Mamusie majowe 2018 cz. 2 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-27, 06:29   #2161
_groooszek_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Migrena-ja 2-0, wymioty -ja 3-0 poddaje sie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Biedna dobrze, że już niedługo drugi trymestr

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-27, 07:08   #2162
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Witam,

Kciuki za dzisiejsze wizyty

Stary 2017-10-27, 07:26   #2163
Mirabilka
Zakorzenienie

Hejka
ja dziś na czczo musiałam jechać do pracy bo badanie krwi - ale dałam radę ... teraz mogę wymiotować

Czytałam co pisałyście o prezentach/kasie od rodziców my mamy z tż dość specyficzne podejście drobne prezenty dla dziecka ok szczególnie w odwiedzinach ale na codzień nie korzystamy w ogóle z pomocy $ - my z tych co wolimy pracować po 12 godz ale mieć swoje i robić z tym co tylko chcemy. Wózek, łóżeczko itp od tesciów absolutnie - nie bedę wysłuchiwała potem, że to dzięki nim - moi rodzice nawet nam nie proponują bo wiedzą, że i tak nie przyjmujemy takich gadżetów.
Ogólnie my z mężem Zosie samosie co sami na wszystko. Bardzo lubię się narobić i zarobić nikt mi się nie wtrąca w urządzanie domu, wychowanie dziecka itp spokój psychiczny najważniejszy

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

fuck: kanapka z szynką będzie mnie męczyła do południa teraz

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-27, 07:32   #2164
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
szybki raport z usg- wszystko ok. Dzieć 5,5 cm.
badanie w ramach pakietu z Luxmedu miało być tylko usg kontrolnym z racji krwiaka, ale lekarz miał w systemie, jako to 11-13 tydz, więc zrobił wszystkie pomiary, sprawdził kość nosową itd. wszystko w normie.

U mojego lekarza jestem zapisana na 8.11 na usg pomiarowe. Napisałam mu smsa, czy w związku z tym, ze już w sumie mam zrobione nie odwołać. Ale odp że woli sam wszystko zobaczyć a że to na NFZ, więc żebym przyszła.
Pozdrawiam i do jutra!
Suuuper
8.11 wizytujemy razem

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:

_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-27, 07:40   #2165
Guuusiaa
Zadomowienie

Witam z rana
Deszcz straszny
Dobrze ze mąż zostawił mi samochód bo mamy kontrole u pediatry i fryzjer młodego 😊

Boże jak ja nienawidzę Prowadzić samochodu 😐 po co ja robiłam to prawko 😕

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Kciuki za wizyty

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-27, 07:50   #2166
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ogólnie jak karmisz piersią, to masz albo rpzerwe w ciągu dnia,ze możesz podjechać do domu, albo godzine wcześniej kończysz, a dziecko wymaga piersi, tak,ze ciężko na dłużej wyjść, to do pół roku max, później już się zabawi, może próbować coś jeść, pić, a jak ma 2 lata, to w ogóle je tylko praktycznie z potrzeby bliskości, więc spokojnie wytrzyma nawet roczniak 7h bez cyca

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Hejka
ja dziś na czczo musiałam jechać do pracy bo badanie krwi - ale dałam radę ... teraz mogę wymiotować

Czytałam co pisałyście o prezentach/kasie od rodziców my mamy z tż dość specyficzne podejście drobne prezenty dla dziecka ok szczególnie w odwiedzinach ale na codzień nie korzystamy w ogóle z pomocy $ - my z tych co wolimy pracować po 12 godz ale mieć swoje i robić z tym co tylko chcemy. Wózek, łóżeczko itp od tesciów absolutnie - nie bedę wysłuchiwała potem, że to dzięki nim - moi rodzice nawet nam nie proponują bo wiedzą, że i tak nie przyjmujemy takich gadżetów.
Ogólnie my z mężem Zosie samosie co sami na wszystko. Bardzo lubię się narobić i zarobić nikt mi się nie wtrąca w urządzanie domu, wychowanie dziecka itp spokój psychiczny najważniejszy

