Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-29, 13:46   #2161
monika860902
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA

Migotek a nie mozesz do piwnucy chowac stelaża?
Ja mieszkam co prawda na 2 piętrze a nie na 5 ale stelarz mam w samochodzie a gondole w domu i malego w gondoli znosze na spacer

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-29, 13:46   #2162
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Ania oj kochana daj znac koniecznie po wizycie czy wszystko ok !!
No to ja postaram się załatwić szybciej te bioderka a jak coś mam tez ten termin na wrzesień.
Oj ciekawe czy reszta z was zostanie lipcowkami sama jestem z lipca z początku także czekam hehe

Była położna mały wazy 3550 a waga UR 3480 także dajemy radę na kp

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No i pięknie

U nas położna była bez wagi i pewnie pierwsze ważenie dopiero przy szczepieniu będzie. I dobrze, bo nie mam stresu. Karmimy się swoim rytmem, ile mały potrzebuje.

Burze u nas okropne, non stop jeżdżą wozy strażackie.

Arleta, miałam wcześniej pisać. Rozkminy o tym, czy da się kochać drugie dziecko tak samo, są takie głupie, że aż mi się śmiać chce z siebie, że mogłam się nad tym zastanawiać Ubóstwiam te moje dzieciaki jak szalona, każde tak samo mocno Na dodatek jestem tak zachwycona, że mam syna i chyba to trochę prawda z tymi synkami mamusi

Hania bardzo chce pomagać przy bracie. Podaje pieluszkę, smaruje mu pupcię jakoś tak wszystko naturalnie się dzieje. Wie, że nie mogę w sekundzie do niej podejść, bo np. karmię i bardziej ojca teraz męczy. Zobaczymy jak to będzie jak zostaniemy sami, ale nie martwię się na zapas.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-29, 14:06   #2163
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Oj nie ma czego zazdrościć nie ma.
Coś bym pewnie kombinowała jakbym była tak uziemiona. Już bym się wolała do chusty przekonać.

Padłam po tym spacerze. Posłuchałam różnych webinarów bo mi się zebrało i w trakcie jednego (swoją drogą bardzo fajny o cukrze w diecie dzieci) babka tak fajnie mówiła, że zasnęła. Nie wiem czy to znacie ale czasem ktoś ma taki przyjemny głos, że aż się błogo robiI na pół godziny odpłynęłam.
Mały się dzisiaj mało rusza. Prawie go nie czuję... Ehh. Na podwieczorek będą tradycyjnie lody to mam nadzieję że go obudzę.
Ja dziś mam tak zmulony dzień, że padlam na 40 min bez niczego. Czuje się fatalnie! Nie pamiętam, kiedy spałam czy chociażby leżałam w ciągu dnia ostatnio...

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-29, 14:07   #2164
paula.cw
Zakorzenienie

Mi mąż już gada ze nie chce córki i żebym się nastawila na drugiego chłopaka 😂😂 będę miała więcej kochających mężczyzn ☺️

Cytat:
No to ja postaram się załatwić szybciej te bioderka a jak coś mam tez ten termin na wrzesień.
Oj ciekawe czy reszta z was zostanie lipcowkami sama jestem z lipca z początku także czekam hehe

Ja też z. Lipca dlatego mały miał być z czerwca. A tu klops 😂😂
Napisałam że się mało rusza i się obudził

Super że waga rośnie tak ładnie ☺️

Lece do lekarza. Pytan męża czy mogę w dresach iść bo mi się nie chce przebierać. A on. Nieeee. Do lekarza nie wypada. Nie ma zmiłuj 😂😂

Ale jestem happy bo mi firma niespodziankę zrobiła i normalnie wypłatę dostałam. Później pewnie mi wyrównanaja ale dobrze bo już pusto w Lodowce a mąż wypłatę ma w poniedziałek ☺️
W tym miesiącu poplynelam strasznie i oszczędności ruszone. Doula plus koci zabieg i jakieś ostatnie zakupy dla małego.
Taka mała rzecz a cieszy. ☺️ z wodą że się nastawilam że dostanę po urodzeniu dziecka dopiero a jednak porządna firma.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-29, 14:09   #2165
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Migotek a nie mozesz do piwnucy chowac stelaża?
Ja mieszkam co prawda na 2 piętrze a nie na 5 ale stelarz mam w samochodzie a gondole w domu i malego w gondoli znosze na spacer

Nie mogę, ponieważ tam są jeszcze większe schody do pokonania. Po kolejne jest tam masa kurzu, tynku - bo nic nie jest otynkowane, sypie się ze ścian i nie koniecznie są tam dobre warunki na wózek. Do tego musiałbym wyrzucić wszystko co jest w tej malej 1x1 m piwniczce by schowac tam wózek. Który również jest mi potrzebny w domu, ponieważ jak sama jestem to małą wkładam w wózek i przynajmniej mogę sobie zrobić jeść w kuchni. Maż jeździ autem więc nie wrzucę gondoli do samochodu, poza tym do parkingu mamy ok 20 min pieszo. Znosić będę wózek sama później, ale jak tu znieść zostawiając w domu same dziecko? Zanim zejdę z 5 piętra to minie ok 10 min, więc to dużo jak na dziecko.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-29, 14:10   #2166
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

A z którego lipca jesteś? Bo nie wiem, w co celować do Migotkowego zaćmienia czekać nie zamierzam. Wolałabym wcześniej sama sobie cc przeprowadzić 🙁 mój brzuch nadal rośnie i niedługo pęknie takie mam uczucie

Stary 2017-06-29, 14:19   #2167
Konto usunięte

Dziwi mnie że u was dziewczyny lekarze tak długo zwlekają z cc. U mnie w szpitalu jak dziecko nie chce się pokazać tydzień po terminie to od razu robią cc.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-29, 14:21   #2168
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Mi mąż już gada ze nie chce córki i żebym się nastawila na drugiego chłopaka 😂😂 będę miała więcej kochających mężczyzn ☺️

Ja też z. Lipca dlatego mały miał być z czerwca. A tu klops 😂😂
Napisałam że się mało rusza i się obudził

Super że waga rośnie tak ładnie ☺️

Lece do lekarza. Pytan męża czy mogę w dresach iść bo mi się nie chce przebierać. A on. Nieeee. Do lekarza nie wypada. Nie ma zmiłuj 😂😂

Ale jestem happy bo mi firma niespodziankę zrobiła i normalnie wypłatę dostałam. Później pewnie mi wyrównanaja ale dobrze bo już pusto w Lodowce a mąż wypłatę ma w poniedziałek ☺️
W tym miesiącu poplynelam strasznie i oszczędności ruszone. Doula plus koci zabieg i jakieś ostatnie zakupy dla małego.
Taka mała rzecz a cieszy. ☺️ z wodą że się nastawilam że dostanę po urodzeniu dziecka dopiero a jednak porządna firma.

A mój mówił, że chce drugą córę, a tu jaja

Do mnie szef przyszedł z kwiatami, podziękowaniami na piśmie i premią w kopercie. Już jej prawie nie mam, bo od razu pokupowałam parę rzeczy dzieciakom do ogrodu
Stary 2017-06-29, 14:23   #2169
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
No i pięknie

U nas położna była bez wagi i pewnie pierwsze ważenie dopiero przy szczepieniu będzie. I dobrze, bo nie mam stresu. Karmimy się swoim rytmem, ile mały potrzebuje.

Burze u nas okropne, non stop jeżdżą wozy strażackie.

