![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Migotek a nie mozesz do piwnucy chowac stelaża?
Ja mieszkam co prawda na 2 piętrze a nie na 5 ale stelarz mam w samochodzie a gondole w domu i malego w gondoli znosze na spacer Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas położna była bez wagi i pewnie pierwsze ważenie dopiero przy szczepieniu będzie. I dobrze, bo nie mam stresu. Karmimy się swoim rytmem, ile mały potrzebuje. Burze u nas okropne, non stop jeżdżą wozy strażackie. Arleta, miałam wcześniej pisać. Rozkminy o tym, czy da się kochać drugie dziecko tak samo, są takie głupie, że aż mi się śmiać chce z siebie, że mogłam się nad tym zastanawiać ![]() ![]() ![]() Hania bardzo chce pomagać przy bracie. Podaje pieluszkę, smaruje mu pupcię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Mi mąż już gada ze nie chce córki i żebym się nastawila na drugiego chłopaka 😂😂 będę miała więcej kochających mężczyzn ☺️
Cytat:
Napisałam że się mało rusza i się obudził Super że waga rośnie tak ładnie ☺️ Lece do lekarza. Pytan męża czy mogę w dresach iść bo mi się nie chce przebierać. A on. Nieeee. Do lekarza nie wypada. Nie ma zmiłuj 😂😂 Ale jestem happy bo mi firma niespodziankę zrobiła i normalnie wypłatę dostałam. Później pewnie mi wyrównanaja ale dobrze bo już pusto w Lodowce a mąż wypłatę ma w poniedziałek ☺️ W tym miesiącu poplynelam strasznie i oszczędności ruszone. Doula plus koci zabieg i jakieś ostatnie zakupy dla małego. Taka mała rzecz a cieszy. ☺️ z wodą że się nastawilam że dostanę po urodzeniu dziecka dopiero a jednak porządna firma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2165 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Konto usunięte
|
Dziwi mnie że u was dziewczyny lekarze tak długo zwlekają z cc. U mnie w szpitalu jak dziecko nie chce się pokazać tydzień po terminie to od razu robią cc.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do mnie szef przyszedł z kwiatami, podziękowaniami na piśmie i premią w kopercie. Już jej prawie nie mam, bo od razu pokupowałam parę rzeczy dzieciakom do ogrodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Synek mamusi ❤ teraz już wiesz, o czym mówię ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Konto usunięte
|
A ja dziś miałam przeprawę z Inpostem. Zamówiłam przesyłkę pod drzwi dla małej termoforek - a przyszła mi informacja że mam jechać na drugi koniec miasta by ją odebrać. Ale się wściekłam, zrobiłam reklamację że ktoś sobie wpisał adres dostawy inny niż podałam. W ciągu 30 min kurier zjawił się u mnie z przeprosinami. Pierwszy raz coś takiego mam z inpostem. A termoforek super jest, w kształcie liska, i ma taki fajny szeleszczący ogonek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasza ma wzdety brzuszek więc pediatra zalecil espumisan. Nie trzeba czekać miesiąca aby to podać, to tak gdybyscie chciały bo użyć. Będzie dostawać na noc i nad ranem, a po południu biogaie. Niby purka i ładne kupki robi ale nie mogę patrzeć na nią jak się pręży, brzuszek też twardy więc będziemy jechać na kroplach, trudno ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7506079 6]Dziwi mnie że u was dziewczyny lekarze tak długo zwlekają z cc. U mnie w szpitalu jak dziecko nie chce się pokazać tydzień po terminie to od razu robią cc.[/QUOTE]
A dlaczego od razu cc? Można przecież indukować poród. Jak mi na salę przywieźli dziewczynę po cc i zobaczyłam jak cierpi, to w duchu dziękowałam wszystkim, że nie dałam się nikomu namówić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Paula, Arleta strasznie Wam współczuje tego stanu w dwupaku i to w taką pogodę jeszcze. Ja jak urodziłam te 2 tygodnie wcześniej to trochę żałowałam że tak szybko, że ten tydzień mogłabym jeszcze brzuszek ponosić, byłam nastawiona raczej na II połowę czerwca a nie początek, ale teraz jak czytam Wasze posty i widzę ile frustracji może przynieść przenoszenie to dziękuję w myślach że w Szpitalu tak się pospieszyli.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7506079 6]Dziwi mnie że u was dziewczyny lekarze tak długo zwlekają z cc. U mnie w szpitalu jak dziecko nie chce się pokazać tydzień po terminie to od razu robią cc.[/QUOTE] Eee długo? Zadba tu jeszcze nie jest tydzień po terminie więc nic dziwnego. Arleta 3 dni a ja dwa. Upgirl na to wychodzi ze nawet dzień przed ☺️ Ja nawet tydzień po terminie jeśli wszystkie badania będą będą ok to nie widzę sensu ma siłę cc robić. Nie zgodziłabym się. Narzekam tu trochę bo się służy strasznie ale wolę poczekać. Tym bardziej że to tylko wyznaczone statystycznie terminy. A mógł być cykl przesyniety choćby. Jak mały nie jest gotowy to trudno. Co najwyżej na wywoływanie się mogę zgodzić jak już na prawdę się uprze ☺️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2177 | ||
Zadomowienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7506079 6]Dziwi mnie że u was dziewczyny lekarze tak długo zwlekają z cc. U mnie w szpitalu jak dziecko nie chce się pokazać tydzień po terminie to od razu robią cc.[/QUOTE]
Ale cc to nie sposób. Czemu robić skoro ne ma wskazań? Z dzieckiem i z mama wszystko ok? Nie rozumiem zupełnie. Tym bardziej, że każda po jakimś terminie będzie mieć ten poród w jakiś sposób indukowany. Tyle tylko, że każdy szpital ma inne ramy czasowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 | |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7506051 1]Nie mogę, ponieważ tam są jeszcze większe schody do pokonania. Po kolejne jest tam masa kurzu, tynku - bo nic nie jest otynkowane, sypie się ze ścian i nie koniecznie są tam dobre warunki na wózek. Do tego musiałbym wyrzucić wszystko co jest w tej malej 1x1 m piwniczce by schowac tam wózek. Który również jest mi potrzebny w domu, ponieważ jak sama jestem to małą wkładam w wózek i przynajmniej mogę sobie zrobić jeść w kuchni. Maż jeździ autem więc nie wrzucę gondoli do samochodu, poza tym do parkingu mamy ok 20 min pieszo. Znosić będę wózek sama później, ale jak tu znieść zostawiając w domu same dziecko? Zanim zejdę z 5 piętra to minie ok 10 min, więc to dużo jak na dziecko.[/QUOTE]
A spróbuj znosić najpierw stelaż z dwa piętra a potem gondole i tak na sam dół powoli ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2180 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
Migotek jakie cc można wywołać poród cc to ostateczność której nikomu nie życzę ..
jelonek ale słodko ze pomaga ![]() ![]() Mamy w dwu pąku Możecie celować w 4 lipca ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Ale mnie dzisiaj młody gryzie ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam wczoraj przyszły pieniążki z ubezpieczenia grupowego z naszej pracy. Narazie twardo trzymamy na chrzciny 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7506650 1]Tak, ale espumisan można podawać dziecku dopiero po skończonym miesiącu życia. My z nim musimy poczekać. Dziś więc mam od godz. 12.00 koncert, więc nie mogę nic zrobić. Teraz mąż nosi małą. Masakra, jak przyśnie już to znów się spina i się budzi i tak w kółko. Ten diclofor to chyba wogóle nie działa, bo żadnych efektów od 4 dni nie ma
![]() Dziewczyny tutaj pisały że nie trzeba czekać do miesiąca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To też jest skutek że jutro będziemy mieć 3 tygodnie a pępek jak siedzi tak siedzi. Nawet się nie ukruszyl jeszcze. No ale nie dziwne bo takiej pepowinie. Tak więc dziękuję w duchu za tą intuicję i decyzję lekarza. Nie dziwię się Arleta że humor pod psem u Ciebie. Hormony, pogoda, brak jakichkolwiek objawów porodu to może dobić. Ale to już na prawdę końcówka. W przyszłym tygodniu Pola na pewno będzie już z Wami ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7506650 1]Tak, ale espumisan można podawać dziecku dopiero po skończonym miesiącu życia. My z nim musimy poczekać. Dziś więc mam od godz. 12.00 koncert, więc nie mogę nic zrobić. Teraz mąż nosi małą. Masakra, jak przyśnie już to znów się spina i się budzi i tak w kółko. Ten diclofor to chyba wogóle nie działa, bo żadnych efektów od 4 dni nie ma ![]() Migotek pisałam wcześniej że z tym Espumisanem nie trzeba czekać miesiąca. Nam pediatra kazał brać już od teraz. Pani w aptece też dzisisj się pytała ile dziecko ma, i mówiła że śmiało można go już podawać. Nie męcz małej i siebie i tylko podaj jej te kropelki. Tym bardziej że Dicoflor nie za bardzo u Was działa. [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7506650 1]Tak, ale espumisan można podawać dziecku dopiero po skończonym miesiącu życia. My z nim musimy poczekać. Dziś więc mam od godz. 12.00 koncert, więc nie mogę nic zrobić. Teraz mąż nosi małą. Masakra, jak przyśnie już to znów się spina i się budzi i tak w kółko. Ten diclofor to chyba wogóle nie działa, bo żadnych efektów od 4 dni nie ma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7506079 6]Dziwi mnie że u was dziewczyny lekarze tak długo zwlekają z cc. U mnie w szpitalu jak dziecko nie chce się pokazać tydzień po terminie to od razu robią cc.[/QUOTE] Ciąża po terminie to nie wskazanie do cc. Chyba jacys nienormalni lekarze tam pracuja. Ja urodzilam 9 dni po terminie i to ponad 4 kg dziewczynke i nikt nawet nie myslal o cc. No chyba ze z dzieckiem by sie cos dzialo to inna bajka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ile kropel podajesz? 5 kropelek dwa razy dziennie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Mialysmy dzis ciężki dzień. Mała wcale nie spala tylko wisiala mi na cycach. Jak odstawialam to ryk. I tak w kółko.. caly dzien. Nie moglam isc do toalety, zjesc, nic. Uspokajala sie na maks 10 min i to tylko u mnie na brzuchu. Jak ja zabierali na badania czy pielegnacje to wtedy korzystalam. Nie wiedzialam co sie dzieje, juz mialam dość. Myslalam ze glodna, juz mialam mm podac ale nie zrobiłam tego. Zeby sie wykapac i maz mogl jej przypilnowac dalam jej smoczka. Uspokoila sie wtedy i jak usnela to go wyplula. A potem juz nie działał. Naprawde mialam juz dość.. teraz spi jak aniołek. Wydaje mi się ze nie podoba sie jej atmosfera u nas w pokoju. Wczoraj bylam sama na sali, potem z ciężarną i byl spokoj. Wieczorem mnie przenieśli do innej matki i jest masakra. Ciagle tv leci, goscie, halasy, dzis 6 osob na raz było.. w koncu położne ja ochrzanily, zrobił sie spokój i mała śpi. Mam nadzieje ze przez zmeczenie da mi pospac w nocy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Tak tu piszecie o synusiach mamusi a u mnie jest coreczka tatusia.. maz tak w nia zapatrzony ze ja jestem zazdrosna o wlasne dziecko! Pomaga mi we wszystkim, nie boi sie sam brac małej, caly czas do niej mowi i ja caluje.. nawet pampersy zmienia! Jestem w wielkim szoku bo nigdy go do innych dzieci nie ciągnęło a jednak swoje to swoje ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- No i wychodzimy jutro. Ja jestem w takim stanie ze chcieli dzis nas wypisac ale nie minely jeszcze dwie pelne doby a tyle trzeba maluszka obserwowac. No i jesli nadal nie bedzie zadnych objawow zoltaczki ro jutro spimy we wlasnym lozku. Juz nie moge sie doczekac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez dzis od rana do 15 non stop przy cycu. Wydaje mi sie ze to przez pogode. Gorąco i malemu pic sie ciagle chce. 6 gosci- obcych ludzi.....masakra! Niektorzy to oglady nie maja😯 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.