![]() |
#2161 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Wtajemniczenie
|
No i na tej granatowej scianie planuje postawic tez ten kosz mojzesza/wozek ale jeszcze nie wiem z ktorej strony tv. Wiem ze tak sredni kolo tv no ale nie bardzo mam gdzie go wcisnac jakos sensownie bo z drugiej strony mam rogowke i miedzy drzwiami do pokoju a rogowka niewiele jest miejsca no i tez ja mam bzika na pukncie pootwieranych okien i stalby w przeciagu. Zreszta na pewno pokaze efekt koncowy, bo sie strasznie jaram tym moim pomyslem z granatem na scianie to w razie czego cos mi podpowiecie
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Haha
![]() Sama bym mogła mu zajrzeć i popatrzeć ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Lady isss piona
![]() IMG_1536605386.600115.jpg Tak śpię na materacu na ziemi, bo dalej nie ma mojego wymarzonego łóżka na stanie w sklepie ![]() Tak, wstawianie w nocy siku z ziemi to porazka.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
Dews nie budzisz swojego żeby pomógł Ci wstać ?
(*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
Karolkowa haha jeszcze daje rade ale pewnie jeszcze z tydzień i będzie mnie musiał lekko popchnąć za każdym razem jak będę wstawać XX
Lady isss też mi się wydaje że bardzo podobny ;p Materac stary i nie wygodny niestety ale ciągle mi obiecują w sklepie że za tydzień będzie i później znowu za tydzień i znowu za tydzień... A ja czekam :p i przez to narazie nie kupuje dodatków, bo jakoś tak nie po drodze i mam pustki w tej sypialni że echo się niesie :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Oho ktoś ma znowu czkawke <3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Co ty lady isss ja byłam kiedyś niezależna, ale odkąd z moim jestem, to nie potrafię sobie miejsca znaleźć bez mojego tż w domu
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | ||||
Zadomowienie
|
Muszę się wyżalić, bo jestem załamana. Od jakiegoś czasu mam poranne mdłości, ale dziś to już przesada. 3 razy wymiotowałam w pracy, o mało co nie zarzygalam ubera, a teraz leżę w domu i mnie znowu mdli. Za chwile będę lecieć do kibla. Do tego brzuch jest ciężki i zaczynam mieć jakieś bóle. Tragiczny ból pod prawym cyckiem, poza tym dochodzą jakieś pobolewania i kłucie w różnych miejscach brzucha. Dobrze, że mały szaleje, ale jego ruchy są coraz mniej przyjemne. Tak źle.dziś wyglądałam, że na do widzenia dostałam urlop na 3 tygodnie.
Druga sprawa, która mnie dobija: szwagier ma już bilety od 15.09 do 23.10. Tż kupił mu powrotny i wyraźnie dał do zrozumienia, że w listopadzie nie będzie już u nas warunków na dodatkową osobę. Ale czy brat tego nie oleje wyjdzie w praniu. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ewka_mewka Czas edycji: 2018-09-10 o 21:44 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
Ewcia wspolczuje!!!! A czemuz tak Cie męczy? A kysz zle samopoczucie!!
Pralka w lazience to bardzo dobre miejsce ![]() Rozwalilas mnie tymi zatwardzeniami i biegunkami 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do tego cholerstwa to zastanawiam się czy przypadkiem tż nie przywiózł jakiegoś świństwa z tych jaskiń... może to jest zatrucie, a nie objaw ciąży. Jak jutro będzie tak samo to zapytam lekarza.. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
O kurcze współczuję Ewka_mewka! Mdłości wspominam najgorzej, a miałam je tylko 2 tygodnie ;/ mam nadzieję, że go przejściowe!
Dobrze ze macie już bilety i wyznaczony termin! Pomóc pomocą, ale kurcze duże zmiany w waszym życiu i potrzeba wam spokoju teraz Ja dziś się czuje brzydka i ogromna ale poza tym wszystko spoko. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do pomocy: wkurza mnie, że oni się nas nawet nie zapytali o zdanie. Czy możemy, czy chcemy, czy mamy warunki i pieniądze. Czy ja się czuję na siłach go gościć w 3 trymestrze na 50m2. W dupie to mają. Należy mu się i tyle, a tż nie ma innego wyjścia i musi za wszystko zapłacić i pomóc bratu stanąć na nogi (który mu swoją drogą nie pomógł kiedy to on wyjeżdzal z Kuby...). Jestem tak wkurzona tą sytuacją, że nie odbieram nawet telefonów od teściowej (dziś dzwoniła już 7 razy... Wczoraj ostatni telefon o 3 nad ranem. Jakbym nie pracowała, nie spała, nie miała życia). Tż też już nie wyrabia psychicznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ewka_mewka Czas edycji: 2018-09-10 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Ewka_mewka ale miło takie kłamstwa słyszeć <3
Nie no moim zdaniem i tak jesteś mega cierpliwa, ja rozumiem, że bratu trzeba pomóc itp ale kurde wbijac komuś do domu w takim momencie nie pytając cie o zdanie to gruba przesada ;/ jeszcze skoro teraz nie pytają o zdanie, to żeby nie wyszło, że zostanie i po twoim porodzie.. obgadaj może z tż co robicie jeśli się okaże, że wcale nie będzie chciał się wynieść ;/ trzymam kciuki żebyś lepiej się poczuła, żeby te mdłości przeszły ;** Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zadomowienie
|
Opowiem Wam sytuacje z dzisiaj. Mialam najdziwniejsza noc w szpitalu ever!!! Z jednej strony ubaw po pachy, a z drugiej rozpacz, ze jeszcze takie średniowiecze i ciemnogród ....
Około 23 przyszła na moją salę pacjentka. Młoda dziewczyna 26 lat w zaawansowanej ciąży. Przepocona, po prostu na odległość smierdzialo jej ubranie. Już po samym wyglądzie (broń boże mi kogoś oceniać - ale higiena to podstawa) wnioskowalam ze z nią chyba coś nie tak jest. Położyli ją na mojej sali z powodu: ona się boi porodu. Przychodziła im od 2 tyg i marudzila na izbie że jej sie wydaje że coś jest źle, na pytania co jest źle odpowiadała: ja się boję, mam jakieś urojenia, ze jest źle. I to była cała odpowiedź. I teraz zaczyna się najlepsze. Usłyszałam od niej milion pytań do. W stylu: - a co Pani robi? - smaruje brzuch zeby rozstępów nie było. - a to one po porodzie razem z brzuchem nie znikają? - a to prawda, ze nacina sie krocze? Z tej samej serii: - a to gdzie oni nacinaja? Na udzie? - a witaminy pregnal mają udokumentowane działanie? - co Pani je w ciąży? - skąd ma Pani liska na ręku? (To wilk kuzwa wilk) - a czy jak ja urodze to przestane sie denerwowac? - jem białe pieczywo, mysli Pani ze szkodze ciąży? - poród naturalny boli? Po prostu mówiła i mówiła i mówiła jak z tej bajki "Marta mówi" wciąż. Zadawała takie pytania, ze nie wiedzialam jak i z której strony ugryźć temat. To naprawdę tylko część tych które zapamiętałam a przez godzinę zadała mi ich duzo duzo wiecej. W międzyczasie sapala, jejku jak ona sapala, furczala i jadła. Przez godzine zjadła 3 jogurty, jakies bułki i chyba ze dwa banany. O 23 w nocy i powtarzała ze ona chyba w dzien za malo zjadła i dlatego tak panikuje. Mówiła szybko, niezrozumiale, musialam naprawde wsluchac sie zeby wylapac o co jej chodzi. W koncu odwrocilam sie plecami a ona dalej gadała i gadała. W koncu stanęła w nogach mojego łóżka i dawaj nawija dalej. Myślę no ni huja, nie bedzie dzisiaj spania. Odwrocilam sie, zaczelam pisac smsy a ona patrzy i obserwuje mnie. Laski ja sie jej bałam, ona miała jakies szalenstwo w oczach, autentycznie pomyslalam ze ni hu hu dzis sie nie klade, bo strach ... w koncu sie polozyla i mówi: - a płyn owodniowy to jest biały i obslizgly? Ja nie wiem co odpowiedzieć, a ona do mnie - czemu mi coś cieknie miedzy nogami? - spodnie mi przemakaja co sie dzieje? Spokojnie mowie do niej, ze wody Ci odchodzą, ze chyba poród powoli sie zaczyna. - czemu nie mam skurczy? - krew mi poleciala, to okresu dostalam? Dziewczyny jak ona sie zbierała do położnych. Jak ona tu bączki kręciła, z łóżka na łóżko do łazienki, kucala wstawala cudawianki takie ze szok. W koncu poszła do tych pielegniarek ... i zabrali ja na porodowke. Ale laski dziewczyna o niczym pojęcia nie miala. O niczym. Po prostu mysle ze jakbym jej powiedziala ze jej bocian dziecko przyniesie to czekalaby na bociana... kuzwa mamy XXI wiek jest dostep do internetu, do bibliotek naprawdę czytanie nie boli. A tutaj po prostu czarna Afryka. Do końca życia zapamiętam te przepocone ubrania, i to kej nadmierne jakieś podniecenie. Bo ona nie byla zwyczajnie zdenerwowana. Ona jakas podniecona była niezdrowo, w jakiejs chorej ekscytacji. Nawet zastanawialam sie czy ona nie jest czyms odurzona, nacpana albo nadziorgana. Położne tylko potem przyszly do mnie i mówią: ale na porodowce czeka ich dzis skaranie boskie, mają zapewnioną koszmarną noc ... jak ją zabrali to odetchnelam, bo naprawde sie jej bałam, pozostal w sali tylko niesmak i smród. Współczuję lekarzowi, który ją badał ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
Smileska straszna historia, ale myślę, że wcale nie taka pojedyncza i że takich sytuacji i takich ludzi jest więcej
![]() Ja kończę śniadanie, na 10:00 jadę na szkołę rodzenia a potem się widzę z koleżanką i jej półroczną córeczką ![]()
#2180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:31 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I ja wiem, domyslam sie ze sredniowiecze jeszcze jest wszechobecne, ale czlowiek nie zdaje sobie sprawy z ogromu problemu dopóki sie z tym nie zetknie ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Witam się w 34 tygodniu
![]() Smileska, straszna historia, ale ja myślę że takich kobiet może być wiecej.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Smile
![]() Serio ? Mamy taki dostęp do technologii, wystarczy że głupie pytanie wujkowi google dasz i już masz odpowiedź a tu? Strach pomyśleć co dalej będzie z jej maluchem ! Smile dziś wychodzisz? Czy jak to jest ? (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karola czekam na obchod, potem ma chwalebny samolocik i zdecydują czy do domu czy nie. Szczerze po dzisiejszej nocy bardzo chce do domu. Mogę leżeć 24 h na dobe ale oby w swoim łóżku ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Ja też zaciskam nóżki, wiecie co mój wpadł przed 7 rano i mówi ja przepraszam że tak z rana ale żonie się chleb skończył
![]() On jest cudowny jednak ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi aplikacja pokazuje jeszcze całe długi 74 dni i wciąż mi się wydaje, że mam kupę czasu ![]()
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.