Mamusie majowe 2018 cz. 8 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-10, 13:11   #2161
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 8

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Co dobrego gotujesz?

My ogarnęliśmy zakupy, znowu zjadłam sobie gorzkiego magnuma nie było aż tak źle z kolejkami, czasem w soboty bywało podobnie. Kupiłam jakieś paluszki lajkonik pełne ziarno - ciekawe jak będą smakować.
Obiad zaraz będzie gotowy, w kuchni ogarnięte.
Po obiedzie mam zamiar wziąć się za dalsze ogarnianie pokoju dla synka - miałam rano chęci na umycie okna, ale jakoś im później tym bardziej chęci maleją także zobaczymy jak to się skończy.
Zrobiłam sałatkę , mini tortilki, zamarynowalam mięsko jedno i drugie i będą jeszcze frytki.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Stokrotka zjadłabym loda
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-10, 13:26   #2162
polasia
Wtajemniczenie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8205346 6]

Polasia w sumie jak dokładnie spojrzałam to wychodzi podobnie jak tesco ~0,46gr/szt za jedynki ~0,42gr/szt za dwójki[/QUOTE]

Bo jeszcze nie ogarniałam tematu ceny pieluch i nie wiem ile to jest dobra cena 🙂 jak wyświetli mi się ulotka z napisem promocja czy obniżka to wtedy kupię 😁

Ogarnęłam córce pokój, w międzyczasie smazyłam jej racuchy bo wczoraj w przedszkolu miała i chciała też w domu. Ledwo żyje, ciśnienie 100/60. Zaraz jeszcze muszę kuchnie zacząć ogarniać. Ale najpierw chwila przerwy. Może drugą kawę sobie zrobię zanim kuchnię zacznę. Trochę mam ręcznego mycia elementów z wyciskarki bo wczoraj mi się nie chciało i teraz się moczą żeby gładko poszło.

Pisałam Wam post wcześniej i zapomniałam dodać.

Córka już u babci. Mąż ledwo żywy, ale rosół ugotuje. Ja się skupiam teraz na ogarnięciu dużego pokoju, póki córki nie ma, bo trochę jej zabawek nog dostało i przywedrowalo do nas 😁 a przy niej nie ma opcji ruszyć, bo właśnie się tym będzie bawić.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Tez mi sie podoba in1, ale ten nasz akurat byl na sklepie i nam sie spodobal to nawet nie zastanawialismy sie czy sa jakies inne dopiero pozniej na necie zobaczylam u nas 1499,00zł

Dobra cena. U mnie stacjonarnie 1799zl 🙈🙉🙊 ale Pani powiedziała, żeby upomiec się o jakiś rabat to dadzą, ale to pewnie max 50zl.. 30% zaliczki przy zamówieniu więc blisko 600zl na start, później przy odbiorze niecałe 1200zl... Jeszcze zwlekam, bo skrzynia biegów teraz ważniejsza, a wózek od biedy mam graco evo lub poprzednią gondole której już niecierpię 🙊🙉🙈
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-10, 13:32   #2163
blaira
Wtajemniczenie

Skorpio, już pisałam że bardzo fajny wasz wybór wózka. Kolory mamy identyczne

Stokrotka, jak skończę to wrzucę...brakuję jeszcze paru drobnych rzeczy

Domima, Rossmana na spokojnie trzeba ogarnąć najlepiej wieczorem na kanapie jak dorzucą asortyment.

Rumianku, szaleństwo z tymi kurtkami widzę u Ciebie Bardzo ładne.

Padam na pysk...a tu chałupę trzeba jeszcze ogarnąć.

Pomyłam okna tarasowe i drzwi i teraz mam mega niemoc.
Na zewnątrz jest super, psy się w końcu wygrzewają i szaleją...słońce świeci aż ma się ochotę żyć...tylko sił mi brakuje.

Idę gotować żurek.
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-10, 13:47   #2164
DomimaZet
Zakorzenienie

Padam na pysk - mąż myje okna a ja ogarniam wszystko naokoło - czyli kwiatki, parapety i w między czasie pranie naszych brudów i gotowanie ... Boże jaka sobota 🤢🤮 ledwo się ruszam - nie wiem jak ja jeszcze ten miesiąc ogarnę ... ciężko to widzę ...

W poniedziałek idę i do fryzjera i do kosmetyczki może mi się coś w postrzeganiu świata polepszy ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Spokojnie. Na początku się wszyscy rzucają a potem uzupełniają zapasy. Ja sobie stacjonarne poogarniam. Mam takie swoje ulubione rośki, w których nawet pod sam koniec promek wszystko jest

No spróbuje później bo dzisiaj to już w ogóle nie mam na to nerwów ...

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Mam ten monitor. Załącznik 7466391

Super ekstra

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Zrobiłam sałatkę , mini tortilki, zamarynowalam mięsko jedno i drugie i będą jeszcze frytki.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Stokrotka zjadłabym loda

A jaka sałatkę robiłaś ?

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-10, 13:52   #2165
polasia
Wtajemniczenie

Domima a co chcesz u kosmetyczki robić? 🙂

Widzę że wszystkie dziś takie pracusie, piszemy przy chwili odpoczynku, a inne to tak zarobione że nawet nie wchodzą tu 😉

polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-10, 13:56   #2166
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ten monitor. Załącznik 7466391
Jaki to model?

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-10, 13:57   #2167
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
No dobra nikt nie chce wiedzieć to i tak napisze dla podkręcenia atmosfery -
Zostało mi 38 dniiiiiiii

Dzięki za opinie o reczniczkach - nigdy nie miałam takich cieniutkich i stad moje obawy ...

O nie

Ja jestem dumna z siebie: Ikea zaliczona, wyprane materacyki i to co się dało z gondoli, leżaczka Tiny Love i fotelika. Mam jeszcze problem z budka od gondoli, ale chyba będę musiała gabeczka czyścić. Babeczki też już się upiekly. Za to rwa znowu dała o sobie znać tylko teraz po lewej stronie i już chodzić nie mogę.
Rossmana chyba zalicze stacjonarnie w poniedziałek. Pampersy widzialam, że są w promocji.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-03-10, 13:59   #2168
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Bo jeszcze nie ogarniałam tematu ceny pieluch i nie wiem ile to jest dobra cena 🙂 jak wyświetli mi się ulotka z napisem promocja czy obniżka to wtedy kupię 😁

Ogarnęłam córce pokój, w międzyczasie smazyłam jej racuchy bo wczoraj w przedszkolu miała i chciała też w domu. Ledwo żyje, ciśnienie 100/60. Zaraz jeszcze muszę kuchnie zacząć ogarniać. Ale najpierw chwila przerwy. Może drugą kawę sobie zrobię zanim kuchnię zacznę. Trochę mam ręcznego mycia elementów z wyciskarki bo wczoraj mi się nie chciało i teraz się moczą żeby gładko poszło.

Córka już u babci. Mąż ledwo żywy, ale rosół ugotuje. Ja się skupiam teraz na ogarnięciu dużego pokoju, póki córki nie ma, bo trochę jej zabawek nog dostało i przywedrowalo do nas 😁 a przy niej nie ma opcji ruszyć, bo właśnie się tym będzie bawić.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Dobra cena. U mnie stacjonarnie 1799zl 🙈🙉🙊 ale Pani powiedziała, żeby upomiec się o jakiś rabat to dadzą, ale to pewnie max 50zl.. 30% zaliczki przy zamówieniu więc blisko 600zl na start, później przy odbiorze niecałe 1200zl... Jeszcze zwlekam, bo skrzynia biegów teraz ważniejsza, a wózek od biedy mam graco evo lub poprzednią gondole której już niecierpię 🙊🙉🙈
Polasia ja jak robilam rozeznanie w cenach pampersow to pisalam do kolezanki, bo wychodzily chyba po 37gr/szt i mi napisala, ze ponizej 40gr to super cena i tego sie trzymam
Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Skorpio, już pisałam że bardzo fajny wasz wybór wózka. Kolory mamy identyczne

Stokrotka, jak skończę to wrzucę...brakuję jeszcze paru drobnych rzeczy

Domima, Rossmana na spokojnie trzeba ogarnąć najlepiej wieczorem na kanapie jak dorzucą asortyment.

Rumianku, szaleństwo z tymi kurtkami widzę u Ciebie Bardzo ładne.

Padam na pysk...a tu chałupę trzeba jeszcze ogarnąć.

Pomyłam okna tarasowe i drzwi i teraz mam mega niemoc.
Na zewnątrz jest super, psy się w końcu wygrzewają i szaleją...słońce świeci aż ma się ochotę żyć...tylko sił mi brakuje.

Idę gotować żurek.
Aa nie doczytalam, ze torba prawie spakowana

Obiad zjedzony, w miedzy czasie zrobilam cos na deser - niecukrzycowe, ale maz bedzie pewnie zadowolony. Wymyslilam na szybko kakaowe herbatniki przelozone kremem karpatkowym

Edytowane przez _St0kr0tka
Czas edycji: 2018-03-10 o 14:03
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-10, 14:08   #2169
domii29
Zakorzenienie

Mialam Was nadrobic ale jak przyjechalam do domu to mi szkoda bylo lezec z telefonem w reku w tak piekna pogode i pomylam okna 😍 w sypialni nawet firanke zmienilam 😎 maz jak przyszedl z synem z podworka to o malo na zawal nie padl jak mnie na oknie w sypialni zobaczyl, laskiii chyba jeszcze w zyciu sie tak na mnie nie darl

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-10, 14:13   #2170
Mirabilka
Zakorzenienie

Ja dziś tez sprzątam ale okien mam 16 szt i większość duże balkonowe i 4 dachowe
super mieć dom itd itp ale ogarnąć go na bieżąco w ciąży to jest jednak nie lada wyzwanie.
Raz w ciąży wzięłam babkę do mycia i sprzątania ale ledwo wyszła i już po swojemu musiałam
To pomarudzilam

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-10, 14:26   #2171
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jeszcze nie ogarniałam tematu ceny pieluch i nie wiem ile to jest dobra cena jak wyświetli mi się ulotka z napisem promocja czy obniżka to wtedy kupię

Córka już u babci. Mąż ledwo żywy, ale rosół ugotuje. Ja się skupiam teraz na ogarnięciu dużego pokoju, póki córki nie ma, bo trochę jej zabawek nog dostało i przywedrowalo do nas a przy niej nie ma opcji ruszyć, bo właśnie się tym będzie bawić.

Dobra cena. U mnie stacjonarnie 1799zl ale Pani powiedziała, żeby upomiec się o jakiś rabat to dadzą, ale to pewnie max 50zl.. 30% zaliczki przy zamówieniu więc blisko 600zl na start, później przy odbiorze niecałe 1200zl... Jeszcze zwlekam, bo skrzynia biegów teraz ważniejsza, a wózek od biedy mam graco evo lub poprzednią gondole której już niecierpię

O masakra - tez mam takie ciśnienie i z zabawkami i nas jest dokładnie to samo i nie daj Boże jak się zczai ze chce coś wyrzucić ...

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Domima a co chcesz u kosmetyczki robić?

Widzę że wszystkie dziś takie pracusie, piszemy przy chwili odpoczynku, a inne to tak zarobione że nawet nie wchodzą tu

A będę tylko rzęsy uzupełniać ale ostatni termin mi przepadł i po prostu czuje sie jakbym była bez rzęs

Stary 2018-03-10, 14:29   #2172
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Padam na pysk - mąż myje okna a ja ogarniam wszystko naokoło - czyli kwiatki, parapety i w między czasie pranie naszych brudów i gotowanie ... Boże jaka sobota 🤢🤮 ledwo się ruszam - nie wiem jak ja jeszcze ten miesiąc ogarnę ... ciężko to widzę ...

W poniedziałek idę i do fryzjera i do kosmetyczki może mi się coś w postrzeganiu świata polepszy ...

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

No spróbuje później bo dzisiaj to już w ogóle nie mam na to nerwów ...

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Super ekstra

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

A jaka sałatkę robiłaś ?

Co będziesz robić u fryzjera i kosmetyczki ?
Ja też ide farbowanie , podetne końcówki i wsio 😁

Sałatka- mix sałat, ser feta, papryka, pomidor, ogórek, kukurydza taka wiesz

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Jaki to model?

Angelcare AC 300

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Ej dziewczyny wy tak nie szalejcie z tymi oknami
Stary 2018-03-10, 14:30   #2173
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Ja dziś tez sprzątam ale okien mam 16 szt i większość duże balkonowe i 4 dachowe
super mieć dom itd itp ale ogarnąć go na bieżąco w ciąży to jest jednak nie lada wyzwanie.
Raz w ciąży wzięłam babkę do mycia i sprzątania ale ledwo wyszła i już po swojemu musiałam
To pomarudzilam

Ja mam tak samo z mezem. Fajnie by bylo jakby to on okna umyl ale wiem ze zrobi to tak ze bede sie wkurzac i mimo wszystko bede musiala poprawic po swojemu

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-10, 14:30   #2174
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Co będziesz robić u fryzjera i kosmetyczki ?
Ja też ide farbowanie , podetne końcówki i wsio

Sałatka- mix sałat, ser feta, papryka, pomidor, ogórek, kukurydza taka wiesz

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Angelcare AC 300

Bardzo dobra sałatka - ostatnio jest i mnie na topie
U fryzjera odrost muszę naprawić bo już mam strasznie duży i mnie wnerwia... a u kosmetyczki tak jak wyżej pisałam - rzęsy uzupełnić muszę ...

Stary 2018-03-10, 14:31   #2175
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
O masakra - tez mam takie ciśnienie i z zabawkami i nas jest dokładnie to samo i nie daj Boże jak się zczai ze chce coś wyrzucić ...

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

A będę tylko rzęsy uzupełniać ale ostatni termin mi przepadł i po prostu czuje sie jakbym była bez rzęs

Masz problem już z wylezeniem na rzesach ?
Mi jakoś dziwnie się leży , gorąco, duszno 😕
To już nie jest przyjemność jechać na te rzęsy tylko katorga. Ale tak lubię ten efekt że nie mogę przestac 😁
Stary 2018-03-10, 14:31   #2176
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
O nie

Ja jestem dumna z siebie: Ikea zaliczona, wyprane materacyki i to co się dało z gondoli, leżaczka Tiny Love i fotelika. Mam jeszcze problem z budka od gondoli, ale chyba będę musiała gabeczka czyścić. Babeczki też już się upiekly. Za to rwa znowu dała o sobie znać tylko teraz po lewej stronie i już chodzić nie mogę.
Rossmana chyba zalicze stacjonarnie w poniedziałek. Pampersy widzialam, że są w promocji.
Super, że tyle rzeczy ogarnięte co z Ikei wpadło?

A taka ładna miłość...

Stary 2018-03-10, 14:32   #2177
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo z mezem. Fajnie by bylo jakby to on okna umyl ale wiem ze zrobi to tak ze bede sie wkurzac i mimo wszystko bede musiala poprawic po swojemu

Ja to zostawiam mojemu nie mam zamiaru się prężyć przy oknach
Stary 2018-03-10, 14:33   #2178
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mialam Was nadrobic ale jak przyjechalam do domu to mi szkoda bylo lezec z telefonem w reku w tak piekna pogode i pomylam okna 😍 w sypialni nawet firanke zmienilam 😎 maz jak przyszedl z synem z podworka to o malo na zawal nie padl jak mnie na oknie w sypialni zobaczyl, laskiii chyba jeszcze w zyciu sie tak na mnie nie darl

Mój by darł się na mnie równie głośno

A taka ładna miłość...

Stary 2018-03-10, 14:33   #2179
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Masz problem już z wylezeniem na rzesach ?
Mi jakoś dziwnie się leży , gorąco, duszno
To już nie jest przyjemność jechać na te rzęsy tylko katorga. Ale tak lubię ten efekt że nie mogę przestac

Dlatego ja chodzę mniej więcej co dwa tyg żeby szybko szło ... No kręcę się jej bardzo i bidna robi co może żeby mi było wygodnie ale jednak na plecach to już tak średnio a jak już wyleze to mam problem ze wstaniem ale daje rade - to jedno z moich uzależnień

Stary 2018-03-10, 14:35   #2180
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Ja odkurzylam i umylam na kolanach podloge w pokoju (dodam, ze nie jest on duzy) i musialam usiasc odpoczac ach ta ciaza 😂

Stary 2018-03-10, 14:35   #2181
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja chodzę mniej więcej co dwa tyg żeby szybko szło ... No kręcę się jej bardzo i bidna robi co może żeby mi było wygodnie ale jednak na plecach to już tak średnio a jak już wyleze to mam problem ze wstaniem ale daje rade - to jedno z moich uzależnień

Ja tak co 3-4 tyg.
Ostatnio uzupełnila mi w 40 minut. Stwierdziła że to był jej rekord 😁😁
Stary 2018-03-10, 14:39   #2182
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Ej dziewczyny wy tak nie szalejcie z tymi oknami
Ja mam zamiar męża zatrudnić

A taka ładna miłość...

Stary 2018-03-10, 14:43   #2183
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Mój by darł się na mnie równie głośno

U mnie tak samo by było - wystarczy ze się na mnie wydziera za każdorazowe siatki z zakupami

Stary 2018-03-10, 14:43   #2184
_groooszek_
Zakorzenienie

Jak się uda to w poniedziałek też pójdę do fryzjera i szykuje się mocne cięcie

A taka ładna miłość...

Stary 2018-03-10, 14:44   #2185
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tak samo by było - wystarczy ze się na mnie wydziera za każdorazowe siatki z zakupami

Moj dzis na dwa razy latal do samochodu po zakupy a spokojnie moglam czesc rzeczy przyniesc

Stary 2018-03-10, 14:44   #2186
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak co 3-4 tyg.
Ostatnio uzupełnila mi w 40 minut. Stwierdziła że to był jej rekord

No i taki czas mnie satysfakcjonuje

Stary 2018-03-10, 14:46   #2187
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się uda to w poniedziałek też pójdę do fryzjera i szykuje się mocne cięcie

Super ja mam teraz fazę na długie ciekawe jak długo
Stary 2018-03-10, 14:46   #2188
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:

Nooo, ale ma to swój urok nie powiem

A taka ładna miłość...

Stary 2018-03-10, 14:46   #2189
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domimazet Pokaż wiadomość
no i taki czas mnie satysfakcjonuje

wysłane z iphone za pomocą tapatalk
👍👍😁
Stary 2018-03-10, 14:47   #2190
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Moj dzis na dwa razy latal do samochodu po zakupy a spokojnie moglam czesc rzeczy przyniesc

Ale tak ogólnie to miłe to jest ze się starają ❤️
Przez Ciebie muuuuuszeee zjeść tego magnuma dzisiaj bo jak nie to czuje ze skisne...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości