![]() |
#2161 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Nie mam organizera z ikei a skiphopa (jest trochę większy), ale mam tam miejsce na caly zestaw do codziennej obslugi dzidziusia - kilka pampkow, kilka podkładów, maść do pupy, waciki do pupy, gaziki do oczu i sól fizjologiczną, aspirator, octenisept i patyczki do pępka. Zakładam, że tam się będzie odbywać całą codzienna pielęgnacja i chcę te rzeczy mieć pod ręką (zapasy w szufladzie komody)
![]() |
#2164 |
Rozeznanie
|
Ja podobnie planuje, dużo wacikow do przemywania poza pampkami
No mi sie tez tak wydaje ze w najbliższych dniach mamy 3 rozwojowe sytuacje Vidia9 się szykujesz ![]() ja jutro się zgłaszam na poniedziałkowe cc (jejku jak mi dziwnie z tym, wyłączyłam emocje, nie dociera to do mnie) i solony karmel idziesz w poniedziałek początek marca i tyle się dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
O kurka, zageszczacie ruchy! Już nie 3 dni...
Jak tak dalej pójdzie to po pierwszym tygodniu połowa z marcowek będzie odhaczona... 🤐 ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- A no i jeszcze chciałam zauważyć, że wszystkie z "moich okolic terminowych" - Justysia, Pani Auto, Solony Karmel... Heh
![]() |
#2166 |
Rozeznanie
|
Powodzenia wszystkim.
Miałam dziś morfologię że względu na 2 dni na antybiotyku i mocne krwawienie po baloniku. Wyszły bardzo słabo i muszę dalej brać antybiotyk co 4h dożylnie. No ale przez to, plus cukrzyca, plus słabe żyły które już nie współpracują i nie ma się gdzie wkłuwać już bo żyły pękają i mają zrosty a wcześniejszy welfron przestał już działac przenieśli mi ponowne wywołanie na jutro. Jak się nie uda to cc. Więc Rafał będzie już jutro ze mną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Rozeznanie
|
Fajnie ze jeden dzień do przodu, trzymam kciuki żeby poszło po Twojej mysli!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno kciuki Pani_Auto, jutro musi byc piękny dzień! Mam nadzieję, że Twój organizm zdołał się zregenerować i zebrałaś siły
![]() |
#2171 | |||
Raczkowanie
|
Wreszcie mam chwilę zeby poczytać i napisać
![]() Do szpitala zgłosiłam się w środę, w piątek plan na cc. Od 6 siedziałam już z 2 dziewczynami i coś tam uzupełnialiśmy, ktg, kroplówka itp. One poszły jedna po drugiej. W międzyczasie na sali porodowej (do tych sn) pojawiła się dziewczyna u której mieli przebijać coś na sali operacyjnej. Ja czekam. Potem wyszło jej słabe ktg. Więc poszła na cc i jeszcze jej wyrostek wycięli bo był stan zapalny... tym sposobem czekałam do ok 14. 14.16 synek był już na świecie 🥰 tym razem była to operacja na której wszystko zapamiętałam. Poprzednio wydawało mi się ze trwalo to krócej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
pani.dietetyk
|
Pani_Auto domyślam się, że jesteś już mega sfrustrowana... Wiem, że chcesz urodzić SN, ale trzymam kciuki, żeby po prostu akcja poszła jak najbardziej sprawnie i komfortowo dla Ciebie - niezależnie od sposobu porodu.
Dzisiaj będziesz tulić Synka! Ściskam mocno. Roma, jak nastawienie przed jutrem? ![]()
![]() |
#2173 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny powodzenia dziś i jutro ![]() ![]() PaniAuto aż za dobrze wiem co czujesz, powodzenia!!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja siedzę pod kroplówką z oksytocyny. Coś powoli zaczyna się dziać. Niestety tak jak przy pierwszej próbie po podpięciu kroplówki małemu mocno spadło tętno i musieli mnie podłączyć pod tlen :/ udało się ogarnąć ale jeszcze jeden spadek i od razu jade na stół operacyjny. Więc czuję że skończę jednak z cc no ale podobno lepiej dla dziecka jak jest akcja skurczowa niż całkiem na zimno. Skacze sobie na pilce i czekam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
|
Whimx no nastawienie zadaniowe, na przykład posprzątałam w torebce
![]() stary jeszcze pracuje do ostatniej chwili przy kompie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
O wlacha, henne miałam zrobić 😁
Widzę ze dziś będzie emocjonujący dzień ![]() ![]()
![]() |
#2178 |
Rozeznanie
|
Co tu tak cicho? Mamy rozpakowane zajęte maluszkami pewnie
![]() Dla mnie to najdłuższy dzień w życiu, serio, zrobiłam wszystko co mogłam zrobić a dopiero 15.00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() O której masz być w szpitalu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak mnie dziś też naszły myśli, że dobrze, że kończy się luty, bo może faktycznie coś ten luty nie sprzyjał w łatwe porody, jak nie cc to męczarnie. Więc liczę na to, że otworzycie marzec z łatwymi i szybkimi porodami. A tak, to trochę się pochwale przeszłością, apropo rozległości czasowej ciąż... Jak byłam w drugiej ciąży (może Majkela pamięta, bo razem rodziłyśmy w czerwcu) w 2014 roku, to wątki mamuś były dwumiesięczne, co dla mnie było dużą rozbieżnością. Jedna mama od 2 miesięcy tulila dziecko, a druga wyczekiwała i to była już przepaść. Druga sprawa było wtedy po 50 mam, jak i nie więcej. Czasem nieszlo wątku nadrobić (z tego powodu odpuściłam sobie wątek z pierwszą ciążą). I będąc w drugiej ciąży stwierdziłam, że coś trzeba z tym zrobić i założyłam jako pierwsza wątek na jeden miesiąc, oczywiście było parę osób, którym średnio to przypadło, ale wielu jak najbardziej się spodobało. I tak już zostało. Zobaczcie jak teraz jest, dopiero początek miesiąca nadchodzi, a już jest parę mam, a jaka niecierpliwość ogarnia te z Was, które mają termin pod koniec miesiąca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Ach, mam taką potrzebę wylaszczenia się ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2021-02-28 o 15:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Zadomowienie
|
U mnie obiad ogarnięty, na 2 dni obiad mam, niedziela na luzie a Pierworodny chyba chce być marcowy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
Ja też wegetuje. Mam zjazd mocy.
I wojuję ze Starym, jego podejście mnie rozwala. Znów ma czas, wszystkie obowiązki jak zwykle spadły na mnie... Proszę żeby jedną rzecz ogarnął, a ten nic.
![]() |
#2183 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do siku i kupki to ile razy my już zostaliśmy "zaskoczeni" przez Milutka takimi przyjemnościami ![]() ![]() ![]() Wow! Jak się odnajdywałaś w takim dużym gronie? Ja jakoś sobie nie wyobrażam takiego grona ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
Mam te liście malin i zastanawiam się czy pić, pijecie te herbatkę?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2190 |
pani.dietetyk
|
My dzisiaj korzystamy z pięknej i słonecznej pogody, w końcu adidaski i wiosenna kurtka. Ale spacer pół godz to max., pęcherz dziewiątego miesiąca nie zna litości..... :P
Wstawiłam dzisiaj ostatnie pranie, ale poprasuję chyba tylko to co będę brać do szpitala a do reszty zwerbuję TŻta jak będę w szpitalu, hehe Bazille - ja również sobie chwalę to mniejsze grono i jednomiesięczne. I masz racje, to już lekko "wsiada na głowę", jak mam wg. norweskiego terminu datę na 31.03 a tu już większość rozpakowanych.... Niby czlowiek ma czas, a tym bardziej by chciał i się stresuje, że coś nie tak. Rozumiem totalnie potrzebę "wylaszczenia się". Na pewno upolujesz niedługo coś ładnego ![]() Roma, no to niezłe oczekiwanie widzę, hahaha ![]() Podziwiam za osiągnięcia depilacyjne, nie mam pojęcia jak to zrobić....... ![]() Vidia, chciałam zapronować indukcję z udziałem męża zamiast herbaty z malin, ale doczytałam, że leżysz i zdychasz więc jednak może być ciężko ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.