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

fuck: kanapka z szynką będzie mnie męczyła do południa teraz
u mnie też takie podejście, jedyne co to teściowa dała kase z pierwszym dzieckiem na łóżeczko, z drugim już nie była taka hojna i dobrze ze dała kase, bo jakby mi sama kupiła i dała, to chyba bym się wściekła.
Dlatego i prezenty dla mnie wolę drobne, a z chęcią dane, niż ktoś mnie uracza i daje coś dla mnie dla dziecka, albo dają nam patelnie, no bo jedyne o czym marzymy oboje to patelnia, albo rożek dla dziecka, dlatego jakby moja teściowa powiedziała,ze mnie uszczęśliwi na siłę, i znajdzie sobie jako prezent gadżety dla dziecka, to bym jej powiedziała,zeby nie dawała w ogóle, bo albo niech daje z potrzeby chwili, albo nikt nie wymaga

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam z rana
Deszcz straszny
Dobrze ze mąż zostawił mi samochód bo mamy kontrole u pediatry i fryzjer młodego 😊

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Kciuki za wizyty

ja uwielbiaaam jeździć autem, oprócz okresów ciąży , no kurde na mozg mi rzuca się, i wszystkiego się boję za kierownicą
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-27, 07:52   #2167
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
szybki raport z usg- wszystko ok. Dzieć 5,5 cm.
badanie w ramach pakietu z Luxmedu miało być tylko usg kontrolnym z racji krwiaka, ale lekarz miał w systemie, jako to 11-13 tydz, więc zrobił wszystkie pomiary, sprawdził kość nosową itd. wszystko w normie.

U mojego lekarza jestem zapisana na 8.11 na usg pomiarowe. Napisałam mu smsa, czy w związku z tym, ze już w sumie mam zrobione nie odwołać. Ale odp że woli sam wszystko zobaczyć a że to na NFZ, więc żebym przyszła.
Pozdrawiam i do jutra!
Super! 😍
Cytat:
Przechodzi powoli ufff ale zmartwilo mnie to...

Wszystko sie tam rozciaga wiec te klucia pewnie od tego, tak sobie tlumacze bo dosc czesto mam
Cytat:

O matko ale Cie wymeczy
Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
współczucie, jeszcze jakby mi doszedł ból głowy to bym padła

Czytam włąsnie że Klara Lewandowska ma już swój 5 wózek
Powariowali

Dzien dobry!

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-10-27, 07:53   #2168
Edzik_87
Zadomowienie

Hej!

Ja mam dziś wolne..miałam spać do 12 a o 8.00 już po spaniu.. ogarnę trochę mieszkanie i lecę na zakupy..

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja karmiłam synka piersią prawie 2 lata. Do pracy wróciłam jak miał 13 miesięcy a on poszedł do żłobka. Dziecko w tym wieku nie je już tyle z piersi co niemowlak..je inne posiłki a pierś jest tylko uzupełnieniem. Karmiłam go rano przed wyjściem do pracy.. szłam do pracy i potem dostał pierś po powrocie do domu i jeszcze w nocy budził się na karmienie. Laktacja bardzo łatwo dostosowuje się do nowej sytuacji czyli innych godzin karmienia, mniejszej ilości karmień itd..czym był starszy tym mniej tej piersi potrzebował.. matki karmiące zgodnie z KP mają godzinną przerwę na karmienie jeśli pracują powyżej 6h dziennie..ja ta godzinkę sobie odbieralam i kończyłam po 7h.

Kciuki za dzisiejsze wizyty! Samych dobrych informacji!

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-27, 07:54   #2169
docik10
Zakorzenienie

Wizytę mam 6.11 będzie to 10+6, kolejna wizyta powinna być badaniem genetycznym?
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-27, 07:56   #2170
_groooszek_
Zakorzenienie

Uwielbiam prowadzić i czuję się dużo pewniej kiedy to ja jestem za kółkiem a nie na fotelu pasażera

A taka ładna miłość...

Stary 2017-10-27, 07:57   #2171
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Uwielbiam prowadzić i czuję się dużo pewniej kiedy to ja jestem za kółkiem a nie na fotelu pasażera
piona! to samo!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-27, 07:58   #2172
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-27, 08:05   #2173
amarela
Zakorzenienie

Dzień dobry witam się z łóżka
Cytat:

Ojej współczuję bidusiu ja się obudziłam z bólem pleców w lędźwiach, także zaraz wstaję po nospe.
Mirabilka Ty jak tam się czujesz?

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Wizytę mam 6.11 będzie to 10+6, kolejna wizyta powinna być badaniem genetycznym?
Tak powinno być między 11 a 13 tyg, ale ponoć naj najlepiej robić 12+ czyli w 13 tygodniu

Stary 2017-10-27, 08:06   #2174
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana
Deszcz straszny

Kciuki za wizyty

Ty chociaz jezdzisz samochodem a ja zrobilam prawko zaraz po 18 i na palcach rak policze ile razy jechalam... Nie wiem czemu ale jakos sie boje. Bardzo lubilam chodzic na jazdy jak sie uczylam, ale te egzaminy tyle stresu mnie kosztowaly, ze sie zniechecilam. Zdalam za 4 razem. Teraz musze sie za siebie wziac po pozniej jak z maluchem na jakies szczepienie czy cos to musialabym autobusem... A tak meza do pracy odstawie i auto bedzie do dyspozycji. Tylko ciezko mi sie przelamac. Glupia jestem, wiem

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-27, 08:08   #2175
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Tak powinno być między 11 a 13 tyg, ale ponoć naj najlepiej robić 12+ czyli w 13 tygodniu

Dzięki za odp. Pewnie zapisze mnie za 3 tyg od tej wizyty 6 listopada, 3 tyg to dla mnie wieczność Liczyłam, że musi być wcześniej zrobione i za dwa tyg od ostatniej wizyty znowu będę musiała przyjść

:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-27, 08:08   #2176
_Nat_
Wtajemniczenie

Mam pytanie do dziewczyn, które nie mają przykazu celibatu: nie boli was w trakcie seksu? Mam wrażenie, że im starsza ciąża, tym większy dyskomfort, wcześniej tego nie odczuwałam. A teraz tak jakby było tam 5 razy bardziej ciasno.
Stary 2017-10-27, 08:13   #2177
Mirabilka
Zakorzenienie

mdli mnie okropnie - zauważyłam, że jak pogoda gorsza, pada i niskie ciśnienie to jest dużo gorzej niż w słoneczny dzień

Stary 2017-10-27, 08:16   #2178
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Ty chociaz jezdzisz samochodem a ja zrobilam prawko zaraz po 18 i na palcach rak policze ile razy jechalam... Nie wiem czemu ale jakos sie boje. Bardzo lubilam chodzic na jazdy jak sie uczylam, ale te egzaminy tyle stresu mnie kosztowaly, ze sie zniechecilam. Zdalam za 4 razem. Teraz musze sie za siebie wziac po pozniej jak z maluchem na jakies szczepienie czy cos to musialabym autobusem... A tak meza do pracy odstawie i auto bedzie do dyspozycji. Tylko ciezko mi sie przelamac. Glupia jestem, wiem

Ja od zdania prawka nie jeździłam 5 lat i zaczęłam po tym czasie jeździć, przez albo dzięki mojemu mężowi bo mieszkaliśmy w dwóch różnych miastach i jakbym miała autobusem jeździć do niego to 2 albo 3 do tego nie zgrałabym ich w czasie. Kupiłam auto, wsiadłam i pojechałam, tego się nie zapomina jak jazdy na rowerze, wiadomo jechałam z duszą na ramieniu, wolno bo wolno ale zajechałam

:
Stary 2017-10-27, 08:16   #2179
Edzik_87
Zadomowienie

Co do tematu rodzicow/teściów to u nas zdecydowanie moi rodzice są tymi, którzy nam pomagają jak mogą.. finansowej pomocy nie potrzebujemy..ale pomoc w postaci opieki nad dzieckiem gdy jest chore a ja czy mąż musimy pracować, baaaardzo doceniam. Choć sami są aktywni zawodowo..wezmą urlop/zamienią się na dyżur i przyjeżdżają.
Co do teściów..szkoda gadać..teściowa została raz ( podkreślam raz! ) pol dnia z synkiem jak był chory i do tej pory wychwala siebie pod niebiosa jak to ona nam pomaga!

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-27, 08:18   #2180
myboyismine
Zakorzenienie

Dzień dobry😌

brunetka, współczuję migreny... ja jeszcze niedawno miałam dosyć często, takie z aurą i ... było chwilę przerwy i wczoraj późnym wieczorem mnie dopadła, bardzo wystraszyłam się, bo zawsze nawet ketonal i inne na receptę nie pomagaly, ale wzięłam apap i jakoś przeżyłam. Druga noc nieprzespana, w dzień też nie mogę pozwolić sobie na drzemkę i chodzę bez życia

pocytowałam trochę, ale przypadkowo coś cofnęłam i ehh.... pamiętam, że Groooszku pisałaś, że ochraniacze na nie- ja mam taki długi 'płaski' i myślę, że przy takim nic nie powinno się stać😌 ale jak pisałam, ja kupiłam dopiero później😉

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-27, 08:19   #2181
amarela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które nie mają przykazu celibatu: nie boli was w trakcie seksu? Mam wrażenie, że im starsza ciąża, tym większy dyskomfort, wcześniej tego nie odczuwałam. A teraz tak jakby było tam 5 razy bardziej ciasno.
Ja mam bardzo ciasno plus nie mam w ogóle ochoty
Cytat:
mdli mnie okropnie - zauważyłam, że jak pogoda gorsza, pada i niskie ciśnienie to jest dużo gorzej niż w słoneczny dzień
Oj bidusiu

Stary 2017-10-27, 08:21   #2182
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Dzień dobry😌

brunetka, współczuję migreny... ja jeszcze niedawno miałam dosyć często, takie z aurą i ... było chwilę przerwy i wczoraj późnym wieczorem mnie dopadła, bardzo wystraszyłam się, bo zawsze nawet ketonal i inne na receptę nie pomagaly, ale wzięłam apap i jakoś przeżyłam. Druga noc nieprzespana, w dzień też nie mogę pozwolić sobie na drzemkę i chodzę bez życia

pocytowałam trochę, ale przypadkowo coś cofnęłam i ehh.... pamiętam, że Groooszku pisałaś, że ochraniacze na nie- ja mam taki długi 'płaski' i myślę, że przy takim nic nie powinno się stać😌 ale jak pisałam, ja kupiłam dopiero później😉

My ochraniacze mieliśmy od początku i to na bardzo długo, synek co chwile obijał się o szczebelki jak ściągnęłam i był płacz w nocy po kilka razy, jak szybko zdjęłam tak szybko założyłam

:
Stary 2017-10-27, 08:26   #2183
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
chyba coś w tym jest...
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
My ochraniacze mieliśmy od początku i to na bardzo długo, synek co chwile obijał się o szczebelki jak ściągnęłam i był płacz w nocy po kilka razy, jak szybko zdjęłam tak szybko założyłam
my mamy je do dzisiaj, tylko synek nie śpi w łóżeczku😉 planujemy kupić za niedługo łóżko dla niego i wtedy go przeniesiemy😉

Stary 2017-10-27, 08:34   #2184
Mirabilka
Zakorzenienie

ale jaki seks?
u nas hmmm oj mąż chętnie ja chętnie ale mdłości mam

Stary 2017-10-27, 08:42   #2185
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
ale jaki seks?
u nas hmmm oj mąż chętnie ja chętnie ale mdłości mam
u mnie to samo...

jak to jest z tym celibatem, jak nie można to lekarz sam powie czy same pytałyście?

Stary 2017-10-27, 08:43   #2186
Mirabilka
Zakorzenienie

moja gin na 1 wizycie powiedziała, że można seks i basen i lekkie sporty - dopóki ona nie zabroni to mogę wszystko

Stary 2017-10-27, 08:54   #2187
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy w ciazy mozna pic melise? Tak pytam w razie kolejnego napadu placzu zebym wiedziala.
I jeszcze mam pytanie do mamuś - jaki materac dla niemowlaka do lozeczka? Zwykly piankowy czy jakis pianka-kokos czy jeszcze inny? Za duzy wybor tego

myślę, że kubek melisy nie zaszkodzi

a materac.. hmm my pojechaliśmy do ikei. ,Wzięliśmy piankowy w średniej cenie. W drugim łóżku kupiliśmy już piankowo lateksowy? nie pamiętam, czy nie sam piankowy?. jest idealny bardzo wygodny, nie za twardy, nie za miękki.
niektórzy chwalą lateksowe, inni piankowe.
My kupiliśmy ikeowski, bo mamy niedaleko, są w dobrej cenie, nie ma problemu z reklamacją, w razie czego. I była konsultacja z fizjoterapeutą wtedy na dziale materace, więc podpytaliśmy.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

co do WÓZKA

ja nie miałam pojęcia, że jest taki wybór... Jak zaczynałam czytać, to szybko przestawałam, bo nie miałam pojęcia o co chodzi i po co to.

