już kupiła ale chyba w nature musiałabym zapłacić

te majtki to siateczkowe wzięłaś? ile par? bo ja nie mam pojęcia ile tego
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 09:55   #2174
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez jak było ciepło to całymi dniami bywałam poza domem, wiec dla mnie duża torba to podstawa 😉 wszystko w niej musze mieć. Nie chcialoby mi się do domu wracać, żeby pieluche zmienić 🙊

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Ej, wrzucalam wam te reklamę parę dni temu na fb, to nikogo na kolana nie powaliła 🙁 a mi się tak ona podoba 😍

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Migotek, po sklepie to wszystko super jeździ 😉 tak to już jest 😉 dla mnie mutsy to twarde wózki pomimo jakiejs tam amortyzacji. No i gondola bardzo mała 🙁 choć wizualnie mi się bardzo podobały - ja patrzyłam na igo - to twardość i wielkość nie dla mnie 🙁 ale jedno jest niezaprzeczalne - są bardzo lekkie i być może jako użytkowniczka pianek od początku i nie mająca styczności z dobrą amortyzacja i miękkimi kołami, będziesz zadowolona 😉

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Pytałaś o xlandera x pulse - u nas w krakowie sporo ich jeździ roznych modeli, wiec mają branie, a co za tym idzie muszą mieć dobre opinie, czyli są polecane 😉dla mnie są ciut twardawe, ale faktycznie wiele osób jest z nich zadowolonych 😊

Dla mnie gondola musi być spora. Bo w grudniu dziecko będzie miało pół roku. Więc chciałabym żeby jak najdłużej z gondoli korzystać zimą. Więc dla mnie nie istotne by było zw źle wygladam z dużym wózkiem
Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
Jej ile wy już nazbieralyscie tego
Jak piszecie o niektórych rzeczach to nawet nie wiem co to i po co
Czuje ze jestem w lesie z wyprawka
Macie gdzieś fajne ściągawki wyprawkowe czy z doświadczenia?
Ubraniowa wyprawkę dla dziecka tylko ogarniam
Musisz poszukać w historii bo kilka razy wrzucalysmy różne listy

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 10:07   #2175
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
super zakupy pierdoły z głowy, takie rzeczy dla maluszka nie kosmetyczne przyjemniej się kupujeja z chęcią bym już kupiła ale chyba w nature musiałabym zapłacić

te majtki to siateczkowe wzięłaś? ile par? bo ja nie mam pojęcia ile tego
Wzięłam tak jak w poprzedniej ciąży z canpolu 1 opakowanie (tam jest 5 par), i 2 opakowania z firmy horizon (po 2 szt.). Taka ilość tez miałam poprzednio i mi nie brakło 😊 ale ja też często je zmienialam 😉
1490519250723.jpg1490519256067.jpg

Stary 2017-03-26, 10:12   #2176
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Dla mnie gondola musi być spora. Bo w grudniu dziecko będzie miało pół roku. Więc chciałabym żeby jak najdłużej z gondoli korzystać zimą. Więc dla mnie nie istotne by było zw źle wygladam z dużym wózkiem

Dla mnie to samo, nie ważne jak przy wózku wyglądam ważne żeby dziecku jak najdłużej było wygodnie i ciepło, zwłaszcza ze to sezon zimowy będzie.
Cytat:
Wzięłam tak jak w poprzedniej ciąży z canpolu 1 opakowanie (tam jest 5 par), i 2 opakowania z firmy horizon (po 2 szt.). Taka ilość tez miałam poprzednio i mi nie brakło 😊 ale ja też często je zmienialam 😉
Załącznik 6988626Załącznik 6988631

A te canapolu coś się rozciągają?

Tez takie ilości zamierzałam wziąć wole żeby zostało niż żeby miało mi braknąć

Edytowane przez ewelinka2311
Czas edycji: 2017-03-26 o 10:13
Stary 2017-03-26, 10:19   #2177
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość

Ja tez dużo bardziej wolę duże gondole. Początkowo w czerwcu czy lipcu dzidziuś będzie maleńki, ale później przyjdzie jesień i zimą i ja będę chciała dłużej w tej gondoli pojeździć, wiec musze mieć miejsce na dziecko w kombinezonie i jeszcze grubszy kocyk 😶 Leona przesadziłam do spacerówki wcześnie, po 5-6 miesiącach, ale on jest z października i wypadło to jakoś na marzec, kwiecien, a tu, przy Poli z czerwca, lipca chce w gondoli pojeździć cała zimę 😊

O aspekcie wizualnym (ja + gondola) zupełnie nie pomyślałam

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Dla mnie to samo, nie ważne jak przy wózku wyglądam ważne żeby dziecku jak najdłużej było wygodnie i ciepło, zwłaszcza ze to sezon zimowy będzie.

A te canapolu coś się rozciągają?

Tez takie ilości zamierzałam wziąć wole żeby zostało niż żeby miało mi braknąć

Te z horizonu są bardziej rozciągliwe, w sam raz na sam początek, a te z canpolu juz wyglądają bardziej jak typowe majtki, ale tez są rozciągliwe

Edytowane przez daiquiricubano
Czas edycji: 2017-03-26 o 10:16
Stary 2017-03-26, 10:47   #2178
Daga825
Wtajemniczenie

Ja też brałam jak największą gondole i jeszcze patrzyłam na jak najlepszą amortyzację wózka. Co do wyglądu z wózkiem to raczej nie ma dla mnie znaczenia, grunt żeby dziecko miało wygodnie

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 11:28   #2179
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Hej😉 my jeszcze w pizamach, wczoraj bylismy na pizzy u Macka brata (mieszka 100m od nas). Fajnie bylo chociaz troche wkurzylo mnie ich podejscie do naszego zakupu wozka...ehh wczesniej wyslali nam zdjecia wozka ktory byl wystawiona za 120zl😮 wiec jak sie dowiedzieli ile dalismy to byl szok😜
Pomijam fakt ze sami maja 6letnie dziecko...

Wrzucam robocze zdjecia naszych nabytkow😉 zdjecie wozka na razie z neta bo lezy zlozony ale nie omieszkam obfocic jak bede prala😁
Bujaczek 47zl
Kosz mojzesza 140zl (mam jeszcze drugi o wiele ladniejszy komplet poscieli ale musialam oczywiscie przymierzyc wszystko)
1490524015976.jpg1490524026518.jpg1490524038237.jpg1490524048561.jpg
1490524076757.jpg

Wymieniam się

Bloguje

Edytowane przez mmona24
Czas edycji: 2017-03-26 o 11:31
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 11:28   #2180
jelonekhihi
Zakorzenienie

Witam się z rana z moją obecnie najlepszą przyjaciółką zgagą

Arleta, widzę, że już obkupiona. Ja w sumie tylko też muszę dokupić z jedno opakowanie gatek, podkłady.

Dla mnie mamuśka zawsze z wózkiem wygląda pięknie, bo jest szczęśliwa i uśmiechnięta
Stary 2017-03-26, 11:29   #2181
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

P.s. tez zwracalam uwage na duza gondole i amortyzacje (to jest wozek terenowy&#128513. Wzgledy estetyczne na drugim miejscu

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 11:47   #2182
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Hej😉 my jeszcze w pizamach, wczoraj bylismy na pizzy u Macka brata (mieszka 100m od nas). Fajnie bylo chociaz troche wkurzylo mnie ich podejscie do naszego zakupu wozka...ehh wczesniej wyslali nam zdjecia wozka ktory byl wystawiona za 120zl😮 wiec jak sie dowiedzieli ile dalismy to byl szok😜

Wrzucam robocze zdjecia naszych nabytkow😉 zdjecie wozka na razie z neta bo lezy zlozony ale nie omieszkam obfocic jak bede prala😁
Bujaczek 47zl
Kosz mojzesza 140zl (mam jeszcze drugi o wiele ladniejszy komplet poscieli ale musialam oczywiscie przymierzyc wszystko)
Załącznik 6989411Załącznik 6989416Załącznik 6989421Załącznik 6989426
Załącznik 6989431

Ja też chce takie zakupy ❤❤ leżaczek i kosz naprawdę super . Skradły moje serce 😊

Jelonek- mi pomaga siemię lniane- mąż robi mi z tego kisiel jest okropne, ale ulga ogromna.

