Mamy Luty 2021 cz.II - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-09-24, 18:19   #2161
Szoszoszo
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II

Cytat:
Napisane przez kaewso Pokaż wiadomość
Macie już wybrane wózki albo nawet jakieś top 3, które rozważacie? Na razie skłaniam się do Tutis uno, ale chętnie poznam inne typy

Oj, tak jest wzruszające

Miałam już nic nie kupować, ale weszłam na stronę Reserved i przeglądnę co mają Dzięki za info!

A macie już wstępnie wybrany wózek?

Mam taką samą zagwozdkę i wydaje mi się, że wezmę tylko kocyk. Otulacz chyba będzie za gruby na marzec. A gdyby przypadkiem w takim kocyku jednak było za zimno, to chyba można jeszcze tak na wierzch, już po zapięciu dziecka, dorzucić jeszcze drugi kocyk?
Zupełnie nie mamy nic wybranego, podobają nam się Mutsy Nio, Cybex Priam, moooże Espiro Next, ale to tak totalnie palcem na wodzie, wstępna selekcja z tych, o których czytałam pozytywne opinie na wizażowych wątkach (i które wizualnie dopuszczamy). Ale może się okazać na miejscu, że stanie totalnie na czym innym

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
A która wersje kupiłaś? To z suwakami czy odsunięcie boku jedna ręka? Ja się cały czas waham nad tą dostawką, po tym pół roku chciałabym chyba żeby córka była już u siebie w pokoju, tam tez chciałabym ją kłaść na dzienne drzemki a ta dostawka tylko na noc i sama nie wiem czy to przejdzie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Tą z suwakami z tego co widzę, nawet nie wiedziałam, że są dwie wersje, akurat trafiła się okazja łóżeczko jak nowe daliśmy 250 zł. Ja zamierzam tak samo jak ty doszłam do wniosku że jednak będę spokojniejsza jak dziecko będzie na wyciągnięcie ręki w nocy ale też będę przyzwyczajać je do spania w łóżeczku w swoim pokoiku w dzień. Mam znajomą której z powodzeniem się udało to

Też mam dokładnie taki plan i mam nadzieję, że się uda

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Hej, hej!
Mam u siebie trochę paczek ciuszkowych, coraz bardziej podobają mi się te ciuszki chłopięce. Wywaliło mi też trochę brzuszek i pierwszy raz w tej ciąży zostałam poproszona do kasy bez kolejki bardzo to miłe było. Poza tym kupiłam spodnie ciążowe w H&M. Ska mi spada z pupy, a XSka trochę ciasnawa. Jak żyć? Co ubierać?

Mam rozkładaną kanapę w pokoju córki, dla mnie to wygodne rozwiązanie

W Pepco kupuję córce ciuchy na plac zabaw i na ogród nie szkoda jak się nie dopiorą. Lidlowe mają na pewno fajniejszą jakość ale strasznie się pod szyją rozciągały, a wszystkie spodnie były za szerokie w pasie

Noworodka ubierasz o jedną warstwę grubiej niż siebie. Nie ma co szaleć z kocykami skoro w aucie włączysz też ogrzewanie jeden wystarczy.
Cenna porada z tymi warstwami. Chociaż ja zmarźluch, to sama nie wiem

Super, że zaliczyłaś pierwsze przepuszczenie w kolejce! U mnie się zdarzyło 1,5 tygodnia temu i to było jedyne ale też zależy od ubrań, raz widać, raz nie widać, więc nie oczekuję, że ktoś się dopatrzy. Raz ja sama poprosiłam o przepuszczenie mnie w kasie pierwszeństwa, bo kolejka dłuuuuga, a mi się spieszyło, ale poza tym grzecznie stoję.
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-24, 18:20   #2162
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Ooo, ale ten Silver dziwny

W samochodzie to chyba w ogóle nie ma sensu przykrywać? Ja bardziej myślałam na zasadzie z bloku do auta i ewentualnie gdzieś indziej.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Chyba najdziwniejszy wózek jaki widziałam

Ja czasami przykrywałam jak spała cienkim kocykiem, a na drogę to wiadomo coś konkretnego się przyda.

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-24, 18:21   #2163
Paulina1671
Zadomowienie

IMG_20200924_191544~2.jpg

Luzia dzięki chce sobie porównać czy ten co wybrałam 12kg to bardziej czołg czy tak normalnie, jak Wasze np.

TŻ poszedł mi po wielka paczuche z bobaskowa, taki komplecik u nich wzięłam na 62. Kupiłam też kocyk lekki bambusowy i jest dość przyjemny, pełno pieluch tetrowych bo ceny bardzo niskie, 2 pieluchy bambusowe (7zl za najmniejszy rozmiar, fajne w dotyku ale większe już były dosyć drogie) i pełno pierdół

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-24, 18:22   #2164
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
Załącznik 7728331

Luzia dzięki chce sobie porównać czy ten co wybrałam 12kg to bardziej czołg czy tak normalnie, jak Wasze np.

TŻ poszedł mi po wielka paczuche z bobaskowa, taki komplecik u nich wzięłam na 62. Kupiłam też kocyk lekki bambusowy i jest dość przyjemny, pełno pieluch tetrowych bo ceny bardzo niskie, 2 pieluchy bambusowe (7zl za najmniejszy rozmiar, fajne w dotyku ale większe już były dosyć drogie) i pełno pierdół

Ten ktory ja dizisaj wybrałam to 15 kg to dopiero czołg

Stary 2020-09-24, 18:22   #2165
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
A powiedziałybyście mi dziewczyny ile ważą wózki które wybrałyście? Jak którejś się nie chce to spoko, wiem że mogę sobie wygooglowac ale to masa kopiowania

Potwierdzam tutis uno :

waga wersji głębokiej11,5 kg

waga wersji spacerowej12,6 kg

A tak przeważnie inne wózki standardowe typu Junama około 15.5 kg

Muvoo quick jest też lekki ale ma inne gabaryty najlepiej sprawdzić w sklepie czy odpowiada

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-24, 18:25   #2166
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Bardzo miło ze strony obsługi, że zwracają na to uwagę.
Teraz to pewnie lepiej nosić spódnicę haha, poczekać aż Ska będzie dobra i wtedy nosić Skę. Za ciasno to też niewygodnie.

Dziękuję kochana Zostanę chyba przy bawełnianym otulaczu do fotelika, a gdyby była ostra zima, to wtedy będę kombinować albo na szybko coś kupować.
A co jak się rozciagną? chyba obie pary zostawię

Cytat:
Załącznik 7728331

Fajny komplecik

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-24, 18:27   #2167
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdzam tutis uno :

waga wersji głębokiej11,5 kg

waga wersji spacerowej12,6 kg

A tak przeważnie inne wózki standardowe typu Junama około 15.5 kg

Muvoo quick jest też lekki ale ma inne gabaryty najlepiej sprawdzić w sklepie czy odpowiada

Dokładnie, chodzi też o gabaryty. A wiesz, że muuvo ma tez większą gondole do wyboru?
Ale to też kwestia tego jak się prowadzi, czy ma skrętne koła itp.
Tyle tego w sklepach, że każdy znajdzie coś dla siebie i wiadomo, każdy ma inne wymagania

Mnie bardzo zależało na spacerówce, lekkiej i niezbyt szerokiej, a do tego zwrotnej.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Załącznik 7728331

Super

Ceny bambusowych i muslinowych potrafią zaskoczyć

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-09-24, 18:32   #2168
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie, chodzi też o gabaryty. A wiesz, że muuvo ma tez większą gondole do wyboru?
Ale to też kwestia tego jak się prowadzi, czy ma skrętne koła itp.
Tyle tego w sklepach, że każdy znajdzie coś dla siebie i wiadomo, każdy ma inne wymagania

Mnie bardzo zależało na spacerówce, lekkiej i niezbyt szerokiej, a do tego zwrotnej.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Super

Ceny bambusowych i muslinowych potrafią zaskoczyć

O widzisz to nie wiedziałam, najlepiej właśnie przejechać się troszkę tym wózkiem i myślę, że już będziesz wiedziała który dla Ciebie jest najlepszy wybór jest spory dlatego my spędziliśmy przy wózkach o wiele więcej czasu niż zakladaliśmy

kocham ...
Stary 2020-09-24, 18:33   #2169
Kingaprz
Raczkowanie

Zazdroszcze takiego wyboru wozkow przy 1 dziecku,
I mniejszej ilosci rzeczy do kupienia

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kingaprz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-24, 18:34   #2170
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz to nie wiedziałam, najlepiej właśnie przejechać się troszkę tym wózkiem i myślę, że już będziesz wiedziała który dla Ciebie jest najlepszy wybór jest spory dlatego my spędziliśmy przy wózkach o wiele więcej czasu niż zakladaliśmy

Jest właśnie do wyboru wersja xl
Ale ja wchodzę z założenia, że byłaby potrzebna jakby dziecko miało te 6mcy zimowa pora i trzeba by było jeszcze do gondoli upchać kocyki, otulacze itp. Ale może się mylę

Stary 2020-09-24, 18:39   #2171
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Jest właśnie do wyboru wersja xl
Ale ja wchodzę z założenia, że byłaby potrzebna jakby dziecko miało te 6mcy zimowa pora i trzeba by było jeszcze do gondoli upchać kocyki, otulacze itp. Ale może się mylę

Też mi się tak wydaje, Pan który nas obsługiwał wspominał, że jak poród na koniec lutego początek marca to gondola nie musi być mega duża

kocham ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-09-24, 18:54   #2172
lausanne
Wtajemniczenie

Ja wybrałam Cybex Priam 2.0 lux, na pewno ten, bo mi wszystkie funkcje podchodzą. Nie wiem czy mi się podoba jakoś wybitnie, ale już się zrobiłam taka wygodna że nie patrzę na wzór tylko na to, żeby sobie ułatwić życie. Natomiast zastanawiam się jeszcze nad opcją kupna samej spacerówki Cybex i wózka głębokiego innego, nawet używanego. Bo raz można zaoszczędzić trochę a dwa nie wiem czy gondola właśnie nie będzie za mała. Mój syn wyrósł z gondoli jak miał 4 miesiące i mieliśmy problem. Widzialyscie jakieś fajne głębokie wózki nie w opcji 2w1?
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-24, 19:30   #2173
Francesc_a
Zakorzenienie

My jeszcze nie mamy wybranego wózka.
Chciałabym już pojechać do sklepu, wybrać model i w odpowiednim czasie zamówić/kupić.
Niestety jazda samochodem to tragedia.
Od weekendu wróciły mi całodniowe mdłości. Mam już dość. Mała ewidentnie pracuje na to, żeby nie mieć rodzeństwa.

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-24, 19:59   #2174
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, hej!

Mam u siebie trochę paczek ciuszkowych, coraz bardziej podobają mi się te ciuszki chłopięce. Wywaliło mi też trochę brzuszek i pierwszy raz w tej ciąży zostałam poproszona do kasy bez kolejki bardzo to miłe było. Poza tym kupiłam spodnie ciążowe w H&M. Ska mi spada z pupy, a XSka trochę ciasnawa. Jak żyć? Co ubierać?

Mam rozkładaną kanapę w pokoju córki, dla mnie to wygodne rozwiązanie

W Pepco kupuję córce ciuchy na plac zabaw i na ogród nie szkoda jak się nie dopiorą. Lidlowe mają na pewno fajniejszą jakość ale strasznie się pod szyją rozciągały, a wszystkie spodnie były za szerokie w pasie

Noworodka ubierasz o jedną warstwę grubiej niż siebie. Nie ma co szaleć z kocykami skoro w aucie włączysz też ogrzewanie jeden wystarczy.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Tak jeszcze czytam, że myślicie jak mieć dziecko jak najbliżej siebie w nocy, a ja jak się córka urodziła to mężowi bliżej niej kazałam spać miałam zupełnie odwrotnie.

A jeszcze co to wózków- teściowa naciska na Silver Cross Surf bo chce się po wsi powozić. No na pewno, niech sama kupi i u siebie trzyma
Naciskać to ona może
Niech no by ktoś mi próbował wciskać co mam kupić

Ja jestem po wizycie, to coś co wyskoczyło to może być infekcyjne, może jakiś tłuszczak. Nic groźnego i zagrażającego maluchowi. Może pęknie albo się wchłonie, zobaczymy do wizyty planowej.

