![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Asiaczku tylko spokój Was uratuje
![]() ![]() ![]() To ile dwupaków zostało? 4? 5? U mnie nadal cisza, jestem oazą spokoju i czekam, dziś tydzień do terminu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2162 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Tak jak pisałam od wczoraj jesteśmy w domku ![]() Pierwsza noc za nami ![]() ![]() ![]() Wczoraj w końcu zaliczylismy pierwszą kąpiel - przed nią na samą myśl mnie poty oblewaly ![]() ![]() Mam wrażenie że po tym myciu zeszło z niej kilo brudu ![]() ![]() ![]() Nawet pospalam tej nocy ale nie mogę powiedzieć że wyspana jestem ![]() Dzisiaj ma przyjść do nas położna ale też się nie określiła o której powiedziala że może o 18 ![]() Jedyne co mnie denerwuje że mój mąż chciałby się całemu światu pochwalić mała i jak go ktoś pyta czy może już przyjść to on się zgadza :/ wczoraj mało co się nie poklocilismy o to bo ja jeszcze dobrze się nie zaaklimatyzowalam w domu a jeszcze mi tu gości brakuje :/ Dzięki Norka za info o Gemini - jeszcze w nocy zdążyłam tam popłynąć ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mam wizytę u ginekologa, oboje liczyliśmy, że się spotkamy już po porodzie ale cóż...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 | |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Cytat:
Dziewczyny mam dzisiaj mega doła... maly od 2dni ulewa mocniej- takim chlusnieciem i czasem jest to juz strawione mleko, więc są to wymioty. Nie caly czas ale przynajmniej raz dziennie mu sie to przystrafi. Robi mniejsze ilosci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2165 | |
Zadomowienie
|
U mnie znowu dobra noc - padł o 22,potem 1 potem 5 i teraz 8. Przez te nocki kiedy to naprawdę się wysypiam jestem w stanie wybaczyć gorsze dni, ale mam nadzieje ze bedzie dziś lepiej. Oby, bo wczoraj to był straszny kryzys.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Kropka to ze strawione nie znaczy ze wymioty- wymioty to taki wyrzut pod cisnieniem. Niestety do tych magicznych 3 miesięcy to większość naszych dzieci będzie problemy jakieś tam brzuszkowa miała. Przy ulewanie to na pewno dobre odbicie, więcej pionu i układanie pod katem- klin itp. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Fajnie, że skorzystałyście z darmowej dostawy ![]() ![]() ![]() Wczoraj cały dzień kłuło mnie podbrzusze i twardniał brzuch, ale to nie były bóle jak na okres. Myślę, że to Mała tak po prostu się ułożyła. Od kilku nocy gorzej śpię, przekręcenie się to naprawdę wyczyn, ale bardziej pod względem bólu niż ciężkości brzuszka czy cuś. Jak siedzę, to nie dość, że zaczynają boleć mnie plecy na wysokości klatki piersiowej, to i pieczenie w środku w okolicach pod mostkiem i przy żebrach albo jakieś tam gniecenie przy lewych żebrach. No nie ukrywam, że zaczyna robić się naprawdę ciężej, "dopiero" ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie, że zostało nas tylko 4?! ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-07-25 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Norka i mydełka 🤣.
U mnie dzis równiuteńkie 40. Równiej byc nie moze bo wyliczone dokładnie z IVF. Ale na nic sie raczej nie zapowiada. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle zapomniałam Wam napisac że wczoraj czekał na mnie prezent od męża - fotel do karmienia ![]() ![]() Wczoraj weszłam na wagę i okazuje się że w ciąży przytyłam 6 kg łącznie w już schudłam 11 kg ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() Mąż spisał się na diamentowy medal! ![]() ![]() Cami, przytyłaś 6, a schudłaś 11? ![]() ![]() ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-07-25 o 09:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Calkiem zapmnialam o tym kladzeniu pod kątem... wypróbuję dzisiaj. Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze w nim nie karmilam ![]() No sama jestem w szoku z tą waga ale cieszę się, nawet chodząc na siłownię nie byłam w stanie osiągnąć takiej wagi ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() Kciuki za dwupaki ciągle zaciśnięte! Nie mogę uwierzyć, że to już tak zleciało, że tak mało już Was nierozpakowanych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2173 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do męża - znam ten ból, mój tż też chwalił się i chwali nadal przed całym światem i niestety trzeba to przeżyć. ja nie miałam serca go strofować i nie pozwalać na odwiedziny, bo jak widziałam jaki był dumny i szczęśliwy, to moje wkur... i zmęczenie szły w niepamięć ![]() Cytat:
Cytat:
Obserwuj go, ale nie panikuj - tj. Aniama napisała - musimy wziąć poprawkę na tę niedojrzałość brzuszkową i wytrwać do 3. m-ca. Witam! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Summer naprawdę współczuje- próbuj wszystkiego co się da, ale myśle że jak wytrwasz maks do tych 3 miesięcy, a może u niego będzie krócej to Prezes ci to wszystko wynagrodzi. W mojej rodzinie najspokojniejsze, najbardziej bezproblemowe dzieci właśnie do 3 miesięcy miały kolki i problemy brzuszkowe ale teraz nikt już tych pierwszych miesięcy nie pamięta. U nas znów dziś 30 min snu - 20 karmienia-godzina czuwania/ marudzenia. Ale brzuszek chyba nie boli. Przy podejrzeniu nietolerancji laktozy ważne tez jest żeby jak najdłużej karmic 1 piersią- tzn porządnie ja opróżniać bo najwiecej laktozy jest na poczatku karmienia. A u nas wczoraj strasznie chaotyczne były te zmiany bo wysysał wszystko wiec czesto pierś zmieniałam- dziś póki co troszkę lepiej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
|
U nas w przeciwieństwie do wczoraj jest tragedia. W sumie wczoraj od 23 już nie spała jak aniołek i budziła się co godzinę. A może to już kryzys pokarmu? Chyba też kupię delicol może to pomoże na brzuszek. Ja niewiem jak tż pójdzie od poniedziałku do pracy to chyba zarosne brudem i padne z głodu bo przecież ta mała przyssawka nie da mi się nawet umyć
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2177 |
Zadomowienie
|
Camelku, rozumiem to świetnie, u mnie od dnia wyjścia pielgrzymki były codziennie... Ale dasz radę, skoro tyle wytrzymałaś w szpitalu
![]() Aniama, dziękuję, cały czas sobie powtarzam, że muszę wytrwać. Dzięki za info odnośnie piersi, właśnie tak robię ![]() Dorka, u mnie tak wyglądają ostatnie dni. Hitem było pierwsze mycie zębów i twarzy o 15!!!! Ale dasz radę, to jest przejściowe, zaplanuj sobie, co na szybko zrobisz, jak małe padnie, np.mycie, nastawienie zupy itp. Folinko, jesteś genialna! Właśnie spowiłam potwora wg insttuktażu z filmu i padł! Przytuliłam, dałam smoka i poskakałam z nim na piłce. I pal licho, że mam spokoj, bo śpi - najważniejsze, że widzę, że się uspokoił i przez to brzuszek tak nie dokucza. Jaka to ulga dla matki... Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 |
Zadomowienie
|
Łącze się z wami odnośnie bolących brzuszków
![]() Ten delicol to w aptece znajdę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Powiem Wam że to forum teraz naprawdę doceniam bo bym chyba zwariowała a tak przynajmniej wiem że nie tylko mnie to dotyczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w aptece, jest tez tańszy odpowiednik kolzym. Nie wiem czy u nas działa,ale dziś z brzuszkiem o niebo lepiej, natomiast ze spaniem średnio. O dłuższych drzemkach można zapomnieć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to dobrze że brzusio już nie boli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
U nas dziś chyba brzuszek nie boli i Mlody nie siedzi non stop na cycu, ale dalej jest nieodkladalny. Jak go nie zostawiam samego to jest pięknie, cicho i spokojnie - prowadzimy tylko ciekawe konwersacje, bo Mały dużo czuwa zamiast spać i gada - chyba jest spragniony rozmowy :p. W ogóle jutro idziemy do ortopedy! Zwolniło się miejsce i udało się przyspieszyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Marudziłam, że nie robił kupy? Cofam to... dzisiaj była kupa wszędzie. Pierwszy raz umyłam go pod kranem w umywalce, bo inaczej nie ogarnęłabym wycierania go. Ale podobało mu się, jak ciepła woda leciałą mu po ciałku...
![]() |
![]() |
#2185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba i ja spróbuje tego spowijania. W co motacie? Kropko używasz jeszcze wielorazowek? Bo my w ciągu dnia na tetrze jedziemy, są wpadki ale nawet nam wychodzi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy ubaw jak chce złapać cycka a jak nie wychodzi wtedy buzia otwarta i machanie główką na prawo i lewo jak wygłodniały wilk ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Mieliśmy dzisiaj jechać nad jeziorko na dłużej ale tak nam dała w kość że odpuściliśmy. W przerwach między karmieniami mam zamiar odpoczywać na kanapie przy wiatraku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-07-25 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny była u mnie położna i zaleciła kąpiel w krochmalu bo mała ma wysypke.. Czy możecie mi powiedzieć w jakich proporcjach się to robi?
Poza tym wszystko ok chociaż czasami jak słyszę rady tych położnych to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać ![]() Dzisiaj w końcu pójdziemy na pierwszy spacerek! ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Wtajemniczenie
|
My po kolejnej wizycie w poradni.. na szczęście małe już duży chłop, nie potrzebuje kontroli co rusz..
![]() My spowijamy małego od początku, tzn nie codziennie, ale stosujemy ![]() ![]() ![]() Dziewczyny zmagajace się z kolkami, u nas na szczęście spokój i nie wiem czy taki egzemplarz, czy może jeszcze przyjdą, ale na polecenie pediatry od 2tyg podajemy floractin kolki - może to zasługa tego specyfiku? Nie wiem czym różni się od polecanych tu kropelek, ale rzucam nazwą może u kogoś pomoże ![]() I szczerze nie umiem patrzeć na cierpienie tego brzdąca, dziś miał pobierana krew i jak mi go oddali to się tak trząsł, że nie mogłam go uspokoić. Niosłam go wtulonego na rękach do samochodu, ze świeczkami w oczach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2189 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do cierpienia - jeszcze parę miesięcy temu nie zrozumiałabym o czym mówisz, ale teraz mam tak samo - jak widzę te usteczka w podkówkę, krzyk bólu, strachu i smutku, to ogarnia mnie taka rozpacz, że wydaje mi się, że oszaleję... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a delicol działa na tej samej zasadzie co dicoflor??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.