Stary 2017-03-26, 11:53   #2183
jelonekhihi
Zakorzenienie

Marika, nie wiem czy przełknę siemię. Mąż czasem to pije i na sam widok mam odruch wymiotny. Może spróbuję, bo czasem jest taka silna, że aż płaczę i nic nie pomaga.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-26, 11:54   #2184
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Marika, nie wiem czy przełknę siemię. Mąż czasem to pije i na sam widok mam odruch wymiotny. Może spróbuję, bo czasem jest taka silna, że aż płaczę i nic nie pomaga.
Mi kilka łyżeczek pomaga, ale fakt to jest okropnei

Stary 2017-03-26, 12:00   #2185
pannaanna_87
Zakorzenienie

Mmona super zakupy... Tak jak pisalam te mutsy sa drogie a gondole jak dla laleczek. Wczoraj gadalam z właścicielami tego wozka..
Strasznie narzekaja..dziecko ma 3 miesiace..miejsca coraz mniej..a spacer udany jedynie po plaskim dlatego dziwie sie wyborowi migotka..no i dziwi mnie..ze wybrala drogi wozek bo jest bardzo oszczedna i szukala tanszego a ten...nie wart tej ceny..jeszcze wszystko trzeba dokupic..
Te tako tez fajne..widze..ze sprawdza sie w każdym terenie..
Ja leze dzis i pachne..mamy jechac odwiedzić mojego kierownikaco ma miesieczne dziecko i ma do nas ciuszki..juz się boje
Dzis maz konczy malowac..jutro bede myla szafe..nadal jednak czekamy na wycene zabudowy pod kaloryfer. Mam nadzieje..ze nie zrobi on duzo syfu..jutro musimy do niego zadzwonic

Stary 2017-03-26, 12:09   #2186
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

Bujaczek 47zl
Załącznik 6989431

Ooo...ale super zdobycze! A lezaczek wyglada jak nieuzywany.
Wozek tez mi sie podoba. Super rzeczy!

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 12:14   #2187
marikaxp
Rozeznanie

Dziewczyny tak z ciekawości : ile cm ma wasza gondola? Tzn chodzi mi o długość wewnętrzną nie zewnętrzną. Musty Evo ma 75 wydaje mi się , że to jest nie jest mało. Tych wózków które mnie interesują ma od 78 do 80 cm w środku. Wiadomo ja też, będę chciała zimować w gondoli , ale jak się trafi taki Amel drugi, który będzie siadał sam ok 6 miesiąca to nie przykleje go do gondoli, a zawału też nie chce dostać. Z drugiej strony chłopcy podobno wolniej się rozwijają niż dziewczynki wiec jest szansa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-26, 12:27   #2188
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:

Bujaczek 47zl
Załącznik 6989431

Ale świetne w super stanie te rzeczy i kosz

Cytat:
Ja tez dużo bardziej wolę duże gondole. Początkowo w czerwcu czy lipcu dzidziuś będzie maleńki, ale później przyjdzie jesień i zimą i ja będę chciała dłużej w tej gondoli pojeździć, wiec musze mieć miejsce na dziecko w kombinezonie i jeszcze grubszy kocyk 😶 Leona przesadziłam do spacerówki wcześnie, po 5-6 miesiącach, ale on jest z października i wypadło to jakoś na marzec, kwiecien, a tu, przy Poli z czerwca, lipca chce w gondoli pojeździć cała zimę 😊

O aspekcie wizualnym (ja + gondola) zupełnie nie pomyślałam

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Te z horizonu są bardziej rozciągliwe, w sam raz na sam początek, a te z canpolu juz wyglądają bardziej jak typowe majtki, ale tez są rozciągliwe

Dzieki położna mówiła ze te z canapolu się nie rozciągają i czasami gniota ale i tak je też wezmę.

