|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski
Cytat:
P.S. Ale Orban to pozamiatał masakrycznie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twierdzenie, że to kapitalizm jest winny temu, że Polacy są niechętni oddolnym inicjatywom jest śmiechu warte.
![]() |
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Honorowi dawcy krwi istnieli od czasów międzywojennych, związane to było zawsze z czerwonym krzyżem. Za PRL to PCK działał chyba prężnie. Co do liczb: też nie znam statystyk, ale lata 1990. już trochę pamiętam, w tym dramatyczny upadek PGR-ów i wielu państwowych zakładów - stoczni, hut, kopalń, związanej z nimi infrastruktury i ludzkie tragedie będące wynikiem drapieżnego neoliberalizmu. A tak na marginsie, co do oddolnych inicjatyw w wyborach, to Samoobrona też kiedyś była trzecią siłą, tak 15 lat przed Kukizem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Ale pokazują nastroje społeczne. A nie zanosi się, żeby PiS stracił poparcie ludu (co widać w tych wyborach), to się nie przywiązuję do tego kraju w żaden sposób, który trudno będzie zerwać.
![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
W sprawie wyborów: właśnie przeczytałam słowa Komorowskiego "PiS wygrywało w kręgach wyborczych, które nie płacą podatków". Jak PO i kumple chcą przegrać na jesieni z kretesem, np. tak żeby PiS powtórzył wynik Fideszu, to powinni dać mu się wypowiadać jak najwięcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 | |
BAN stały
|
Cytat:
Brawo Brono, jednak wtopa za wtopa bedac prezydentem nie wziela sie znikad. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Martwię, bo po co mi teraz porszak? No i jednak w tym twardym jadrze UE dzieje sie "gorzej" niz u nas. W tych trzech panstwach wygrala taka nasza Konfederacja. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Węglarczyk popłynął. W jego analizie PiS zawdzięcza taki wynik tylko dzięki TVP Kurskiego, bo to TVP namówiło ludzi na pójście na wybory i okłamało, że głosują w jakiś innych wyborach niż do PE. Bo, wg Węglarczyka, gdyby ludzi zdawali sobie sprawę że głosują do PE, to PiS nie miałby szans. Onecie, śpij dalej. Btw, przypadkiem ostatnio trafiłem na jakiś absurdalny, pierdzący słodką tęczą program o tym jak to dobrze, że jesteśmy w Unii. Że Unia nam wszystko "dała" i jak powinniśmy być jej dozgonnie wdzięczni. Program z jakimś konkursem wiedzy o UE z uczestnictwem widzów. Program w prime time na TVP1. Really. W tym TVP. Tuż przed wyborami. Edytowane przez edan84 Czas edycji: 2019-05-27 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Konto usunięte
|
W ogole ciekawie jest w Niemczech.
Znany youtuber nagral filmik pro-ekologiczny, ukazujacy bledy najwiekszych partii i opowiadajacy dosc ostro o zniszczeniu Ziemi. Obejrzaly to miliony ludzi i duzo procent glosow dostala partia "zielonych". Szok jak jeden yputuber moze wplynac na wynik wyborow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wg mnie to o zwycięstwie PiS zadecydowało to ślepe napier.dalanie w Kościół, jawne mówienie o małżeństwach homo i adopcjach dzieci czy szydera z ich wyborców, że to wsiury, ciemnogród, śmierdzący naftaliną, itd. Żelazny elektorat PiS to jakieś ~35%. Pozostałe 10%, które zadecydowało o zwycięstwie, to ci którzy nie chcą tego całego opisanego wyżej "postępu" i zagłosowali bardziej przeciw KE niż za PiS. W sumie mnie można do tego grona zaliczyć, bo podejście PiS do gospodarki mi się średnio podoba, ale ważniejsze dla mnie było to, żeby "postępowcy" nie pozamieniali w szkołach katechetów na jakichś szemranych latarników, itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Konto usunięte
|
Ale gdzie wy to czytacie? W TVNie? Bo ja czytam dość lewicujące media i nigdzie nikt nie usprawiedliwia KE.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86852340]Ale gdzie wy to czytacie? W TVNie? Bo ja czytam dość lewicujące media i nigdzie nikt nie usprawiedliwia KE.[/QUOTE]Jakie to są lewicujące media? Pytam się bez złośliwości, po prostu sama takich nie kojarzę. Kojarzę czysto lewicowe (np Nowy Obywatel), ale to publicystyka, a nie aktualne wiadomości z kraju.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86852353]Chociażby oko.press.[/QUOTE]Ok, nie wpadłam na to aby nazywać ich lewicującymi. Tzn czytam i szanuję, ale było to dla mnie bardziej centrowe.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86852340]Ale gdzie wy to czytacie? W TVNie? Bo ja czytam dość lewicujące media i nigdzie nikt nie usprawiedliwia KE.[/QUOTE]
Właśnie objerzałem wywiad z Sierakowskim. Klęskę Wiosny tłumaczy tym, że Polacy to naród, który nie czyta, więc siłą rzeczy nie wczytał się w, jak to ujął, bardzo ciekawy program Wiosny. I dlatego Wiosna zdobyła tylko 6% ![]() Na jesieni będzie grubo. Nasze pięknoduchy robią już od dzisiaj wszystko, aby PiS dobił do nawet 60% ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Z kolei Aleksandra Pawlicka mówi, że Wiosna zdobyła tyle co zdobyła, "bo jak ktoś się wsłuchiwał w wystąpienia Biedronia, to musiał przyznać, że Robertowi jest bliżej do PiS niż do KE". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- I w sumie jest w tym dużo prawdy. KE mimo obecności SLD i Zielonych w masie robią wrażenie liberałów, a Wiosna to dla mnie centryści - chyba że ktoś ma wrażenie, że prawa osób LGBT, rozdział państwa od kościoła i sprawy ochrony środowiska i klimatu to już definiuje lewicę. Niestety, poza Lewicą Razem zorganizowanej lewicy w Polsce już nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Raczkowanie
|
Jedyny dobry aspekt tych wyborów jest taki, że odetchnęłam rano z ulgą gdy zobaczylam, że konfedracja nie przekroczyla jednak progu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
A tego wcześniej nie napisałeś. De facto polską lewicę społeczną wchłonęło PiS, a światopoglądową przejął Biedroń, który z tego się cieszy jak dziecko. Razem nie ma medialności Biedronia i nie mówi językiem, który trafiałby do mas. Krótko mówiąc w jednym się z Tobą zgodzę - musiałoby nastąpić jakieś niewyobrażalne trzęsienie ziemi, by PiS do jesieni nie zwiększył przewagi (praktycznie nic przy tym nie robiąc).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 | |
BAN stały
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=uAlLn0YX_e0 Pan, którego nazywają profesorem i uswiadamia zadowolne towarzystwo antypisowskie, że przecież PiS nie wygrał, bo jego frakcja w PE nie rządzi oraz to, że biorąc tą frekwencję, to PiS tak naprawdę cieszy się w społeczeństwie max 20-25% poparciem. Ergo, nic się nie stało, PiS i jego nieczytaci wyborcy to dziady. ![]() Jedyna sensowna - Eliza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
BAN stały
|
Korwinie, nie idź tą drogą.
Korwin węszy pisowski spisek i manipulację wynikami. https://www.youtube.com/watch?v=WuicHKJynIk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 | |
Hrodebert
|
Cytat:
Problem z sondażami, generalnie z powszechną opinią na temat szans Pis, jest taki że na zewnątrz chcemy być postepowi tacy super europejscy, a wewnatrz jesteśmy po prostu Polakami z całym wiekowym bagażem doświadczeń, tradycji i przekory, czego nie zdaja się zauważać różnej maści opozycyjni politycy, chyba tak bardzo wczuli się w rolę że nie wiedzą w jakim kraju mieszkaja. Czasami słuchajac pewnych wypowiedzi mam wrażenie że opozycja żyje na jakiejś innej planecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ano.
![]() |
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Ale żaden ekspert chyba nie mówił o dwóch latach?
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;86852281]W ogole ciekawie jest w Niemczech.
Znany youtuber nagral filmik pro-ekologiczny, ukazujacy bledy najwiekszych partii i opowiadajacy dosc ostro o zniszczeniu Ziemi. Obejrzaly to miliony ludzi i duzo procent glosow dostala partia "zielonych". Szok jak jeden yputuber moze wplynac na wynik wyborow.[/QUOTE] CDU podpadło poparciem dla Acta 2, plakaty Axela Vossa były regularnie zrywane. Wyniki pokazują, że na CDU zagłosowali głównie starsi ludzie, stracili młodych wyborców martwiących się o wolność internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj wynik wyborów już mi się nie podoba.
Nie podoba mi się, że Konfederacja nie weszła. Powinno być coś i na prawo, i na lewo od partii centrowych (PO, PiS). Nieduże, ale powinno być. Duopol władzy się robi, a właściwie monopol, bo i PO i PiS to dawna Unia Wolności, a takie partie, jak Zieloni czy SLD same nie dałyby rady wejść. Jechałam sobie dzisiaj inną trasą, niż zwykle i zobaczyłam billboard Wiosny (wiem, rychło w czas, ale na mojej trasie ich nie ma). Teraz się zastanawiam, jakim cudem oni w ogóle weszli ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Konto usunięte
|
Tak sobie teraz patrzę, że weszli Jaki, Waszczykowski, Brudziński.
Może będziemy mieć teraz lepszego ministra spraw zagranicznych, może Jaki przestanie mieszać się we wszystko. No i zastanawia mnie, kto zastąpi Brudzińskiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86853247]Jeśli ktoś sądził, że polityka finansowa PISu zrujnuje gospodarkę Polski w 2 lata, to chyba nie warto dalej go słuchać/ czytać.[/QUOTE]
Mohery pożyją max. 10 lat, to im wszystko jedno. Ważne, że Kaczor dał 13stkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.