Arleta, miałam wcześniej pisać. Rozkminy o tym, czy da się kochać drugie dziecko tak samo, są takie głupie, że aż mi się śmiać chce z siebie, że mogłam się nad tym zastanawiać Ubóstwiam te moje dzieciaki jak szalona, każde tak samo mocno Na dodatek jestem tak zachwycona, że mam syna i chyba to trochę prawda z tymi synkami mamusi

Hania bardzo chce pomagać przy bracie. Podaje pieluszkę, smaruje mu pupcię jakoś tak wszystko naturalnie się dzieje. Wie, że nie mogę w sekundzie do niej podejść, bo np. karmię i bardziej ojca teraz męczy. Zobaczymy jak to będzie jak zostaniemy sami, ale nie martwię się na zapas.
Jelonku super, że piszesz takie rzeczy. W gruncie rzeczy chyba każda przyszła mama wie, że swoje dziecko będzie kochać, ale dopóki to się nie stanie to jest milion pytań i wątpliwości. Mnie najbardziej martwi to, że Leon jest mały jeszcze i za bardzo nie zrozumie nowej sytuacji. Wręcz może potraktować nowego członka rodziny jak intruza 🙁 mam nadzieje, ze nie będzie tak zle, ale kurcze, chciałabym się już tego dowiedzieć, a moja macica ogłosiła strajk 😭

Synek mamusi ❤ teraz już wiesz, o czym mówię poczekaj, jak ci kwiatka przyniesie (chociażby stokrotke krzywo zerwana z trawnika). Czysta miłość

Stary 2017-06-29, 14:23   #2170
Konto usunięte

A ja dziś miałam przeprawę z Inpostem. Zamówiłam przesyłkę pod drzwi dla małej termoforek - a przyszła mi informacja że mam jechać na drugi koniec miasta by ją odebrać. Ale się wściekłam, zrobiłam reklamację że ktoś sobie wpisał adres dostawy inny niż podałam. W ciągu 30 min kurier zjawił się u mnie z przeprosinami. Pierwszy raz coś takiego mam z inpostem. A termoforek super jest, w kształcie liska, i ma taki fajny szeleszczący ogonek.
Stary 2017-06-29, 14:25   #2171
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:

To identycznie jak u nas 😀 Też 3550 😀

Nasza ma wzdety brzuszek więc pediatra zalecil espumisan.
Nie trzeba czekać miesiąca aby to podać, to tak gdybyscie chciały bo użyć.
Będzie dostawać na noc i nad ranem, a po południu biogaie. Niby purka i ładne kupki robi ale nie mogę patrzeć na nią jak się pręży, brzuszek też twardy więc będziemy jechać na kroplach, trudno ☺

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-29, 14:25   #2172
jelonekhihi
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7506079 6]Dziwi mnie że u was dziewczyny lekarze tak długo zwlekają z cc. U mnie w szpitalu jak dziecko nie chce się pokazać tydzień po terminie to od razu robią cc.[/QUOTE]
A dlaczego od razu cc? Można przecież indukować poród.

Jak mi na salę przywieźli dziewczynę po cc i zobaczyłam jak cierpi, to w duchu dziękowałam wszystkim, że nie dałam się nikomu namówić.
Stary 2017-06-29, 14:32   #2173
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dziewczyny Paula, Arleta strasznie Wam współczuje tego stanu w dwupaku i to w taką pogodę jeszcze. Ja jak urodziłam te 2 tygodnie wcześniej to trochę żałowałam że tak szybko, że ten tydzień mogłabym jeszcze brzuszek ponosić, byłam nastawiona raczej na II połowę czerwca a nie początek, ale teraz jak czytam Wasze posty i widzę ile frustracji może przynieść przenoszenie to dziękuję w myślach że w Szpitalu tak się pospieszyli.

Stary 2017-06-29, 14:34   #2174
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Jelonku super, że piszesz takie rzeczy. W gruncie rzeczy chyba każda przyszła mama wie, że swoje dziecko będzie kochać, ale dopóki to się nie stanie to jest milion pytań i wątpliwości. Mnie najbardziej martwi to, że Leon jest mały jeszcze i za bardzo nie zrozumie nowej sytuacji. Wręcz może potraktować nowego członka rodziny jak intruza 🙁 mam nadzieje, ze nie będzie tak zle, ale kurcze, chciałabym się już tego dowiedzieć, a moja macica ogłosiła strajk 😭

Synek mamusi ❤ teraz już wiesz, o czym mówię poczekaj, jak ci kwiatka przyniesie (chociażby stokrotke krzywo zerwana z trawnika). Czysta miłość

Hania jest te kilka miesięcy starsza, więc rozumie więcej. Przygotowywałam ją do tego wcześniej, więc nie był to dla niej szok. Mimo wszystko to duża zmiana dla dziecka. Leoś będzie musiał trochę mamy oddać. Zobaczysz jak będziesz pisać jak ci pomaga zakochany w siostrze Pocieszę cię, że najgorsze dopiero przed wami my ten osławiony "bunt dwulatka" mamy za sobą
Stary 2017-06-29, 14:35   #2175
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość

Będzie dostawać na noc i nad ranem, a po południu biogaie. Niby purka i ładne kupki robi ale nie mogę patrzeć na nią jak się pręży, brzuszek też twardy więc będziemy jechać na kroplach, trudno ☺

Ja jutro również w tej sprawie z pediatrą będę rozmawiać. Mała przesypia spokojnie, ale to prężenie, potem dochodzi czkawka. Masakra.
Stary 2017-06-29, 14:46   #2176
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny Paula, Arleta strasznie Wam współczuje tego stanu w dwupaku i to w taką pogodę jeszcze. Ja jak urodziłam te 2 tygodnie wcześniej to trochę żałowałam że tak szybko, że ten tydzień mogłabym jeszcze brzuszek ponosić, byłam nastawiona raczej na II połowę czerwca a nie początek, ale teraz jak czytam Wasze posty i widzę ile frustracji może przynieść przenoszenie to dziękuję w myślach że w Szpitalu tak się pospieszyli.

Tak źle i tak niedobrze co? Kobiecie dogodzić 😂😂
Cytat:

Do mnie szef przyszedł z kwiatami, podziękowaniami na piśmie i premią w kopercie. Już jej prawie nie mam, bo od razu pokupowałam parę rzeczy dzieciakom do ogrodu
Super. Takie prezenty lubimy 😀😀
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7506079 6]Dziwi mnie że u was dziewczyny lekarze tak długo zwlekają z cc. U mnie w szpitalu jak dziecko nie chce się pokazać tydzień po terminie to od razu robią cc.[/QUOTE]
Eee długo?
Zadba tu jeszcze nie jest tydzień po terminie więc nic dziwnego.
Arleta 3 dni a ja dwa. Upgirl na to wychodzi ze nawet dzień przed ☺️

Ja nawet tydzień po terminie jeśli wszystkie badania będą będą ok to nie widzę sensu ma siłę cc robić. Nie zgodziłabym się.
Narzekam tu trochę bo się służy strasznie ale wolę poczekać.
Tym bardziej że to tylko wyznaczone statystycznie terminy. A mógł być cykl przesyniety choćby. Jak mały nie jest gotowy to trudno. Co najwyżej na wywoływanie się mogę zgodzić jak już na prawdę się uprze ☺️

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
Stary 2017-06-29, 15:20   #2177
daiquiricubano
Zadomowienie

Ale cc to nie sposób. Czemu robić skoro ne ma wskazań? Z dzieckiem i z mama wszystko ok? Nie rozumiem zupełnie. Tym bardziej, że każda po jakimś terminie będzie mieć ten poród w jakiś sposób indukowany. Tyle tylko, że każdy szpital ma inne ramy czasowe.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:

W gruncie rzeczy dobrze się stało, co? Nie ma tego złego ja juz poprzednia ciążę dymalam całe wakacje z brzuchem, wiec w głębi serca dziękuję, że to ostatnia prosta. Ale i tak jest ciężko. Do tego taki mam nastrój, że drę koty z wszystkimi naokoło. Cóż zrobię, że mnie każdy wkurza?!

