|  2020-09-30, 20:58 | #2161 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-12 Lokalizacja: miasto 
				 | 

Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)

Cytat: 
 Cytat: 
 Nie znam jednak Waszej sytuacji finansowej, więc nie wiem na ile dacie sobie radę z jedną wypłatą. Ale skoro pracowałaś wcześniej to możesz się chyba w urzędzie pracy zarejestrować, wtedy są jakieś zasiłki. Nie wiem ale warto się dowiedzieć. Umowa zlecenie to żadna umowa, niczego Ci nie gwarantuje i nie daje. Cytat: 
 Ja problemów z tarczyca nie mam. Do tej pory, tzn przed pierwszą ciążą i w jej trakcie miałam 1,45. Przed tą też jakoś tak. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat: 
 Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka | ||||
|     | 
|  2020-09-30, 21:02 | #2162 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-04 
				 | 

Cytat: 
  jutro Ci podeślę, będę bardzo wdzięczna za przetłumaczenie  tłumacz Google u mnie tłumaczy inaczej a u TŻ inaczej🤷🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat: 
  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | ||
|     | 
|  2020-09-30, 21:03 | #2163 | ||
				 | 

Cytat: 
 Z tych dwóch opcji to już ta niania jest lepsza. Rada ze znalezieniem pracy tylko pod umowę jest w sumie dobra, ale... Ale jeśli nie masz nikogo znajomego kto Cię tak zatrudnieni to raczej nie ma co liczyć na pomoc obcych. Może gdybyś wcześniej to ogarnęła to tak, ale nie teraz gdzie już brzuszek jest widoczny, albo za moment będzie. Mimo wszystko trzymam kciuki żeby udało się to rozwiązać  Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat: 
   Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka | ||
|     | 
|  2020-09-30, 21:12 | #2164 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2017-11 
				 | 

An Angel, przeoczyłam Twój post, ale doczytałam współczuję Ci bardzo, pamiętam, jak ja się bałam czy mi przedłużą umowę, a co dopiero Twoja sytuacja ciężko doradzić, bo nie jesteśmy w Twoich "butach" ale wydaje mi się,że ja na Twoim miejscu bym jednak zdecydowała o odejściu, po prostu bym się bała ciąży zostało Ci jakieś 4,5 miesiąca, czyli tego czasu bez świadczeń, potem dostaniesz Kosiniakowe i 500+, becikowe chyba również będzie Ci przysługiwać po urodzeniu dziecka wiadomo są wydatki, pieluchy itd, ale z rozmów z moimi koleżankami utrzymanie kosztuje je tyle co utrzymanie kota ( przepraszam,za porównanie ale jedna z nich to podliczyła  karmi piersią) pozostaje kwestia wyprawki przed urodzeniem, ale tu można polować na okazje, jakieś rzeczy od znajomych, rodziny,wiem,że fajnie jak nie trzeba się trzymać za kieszeń przy kupowaniu rzeczyda maleństwa ale najważniejsze, żeby szczęśliwie dobrnąć do końca z TŻ bym poważnie porozmawiała, po prostu troszkę uświadomiła, że ciąża to nie jest normalny stan fizjologiczny, że są ograniczenia, ryzyka, nie można dźwigać, przepraszam, że tak wprost ale uważam, że na nas spoczywa odpowiedzialność za siebie i maleństwo i my z tym zostajemy, obie wiemy jak jest... w żadne deklaracje dyrektorki bym nie wierzyła, skoro teraz chce Ci dać umowę zlecenie, z doświadczenia z różnych miejsc pracy wiem niestety, że takie obietnice na przyszłość są tylko mydleniem oczu   | 
|     | 
|  2020-09-30, 21:16 | #2165 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Jesuuuu gin 0% to musi być genialne... 😍 @An Angel - nie powiem Ci co masz zrobić, ale podziwiam, że w ogóle podjęłaś sie pracy z małymi dziećmi i to jeszcze szczególnie wymagającymi. Pamietam, że właśnie ze względu na to, że młodzi autyści bywają bardziej nieprzewidywalni, moja koleżanka poszla na l4 od razu po teście, choć decyzję determinowała przede wszyatkim jakąś choroba dziecięca, ktora się u niej w przedszkolu pojawiła. I dlatego pomyśl jak długo dasz radę pracować i dojeżdżać - Covid i sezon grypowy przed nami i lepiej nie będzie, do tego dzieciaki to też infekcje (ta moja kolezanka obawiała się dodatkowo zachowań typu bicie, gdy dzieci nie radza sobie z emocjami), a podnoszenie ich zaraz też będziesz musiała ograniczyć. Praca w przedszkolu to niestety nie ciepła posadka w biurze, a zlecenie nie zabezpiecza twojej sytuacji, poza regularną wypłata (o ile pracujesz). Niezbyt to eleganckie co zrobiła Twoja dyrektorka - adres mogla zmienić komuś innemu i przyznam szczerze, że trochę to wyglada, jak taktyka na "zmeczenie przeciwnika" (nagle nie wie ile osób zatrudnia?) . Ale pewnie wietrzę podstęp... Powstrzymam się od komentarzy. Poszukałabym opcji z umową w rodzinnej firmie, oplacilabym te jedną czy dwie skladki i poszlabym po tych 30 dniach na l4 zeby obowiązek raz dwa przejął zus. Sorry ale taki mamy klimat w tym państwie. Przemyśl to. A Starego bym biła... 
				__________________ Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam   | 
|     | 
|  2020-09-30, 21:16 | #2166 | 
				 | 

O właśnie w te deklaracje dyrektorki też bym nie wierzyła, raczej chce Cię zatrzymać za wszelką cenę obiecując złote góry. Skoro mówisz, że jest tam ciężko i jest spora rotacja w kadrze. Już umowę obiecywała i nic z tego nie wyszło.  Poza tym jest ten cały covid i jednak w naszym stanie trzeba trochę ograniczyć kontakty. Dzieci w żłobku chorują, roznoszą choroby. A w ciąży niewiele można brać z leków. Po co się nadmiernie narażać. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnLady Czas edycji: 2020-09-30 o 21:18 | 
|     | 
|  2020-09-30, 21:25 | #2167 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2020-07 
				 | 

Cytat: 
  Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Jeżeli potrzebujesz tej pracy An_Angel to na prawdę złóż deklaracje i oplac sobie składki to jest tylko 2%doxhodu a na bywasz prawo do świadczeń typu płatnego zwolnienia lekarskiego czy macierzyńskiego po. Przemysl ten fakt bo to jedyna chyba rozsądna decyzja Co do utrzymania dziecka. Faktycznie jak się karmi piersią i dziecko jest bez problemowe to do czasu rozszerzenia diety ja traciłam tylko na pieluchy i chusteczki, czyli jakieś 200 zł Maks w meisiaxu. Ale jeżeli karmi się mlekiem modyfikowanym to niestety ale na samo mleko trzeba liczyć te 300zl  zwłaszcza że na jedynki nie ma promocji   Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka | |
|     | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2020-09-30, 22:04 | #2168 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

An Angel ja również uważam, że najlepszym rozwiązaniem byłoby, żebyś stamtąd odeszła i po prostu sama opłaciła sobie składki. A dopóki nie jesteś na L4 dorabiać jako niania.  Uważam, że szefowa ciebie wykorzystała. Wiedząc, że jesteś w ciąży, już dość zaawansowanej, zostawiła ciebie na lodzie z umową, a dodatkowo, co bardziej perfidne, przerzuciła ciebie do miejsca, gdzie masz dalej i zdecydowanie więcej i trudniejszych obowiązków. Wiedziala, że nie odmówisz, bo w tym momencie każda złotówka jest dla ciebie istotna. To jest niebezpieczne dla ciebie i dziecka. Że względu na rosnący brzuch, nieprzewidywalne dzieci, konieczności ich podnoszenia, do tego możliwość zachowania i te godziny w transporcie miejakim. To nie są warunki dla ciężarnej. Sama jeżdżę autem do pracy, bo się zwyczajnie boję jeździć tramwajem. Byłoby mi taniej i wygodniej, ale no właśnie covid i coraz więcej chorych ludzi w mieście :/ Wczoraj trochę więcej się poschylałam i już w ciągu dnia czułam brzuch. I natychmiast powiedziałam szefowi, że to było dla mnie za ciężkie i więcej tego robić nie będę. Nam się wydaje, że nic się w nas nie zmienia, ale owszem te zmiany następują każdego dnia. Starego weź na poważną rozmowę, bo jak jest taki do przodu, żeby ci oferować zbieranie żurawiny, to niech najpierw sam tak dzień popracuje. Za ten tekst to serio kopa powinien dostać 🤯 Spokojnej nocy dziewczyny  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2020-10-01, 11:03 | #2169 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2017-11 
				 | 

Doszedł detektor, szybko znalazłam tętno bobika, jest ok i jestem trochę spokojniejsza   wzięłam Persefonia ten sam co Ty masz, daje radę | 
|     | 
|  2020-10-01, 11:17 | #2170 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2020-10-01, 11:55 | #2171 | |||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2019-10 
				 | 

Hej dziewczyny! Witam się w 18+0 czyli oficjalnie zaczynam 5 miesiąc!   Ja to mam w tej ciąży pecha do przeziebięnia, znowu czuję, że zaczyna mnie coś brać. Najgorsze jest to, że chciałam się w przyszłym tygodniu zaszczepić przeciwko grypie i nie będę mogła  Szczepiłyście się już p. grypie? Będziecie się szczepić? Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kaewso Czas edycji: 2020-10-01 o 11:56 | |||
|     | 
|  2020-10-01, 12:00 | #2172 | |
				 | 

Cytat: 
  Co do składek, jeżeli mamy umowę zlecenie to dobrowolnie możemy przystąpić do opłacania składki chorobowej. Tylko ona jest opłacalna z naszych pieniędzy a nie zleceniodawcy. Czyli w skrócie jak mamy umowę zlecenie piszemy wniosek że chcemy przystąpić do dobrowolnego opłacania składki chorobowej. Wtedy co wypłatę kwota jest pomniejszona o 2,45% ale za to po trzech miesiącach opłacania, przysługuje nam płatne chorobowe oraz zasiłki macierzyńskie rehabilitacyjne. Chwale się zdałam teorie na prawo jazdy  Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka | |
|     | 
|  2020-10-01, 12:28 | #2173 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2019-10 
				 | 

Cytat: 
 Gratulacje! Kiedy praktyczny? | |
|     | 
|  2020-10-01, 12:29 | #2174 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja się nie szczepi3. Pytałam swoją ginekolog na wizycie w sierpniu i powiedziała, że jeżeli nigdy się nie szczepiłam to nie zaleca, bo nie wiadomo jak zareaguję. Sporo osób przechodzi szczepienie dość ciężko. Zresztą chyba nie będzie łatwo ją dostać, biorąc pod uwagę zainteresowanie i stosunkowo małą dostępność. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     | 
|  2020-10-01, 12:34 | #2175 | 
				 | 

19 teraz ale za cholere nie jestem przygotowana   Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka | 
|     | 
|  2020-10-01, 13:29 | #2176 | ||
				 | 

Cytat: 
 U mnie dziś 18+1  Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat: 
  Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka | ||
|     | 
|  2020-10-01, 13:44 | #2177 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja dziś zaczęłam 16+0 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     | 
|  2020-10-01, 14:04 | #2178 | 
				 | 

Dziewczyny warto przeczytać ten artykuł dotyczący aspiratorow do noska. https://pantabletka.pl/aspirator-nos...ybrac-analiza/ Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka | 
|     | 
|  2020-10-01, 14:30 | #2179 | 
| pani.dietetyk Zarejestrowany: 2011-08 
				 | 

Persefonia, gratuluję i trzymam kciuki 19ego    Czytacie mi w myślach chyba dziewczyny, bo dzisiaj chcialam zapytać, czy będziecie się szczepić na grypę :P Mi też położna powiedziała to co Wam lekarze, więc sobie odpuszczę chyba.... AnnLady - super post Pana Tabletki. Właśnie dzisiaj jest chyba o 20:00 webinar z nim na Zaufaj Położnej na temat kompletowania apteczki dla Noworodków. Dam znać, jak będzie coś ciekawego. Przyjęli mnie na studia  Dostałam wykaz przedmiotów do nadrobienia w pierwszym semestrze i nie wiem, czy śmiać się czy płakać, hahahahaha  -m.in matematyka dyskretna czy projektowanie systemów informacyjnych   :brzyda  l: 
				__________________ Dietetyk kliniczny    | 
|     | 
|  2020-10-01, 14:42 | #2180 | |
				 | 

Cytat: 
 Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka | |
|     | 
|  2020-10-01, 16:01 | #2181 | ||
				 | 

Cytat: 
  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat: 
 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | ||
|     | 
|  2020-10-01, 22:27 | #2182 | 
				 | 

Ja też się nie szczepię choc akurat co roku się szczepiłam. Ginka i 2 innych lekarzy odradzali, chyba ze byłby to 3 trymestr (a na przelomie grudnia i stycznia to juz późno na szczepienie grypowe) U mnie dziś 17 tydzień, jutro wizyta i usg piersi. A tymczasem ide spac bo tuz przed l4 przeforsowałam się na calego 
				__________________ Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam   | 
|     | 
|  2020-10-02, 06:16 | #2183 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-05 
				 | 

Witam w 20 tygodniu   Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2020-10-02, 08:13 | #2184 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-02 
				 | 

U mnie 16+3 🥰 dziś wzięłam sobie urlop, odpoczywam, planuje L4 od listopada , no może grudnia, zastanawiam się  jeszcze   szef liczy na to, że będę do końca roku    mam pracę biurową, nie szkodliwa, lubię ją  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2020-10-02, 10:32 | #2185 | |
				 | 

A ja się witam w 18tygodniu   jak teraz tak szybko czas leci to boje się pomyśleć jak będzie przy dziecku   Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat: 
  ja planuję pracować do 11 grudnia później 2tyg urlopu i wracam za 6miesiecy  A jak się w ogóle czujesz?  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     | 
|  2020-10-02, 11:24 | #2186 | 
				 | 

Ja na pocą myślałam, żeby pracować do końca roku. Teraz widzę, że nie byłoby to łatwe bo jednak odczuwam brzuch. Mam dni, gdy siedzę tylko przy biurku (dla ciężarnych max 8h!), ale są i takie, gdy muszę chodzić, schylać się, dźwigać itd. Sporo też jeżdżę autem. Ostatnio koleżanki z innego biura miały wypadek samochodowy, gość w nie wjechał czołowo. Jak się okazało jedna z nich jest w ciąży :/ z tego co wiem, to nic poważnego się nie stało, no ale zawsze jakieś dodatkowe problemy. Wciąż nie zdecydowałam jak długo pracować czy zostanie 29.10. czy tydzień dłużej.  Wiecie może jak to jest z urlopem? Mam jeszcze trochę wolnych dni, jeśli wrócę z macierzyńskiego w 2022, to czy nadal będę miała te dni, czy mi przepadną? Nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi w necie a obawiam się, że nawet jak teraz by mi zostały, to w ciągu 1,5 roku mogą się zmienić przepisy. Nie bardzo chcę pytać kadrowej, a przynajmniej jeszcze nie teraz. Mogłabym te dni wykorzystać, przynajmniej dostałabym premię za listopad. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2020-10-02, 13:11 | #2187 | 
				 | 

a ja już po wizycie. wszystko luz tylko łożysko nisko i mam uskuteczniać wyłącznie lekkie aktywności. wszelkie fikołki na razie zakazane.  wrzucę wam potem wesołego dzidziusia, bo się elegancko uśmiechał na badaniu 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2020-10-02, 13:43 | #2188 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-02 
				 | 

Cytat: 
   Dobrze, choć często miewam migreny , innych objawów brak , więc pod tym kątem jestem szczęściara pewnie bo tak jest od początku, bóle głowy zniosę  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     | 
|  2020-10-02, 14:10 | #2189 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-06 Lokalizacja: pomorskie 
				 | 

Ja już po wizycie   dzisiaj 18+5 jednak potwierdził się chłopak  waży 250 gram i ma 14 cm  póki co wszystko ok  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
				__________________ kocham ...  | 
|     | 
|  2020-10-02, 14:13 | #2190 | |
				 | 

Cytat: 
 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

jestem z siebie dumna
 jestem z siebie dumna