|
|
#2161 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019
- część 3.
Cytat:
plus regularne posiłki... Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
bardzo dobra żona ja pamiętam, ze szybko schudłam ale też nie miałam wiele do zrzucenie tylko 10 kg i byłam w fazie utrzymania (nie pamietam jak sie to nazywało) i tam mozna było sobie robic chyba 2 razy w tygodniu uczte i prawie wypadło wesele mojej kuzynki 3 dniowe!! i dla mnie to była jedna wielka uczta
|
|
|
#2163 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
ja właściwie jem wszystko ( w ciąży gorzej niż zwykle ) bo jem więcej frytek, słodyczy, chipsów. Po porodzie wracam do koktajli ( akurat na szybkie drugie śniadanie przy maluchu będzie jak znalazł), picie dużo wody + warzywa i owoce i będzie git ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019 ❤ - część 3.
Skoro o dietach, po porodzie zamierzam wrócić do diety o niskim IG. Wydaje mi się całkiem zdrowa, no ale ja miałam wskazania. Jak tylko zredukowałam ilość cukru to moje samopoczucie diametralnie się zmieniło.
Poza tym mój klocek waży 1400 g
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Dukan pozwala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Ja właśnie w ciąży zaczęłam się lepiej odżywiać. Co prawda od pewnego czasu ciągnie mnie do słodyczy i cheetosow, ale jem regularne posiłki i zaczęłam jeść śniadania i kolacje. Wcześniej z normalnych posiłków jadłam tylko obiad. Teraz główne posiłki uzupełniam owocami, jogurtem naturalnym i faktycznie jem 5 posiłków dziennie.
Co do diet to faceci tak niestety mają, że coś wyczytają i narobią sobie więcej problemów niż to warte. Mój szwagier właśnie jest jedną z tych osób co ślepo wierzy w te wszystkie internetowe diety, głodówki itp. plus nie wiadomo skąd wyjęte ćwiczenia i też sobie rozwalił organizm. Za to mojemu TŻ przydałaby się dieta, bo po przyjmowaniu sterydów trochę przytył, ale nie jest tak tragicznie. Dlatego nie pozwalam mu rozpocząć diety póki nie pójdzie do dietetyka. Na razie razem ze mną zamienił słodycze na owoce i jogurty zwykle na jogurt naturalny z muesli. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ponoć wciąż w normie.A to dostałam od lekarza: IMG_20190920_114947.jpg Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj mi TŻ opowiadał, że laska od nich z pracy urodziła synka 4600 teraz ma 3 miesiące i waży 7500 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż czytając te różne historie w książkach i na forach nie jest powiedziane, że duża waga = problem. Nawet drobne kobiety dają radę. Kwestia indywidualna.
|
|
#2171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie byłam w rossmannie i zakupiłam te Babydream widziałam też na promocji firmy Derma Eco Baby, coś kiedyś mi się obiła o uszy, że też niby dobra.Hipp w rossmannie się chyba nie opłaca cenowo bo ma mniej chusteczek w paczce niż inne firmy. Chyba, że to nie o takie chodziło co były ![]() Dostałam skierowanie od rodzinnego do poradni okulistycznej teraz tylko załatwić termin na laser i chociaż jedna dobra wiadomość w tym tygodniu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Kawał dzieciaczka tym bardziej nie rozumiem o co mój lekarz się czepia, skoro u Ciebie powiedział że waga w normie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Ja się po wczorajszym zaczęłam zastanawiać czy nie brać mimo lasera zaświadczenia o konieczności CC. Boje się trochę, że mimo zabiegu przy porodzie i tak może się coś naruszać w siatkówce, a jednak oczy ma się jedne
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2173 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Jejuuu ale slodkie te skarpetunie 🥰
No mysle ze Tymek tez teraz tyle wazy, i myślę ze urodzi sie jak jego brat czyli 3600 w terminie Wcale to nie jest duzo. ;D maz mnie ostatnio uswiadomil w tym najwazniejsze ze juz blisko do 2kg! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2175 | |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Cytat:
ale jem więcej słodyczy, po pierwszym trymestrze gdzie mnie odrzucało teraz jakoś słodkie mocniej przyciąga.
|
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
ale lekarz powiedział, że on największy nie będzie, prognozuje około 3100-3300, czyli tak samo jak my z TŻ ważyliśmy. Jestem jeszcze ciekawa co wyjdzie na USG III ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony jestem ciekawa, że lekarze tak łatwo wysyłają na powtórki z glukozy. Nie jestem ekspertem, ale gdzieś przeczytałam że nie wolno sobie od tak łykać takich ilości glukozy ani robić tego badania zbyt często lub pochopnie (dlatego chyba bez skierowania w ogóle się nie da?). A tu w ciąży jakieś lekkie odchylenia, albo nawet nie i ciach, powtórka.
|
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
Kończę ten serial niewiarygodne o którym pisałyście i dla mnie trochę nuda.
Akcji raczej tam nie ma
|
|
|
|
#2180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyszłam po zakupy i godzinę mi prawie zeszło i jeszcze wszyscy o wszystko pretensje. Ostatni raz idę o tej godzinie do Kaufa w tyg.Dla bezpieczeństwa swojego weź sobie zaświadczenie do CC. Lepiej mieć w zanadrzu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh ale może dam mu szanse nie wiem właśnie co oglądać a chciałabym żeby wciągnął mnie od 1 ewentualnie 2 odcinka
|
|
|
#2182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, dokładnie tak jest.... ja słyszałam że zanim organizm dojdzie do siebie po jednym obciążeniu glukozą to musi minąć minimum pół roku... a tutaj mam mieć drugie w takim małym odstępie czasu jeszcze mnie do szpitala chce kłaść ![]() Na pewno w ciąży bez skierowania się nie zrobi, a tak normalnie to nie mam pojęcia. Może Jasiek będzie po prostu większy, mój mąż ważył 4300g przy porodzie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Dzisiaj to w ogóle szał bo piątek ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam zawsze takie rozkminy, czemu nie są w pracy ale kiedyś wpadłam na genialną myśl, że może pracują zmianowo ? ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze haunting of hill house? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Jak czasem brałam wolne i szłam coś załatwić na mieście to mnie krew zalewała, co to za ludzie i czemu oni nie pracują kiedy ja marnuję najpiękniejsze lata swojego życia zamknięta w biurowcu
A jak słoneczko świeciło, a ludzie na kawce w ogródkach to łooo Później też do mnie dochodziło, że pewnie pracują na zmiany, takie życie. Czasem żałuję sztywnej pracy od 8 do 16, a czasem nie.
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pracowałam na 3 zmiany i choć miałam fajną pracę to jednak nocne zmiany mnie wykańczały, nie tyle fizycznie co psychicznie a z drugiej strony nie musiałam brać wolnego jak chcialam pojsc do lekarza czy załatwic coś w urzędzie, na początku pracowałam tam na 2 zmiany i narzekałam, na te 2 zmiany, teraz bym dużo oddała zeby wrócic do tamtego systemu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

- część 3.

ale mąż mądrzejszy, nie przekonasz. Co prawda nie przeczytał tej książeczki dukana tylko pobieżnie ze dwa artykuły w necie i wielki specjalista, więc mu jak mu coś dukanowego pichcę to przemycam warzywa i trochę owoców i mówię że dukan pozwala
zła żona
plus regularne posiłki... 
bardzo dobra żona
ja właściwie jem wszystko ( w ciąży gorzej niż zwykle
) bo jem więcej frytek, słodyczy, chipsów. Po porodzie wracam do koktajli ( akurat na szybkie drugie śniadanie przy maluchu będzie jak znalazł), picie dużo wody + warzywa i owoce i będzie git 

teraz ma 3 miesiące i waży 7500 
widziałam też na promocji firmy Derma Eco Baby, coś kiedyś mi się obiła o uszy, że też niby dobra.

wyszłam po zakupy i godzinę mi prawie zeszło
ehhh ale może dam mu szanse
jeszcze mnie do szpitala chce kłaść 

ale kiedyś wpadłam na genialną myśl, że może pracują zmianowo ?