Kupiłam wózek, który ma moja siostra, brat i znajomi
i polecam każdemu
JEDO FYN

Czemu go lubię?
- ma pompowane koła, spore, więc jazda po moich obskurnych chodnikach i dziurawych ulicach jest bezproblemowa, jak miałam ochotę na spacer po lesie, to dawał radę
- jest zwrotny (mam porównanie z xlanderem, przy którym dużo łątwiej prowadzi się JEDO, łatwiej skręca, wjeżdża na krawężnik)
- gondolę i spacerówkę można instalować w obie strony
- gondola jest jedną z większych na rynku
- gondola ma rączki (chowane paski po boku), dzięki którym można wnieść dziecko, albo wykorzystać gondolę do spania poza domem
- kosz na zakupy pomieści całkiem spore zakupy w biedronce
- rączka łatwo regulowana, także osoba 150 cm i 190 cm dają radę prowadzić
- można złożyć do auta razem z gondolą (jak się zmieści :P ), co ułatwia rozkładanie (bo tak to dodatkowe rozmontowanie gondoli, niby chwila, ale czasem te sekundy się liczą )
- co do wagi, to nie wiem, bo zostawiałam na dole wózek
- jadąc na wakacje zmieściliśmy się bez problemu, jadąc jeszcze z koleżanką w hatchbacku

Teraz wprowadzili kilka nowych modeli, nie wiem jak w praktyce się prowadzą.
Jak będziecie miały możliwość zobaczyć, podotykać w jakimś sklepie, to pojeździjcie
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-27, 08:59   #2188
Mirabilka
Zakorzenienie

też miałam z ikea i byłam zadowolona - pokrowiec się ściągał także spoko było wanienke miałam tez z ikea i też byłam zadowolona a grosze kosztowała

Stary 2017-10-27, 09:02   #2189
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:

Piona, ja zdałam za 3 razem praktyczny, teorię raz poprawiałam

Za to mój mąż zdał za pierwszym razem i jeździć nie umiał. Jak po odebraniu prawka wsiadł za kółko przejechał na czerwonym, wjechał pod prąd i zgasł mu 14 razy samochód

A taka ładna miłość...

Stary 2017-10-27, 09:02   #2190
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Hej!

Ja mam dziś wolne..miałam spać do 12 a o 8.00 już po spaniu.. ogarnę trochę mieszkanie i lecę na zakupy..

Ja karmiłam synka piersią prawie 2 lata. Do pracy wróciłam jak miał 13 miesięcy a on poszedł do żłobka. Dziecko w tym wieku nie je już tyle z piersi co niemowlak..je inne posiłki a pierś jest tylko uzupełnieniem. Karmiłam go rano przed wyjściem do pracy.. szłam do pracy i potem dostał pierś po powrocie do domu i jeszcze w nocy budził się na karmienie. Laktacja bardzo łatwo dostosowuje się do nowej sytuacji czyli innych godzin karmienia, mniejszej ilości karmień itd..czym był starszy tym mniej tej piersi potrzebował.. matki karmiące zgodnie z KP mają godzinną przerwę na karmienie jeśli pracują powyżej 6h dziennie..ja ta godzinkę sobie odbieralam i kończyłam po 7h.

Kciuki za dzisiejsze wizyty! Samych dobrych informacji!

Podpisuje się pod postem Edzik. U mnie wyglądało to bardzo podobnie. Poszłam do pracy jak syn miał 14 m-cy a On poszedł do żłobka. Nie było żadnego problemu z dostosowaniem się do sytuacji. W żłobku jadł wszystko a pierś nadrabiał po powrocie do domu. Później karmienie było w zasadzie już tylko do spania i czasami w nocy lub rano. Karmiłam go do lipca tego roku jak skończył 2 lata i 8 m-cy.

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Mnie boli czasami zależy od pozycji.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

za dzisiejsze wizyty

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości