|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89457280]
Szok.[/QUOTE] No, na dodatek oboje byli wówczas już koło 40 Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2023-01-05 o 10:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89457366]Ja mam nieregularne miesiączki, więc może mnie zaskoczyc. Nie mam plamienia przed, tylko od razu normalną krew, ale raczej bym poczuła, gdyby tej krwi nazbierało się aż tyle, żeby cos przeciekało. Za często też chodzę do toalety - ok. co dwie godziny, więc raczej nie ma szans, żebym nie zauważyła czegoś na czas, nawet gdybym nie poczuła.
Mnie czasem kiedy wiem, że zbliża się okres wydaje mi się, że mam miesiączkę, sprawdzam i okazuje się, że to jakiś inny śluz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Jak masz nieregularny to ten inny śluz to pewnie owulacyjny Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie. Ja dlatego rzadko kiedy coś zamawiam. Jak już mam wydać kasę na żarcie, to wolę iść do knajpy niż zjeść takie coś. Cytat:
Ja mam okres regularnie, poza tym zwykle bolą mnie piersi, a już przed samym dostaniem czuję lekkie skurcze w podbrzuszu. Idę wtedy do łazienki zrobić siku i jak rozluźnie mięśnie to od razu przychodzi okres. No i jak jestem na ubrana na jasno albo będę gdzieś długo chodzić, a spodziewam się okresu, to zakładam wkładkę albo nawet podpaskę. Cytat:
Kurde ja kiedyś miałam taką sytuację, że miałam podpaskę czystą, a jakoś bokami poszło i spodnie brudne ![]()
![]() |
#2165 |
Lady in red.
|
Mnie się parę razy zdarzyło, że mnie "zalało" i miałam zakrwawione spodnie. Dziwi mnie gadka o nie znaniu ciała i sygnałów. No żadnych znaków dymnych mi ciało nie dawało...
Nie wszyscy mają tak samo i zachowanie ciała nie jest raz na zawsze takie same. Teraz mam tak, że mnie boli mocno na owulację, a na okres mam trochę bólu i zachcianek, ale kiedyś nie miałam ani z jednego ani z drugiego powodu specjalnie jakiś objawów... No poza wyczulonym węchem, ale to już raczej w okres. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2166 |
Zakorzenienie
|
Mi też się tak niestety zdarzało, owszem czułam co się dzieje i starałam się jak najszybciej dotrzeć do toalety albo do domu ale jak nagle ma się wielki chlust to nie da się nad nim zapanować. Niestety, uroki endometriozy, a nie zawsze ma się przy sobie bluzę czy coś innego żeby się zakryć.
W kwestii filmików to też sądzę że to są ustawki i trudno mi jest sobie wyobrazić na podstawie własnych doświadczeń że ktoś mógłby nie poczuć takiego przecieku. Może raczej to taki mechanizm obronny, udawanie że się nie wie a tak naprawdę biegnie się gdzieś ogarnąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdarzyło mi się to w gimnazjum. Koleżanka zauważyła. ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Zgadzam się. Albo jem w lokalu, albo robię swoją. Jak mam wielkiego lenia to już wolę kupić mrożoną pizzę i zjeść świeżo z piekarnika, bo i tak będzie lepsza niż taka na wynos.
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Dzik
|
Takie nagle krwawienia mogą się tez zdarzać w okresie perimenopauzy; ogólnie nie ma to nic wspólnego z "nieznaniem własnego ciała".
Apropos miesiączki, ja uwielbiam kubeczki, ale zastanawiam się tez nad majtkami menstruacyjnymi - jakie macie doświadczenia? Jest to komfortowe? W temacie zdziwień osobistych: jakim tłukiem trzeba być, żeby na moje wprost "nie chce rozmawiać, bo nie mam siły - jestem po operacji i muszę odpoczywać" dalej uparcie drążyć temat i zawracać mi zad? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
To ja wam wszystkim zazdroszczę, mnie przed okresem tak boli brzuch, że nie ma mowy żeby dostać 'nagle', już tydzień wcześniej się zaczynają objawy. Dzień przed to kodeina i leżenie w kłębku
#2174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka i dużo niezakłóconego odpoczynku życzę w takim razie. Cytat:
Ale później jak się zaczęło z grubej rury, że ból był nie do zniesienia i przeszkadzał mi w życiu, wszystkie plany kręciły się wokół miesiączki, brrr. Niech żyje antykoncepcja hormonalna, która umożliwia mi normalne życie. Boję się zejścia z anty jak zaczniemy się starać o dziecko, ile nagłych HO i urlopów na to zejdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Też miałam takie bóle, kilka razy zemdlałam, ale u mnie ten ból pojawiał się w momencie krwawienia, nie przed. To było takie nagłe, jak grom z jasnego nieba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zadomowienie
|
Współczuję takich przeżyć - co na to wasi ginekolodzy? Macie diagnozy, były jakieś próby leczenia, czy raczej na zasadzie ,,taka pani uroda''?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od pięciu lat biorę tabletki, więc mam spokój, zapomniałam co to miesiączka, ale za rok-półtora będziemy chcieli zacząć starania o dziecko i tak jak Lottie, aż się boję. Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2023-01-05 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Konto usunięte
|
Mnie boli pierwszy dzień okresu, ale nie sam początek czy przed, tylko jak już się trochę okres rozhula. Najgorzej w nocy, bo jak się ruszam, to jakoś mniej to odczuwam. Mam endometriozę, jadę na tabletkach przeciwbólowych. Kiedyś brałam ciągiem anty i brak okresu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A byłaś u więcej niż jednego ginekologa? Co badałaś? W takich przypadkach tabletki to też często przykrycie problemu. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89457576]Mnie boli pierwszy dzień okresu, ale nie sam początek czy przed, tylko jak już się trochę okres rozhula. Najgorzej w nocy, bo jak się ruszam, to jakoś mniej to odczuwam. Mam endometriozę, jadę na tabletkach przeciwbólowych. Kiedyś brałam ciągiem anty i brak okresu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] EEh... u mnie tak samo. W ogóle u mnie cierpienia są zawsze największe do czasu wypróżnienia. Tabletka, kibelek i żyję. Jak Ci lekarz wykrył endometriozę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89457577]A byłaś u więcej niż jednego ginekologa? Co badałaś?
W takich przypadkach tabletki to też często przykrycie problemu.[/QUOTE] Byłam u dwóch, miałam USG ginekologiczne, poziom hormonów kobiecych, prolaktyne na pewno, nie wiem czy coś jeszcze, bo to było blisko dziesięć lat temu. W międzyczasie wykryto mi torbiele na jajniku na które dostałam tabletki anty, okazało się, że przy nich nie boli, brałam chyba z rok i odstawiłam, bo nie miałam partnera, a nie chciałam się niepotrzebnie faszerować, bóle i obfite krwawienia wróciły. Pięć lat temu zaczęłam tabletki brać znowu i tak biorę do dziś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się nie ma okresu to przecież też jest podejrzane i powinno się iść do lekarza. Tak samo jak się tyje nagle. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Konto usunięte
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89457577]
Jak Ci lekarz wykrył endometriozę?[/QUOTE] USG pochwowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym po ponad 8 godzinach już nieprzyjemnie pachnie. Ponoć nie powinno, ale u mnie czuć, a mam jedną z bardziej popularnych i dostępnych marek. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2023-01-05 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Obecnie mam normalne krwawienia i majtki zupełnie wystarczają, dla mnie są super na pierwsze dni bo jestem tak obolała że włożenie kubeczka to męka. Najlepiej się sprawdzają w podróży - wkładam jeszcze wkładkę lub wręcz papier toaletowy i w pociągu łatwo go wyrzucić i czuć się świeżo (świeżej?) Wymiana tamponu/kubeczka w pociągu czy samolocie to dla mnie wyższy stopień akrobacji. Przed usunięciem polipów miałam wręcz krwotoki i majtki wtedy były do niczego. Jeśli masz takie właśnie 'wyrzuty' dużej ilości krwi naraz to majtki ci łatwo przeciekną. Z innej beczki: czytając wątek o darmowym hobby zastanowiłam się: dlaczego ludzie są przeciwni ściąganiu książek np. z chomika, skoro to się niczym nie różni od korzystania z biblioteki? Co myślicie? Ja kupuję tylko książki, które chcę mieć na własność, resztę wypożyczam, a jak się nie da - ściągam. Jest mnóstwo książek, których inaczej po prostu nie da się uzyskać (zwłaszcza jak ktoś mieszka za granicą). Również moje własne prace naukowe są tam udostępnione i się cieszę, jeśli ktoś je przeczyta.
Your teeth is how you breathe. Edytowane przez Gravitsappa Czas edycji: 2023-01-05 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś (jak byłam dużo młodsza) zdarzało się,że nawet przeciekło na prześcieradło. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecny ginekolog powiedział, że póki nie chce zachodzić w ciążę to nie ma sensu grzebać i wrócimy do tematu, jak będę odstawiać tabletki. Wtedy mi da skierowanie na pakiet badań. Ale też obecny jest pierwszym ginekologiem biorącym mnie serio - moja mama miała raka szyjki macicy świeżo po 30 i to jest jedyny ginekolog, który robi mi dwie cytologie rocznie, razem z usg, bez proszenia się. Cytat:
Także po odstawieniu się boję, co to się będzie działo. Chyba trochę decyzja się w czasie przez to odwleka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w dzień ileś razy do tej toalety się chodzi. Te filmiki nie dotyczyły nastolatek, tylko kobiet tak 20+ (co najmniej). I rzecz się działa prawdopodobnie w USA, a co do USA to mam takie wrażenie, że tam często ludzie nie ogarniają swojego ciała i zdrowia (nie wiem, może się mylę, ale myślę, że w Polsce mamy większą świadomość nt. fizjologii, cyklu itd.). Ogólnie nie pomyślałam, że np. endometrioza może powodować silne krwawienie od samego początku okresu. Ale w sumie nie znam osobiście nikogo z endometriozą. Dzięki za dyskusję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolałabym nienormalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
Ja od czasu gdy biorę olejki cbd+magnez+zioła mam w sumie okres jak w zegarku tzn aplikacji. Wieczorem lekkie plamienie i następnego dnia już ból podbrzusza i normalny okres. Kiedyś niestety chodziłam po ścianach z bólu i sporo czasu minęło i prób na żywym organizmie aż znalazłam swoje metody które zaskoczyły.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.