![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
Przyszło mi dzisiaj zamówienie od elizaakcesoria. Swarovski ok, półfabrykaty też, lecz piasek pustyni, zamawiając 2 sztuki, jedna jest z defektem. Jutro zrobię zdjęcia i będę domagała się zwrotu pieniędzy, ewentualnie wymiany koralika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
Odebrałam paczkę z OSAKM - na pierwszy rzut oka wszystko się zgadza, swarovskie super zabezpieczone w pudełku (ślinotoku dostałam
![]() ![]()
![]() |
#2163 |
Przyczajenie
|
Robiłam zakupy u różnych sprzedawców na Allegro i moim zdecydowanym faworytem jak jest: Gemsilver-pl. Zresztą jego komentarze mówią same za siebie. Dobre produkty, dobre ceny, świetny kontakt no i przesyłka - istny ekspres! Niejednokrotnie zdarzyło się, że towar opłacony jednego dnia był u mnie następnego - i to wysłany poprzez pocztę! Czasem zastanawiam się czy nie mają wtyk na poczcie
![]() PEARL-BEAUTY_PL też ok, ale niestety zdarzyły mi się braki w przesyłce (reklamacja na szczęście została uwzględniona i szybko błąd naprawiono) i czas realizacji nie jest już tak zachwycający, średnio 3-5 dni od zaksięgowania wpłaty. Nie polecam z kolei Gem-Stones - właściciel jest chyba oderwany od rzeczywistosci i ma zdecydowane braki w wiedzy na temat handlu, a w szczególności obsługi klienta i reklamacji. Jedna z zamówionych u niego przesyłek zaginęła - to była najgorzej przeprowadzona reklamacja w mojej historii zakupów- sprzedawca w ogóle nie był zainteresowany sprawą, był wręcz opryskliwy i chamski i wysyłał mnie na pocztę bym sama się dowiedziała, co stało się z przesyłką...Odzyskanie pieniędzy to była prawdziwa batalia. Bardzo przykra sprawa, bo ja do niego podeszłam z dużym zaufaniem i kulturą osobistą, niestety w zamian otrzymałam co innego :/ Mimo, że towar był ok, to nigdy więcej już nic u niego nie zamówię - szkoda nerwów. Nie polecam również sprzedawcy zllotty8 to co prawda nie branża biżuteryjna ale również niezbędna biżuteryjką - opakowania ozdobne. Zamówiłam tam woreczki ozdobne - w aukcji i regulaminie napisali, że wysyłają przesyłki do 3 dni - po 4 dniach roboczych bez żadnej info i bez przesyłki zadzwoniłam zapytać czy nadali już przesyłkę, pani odpowiedziała, że nie bo mają dużo zamównień, poprosiłam by wysłali ją dnia następnego, bo bardzo mi zależy. Niestety nie wysłali - wysłali 6 dnia roboczego (kalendarzowo dokładnie 8 dnia od wpłaty). Byłam zmuszona posiłkować sie sklepem stacjonarnym, gdzie oczywiście ceny są dużo wyższe. Po zakończeniu transakcji wystawiłam komentarz neutralny pisząc, że towar jest ok, ale czas realizacji nieterminowy i że polecam tylko tym, którym nie zależy na czasie. W odpowiedzi otrzymałam negatywa - obraźliwego i do tego nieskładnego gramatycznie....że czego ja się spodziewam przed świętami - ano tego, aby przestrzegać własnych regulaminów i nie oszukiwać klientów. Jeśli nie zamierzali wysyłać do 3 dni mogli zmienić zapis i nie byłoby kłopotów, a ja liczyłabym się z dłuższą wysyłką. Swoją drogą to zamówiłam dokładnie 25 listopada - to rzeczywiście tuż przed świętami :/ Ja przez cały grudzień odstałam dzień w dzień swoje w kolejce na poczcie - bo wysyłam w przeciągu 24 godz od wpłaty - i to w 8 m-cu ciąży...Można? Oczywiście tylko trzeba chcieć! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Przyczajenie
|
Witam
jestem nowa w świecie hand made biżuterii , chciałabym się zapytac Was czy ktoś kupował już u sprzedawcy na allegro o nicku: HOWLIT, ma dość ciekawe koraliki, przynajmniej na zdjęciach, ale nie wiem jak w rzeczywistości one wyglądaja czy warto. Do tej pory kupowałam z qnsztu i byłam zadowolona, ale znalazłam trochę taniej u HOWLIT . Z krótkiego doświdaczenia bo zaledwie 3 razy zamawiałam , moge polecić marko762 na allegro, w dobrej cenie ma srebrne szpilki, paczka dotarła w 2 dni od przelewu, poza tym qnszt jest ok szybko i nie za drogo. Pozdrawiam PS do którego działu wrzucic zapytanie o zakup konkretnych koralików mam zdjęcie z jakiejś stronki chińskiej gdzie jest tylko hurt, a może ktoś wie gdzie nabyc kilka sztuk? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Rozeznanie
|
Porada o sprzedającego koraliki .Proszę .
Chcę kupić koraliki na allegro toho 8/0 i nie mam pojęcia u którego sprzedawcy najlepiej kupować . Proszę jeśli możecie o podanie linków do sprzedawców u których kupujecie , może być na priv jeśli tutaj coś może być nie halo
![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
Dot.: Porada o sprzedającego koraliki .Proszę .
A jakie koraliki chcesz kupić? Konkretnie jakie kolory?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Przyczajenie
|
Dot.: Porada o sprzedającego koraliki .Proszę .
a może na stronach internetowych z koralikami itp. często przy zamówieniu za 50pln nie płacisz za przesyłkę np na Costume jewellery
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Zadomowienie
|
CJ akurat nie ma Toho, chyba.
BlueRoses, czemu koniecznie na Allegro? Sklepy internetowe nie wchodzą w grę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Przyczajenie
|
Ja nie polecam tego sprzedawcy "digitaleurope_pl", z takim chamstwem jeszcze nigdy się nie spotkałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Rozeznanie
|
annime, tutaj dzielimy się swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi sprzedawców komponentów biżuteryjnych na allegro. Spójrz na nazwę podforum, w którym piszesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
Polecam frog-bijou - dobry kontakt i uczciwość, sprzedawca wie czym handluje.
Nie polecam Gem Stones. Choć cała transakcja przebiegła bez zarzutu to jednak same kamienie, które miały być agatami tak naprawdę są jadeitami, więc wygląda na to, że sprzedawca nie wie co sprzedaje. Jeśli chodzi o gotowa biżuterię bardzo polecam kamart_pl ![]() Odradzam natomiast Manduri na którym bardzo się zawiodłam. Rzecz, którą kupiłam na zdjęciu wyglądała oszałamiająco więc spodziewałam się prawdziwego cacka (wskazywała też na to dość wysoka cena). To co dostałam niestety bardzo mnie zawiodło: kiepskiej jakości, barwione kamienie. Edytowane przez lucciola Czas edycji: 2013-09-16 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.