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Hania jest te kilka miesięcy starsza, więc rozumie więcej. Przygotowywałam ją do tego wcześniej, więc nie był to dla niej szok. Mimo wszystko to duża zmiana dla dziecka. Leoś będzie musiał trochę mamy oddać. Zobaczysz jak będziesz pisać jak ci pomaga zakochany w siostrze Pocieszę cię, że najgorsze dopiero przed wami my ten osławiony "bunt dwulatka" mamy za sobą
U nas już pomału bunt się zaczął, wiec wiem o czym mówisz tyle tylko, że lin chociaż ma 20 miesiecy rozwija się jakoś wolniej i nadal jest taki trochę "niedorobiony" mogę mu coś tłumaczyć, a on i tak mało co z tego pojmuje. Słowo "siostra" to abstrakcja, niby "dzidzie" jakoś pojmuje, ale mam wrażenie, że nadal nie dociera, że za chwilę "dzidzia" zamieszka w pokoju obok 😉

Stary 2017-06-29, 15:20   #2178
ewelinka2311
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7506051 1]Nie mogę, ponieważ tam są jeszcze większe schody do pokonania. Po kolejne jest tam masa kurzu, tynku - bo nic nie jest otynkowane, sypie się ze ścian i nie koniecznie są tam dobre warunki na wózek. Do tego musiałbym wyrzucić wszystko co jest w tej malej 1x1 m piwniczce by schowac tam wózek. Który również jest mi potrzebny w domu, ponieważ jak sama jestem to małą wkładam w wózek i przynajmniej mogę sobie zrobić jeść w kuchni. Maż jeździ autem więc nie wrzucę gondoli do samochodu, poza tym do parkingu mamy ok 20 min pieszo. Znosić będę wózek sama później, ale jak tu znieść zostawiając w domu same dziecko? Zanim zejdę z 5 piętra to minie ok 10 min, więc to dużo jak na dziecko.[/QUOTE]
A spróbuj znosić najpierw stelaż z dwa piętra a potem gondole i tak na sam dół powoli na tak kilka razy znosiłam bo po cc cały wózek za ciężki a kilka razy mieliśmy w mieszkaniu a nie w piwnicy
Cytat:

My juz 1.5 tyg na espumisanie jedziemy i jest mega poprawa do tego codziennie rano i wieczorem masaż oliwką
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-29, 16:10   #2179
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cc to nie sposób. Czemu robić skoro ne ma wskazań? Z dzieckiem i z mama wszystko ok? Nie rozumiem zupełnie. Tym bardziej, że każda po jakimś terminie będzie mieć ten poród w jakiś sposób indukowany. Tyle tylko, że każdy szpital ma inne ramy czasowe.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

W gruncie rzeczy dobrze się stało, co? Nie ma tego złego ja juz poprzednia ciążę dymalam całe wakacje z brzuchem, wiec w głębi serca dziękuję, że to ostatnia prosta. Ale i tak jest ciężko. Do tego taki mam nastrój, że drę koty z wszystkimi naokoło. Cóż zrobię, że mnie każdy wkurza?!

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

U nas już pomału bunt się zaczął, wiec wiem o czym mówisz tyle tylko, że lin chociaż ma 20 miesiecy rozwija się jakoś wolniej i nadal jest taki trochę "niedorobiony" mogę mu coś tłumaczyć, a on i tak mało co z tego pojmuje. Słowo "siostra" to abstrakcja, niby "dzidzie" jakoś pojmuje, ale mam wrażenie, że nadal nie dociera, że za chwilę "dzidzia" zamieszka w pokoju obok 😉

Mój mąż ma 31 lat i też do niego nie dociera 😂😂 więc od takiego małego nie wymagaj za dużo ☺️

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-29, 17:53   #2180
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość

My juz 1.5 tyg na espumisanie jedziemy i jest mega poprawa do tego codziennie rano i wieczorem masaż oliwką
Tak, ale espumisan można podawać dziecku dopiero po skończonym miesiącu życia. My z nim musimy poczekać. Dziś więc mam od godz. 12.00 koncert, więc nie mogę nic zrobić. Teraz mąż nosi małą. Masakra, jak przyśnie już to znów się spina i się budzi i tak w kółko. Ten diclofor to chyba wogóle nie działa, bo żadnych efektów od 4 dni nie ma
Stary 2017-06-29, 17:59   #2181
pannaanna_87
Zakorzenienie