Dodatkowo infekcja ale to już wiedziałam i przed wizytą

Maluch fikał jak szalony

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez AnnLady
Czas edycji: 2020-09-24 o 20:17
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-24, 20:17   #2175
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
Chciałabym już pojechać do sklepu, wybrać model i w odpowiednim czasie zamówić/kupić.
Od weekendu wróciły mi całodniowe mdłości. Mam już dość. Mała ewidentnie pracuje na to, żeby nie mieć rodzeństwa.

O kurcze. A tabletki nie dają rady?
Moja bratowa niestety wymiotowała nawet jadąc na porodówkę. Strasznie niektóre kobiety muszą się nacierpiec

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-09-24, 20:25   #2176
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze. A tabletki nie dają rady?
Moja bratowa niestety wymiotowała nawet jadąc na porodówkę. Strasznie niektóre kobiety muszą się nacierpiec

Na szczęście to "tylko" mdłości. Nie wymiotuje, choć momentami czuje się na granicy. A te tabletki to tylko jak są wymioty i zwracanie posiłków w większości.
Eh, pozostaje jakoś to przeczekać.

Stary 2020-09-24, 20:59   #2177
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Dotarło do mnie zamówienie z mamyginekolog i jeszcze jedno z Vinted
Narzeczona brata mojego Tż dostała mnóstwo fajnych próbek u gina i mi dzisiaj cała torbę tego dała

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Dziewczyny, a powiedzcie mi jak to jest z urlopem i l4 i macierzynskim?
Jezeli zostaly mi jakies dni urlopowe to musze je wykorzystac a dopiero potem moge isc na l4? Czy tam macierzynski? Bo te dni urlopowe musze wykorzystac do konkretnego terminu? Bo juz zaczelam się w tym gubic...

paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-24, 21:13   #2178
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość

O nie, biedna jesteś strasznie z tymi mdłościami

U mnie teraz już tylko okazjonalne wymioty, ale ogólnie uważam, że najgorsze już za mną i teraz czuję się super. A Ciebie wciąż trzyma

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Naciskać to ona może

Ja jestem po wizycie, to coś co wyskoczyło to może być infekcyjne, może jakiś tłuszczak. Nic groźnego i zagrażającego maluchowi. Może pęknie albo się wchłonie, zobaczymy do wizyty planowej.

Maluch fikał jak szalony

Dobrze, że nic groźnego i super, że przy okazji podejrzałaś malucha.

Cytat:
Napisane przez paula1456 Pokaż wiadomość
Narzeczona brata mojego Tż dostała mnóstwo fajnych próbek u gina i mi dzisiaj cała torbę tego dała

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Jezeli zostaly mi jakies dni urlopowe to musze je wykorzystac a dopiero potem moge isc na l4? Czy tam macierzynski? Bo te dni urlopowe musze wykorzystac do konkretnego terminu? Bo juz zaczelam się w tym gubic...

Pokaż, co tam przyszło!

Nie wiem, ale to chyba nie ma sensu, żebyś wybierała urlop przed L4 i macierzyńskim. L4 znaczy, że jesteś niezdolna do pracy, moim zdaniem nie mogą Ci sugerować wybrania urlopu przed. Nie jest tak, że on przechodzi jako zaległy urlop do wykorzystania bezpośrednio po macierzyńskim, przed powrotem do pracy?

Może coś zmyślam i dziewczyny z doświadczeniem coś podpowiedzą ale pierwsze słyszę o wybieraniu urlopu przed L4 ciążowym. Zwłaszcza że TEORETYCZNIE można wziąć L4 na jakiś czas, a potem wrócić do pracy (chyba nikt tak nie robi, ale jest taka opcja ), i co, zostałoby się bez urlopu, jak coś?

Edytowane przez Szoszoszo
Czas edycji: 2020-09-24 o 21:15
Stary 2020-09-24, 21:14   #2179
kaewso
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
Zupełnie nie mamy nic wybranego, podobają nam się Mutsy Nio, Cybex Priam, moooże Espiro Next, ale to tak totalnie palcem na wodzie, wstępna selekcja z tych, o których czytałam pozytywne opinie na wizażowych wątkach (i które wizualnie dopuszczamy). Ale może się okazać na miejscu, że stanie totalnie na czym innym

Też mam dokładnie taki plan i mam nadzieję, że się uda

Cenna porada z tymi warstwami. Chociaż ja zmarźluch, to sama nie wiem

Super, że zaliczyłaś pierwsze przepuszczenie w kolejce! U mnie się zdarzyło 1,5 tygodnia temu i to było jedyne ale też zależy od ubrań, raz widać, raz nie widać, więc nie oczekuję, że ktoś się dopatrzy. Raz ja sama poprosiłam o przepuszczenie mnie w kasie pierwszeństwa, bo kolejka dłuuuuga, a mi się spieszyło, ale poza tym grzecznie stoję.
Dzięki za Twoje typy, sprawdzę sobie jutro jak wyglądają i jakie mają funkcje
Cytat:
A co jak się rozciagną? chyba obie pary zostawię

Fajny komplecik
Racja, nie pomyślałam. Znajdź je na stronie hm, poczytaj recenzje i zobacz czy dziewczyny coś pisały o rozciąganiu albo zostaw dwie pary
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Ja wybrałam Cybex Priam 2.0 lux, na pewno ten, bo mi wszystkie funkcje podchodzą. Nie wiem czy mi się podoba jakoś wybitnie, ale już się zrobiłam taka wygodna że nie patrzę na wzór tylko na to, żeby sobie ułatwić życie. Natomiast zastanawiam się jeszcze nad opcją kupna samej spacerówki Cybex i wózka głębokiego innego, nawet używanego. Bo raz można zaoszczędzić trochę a dwa nie wiem czy gondola właśnie nie będzie za mała. Mój syn wyrósł z gondoli jak miał 4 miesiące i mieliśmy problem. Widzialyscie jakieś fajne głębokie wózki nie w opcji 2w1?
Dzięki, zerknę na ten model.
Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Naciskać to ona może

Maluch fikał jak szalony

Super, że to nic groźnego
Cytat:

Macierzyński to dopiero po urodzeniu dziecka. Teraz, w ciąży, jeśli pójdziesz na L4 to niewykorzystany urlop przejdzie Ci na kolejny rok i potem na kolejny. Także nie musisz wykorzystywać urlopu przed L4, będziesz miała potem więcej dni i na pewno się przyda przy małym dziecku Np. po urlopie macierzyńskim będziesz mogła sobie wykorzystać albo wrócić do pracy i urlop wykorzystać stopniowo.

kaewso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-24, 21:38   #2180
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Cytat:
Dzięki za Twoje typy, sprawdzę sobie jutro jak wyglądają i jakie mają funkcje Racja, nie pomyślałam. Znajdź je na stronie hm, poczytaj recenzje i zobacz czy dziewczyny coś pisały o rozciąganiu albo zostaw dwie pary Dzięki, zerknę na ten model. Super, że to nic groźnego Macierzyński to dopiero po urodzeniu dziecka. Teraz, w ciąży, jeśli pójdziesz na L4 to niewykorzystany urlop przejdzie Ci na kolejny rok i potem na kolejny. Także nie musisz wykorzystywać urlopu przed L4, będziesz miała potem więcej dni i na pewno się przyda przy małym dziecku Np. po urlopie macierzyńskim będziesz mogła sobie wykorzystać albo wrócić do pracy i urlop wykorzystać stopniowo.

No i wszystko pięknie wyjaśniłaś

Szoszo Jutro powstawiam zdjęcia

paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-24, 21:44   #2181
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w pierwszej ciąży po skończeniu macierzyńskiego wybrałam urlop wypoczynkowy zaległy w ilości ponad 60 dni
Nikt nie zmuszał mnie do brania go zamiast zwolnienia. Tak naprawdę większość dziewczyn u nas oszczędza urlop po to żeby go wziąć po macierzyńskim i przedłużyć pobyt z dzieckiem w domu
Nie ma obowiązku brania urlopu. A w sytuacji gdy nie możesz go wykorzystać to nie przepadnie Ci. Więc spokojnie.

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-25, 07:58   #2182
adhoc
Zadomowienie

Dzień dobry

Obudziłam się z okropnym kaszlem

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-25, 08:27   #2183
aktogimka
Zakorzenienie

Hej hej.
Ostatnio część z Was miała doła i płaczliwe dni, a od wczoraj ja co chwilę pociągam nosem czy na pewno Bobkowi będzie z nami dobrze. Eh, hormony.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-09-25, 08:32   #2184
Francesc_a
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Dzień dobry

O jeny
Inhalacje z solą, syrop z cebuli, gorący bez i pod kołderke!
Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Hej hej.
Ostatnio część z Was miała doła i płaczliwe dni, a od wczoraj ja co chwilę pociągam nosem czy na pewno Bobkowi będzie z nami dobrze. Eh, hormony.

Kochana... hormony są okrutne! Będziecie super rodzicami
Mi po tym jak dziewczyny miały doła też się gorzej zrobiło, ale na szczęście po jednym dniu przeszło.
To normalne, że mamy obawy i wątpliwości czy my damy radę czy będziemy dobrymi rodzicami.
Trzymaj się! To przejdzie

Stary 2020-09-25, 08:46   #2185
Szoszoszo
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Dzień dobry

O nie, kuruj się i wypoczywaj, na ile masz możliwość

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Hej hej.

Łepek do góry, będzie miał z Wami wspaniale, najlepiej! Te huśtawki hormonalne są straszne

Mnie dziś od rana piłuje głowa, ale ratuje mnie myśl, że wieczorem skaczemy na przedłużony weekend w Bory Tucholskie, pogoda ma być słaba, ale będzie się można polenić, odespać, poczytać, totalnie zresetować, zwłaszcza że z zasięgiem kiepsko... Może uda mi się do Was na chwilę zajrzeć, ale jak nie, to będę Was potem dwa dni nadrabiać

Melduję się dziś w 20+0, apka pokazała, że 50% za mną jak to szybko leci!!!
Stary 2020-09-25, 08:58   #2186
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość

Mnie dziś od rana piłuje głowa, ale ratuje mnie myśl, że wieczorem skaczemy na przedłużony weekend w Bory Tucholskie, pogoda ma być słaba, ale będzie się można polenić, odespać, poczytać, totalnie zresetować, zwłaszcza że z zasięgiem kiepsko... Może uda mi się do Was na chwilę zajrzeć, ale jak nie, to będę Was potem dwa dni nadrabiać

Melduję się dziś w 20+0, apka pokazała, że 50% za mną jak to szybko leci!!!
Ale zazdroszczę weekendu! My też na październik chcieliśmy, no ale z racji mdłości w samochodzie to nie ma opcji gdziekolwiek jechać...
Także bawcie się dobrze i leniuchujcie

Ja mam dzisiaj 19+2, więc też za chwilę połowa! Leci ten czas jak szalony

Stary 2020-09-25, 09:03   #2187
Paulina1671
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Zdrowka tam życzę i miłego weekendu
Ja się dziś melduje 22+0, aż mnie apka zaskoczyła swoim powiadomieniem. Wcześniej każdego dnia pamiętałam który tydzień i dzień, teraz częściej zapominam. Podoba mi się w ciąży, mogłabym narazie się tak zatrzymać

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-25, 09:08   #2188
echme
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas dzisiaj od rana stolarz montuje szafę do łazienki wreszcie będę miała porządek.

Stary 2020-09-25, 09:10   #2189
stookrotka1991
Zadomowienie

Hej, ja od rana trochę sprzątam u nas pogoda się już popsuła.

Któraś z Was miała możliwość wejścia z partnerem aby na chwilkę zobaczył maluszka na USG?

kocham ...
Stary 2020-09-25, 09:14   #2190
Inqognito
Raczkowanie

Cytat:
Hej, ja od rana trochę sprzątam u nas pogoda się już popsuła.

Któraś z Was miała możliwość wejścia z partnerem aby na chwilkę zobaczył maluszka na USG?

Hej, ja prosiłam swoją gin (chodzę prywatnie) ale powiedziała że nie ma takiej możliwości. Przykro, trochę te chłopy są wyłączone z całego procesu, nie mogą popatrzeć tylko muszą wierzyć że jest tam coś
Inqognito jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości