Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-05-27, 09:47   #2161
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski

Cytat:
Napisane przez MuchaLibre Pokaż wiadomość
Niewejście Konfederacji = umocnienie PIS-u. W 2015 r. właśnie dlatego zyskali większość, bo Korwin miał 4,7%, teraz mamy ten sam schemat. Jak kogoś to cieszy, to szczerze gratuluję.

Swoją drogą mój region "the best", PIS chyba rekordowa przewaga w całej Polsce, weszli i Szydło, Legutko, Jaki, a nawet i Tarczyński się załapał. Pani z broszką najwięcej głosów ze wszystkich kandydatów w Polsce.

KE, przyjęli idiotyczną strategię łączenia ognia z wodą. Przecież jak np. ktoś ma lewicowe poglądy nie chce głosować na partię z PO i Nowoczesną na składzie, prędzej wybierze Biedronia albo Lewicę Razem. Znowu elektorat bardziej konserwatywny, nie zechce oddać głosu na formację, gdzie jest pełno postkomuchów. O januszach strategii z PSL, którzy przyłączając się do KE dobrowolnie oddali elektor wiejski na rzecz PIS, nawet nie wspomnę.

W szerszej perspektywie wyborów do PE. We Francji wygrywa Le Pen, w UK Partia Brexit, we Włoszech wygrywa Liga + wysoki wynik Ruchu Pięciu Gwiazd, W Niemczech co prawda wygrywa CDU/CSU, ale wysoki wynik odnotowali także Zieloni, całkiem niezły AFD, na Węgrzech Fidesz kosi dobre 50%. Unia albo się zreformuje albo się rozpadnie.
Jeszcze nie teraz. Tak naprawdę to układ sił w PE mało się zmieni. Eurosceptycy dalej nie będą mieli wystarczająco głosów, żeby coś zablokować. Jedynie może cieszyć (tzn. mnie), że jednak jest jakaś fajna tendencja i w kolejnych wyborach już będą konkretne zmiany.

P.S. Ale Orban to pozamiatał masakrycznie.
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 09:48   #2162
patiasym
Zakorzenienie

Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski

Cytat:
Napisane przez MuchaLibre Pokaż wiadomość
we Włoszech wygrywa Liga + wysoki wynik Ruchu Pięciu Gwiazd
Liga wygrywa, ale druga partia demokratyczna; pięć gwiazd to czeka los Kukiza i dobrze im tak
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 09:51   #2163
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Nie w całym kraju. Trudno porównywać wieś małopolską z Pomorzem czy Wielkopolską.Jacy kumple komuniści? Nigdy nie popierałam systemu sowieckiego i państw RWPG, ze względu na masę wypaczeń ale i tak oddolne inicjatywy - siermiężne bo siermiężne - wówczas istniały. Działały kluby osiedlowe, koła gospodyń wiejskich, gminne biblioteki. Turbokapitalizm lat 1990. potrzebował chwili by to wszystko skutecznie wymordować.
Nie wiem jaka była ilość tych inicjatyw i jaką miały swobodę działania ale domyślam się, że niewielką. Nie znam liczb ale zakładam, że dziś istnieje więcej inicjatyw. Dalej istnieją osiedlowe świetlice, kluby dawców krwi, fundacje, stowarzyszenia, ruchy miejskie. Przypomnę ci, że oddolna inicjatywa Kukiz 15 był w poprzednich wyborach trzecią siłą.
Twierdzenie, że to kapitalizm jest winny temu, że Polacy są niechętni oddolnym inicjatywom jest śmiechu warte.
Stary 2019-05-27, 10:04   #2164
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Nie wiem jaka była ilość tych inicjatyw i jaką miały swobodę działania ale domyślam się, że niewielką. Nie znam liczb ale zakładam, że dziś istnieje więcej inicjatyw. Dalej istnieją osiedlowe świetlice, kluby dawców krwi, fundacje, stowarzyszenia, ruchy miejskie. Przypomnę ci, że oddolna inicjatywa Kukiz 15 był w poprzednich wyborach trzecią siłą.
Twierdzenie, że to kapitalizm jest winny temu, że Polacy są niechętni oddolnym inicjatywom jest śmiechu warte.
A co to znaczy swoboda działania? Możliwość urządzania antyrządowych pikiet? Dla takich Kół Gospodyń Wiejskich to rzeczywiście było bardzo ważne.
Honorowi dawcy krwi istnieli od czasów międzywojennych, związane to było zawsze z czerwonym krzyżem. Za PRL to PCK działał chyba prężnie.
Co do liczb: też nie znam statystyk, ale lata 1990. już trochę pamiętam, w tym dramatyczny upadek PGR-ów i wielu państwowych zakładów - stoczni, hut, kopalń, związanej z nimi infrastruktury i ludzkie tragedie będące wynikiem drapieżnego neoliberalizmu. A tak na marginsie, co do oddolnych inicjatyw w wyborach, to Samoobrona też kiedyś była trzecią siłą, tak 15 lat przed Kukizem.
Stary 2019-05-27, 10:31   #2165
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edan84 Pokaż wiadomość
No i gdzie wyjedziesz? We Francji wygrała kumpelka Korwina, w GB drugi kumpel Korwina, a we Włoszech kumple Bosaka.
Dam sobie radę, nie martw się o mnie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ale ty wiesz, że to były wybory do europarlamentu?
Ale pokazują nastroje społeczne.