Migotek jakie cc można wywołać poród cc to ostateczność której nikomu nie życzę ..
jelonek ale słodko ze pomaga jak rozmawiałam ze mężem to chcielibyśmy drugie dziecko za 3 lata.. 4 co nam Miki coś pomoże

Mamy w dwu pąku Możecie celować w 4 lipca

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Ale mnie dzisiaj młody gryzie kupiłam na gemini ta maść z madeli oby Zdziałała cuda

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-29, 18:08   #2182
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:

O jak miło 😀
Nam wczoraj przyszły pieniążki z ubezpieczenia grupowego z naszej pracy. Narazie twardo trzymamy na chrzciny 😉

Stary 2017-06-29, 18:21   #2183
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż ma 31 lat i też do niego nie dociera 😂😂 więc od takiego małego nie wymagaj za dużo ☺️

Hahaha
Stary 2017-06-29, 18:23   #2184
ewelinka2311
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7506650 1]Tak, ale espumisan można podawać dziecku dopiero po skończonym miesiącu życia. My z nim musimy poczekać. Dziś więc mam od godz. 12.00 koncert, więc nie mogę nic zrobić. Teraz mąż nosi małą. Masakra, jak przyśnie już to znów się spina i się budzi i tak w kółko. Ten diclofor to chyba wogóle nie działa, bo żadnych efektów od 4 dni nie ma [/QUOTE]
Dziewczyny tutaj pisały że nie trzeba czekać do miesiąca

Stary 2017-06-29, 18:31   #2185
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze nawet bardzo dobrze. Już Wam nawet nie pisałam ale jak położna z lekarka zobaczyly pepowine to zgodnie stwierdzily że miał nosa ordynator by to wywoływać, po pepowina i później łożysko wyglądały na 40 tc. Były już srarzejace się. Czyli zadziało się to czego obawiał się mój lekarz tylko nie zdawał sobie sprawy że tak wcześnie to nastąpi. Aż strach myśleć co by było gdybym bujala się do terminu z tą pepowiną i lozyskiem bez żadnej kontroli.

To też jest skutek że jutro będziemy mieć 3 tygodnie a pępek jak siedzi tak siedzi. Nawet się nie ukruszyl jeszcze. No ale nie dziwne bo takiej pepowinie.

Tak więc dziękuję w duchu za tą intuicję i decyzję lekarza.

Nie dziwię się Arleta że humor pod psem u Ciebie. Hormony, pogoda, brak jakichkolwiek objawów porodu to może dobić. Ale to już na prawdę końcówka.
W przyszłym tygodniu Pola na pewno będzie już z Wami ☺

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
A spróbuj znosić najpierw stelaż z dwa piętra a potem gondole i tak na sam dół powoli na tak kilka razy znosiłam bo po cc cały wózek za ciężki a kilka razy mieliśmy w mieszkaniu a nie w piwnicy

Też chcę zacząć robić te masaże antykolkowe, uczyli nas na SR, ale czekam aż ten francowaty pępek odpadnie 😠

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7506650 1]Tak, ale espumisan można podawać dziecku dopiero po skończonym miesiącu życia. My z nim musimy poczekać. Dziś więc mam od godz. 12.00 koncert, więc nie mogę nic zrobić. Teraz mąż nosi małą. Masakra, jak przyśnie już to znów się spina i się budzi i tak w kółko. Ten diclofor to chyba wogóle nie działa, bo żadnych efektów od 4 dni nie ma [/QUOTE]
Migotek pisałam wcześniej że z tym Espumisanem nie trzeba czekać miesiąca. Nam pediatra kazał brać już od teraz. Pani w aptece też dzisisj się pytała ile dziecko ma, i mówiła że śmiało można go już podawać.

Nie męcz małej i siebie i tylko podaj jej te kropelki. Tym bardziej że Dicoflor nie za bardzo u Was działa.

Stary 2017-06-29, 20:11   #2186
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Oj nie ma czego zazdrościć nie ma.
Coś bym pewnie kombinowała jakbym była tak uziemiona. Już bym się wolała do chusty przekonać.

Padłam po tym spacerze. Posłuchałam różnych webinarów bo mi się zebrało i w trakcie jednego (swoją drogą bardzo fajny o cukrze w diecie dzieci) babka tak fajnie mówiła, że zasnęła. Nie wiem czy to znacie ale czasem ktoś ma taki przyjemny głos, że aż się błogo robiI na pół godziny odpłynęłam.
Mały się dzisiaj mało rusza. Prawie go nie czuję... Ehh. Na podwieczorek będą tradycyjnie lody to mam nadzieję że go obudzę.
Paula na koncu to o te ruchy martwimy sie 3 razy mocniej, zwlaszcza jak termin minął. Jak masz jakies watpliwosci uderzaj na ip ale ja i tak jestem pewna ze wszystko z Jerzykiem gra, mama go utulila na spacerze

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:

Ja pojde prywatnie jak terminow nie będzie. Zwlaszcza ze ja przy porodzie mialam wyrwane bioderko i przez 9 mies w gipsie mialam nozki a potem miesiace rehabilitacji bo jedna dluzsza od drugiej

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Ciąża po terminie to nie wskazanie do cc. Chyba jacys nienormalni lekarze tam pracuja. Ja urodzilam 9 dni po terminie i to ponad 4 kg dziewczynke i nikt nawet nie myslal o cc. No chyba ze z dzieckiem by sie cos dzialo to inna bajka

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:

Kurcze Wasze dzieci po 3500 po dwoch tygodniach a ja takiego klocka juz musze dzwigac ale przynajmniej wiecej cialka do kochania

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-29, 20:12   #2187
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny tutaj pisały że nie trzeba czekać do miesiąca

Ewelinka jaką masz dawkę tego Espumisanu? 40mg/ml?
I ile kropel podajesz? 5 kropelek dwa razy dziennie?

Stary 2017-06-29, 20:32   #2188
moniamm
Rozeznanie

Cytat:

Jak sie urodzi dotrze od razu, szybciej niz do Ciebie

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Migotek jakie cc można wywołać poród cc to ostateczność której nikomu nie życzę ..
jelonek ale słodko ze pomaga jak rozmawiałam ze mężem to chcielibyśmy drugie dziecko za 3 lata.. 4 co nam Miki coś pomoże

Mamy w dwu pąku Możecie celować w 4 lipca

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Ale mnie dzisiaj młody gryzie kupiłam na gemini ta maść z madeli oby Zdziałała cuda

Moje sutki sa tak pogryzione ze zaciskam nogi z bolu. A nie dawno smialam sie z Was jak o tym pisalyscie ze niby czym Was gryza jak zebow nie maja mam za swoje

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Mialysmy dzis ciężki dzień. Mała wcale nie spala tylko wisiala mi na cycach. Jak odstawialam to ryk. I tak w kółko.. caly dzien. Nie moglam isc do toalety, zjesc, nic. Uspokajala sie na maks 10 min i to tylko u mnie na brzuchu. Jak ja zabierali na badania czy pielegnacje to wtedy korzystalam. Nie wiedzialam co sie dzieje, juz mialam dość. Myslalam ze glodna, juz mialam mm podac ale nie zrobiłam tego. Zeby sie wykapac i maz mogl jej przypilnowac dalam jej smoczka. Uspokoila sie wtedy i jak usnela to go wyplula. A potem juz nie działał. Naprawde mialam juz dość.. teraz spi jak aniołek. Wydaje mi się ze nie podoba sie jej atmosfera u nas w pokoju. Wczoraj bylam sama na sali, potem z ciężarną i byl spokoj. Wieczorem mnie przenieśli do innej matki i jest masakra. Ciagle tv leci, goscie, halasy, dzis 6 osob na raz było.. w koncu położne ja ochrzanily, zrobił sie spokój i mała śpi. Mam nadzieje ze przez zmeczenie da mi pospac w nocy a ciumka cyca pięknie, oby tylko pokarm sie pojawil szybko bo teraz to takie krople tylko

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Tak tu piszecie o synusiach mamusi a u mnie jest coreczka tatusia.. maz tak w nia zapatrzony ze ja jestem zazdrosna o wlasne dziecko! Pomaga mi we wszystkim, nie boi sie sam brac małej, caly czas do niej mowi i ja caluje.. nawet pampersy zmienia! Jestem w wielkim szoku bo nigdy go do innych dzieci nie ciągnęło a jednak swoje to swoje ;-)

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

No i wychodzimy jutro. Ja jestem w takim stanie ze chcieli dzis nas wypisac ale nie minely jeszcze dwie pelne doby a tyle trzeba maluszka obserwowac. No i jesli nadal nie bedzie zadnych objawow zoltaczki ro jutro spimy we wlasnym lozku. Juz nie moge sie doczekac

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-29, 21:45   #2189
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewelinka jaką masz dawkę tego Espumisanu? 40mg/ml?
I ile kropel podajesz? 5 kropelek dwa razy dziennie?

100mg/ml i 2x dziennie po 10 kropelek.

Stary 2017-06-29, 22:40   #2190
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
Jak sie urodzi dotrze od razu, szybciej niz do Ciebie

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Moje sutki sa tak pogryzione ze zaciskam nogi z bolu. A nie dawno smialam sie z Was jak o tym pisalyscie ze niby czym Was gryza jak zebow nie maja mam za swoje

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Mialysmy dzis ciężki dzień. Mała wcale nie spala tylko wisiala mi na cycach. Jak odstawialam to ryk. I tak w kółko.. caly dzien. Nie moglam isc do toalety, zjesc, nic. Uspokajala sie na maks 10 min i to tylko u mnie na brzuchu. Jak ja zabierali na badania czy pielegnacje to wtedy korzystalam. Nie wiedzialam co sie dzieje, juz mialam dość. Myslalam ze glodna, juz mialam mm podac ale nie zrobiłam tego. Zeby sie wykapac i maz mogl jej przypilnowac dalam jej smoczka. Uspokoila sie wtedy i jak usnela to go wyplula. A potem juz nie działał. Naprawde mialam juz dość.. teraz spi jak aniołek. Wydaje mi się ze nie podoba sie jej atmosfera u nas w pokoju. Wczoraj bylam sama na sali, potem z ciężarną i byl spokoj. Wieczorem mnie przenieśli do innej matki i jest masakra. Ciagle tv leci, goscie, halasy, dzis 6 osob na raz było.. w koncu położne ja ochrzanily, zrobił sie spokój i mała śpi. Mam nadzieje ze przez zmeczenie da mi pospac w nocy a ciumka cyca pięknie, oby tylko pokarm sie pojawil szybko bo teraz to takie krople tylko

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Tak tu piszecie o synusiach mamusi a u mnie jest coreczka tatusia.. maz tak w nia zapatrzony ze ja jestem zazdrosna o wlasne dziecko! Pomaga mi we wszystkim, nie boi sie sam brac małej, caly czas do niej mowi i ja caluje.. nawet pampersy zmienia! Jestem w wielkim szoku bo nigdy go do innych dzieci nie ciągnęło a jednak swoje to swoje ;-)

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

No i wychodzimy jutro. Ja jestem w takim stanie ze chcieli dzis nas wypisac ale nie minely jeszcze dwie pelne doby a tyle trzeba maluszka obserwowac. No i jesli nadal nie bedzie zadnych objawow zoltaczki ro jutro spimy we wlasnym lozku. Juz nie moge sie doczekac

Super Monia ze jutro wychodzicie.
Moj tez dzis od rana do 15 non stop przy cycu. Wydaje mi sie ze to przez pogode. Gorąco i malemu pic sie ciagle chce.
6 gosci- obcych ludzi.....masakra! Niektorzy to oglady nie maja😯

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości