|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2 💕
Cóż to był za straszny dzień. W końcu wylądowałam u lekarza, podobno jakiś rotawirus się panoszy w okolicy. Szczepione dzieci wymiotują z gorączką dzień, nieszczepione tydzień. Liczę więc, że jutro będzie lepiej. Zęby jakieś tam zalążki mają ale mam się nie nastawiać że zaraz wyjdą.
Nie dawałam rady z chorym dzieckiem i psem i psa teściowie przygarnęli na kilka dni. A jutro wychodzę na chwilę, teściowa ma zostać z Małą. Zobaczymy czy się uda. |
|
|
|
#2162 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Dzięki
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2
Cześć,
Ja tylko dzisiaj na szybko, chociaz udalo mi sie Was nadrobić. Z nerwow przed lotem kompletnie nie spalam, wiec nie spie juz od wczoraj od 7:30, ale adrenalina mi chyba juz odpuszcza. Syn byl wzorowym podróżnikiem, o 3:30 wyjechalismy z domu, do Berlina autem i z juz opóźnionym godzine samolotem na Lanzarote. Lot jak i jazde zniosl super, zero płaczu, marudzenia, rozdawał wszystkim uśmiechy. Mam nadzieje, ze bedzie ladnie spal w nocy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję ząbkowania Toja zdrówka! Fiolek super, że już na miejscu, wyśpij się dobrze, że Filip tak ładnie zniósł podróż Udanego wypoczynku!
Edytowane przez nikopoia Czas edycji: 2018-07-24 o 21:29 |
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka ja juz podalam cale jajko, wg nowych wytycznych nie ma określonego wieku podania jajka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Nikopoia, zalecenia z żółtkiem są nieaktualne jakiś czas. Hafija kiedyś pisała, szpinakrobibleee też, Małgorzata Jackowska:
"Jajka można wprowadzić w całości już od początku rozszerzania diety, nie muszą być przepiórcze (chociaż mogą), mogą być kurze. Najlepiej z oznaczeniem☠0 lub 1.☠☠Jajka mogą być na twardo, na miękko (ale w wersji mocniej ściętej) , jako omlecik, jajecznica, babeczka jajeczna, ważne żeby nie były na surowo.☠" Fiołek, super że podróż się udała! Odpoczywajcid Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2 💕
|
|
|
|
#2168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdrówka, oby jutro już było ok![]() Cytat:
udanego wypoczynku. I zazdroszczę Kanarów!! Liczę na jakieś zdjęcia na fb ![]() Twixy wreszcie padły a ja już mam stresa. Jutro idziemy na szczepienie i przy okazji chcę żeby pediatra zmieniła nam żelazo. Byłam u niej w zeszłym tygodniu i przepisała jakiś dziwny suplement diety z żenującą ulotką i w ogóle chyba nowy na rynku, bo w internecie niewiele znalazłam na jego temat. Boję się to dawać Twixom i chcę coś innego, nie wiem jak zareaguje i czy zapisze coś sensownego. Najchętniej w ogóle bym nie dawała, bo teraz po tygodniu przerwy chłopaki robią " ładne" kupy i jakoś nam tak lepiej bez tego żelastwa.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2169 |
|
Wtajemniczenie
|
bonjourbelle, nie ma o czym mówić, po prostu nagle przestało to być dla mnie atrakcyjne, bo było na wyciągnięcie ręki
_toja, współczuję oby do jutra przeszło fiolek, super, że Filip tak dobrze zniósł podróż! Udanych wakacji i mega zazdroszczę
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jest dziś nieodkladalna
![]() ![]() śpi teraz na mnie na brzuszku jak za czasów gdy miała miesiąc.. Jak dam do łóżeczka to Zaraz jest guganie i plucie
|
|
|
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
O dzięki Dziewczyny, a tam gdzie sprawdzałam pisano, że nowe wytyczne 2018!! Dałam się nabrać na internety😉
Powiem Wam coś jednak. Mamy takiego super pediatrę u nas, taki Azjata. On sam mówi zawsze dwie wersje, mianowicie "nowe wytyczne" i "jak jest naprawdę", czyli z doświadczenia lat praktyki. I jednak nadal odradza się wprowadzanie jajek akurat, tak jak pisałam co mi połozna doradzała, ona z nim pracuje w szpitalu. U nas mówiła, żebyśmy nie wprowadzali z racji tego uczulenia. Amparo teraz jak rozszerzacie dietę dalej zalecała brać żelazo? Nie możecie po prostu mięska wprowadzić? Też bym się zastanawiała czy to dawać... |
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Toja_ zdrówka!
Amparo, kciuki za szczepienie i oby udało się dogadać z pediatrą. A potrzebujecie dalej suplementować żelazo? Bonjourbelle, współczuję może śpijcie dzisiaj razem?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Fiolek odpoczywajcie ile się da super, że podróż bezproblemowa. Miałaś stres trzymając synka na kolanach? Jak wózek przeżył? Nie pamiętam też, czy braliście fotelik (pamiętam, że pisałaś ).Vianek przyjemny, ale jakoś chętniej sięgam po kremy flos lek albo naturalne, raczej niedostępne w aptece. Nie mogę się dodzwonić do fryzjerki, a muszę już coś ze sobą zrobić w ogóle urlopy coraz bliżej, a ja nie mam wielu rzeczy ogarniętych... Gdzie moje zorganizowanie?Idę spać, bo pewnie parę pobudek przede mną. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cay ah myślałam że coś dramatyczniejszego
![]() ![]() Demeter ostatnio ciągle śpimy razem.. Tylko że tak od połowy nocy. Dziś będzie cała.. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Cieszę się że bezproblemowo udanego wypoczynku
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
Toja zdrówka.
Fiołek miłego odpoczynku. Amparo kciuki na jutro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2176 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a byłam całkiem wyluzowaną mamuśką.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Czy teraz jest jakiś etap 'niechęć do spania? Od północy do jakoś 4h wymieniliśmy się z mężem przy noszeniu Małej. Odłożona za chwilę otwierala oczy i zaczynały się piski. Do tego zrobiła 2 kupy. Wstała o 6 cala zadowolona. A ja padam. Amparo a może po prostu kontrolować poziom co jakiś czas? Jak będzie spadek to zacząć podawać dopiero? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Spać... Mały przechodzi sam siebie. Na jedzenie już się tak nie budzi, ale znalazł sobie 100 innych powodów.
Amparo a masz pediatre, którego uważasz za ogarniętego i któremu można zaufać? Ja bym takiego lekarza spytała. No chyba że ufasz najbardziej tym szpitalnym. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amparo powodzenia na szczepieniu. My dawalismy małej actiferol, on nie barwi ząbków. Teraz mamy żelazo w normie, ale przy dolnej granicy i pediatra kazał nam podawać przez kolejne 2 miesiące znowu. Wracamy do actiferolu, ale to jak skończymy antybiotyk bo już za dużo tego wszystkiego na raz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
Kawy kawy kawy... w ciągu pierwszych 4 godzin snu było 7 pobudek, potem już nie liczyłam :/ Chociaż na razie bez gorączki i wymiotów. Niech ten mój mąż wraca bo już ledwo chodzę :/
|
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Zori, boję się że gwałtownie spadnie i w końcu trzeba będzie podawać większe dawki. Teraz jednak mają dawki profilaktyczne, a nie lecznicze. Dwa tygodnie temu hemoglobinę mieli na poziomie 11,5 i 11,7 przy normach 9-14. Emeczka, no właśnie z ogarniętym lekarzem mam problem ta nasza pediatra niby spoko, ale nie lubi jak się zadaje za dużo pytań i jakoś tak od walki o skierowanie na rehabilitację mnie za bardzo nie lubi mam w okolicy pediatrycznego góru do którego ludzie po nocach jeżdżą, ale on już nie przyjmuje nowych pacjentów. Koleżanka ma mi załatwić wizytę u niego, ale to nie takie proste ![]() BielinkaO, to jest w proszku, nie? Jak go podajesz? Nie ma problemów z brzuszkiem? Zastanawiam się właśnie między actiferolem a innofer baby. Z tego co się orientowałam to większość lekarzy przepisuje actiferol. A jak Malutka, lepiej już? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2182 |
|
Raczkowanie
|
Toja, podziwiam że dajesz radę sama ogarniać wszystko. Amparo, tak jak dziewczyny piszą może spytaj lekarza któremu ufasz o to czy np syplementacji nie możesz zastąpić mięsem w diecie? Fiołek, jeju Kanary?! Wow! Zazdroszczę. Nasza noc standardowo zła. O 4 młody się obudził i do 5 nie spał. O 4:40 obudziłam tz żeby pomógł bo już rady nie dawałam. Teraz książę ma drzemkę. Zjadł 20 łyżek kaszki ryzowo-kukurydzianej z borowkami, jabłkiem i bananem. Niestety popić nie chciał.
|
|
|
|
#2183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Amparo, mam nadzieję, że się uda z tym pediatra
![]() Łącze się w bólu ze wszystkimi niewyspanymi mamami ![]() Toja jesteś supermenka ![]() Cytat:
Przeczytałam "z borowikami" i tak siedzę i myślę, co Ty za kaszki wynalazłaś ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2184 |
|
Raczkowanie
|
Emeczka, kaszka z nominal kukurydziano-ryzowa a do niej dodaje zblendowane owoce
|
|
|
|
#2185 |
|
Raczkowanie
|
Fiolek koniecznie daj znać jak wam minie urlop z takim małym szkrabem. My się zastanawialiśmy ale chyba polecimy gdzieś wiosną, wtedy dołącza do nas znajomi z dzieckiem 4 miesiące mlodszym. Będzie pewnie wesoło🙂
Amparo ja też bym się bala podać jakiś wynalazkowy lek/suplement. Skoro kupki lepsze i ogólnie fajniej to może rzeczywiście można powoli schodzić a podawać mięsko i inne bogate produkty zamiast sztucznego żelaza? Toja jesteś super mama że tak wszytko ogarniasz. Mam nadzieję że z malutka już będzie lepiej. I dobrze wiedzieć że szczepionki jednak pomagaja, bo słyszałam różne zdania. Ale i tak uważam że lepiej zaszczepić niż później się zastanawiać. Współczuję wszystkim kiepskich nocek. Oby ten czas szybko minął. I tez się zastanawiam czym to jest spowodowane że tak u większości z nas problemy że spaniem dają w kość? Dziewczyny jak to z tym glutenem? Wczoraj dałam pierwszy raz trzy malutkie łyżeczki kaszki z glutenem ( w sumie pewnie by wyszła jedna niepełna normalna lyzeczka). Dziś podać tyle samo czy zwiększać czy jak? |
|
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
_toja współczuję i jednocześnie podziwiam że dajesz radę. Mój mąż wyjeżdża na delegację za tydzień i jadę do mamy bo bym jej sama cały tydzień nie ogarnęła.
Ewka788 ale ma apetyt ![]() jawjola ja przez kilka dni podawałam male porcje, a potem powoli zwiększałam. Czytałam że objawy nietolerancji pojawiają się czasami 1-2 dni po podaniu. |
|
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
Amparo my też podawaliśmy actiferol, rozrabialam proszek z moim mlekiem i możesz podać na łyżeczce przed karmieniem albo w kubeczku, z czego chłopaki piją. Kupy są po nim ok, niczego nie zmienia. Twixy dobrą mają hemoglobinę, ona będzie wzrastać. Niepotrzebnie Cię nastraszyli w szpitalu😉 Toja biedulko, oby szybko minęła choroba. Dużo siły Współczuję nocek, u nas też kiepskie. Jeszcze w czasie przewijania zasikał mi łóżko. |
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2 💕
Dzieki dziewczyny bede odpoczywac za nas wszystkie i rozsyłać Wam energię
![]() Emeczka stres mialam przed lotem, jak pisalam, ze spac kompletnie nie moglam, ale jak juz dojechaliśmy, wsiedliśmy do samolotu minely mi troche nerwy jak widzialam, ze maly tez jest spokojny. Mialam dla niego nowa zabawke, do tego obok babcia z tata, wiec zabawiali wszyscy. Wozek zabezpieczyliśmy ramy folia bąbelkową, zeby nie porysowali, a tak to złożyliśmy i oddaliśmy. Nic sie z nim nie stalo. Fotelika nie wzielam i zaluje, bo to co dostalismy w wypożyczalni to istny dramat. Fotelik jest tak lekki, ze jestem przerazona jezdzic z nim w tym. Vianek kremy uwiebiam i od ponad dwoch lat juz tylko te uzywam, teraz wyszla nowa seria Neutrogeny i wzielam kremy Moje dziecko przyjęło dzisiaj pozycje czworacza i ruszylo!! Rozmawialismy z moja mama na wideo rozmowie, a ten nie mogl dostac telefony do reki, wiec stwierdzil, zacznie raczkować. Jestem przerazona jak on ma takie ADHD i jeszcze ruszy mi z miejsca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez fiolek7317 Czas edycji: 2018-07-25 o 12:23 |
|
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Fiolek super!!! Gratulacje dla Filipka😍😘😃
|
|
|
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
Witam u nas nocka super i albo sobie wmawiam albo już rzeczywiście unormowały się drzemki w dzień. Rano jest tak ok 9 , 10 śpi ok 2 godziny a potem popołudniu ok 16 17 z jedną godzinę. Teraz ma drzemkę w nocy obudziła się o 2 na cyca i spała do 6,30. Ale pewnie jak dziś chwalę to jutro się pogorszy i będę wołała z rana kawyy haha. Zazdroszczę urlopu uważam, że taki malec jest łatwiejszy w obsłudze niż już chodzący berbeć. U nas nici z urlopu bo Tz pracuje od rana do 21 i nawet soboty się zapowiadają. Może gdzieś choć na jedną nockę jakiś hotel z basenem np wieczorem w sobotę i powrót w niedzielę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

dobrze, że Filip tak ładnie zniósł podróż 

zdrówka, oby jutro już było ok
udanego wypoczynku. I zazdroszczę Kanarów!! Liczę na jakieś zdjęcia na fb 
a ja już mam stresa. Jutro idziemy na szczepienie i przy okazji chcę żeby pediatra zmieniła nam żelazo. Byłam u niej w zeszłym tygodniu i przepisała jakiś dziwny suplement diety z żenującą ulotką i w ogóle chyba nowy na rynku, bo w internecie niewiele znalazłam na jego temat. Boję się to dawać Twixom i chcę coś innego, nie wiem jak zareaguje i czy zapisze coś sensownego. Najchętniej w ogóle bym nie dawała, bo teraz po tygodniu przerwy chłopaki robią " ładne" kupy i jakoś nam tak lepiej bez tego żelastwa.
oby do jutra przeszło

).
w ogóle urlopy coraz bliżej, a ja nie mam wielu rzeczy ogarniętych... Gdzie moje zorganizowanie?
udanego wypoczynku

mam w okolicy pediatrycznego góru do którego ludzie po nocach jeżdżą, ale on już nie przyjmuje nowych pacjentów. Koleżanka ma mi załatwić wizytę u niego, ale to nie takie proste