Cytat:
Dziewczyny tak z ciekawości : ile cm ma wasza gondola? Tzn chodzi mi o długość wewnętrzną nie zewnętrzną. Musty Evo ma 75 wydaje mi się , że to jest nie jest mało. Tych wózków które mnie interesują ma od 78 do 80 cm w środku. Wiadomo ja też, będę chciała zimować w gondoli , ale jak się trafi taki Amel drugi, który będzie siadał sam ok 6 miesiąca to nie przykleje go do gondoli, a zawału też nie chce dostać. Z drugiej strony chłopcy podobno wolniej się rozwijają niż dziewczynki wiec jest szansa.

Moje bebetto ma chyba 79

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Zmieszaj sobie z jogurtem naturalnym, ja tak jadłam bo od tego kisielku tez mnie cofalo

Stary 2017-03-26, 12:41   #2189
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

Bujaczek 47zl
Załącznik 6989431

Same cuda! Piękne te rzeczy 😍 zakupy bardzo udane 😍 kosz mojzesza śliczny 😍
Cytat:
Ja nadal nie wiem co to zgaga, woec odpukać, ale spróbuj faktycznie siemienia i zjedz trochę migdałów. A, no i popij mlekiem 😉

Cytat:
Mmona super zakupy... Tak jak pisalam te mutsy sa drogie a gondole jak dla laleczek. Wczoraj gadalam z właścicielami tego wozka..
Strasznie narzekaja..dziecko ma 3 miesiace..miejsca coraz mniej..a spacer udany jedynie po plaskim dlatego dziwie sie wyborowi migotka..no i dziwi mnie..ze wybrala drogi wozek bo jest bardzo oszczedna i szukala tanszego a ten...nie wart tej ceny..jeszcze wszystko trzeba dokupic..
Te tako tez fajne..widze..ze sprawdza sie w każdym terenie..
Ja leze dzis i pachne..mamy jechac odwiedzić mojego kierownikaco ma miesieczne dziecko i ma do nas ciuszki..juz się boje
Dzis maz konczy malowac..jutro bede myla szafe..nadal jednak czekamy na wycene zabudowy pod kaloryfer. Mam nadzieje..ze nie zrobi on duzo syfu..jutro musimy do niego zadzwonic

Mnie też trochę ten wybór zdziwił, bo była mowa o wózku do 1500 zł 😕 wiec ja juz nic nie rozumiem 😕

Cytat:

Moja ma około 80 cm. W wózkach mutsy te gondole są dużo mniejsze, bo nawet szerokość jest wezsza niż powiedzmy standard 🙁 one są krótsze i węższe. Porównywałam je mocno, bo ja byłam napalona na igo, ale koniec końców, doczytalam, doogladalam i zdecydowanie zrezygnowałam z mutsego właśnie przez fakt wielkości gondoli (spacerówki z tego co pamiętam tez), no i amortyzacji, ale to już moje zboczenie ta amortyzacja, jak już wiesz

Z dziewczynkami porównania nie mam, ale Leoś to ogólnie dosyć powolny w wielu rzeczach jest. Fakt faktem siedział jak miał pół roku, ale raczkowal dopiero po 11 miesiącach, chodzić zaczął po 15... Niby się mówi, że chłopcy wolniej się rozwijają, ale reguł nie ma. Znam wielu, którzy zaczęli chodzić na rok. Wszystko zależy, jaki nam się egzemplarz trafi 😉

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Ale świetne w super stanie te rzeczy i kosz

Dzieki położna mówiła ze te z canapolu się nie rozciągają i czasami gniota ale i tak je też wezmę.

Moje bebetto ma chyba 79

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Zmieszaj sobie z jogurtem naturalnym, ja tak jadłam bo od tego kisielku tez mnie cofalo

Ja je wzięłam tak bardziej jako zwykłe majtki powiedzmy. Typowo siateczkowe to te pierwsze, bardzo elastyczne, na pierwsze powiedzmy 1-2 dni, a później canpol.

Stary 2017-03-26, 12:44   #2190
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja je wzięłam tak bardziej jako zwykłe majtki powiedzmy. Typowo siateczkowe to te pierwsze, bardzo elastyczne, na pierwsze powiedzmy 1-2 dni, a później canpol.

Tez tak myślę żeby je zamiast zwykłych wziąć, po użyciu do kosza a nie zbierać do prania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości