|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część VII
Cytat:
Jutro mają Hani zrobić USG. Jak będzie wszystko ok to jutro albo pojutrze do domu . Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
A Ninka?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo masakra :/ Silver obyście już mogły wyjść i był to tylko epizod, który już się nie powtórzy.... my mamy alergola w czwartek teraz i właśnie chcę zapytać, czy u nas to zapalenie może mieć związek z alergią. Ja i tż też nie jesteśmy alergikami, a Dawid już tak :/ i alergia obojętnie jaka, czy kota, czy kurz itd u jednego z rodziców może rokować (nie musi) na alergię nawet innego rodzaju u dziecka ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- a z okazji prima aprilis pokazałam tż stary test ciążowy jego mina bezcenna...no chyba nie jest gotowy na drugie
|
|
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chciałam tż zrobić taki żarcik, ale nie znalazłam okazji odpowiedniej |
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy w domku
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
super !!
zdrowka dla Hani D.sie pewnie cieszy<3
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio mało się odzywam bo mamy ciężkie czasy z zasypianiem... żeby nie powiedzieć, że kompletną masakrę... Od jakiegoś czasu B nie chciał iśc sam do łóżka, chciał się chwilę ponosic na rękach, oglądać światełka za oknem. No spoko. Ale bez problemu potem szliśmy do jego pokoju, siedzieliśmy chwile i zasypiał. Niestety z każdym dniem zaczęło robić się trudniej. Doszliśmy do momentu gdy bardzo nie chciał iść do łóżka i zasypiał nam na rękach... Ogólnie to było tak, że koło 19 piżamka, kolacja, zęby, książeczki, o 20 na ręce i czasem nawet 20.05 już na nich spał. Ale. Ale nie było problemu z odłożeniem go, nawet jak się obudził to normalnie szedł spac. Wczoraj jednak był pogrom. Wczoraj nie chciał iśc spać, chciał się nosic i nic więcej. Nie dało się zbliżyć do jego pokoju i łóżeczka. Gdy koło 21.30 zaczął już odpadać ze zmęczenia (na rękach of course), nie dało się do odłożyć. Jak nadwrażliwy niemowlak wybudzał się po lekkim odchyleniu na bok i wrzask. Ok 22.30 w akcie desperacji zaproponowałam mu, ze poleżymy razem w naszym dużym łóżku (nigdy tego nie robił, więc pewnie zrobiłam tym samym duży błąd) i się zgodził. Zasnął w minutę. Spaliśmy razem do 1:30. Nie zjedlismy, nie umylismy sie z tż, nie zrobiliśmy nic. Jak o 19 wszystko stało tak zostało. O 1:30 obudził się lekko spanikowany gdzie on jest, udało się go uspokoic, odlozyc juz do jego łóżka. Spał bezproblemowo do rana. Nie wiem co się dzieje Tzn wiem... pewnie jakiś skok rozwojowy, mowa nocnik i te sprawy... Ale nie wiem co z tym zrobic
|
|
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
o masz... a moze jednorazowo. moze taka noc? maciek wczoraj tez w naszym lozku chcial spac
Twoj tego nie zna wiec od 1razu sie nie przywyczai... a nosidło by Was nie ratowało?
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby mu przeszło. Dziś na czas usypiania zamierzam wyjśc, z tż jest większa szansa że będzie normalniej ... A jutro odbieramy auto, #podnieta mode on# Dziś zarejestrowaliśmy, ubezpieczyliśmy. Jutro można po nie podjechać ^^ Od razu jedziemy z nim na założenie dodatkowych zabezpieczeń
|
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
U nas z miejscem też tragedia. Maciek musi się do skóry golej przykleić i musi to być klatka piersiowa (a najlepiej cyc).
No jak go trzymam nad brzuchem to mało się w pół nie łamie żeby się tak tulic a ja walczę z równowaga żeby ustac jak kombinuje.. Na szczęście dał się przekonać że siedzieć na fotelu na mnie okrakien też jest spoko... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017
- część VII
Dzień dobry
![]() Ale tu cisza ostatnio. U nas ok. Hania ma kaszel jeszcze,ale mamy syropek i robimy inhalacje. Jak u Was że żłobkami na czas strajku? U D. w przedszkolu wywiesili informację żeby nie przyprowadzać dziecka w poniedziałek do przedszkola. Czy Wasze przedszkola/żłobki też strajkują? U nas w mieście wszystkie przedszkola i szkoły. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
- część VII
Cytat:
Nie ma jakiejś dyżurnej placówki? Domyślam się, że nie każdy może akurat zostać z dzieckiem w domu... Wczoraj doszło u nas do dziwnej sytuacji. Bartek wcześniej zadrapał się gdzieś w rączkę i każdemu to pokazywał. Pokazał więc wczoraj babci. Z racji tego, że ma tam pluszowego kotka, babcia w żartach zapytała czy to kotek go podrapał. Co Bartek zrobił? Pokiwał, że tak, wziął kotka, postawił pod ścianą i kazał mu tak pół dnia za karę stać... No i właśnie... skąd on taką metodę zna? Pewnie ze żłobka. Na 100% jemu nikt tak nie kazał stac bo B jakby się zraził do czegoś/kogoś to na pewno by tam więcej nie chciał isć (a żłobek i ciocie uwielbia) no ale... coś musiał zobaczyć/usłyszeć. |
|
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
- część VII
Cytat:
Ja widzę duzo słucham jak maciek mówi jak w żłobku. Jak coś stuka mówię że nie wolno a on "cisza! Nie stukajcie!" Jakieś dziecko biegnie do mamy a mój "Jacek! Nie wolno biegać!" Ostatnio co chwila w domu mówi "Adam/jacek/kuba nie wolno bic macka". Na pytanie czy go któryś chłopiec uderzył mówi że tsk, na pytanie jak pokazuje jak się bije, na pytanie gdzie pokazuje zawsze rękę. Na pytanie co powiedziała Pani mówi to samo i dodaje "nu nu nu" Ale dalej pytam czy on kogoś też bije mówi tak, kogo, wszystkich z 3 wymienionych, jak? pokazuje tak samo, czy dzieci płaczą? Tak. I kij wie. Muszę zagadać z Panią kto kogo bije i czy serio tluka się tam do płaczu.. Plus jak go np mocno złapie (bo biegnie na ulicę) to mówi "mama nie wolno bić macka" Zacznie gadać tka w żłobie i mnie wezwa na dywanik ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2176 | |||
|
Zadomowienie
|
Jejkuuu mam doła, serio czy to sie kiedyś skończy
Szymek był w żłobku czwarte i piatek. W piatek info ze żłobka o jelitówce, ale u nas sobota i niedziela ok, pełni nadziei, że w poniedziałek pójdzie. W niedzielę pojechalismy do znajomych, nie chciał coś jeść, ale myslałam, ze po prostu emocje, dzieci, zabawki. Aż nagle puścił tam bełta ![]() Zaczelismy się ewakuować, oczywiscie znajomi na drugim koncu miasta 15 km, po drodze sie zatrzymywalismy, przebieraliśmy masakra! Haftowanie w aucie to dramat W domu też go potem meczyło, oczywiście był przerażony więc musiałam go tulić i tylko zmieniałam co chwile koszulki, bo mi na ramie puszczał wszystko. I tyle było z pójścia do żłobka w poniedziałek. A wczoraj mielismy badanie 3 migdała i migdał nie jest jakis bardzo duzy, est troche powiekszony, ale ma znowu płyn w obu uszach nie wiadomo czy to kwestia jakis alergii (jakoś nie sądzę) czy wyrośnie z tego. Ale znowu zmiana leków i czekanie czy to zejdzie, jak zejdzie to ok, a jak 3-6 miesiecy nie zejdzie to dreny i usuwannie migdała. Rewelacja. 14 lutego było ok, tak sie cieszyliśmy, no długo to nie trwało ![]() bez kitu mamy! Cytat:
ty to masz szczęście z tymi sesjami! ![]() Cytat:
ojjej ![]() Cytat:
haha mistrz!!! że też ja na to nie wpadłam
|
|
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
- część VII
Cytat:
kolega opowiadał, ze w przedszkolu w pewnym momencie jak przychodził po córkę to pani sie dziwnie usmiechała. potem jakos się okazało, ze córka opowiadała w przedszkolu, ze tata w domu robi bączurlandie
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
- część VII
Cytat:
![]() I jak teraz się czuje? W domu w żadnej nic takiego nie ma, bajek też sobie nie przypominam. Nie wykluczone, że książka/bajka w żłobku, nie zakładam, że mi tam dzieci terroryzują ale sam tego nie wymyślił chyba ![]() Fakt faktem, na to co dzieci mówią trzeba brać chyba dość duzą poprawkę... tzn nie żeby olewać, wiadomo... szczególnie w przypadku takich maluchów, no ale dzieci wyobraźnie mają bujną Bartek też byłby w stanie mi na przykład pokiwać 'tak' na pytanie czy tata go bije. Czasem na przekór tak robi, czasem może nie zrozumie jakiegoś pytania/zrozumie inaczej i różne dziwne rzeczy potem wychodzą...
|
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mówi tak na 99% pytań.
Jedynie próbuje rozgryzc czy odmienia dobrze. Czy "Adam nie wolno bić macka" czy "Adama nie wolno bic! maciek! " MałaMi o. Mamo jak ja Wam współczuję![]() Zdrówka dla młodego!!! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, życzę dużo zdrówka dla maluchów, ale macie przeboje
my z Bartkiem cały czas wdomu, planowałam zapisać go od września, ale z racji tp na koniec sierpnia to odpuscilam żeby nie poczul się odrzucony i żeby nie zaczął przynosić chorobsk przy noworodku. Jakoś tak mija nam dzień za dniem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
5 miesiąc, 20 tc, może we wtorek się dowiemy, ale Bartek miał być do 29 dziewczynką więc... Mam nadzieję na córeczkę, parka to spełnienie marzeń. Więcej porodów nie planuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłabym Ci tu wstawić ksiege imion
mniej więcej mamy taki zakres.Mamy duże przekonanie do rozwiązania pt "jak nie zarejestrujesz dziecka w 3tyg to UC nada mu imię". Może akurat coś sensownego zaproponują? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
- część VII
Cytat:
![]() MałaMi współczuję Zdrówka Wam życzę!
|
|
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam zdrówka dla Was i tulaski mocne
Axn ciekawe skąd wpadł na taki pomysł z tym kotkiem ![]() Ejjj D idzie do żłobka od pn mam nadzieje ze otwarte...choc w pn kobieta ze żłobka dzwoniła ws płatności bo nie dostaliśmy karteczki z kwotą i pytała czy będzie w pn. Wczirajbopiekunka dzwoniła inpytala jak Drzwi i ze sa zdjęcia do odbioru (kolejna sesja) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

pokazałam tż stary test ciążowy 

Tzn wiem... pewnie jakiś skok rozwojowy, mowa nocnik i te sprawy... Ale nie wiem co z tym zrobic

- część VII
)

5 miesiąc, 20 tc, może we wtorek się dowiemy, ale Bartek miał być do 29 dziewczynką więc... Mam nadzieję na córeczkę, parka to spełnienie marzeń. Więcej porodów nie planuje