A nie zanosi się, żeby PiS stracił poparcie ludu (co widać w tych wyborach), to się nie przywiązuję do tego kraju w żaden sposób, który trudno będzie zerwać.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 10:38   #2166
patiasym
Zakorzenienie

W sprawie wyborów: właśnie przeczytałam słowa Komorowskiego "PiS wygrywało w kręgach wyborczych, które nie płacą podatków". Jak PO i kumple chcą przegrać na jesieni z kretesem, np. tak żeby PiS powtórzył wynik Fideszu, to powinni dać mu się wypowiadać jak najwięcej.
Stary 2019-05-27, 11:12   #2167
edan84
BAN stały

Cytat:
W sprawie wyborów: właśnie przeczytałam słowa Komorowskiego "PiS wygrywało w kręgach wyborczych, które nie płacą podatków". Jak PO i kumple chcą przegrać na jesieni z kretesem, np. tak żeby PiS powtórzył wynik Fideszu, to powinni dać mu się wypowiadać jak najwięcej.
Wlasnie mialem o tym napisac. Tez przejrzalem onet.
Brawo Brono, jednak wtopa za wtopa bedac prezydentem nie wziela sie znikad.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Dam sobie radę, nie martw się o mnie.
Martwię, bo po co mi teraz porszak?

No i jednak w tym twardym jadrze UE dzieje sie "gorzej" niz u nas. W tych trzech panstwach wygrala taka nasza Konfederacja.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Węglarczyk popłynął. W jego analizie PiS zawdzięcza taki wynik tylko dzięki TVP Kurskiego, bo to TVP namówiło ludzi na pójście na wybory i okłamało, że głosują w jakiś innych wyborach niż do PE. Bo, wg Węglarczyka, gdyby ludzi zdawali sobie sprawę że głosują do PE, to PiS nie miałby szans.

Onecie, śpij dalej.

Btw, przypadkiem ostatnio trafiłem na jakiś absurdalny, pierdzący słodką tęczą program o tym jak to dobrze, że jesteśmy w Unii. Że Unia nam wszystko "dała" i jak powinniśmy być jej dozgonnie wdzięczni. Program z jakimś konkursem wiedzy o UE z uczestnictwem widzów.
Program w prime time na TVP1. Really. W tym TVP. Tuż przed wyborami.

Edytowane przez edan84
Czas edycji: 2019-05-27 o 11:15
edan84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 12:59   #2168
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32
Konto usunięte

W ogole ciekawie jest w Niemczech.

Znany youtuber nagral filmik pro-ekologiczny, ukazujacy bledy najwiekszych partii i opowiadajacy dosc ostro o zniszczeniu Ziemi.

Obejrzaly to miliony ludzi i duzo procent glosow dostala partia "zielonych".

Szok jak jeden yputuber moze wplynac na wynik wyborow.
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 13:13   #2169
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Węglarczyk popłynął. W jego analizie PiS zawdzięcza taki wynik tylko dzięki TVP Kurskiego, bo to TVP namówiło ludzi na pójście na wybory i okłamało, że głosują w jakiś innych wyborach niż do PE. Bo, wg Węglarczyka, gdyby ludzi zdawali sobie sprawę że głosują do PE, to PiS nie miałby szans.

Onecie, śpij dalej.
Ja to od rana dzisiaj czytam, że winni są wszyscy i wszystko tylko nie sama KE czy tam PO. Winny Biedroń bo zabrał głosy, Kurski bo propaganda, Kaczyński bo za dużo naobiecywał, itd. itp.
A wg mnie to o zwycięstwie PiS zadecydowało to ślepe napier.dalanie w Kościół, jawne mówienie o małżeństwach homo i adopcjach dzieci czy szydera z ich wyborców, że to wsiury, ciemnogród, śmierdzący naftaliną, itd.
Żelazny elektorat PiS to jakieś ~35%. Pozostałe 10%, które zadecydowało o zwycięstwie, to ci którzy nie chcą tego całego opisanego wyżej "postępu" i zagłosowali bardziej przeciw KE niż za PiS. W sumie mnie można do tego grona zaliczyć, bo podejście PiS do gospodarki mi się średnio podoba, ale ważniejsze dla mnie było to, żeby "postępowcy" nie pozamieniali w szkołach katechetów na jakichś szemranych latarników, itd.
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 13:16   #2170
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ale gdzie wy to czytacie? W TVNie? Bo ja czytam dość lewicujące media i nigdzie nikt nie usprawiedliwia KE.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 13:19   #2171
Atavish
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86852340]Ale gdzie wy to czytacie? W TVNie? Bo ja czytam dość lewicujące media i nigdzie nikt nie usprawiedliwia KE.[/QUOTE]Jakie to są lewicujące media? Pytam się bez złośliwości, po prostu sama takich nie kojarzę. Kojarzę czysto lewicowe (np Nowy Obywatel), ale to publicystyka, a nie aktualne wiadomości z kraju.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-05-27, 13:19   #2172
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
Jakie to są lewicujące media? Pytam się bez złośliwości, po prostu sama takich nie kojarzę. Kojarzę czysto lewicowe (np Nowy Obywatel), ale to publicystyka, a nie aktualne wiadomości z kraju.

Chociażby oko.press.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 13:21   #2173
Atavish
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86852353]Chociażby oko.press.[/QUOTE]Ok, nie wpadłam na to aby nazywać ich lewicującymi. Tzn czytam i szanuję, ale było to dla mnie bardziej centrowe.

Atavish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 13:23   #2174
edan84
BAN stały

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86852340]Ale gdzie wy to czytacie? W TVNie? Bo ja czytam dość lewicujące media i nigdzie nikt nie usprawiedliwia KE.[/QUOTE]

Właśnie objerzałem wywiad z Sierakowskim.
Klęskę Wiosny tłumaczy tym, że Polacy to naród, który nie czyta, więc siłą rzeczy nie wczytał się w, jak to ujął, bardzo ciekawy program Wiosny. I dlatego Wiosna zdobyła tylko 6%

Na jesieni będzie grubo. Nasze pięknoduchy robią już od dzisiaj wszystko, aby PiS dobił do nawet 60%

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Z kolei Aleksandra Pawlicka mówi, że Wiosna zdobyła tyle co zdobyła, "bo jak ktoś się wsłuchiwał w wystąpienia Biedronia, to musiał przyznać, że Robertowi jest bliżej do PiS niż do KE".
Stary 2019-05-27, 13:33   #2175
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
Ok, nie wpadłam na to aby nazywać ich lewicującymi. Tzn czytam i szanuję, ale było to dla mnie bardziej centrowe.
Dla mnie oko też centrowe, ale w kraju gdzie Tusk (na okładce W Sieci o ile mnie pamięć nie myli) jest porównywany do Che wszystko na lewo od PiS to lewactwo i komuna

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Z kolei Aleksandra Pawlicka mówi, że Wiosna zdobyła tyle co zdobyła, "bo jak ktoś się wsłuchiwał w wystąpienia Biedronia, to musiał przyznać, że Robertowi jest bliżej do PiS niż do KE".
I w sumie jest w tym dużo prawdy. KE mimo obecności SLD i Zielonych w masie robią wrażenie liberałów, a Wiosna to dla mnie centryści - chyba że ktoś ma wrażenie, że prawa osób LGBT, rozdział państwa od kościoła i sprawy ochrony środowiska i klimatu to już definiuje lewicę. Niestety, poza Lewicą Razem zorganizowanej lewicy w Polsce już nie ma.
Stary 2019-05-27, 13:52   #2176
edan84
BAN stały

Cytat:
I w sumie jest w tym dużo prawdy. KE mimo obecności SLD i Zielonych w masie robią wrażenie liberałów, a Wiosna to dla mnie centryści - chyba że ktoś ma wrażenie, że prawa osób LGBT, rozdział państwa od kościoła i sprawy ochrony środowiska i klimatu to już definiuje lewicę. Niestety, poza Lewicą Razem zorganizowanej lewicy w Polsce już nie ma.
Super, można by było z tym dyskutować, gdyby jej puenta była inna aniżeli to, że Wiosna nie powinna krytykować KE, bo przez to PiS wygrał.
Stary 2019-05-27, 14:05   #2177
Trzpiotka91
Raczkowanie

Jedyny dobry aspekt tych wyborów jest taki, że odetchnęłam rano z ulgą gdy zobaczylam, że konfedracja nie przekroczyla jednak progu.
Trzpiotka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 14:10   #2178
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Super, można by było z tym dyskutować, gdyby jej puenta była inna aniżeli to, że Wiosna nie powinna krytykować KE, bo przez to PiS wygrał.
A tego wcześniej nie napisałeś. De facto polską lewicę społeczną wchłonęło PiS, a światopoglądową przejął Biedroń, który z tego się cieszy jak dziecko. Razem nie ma medialności Biedronia i nie mówi językiem, który trafiałby do mas. Krótko mówiąc w jednym się z Tobą zgodzę - musiałoby nastąpić jakieś niewyobrażalne trzęsienie ziemi, by PiS do jesieni nie zwiększył przewagi (praktycznie nic przy tym nie robiąc).
Stary 2019-05-27, 14:48   #2179
edan84
BAN stały

Cytat:
A tego wcześniej nie napisałeś. De facto polską lewicę społeczną wchłonęło PiS, a światopoglądową przejął Biedroń, który z tego się cieszy jak dziecko. Razem nie ma medialności Biedronia i nie mówi językiem, który trafiałby do mas. Krótko mówiąc w jednym się z Tobą zgodzę - musiałoby nastąpić jakieś niewyobrażalne trzęsienie ziemi, by PiS do jesieni nie zwiększył przewagi (praktycznie nic przy tym nie robiąc).
Polecam Ci coraz bardziej analizy onetowe i pana Kuźniara:
https://www.youtube.com/watch?v=uAlLn0YX_e0
Pan, którego nazywają profesorem i uswiadamia zadowolne towarzystwo antypisowskie, że przecież PiS nie wygrał, bo jego frakcja w PE nie rządzi oraz to, że biorąc tą frekwencję, to PiS tak naprawdę cieszy się w społeczeństwie max 20-25% poparciem.
Ergo, nic się nie stało, PiS i jego nieczytaci wyborcy to dziady.
Jedyna sensowna - Eliza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-05-27, 14:55   #2180
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam Ci coraz bardziej analizy onetowe i pana Kuźniara:
https://www.youtube.com/watch?v=uAlLn0YX_e0
Pan, którego nazywają profesorem i uswiadamia zadowolne towarzystwo antypisowskie, że przecież PiS nie wygrał, bo jego frakcja w PE nie rządzi oraz to, że biorąc tą frekwencję, to PiS tak naprawdę cieszy się w społeczeństwie max 20-25% poparciem.
Ergo, nic się nie stało, PiS i jego nieczytaci wyborcy to dziady.
Jedyna sensowna - Eliza.
Obejrzę później. Co do zdania, że "PiS nie wygrał, bo jego frakcja w PE nie rządzi", to racja bo europarlamentarzyści PiS nie mają co marzyć o funkcjach jakie obejmowali ci z PO. Kaczyński jest wsobny i krajowy, Europa zresztą go w ogóle nie interesuje (chyba jedynie jako potencjalne źródło czerpania dotacji). Oczywiście druga część wypowiedzi to myślenie życzeniowe: PiS jesienią wynik powtórzy, a zapewne jeszcze się umocni.
Stary 2019-05-27, 15:06   #2181
edan84
BAN stały

Korwinie, nie idź tą drogą.

Korwin węszy pisowski spisek i manipulację wynikami.
https://www.youtube.com/watch?v=WuicHKJynIk
Stary 2019-05-27, 15:42   #2182
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

Dokładnie. Do tego mamy jeszcze PiS, który spełnia obietnice wyborcze, nawet te uważane za niezależnych ponoć ekspertów za zbyt fantastyczne żeby mogły się udać. I ludzie to kupili.
Nie tyle kupili, co zauważyli że jednak wbrew opiniom tych "ekspertów" nie zbankrutowaliśmy w ciągu 2 lat jak zapowiadali.

Problem z sondażami, generalnie z powszechną opinią na temat szans Pis, jest taki że na zewnątrz chcemy być postepowi tacy super europejscy, a wewnatrz jesteśmy po prostu Polakami z całym wiekowym bagażem doświadczeń, tradycji i przekory, czego nie zdaja się zauważać różnej maści opozycyjni politycy, chyba tak bardzo wczuli się w rolę że nie wiedzą w jakim kraju mieszkaja.

Czasami słuchajac pewnych wypowiedzi mam wrażenie że opozycja żyje na jakiejś innej planecie.
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 16:05   #2183
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Nie tyle kupili, co zauważyli że jednak wbrew opiniom tych "ekspertów" nie zbankrutowaliśmy w ciągu 2 lat jak zapowiadali.
Tak. A świadomość, że to co się dostaje od państwa musi być najpierw komuś zabrane i że to "komuś" wcale niekoniecznie oznacza nieokreślonych "ich", tylko bardzo określonych "nas", dopiero zaczyna kiełkować. I pewnie nie zakwitnie do jesieni.
Cytat:
Czasami słuchajac pewnych wypowiedzi mam wrażenie że opozycja żyje na jakiejś innej planecie.
Ano.
Stary 2019-05-27, 16:06   #2184
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Ale żaden ekspert chyba nie mówił o dwóch latach?

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 17:40   #2185
_Sliwka_6
Zadomowienie

[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;86852281]W ogole ciekawie jest w Niemczech.

Znany youtuber nagral filmik pro-ekologiczny, ukazujacy bledy najwiekszych partii i opowiadajacy dosc ostro o zniszczeniu Ziemi.

Obejrzaly to miliony ludzi i duzo procent glosow dostala partia "zielonych".

Szok jak jeden yputuber moze wplynac na wynik wyborow.[/QUOTE]

CDU podpadło poparciem dla Acta 2, plakaty Axela Vossa były regularnie zrywane. Wyniki pokazują, że na CDU zagłosowali głównie starsi ludzie, stracili młodych wyborców martwiących się o wolność internetu.
_Sliwka_6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 17:41   #2186
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli ktoś sądził, że polityka finansowa PISu zrujnuje gospodarkę Polski w 2 lata, to chyba nie warto dalej go słuchać/ czytać.
Stary 2019-05-27, 17:51   #2187
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Dzisiaj wynik wyborów już mi się nie podoba.
Nie podoba mi się, że Konfederacja nie weszła. Powinno być coś i na prawo, i na lewo od partii centrowych (PO, PiS). Nieduże, ale powinno być. Duopol władzy się robi, a właściwie monopol, bo i PO i PiS to dawna Unia Wolności, a takie partie, jak Zieloni czy SLD same nie dałyby rady wejść.

Jechałam sobie dzisiaj inną trasą, niż zwykle i zobaczyłam billboard Wiosny (wiem, rychło w czas, ale na mojej trasie ich nie ma). Teraz się zastanawiam, jakim cudem oni w ogóle weszli fiolecik, dziwne cienie, biała obwódka wokół Biedronia, jakieś promienie pomarańczowe wychodzące z jego osoby I tak sobie pomyślałam, że 400 lat temu spłonąłby za ten billboard na stosie Teraz się zastanawiam, czy to było tak specjalnie, czy w Wiośnie nie wiedzą, jak to się robi
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 18:06   #2188
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Sliwka_6 Pokaż wiadomość
CDU podpadło poparciem dla Acta 2, plakaty Axela Vossa były regularnie zrywane. Wyniki pokazują, że na CDU zagłosowali głównie starsi ludzie, stracili młodych wyborców martwiących się o wolność internetu.
Kryzys zwiazany z uchodzcami na pewno tez im nie pomogl.
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 18:19   #2189
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Tak sobie teraz patrzę, że weszli Jaki, Waszczykowski, Brudziński.
Może będziemy mieć teraz lepszego ministra spraw zagranicznych, może Jaki przestanie mieszać się we wszystko.
No i zastanawia mnie, kto zastąpi Brudzińskiego.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-27, 20:34   #2190
CzarnyBaron
BAN stały

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86853247]Jeśli ktoś sądził, że polityka finansowa PISu zrujnuje gospodarkę Polski w 2 lata, to chyba nie warto dalej go słuchać/ czytać.[/QUOTE]

Mohery pożyją max. 10 lat, to im wszystko jedno. Ważne, że Kaczor dał 13stkę.
CzarnyBaron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości