|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: od dziś (xx.xx.2007) 100 dni bez słodyczy
Cytat:
monis jakbym ja miała takie wymiary to napewno by mnie nie było tutaj ani w żadnym innym wątku dla odchudzających się..!Przecież to paranoja! ....50 kg to mój najbliższy cel...a wzrostu mam mniej od Ciebie..i ta waga wydaje mi się "odpowiednia",bo pamiętam,że kiedy (kiedyś ) tyle ważyłam to czułam się rewelacyjnie..Wybacz ale czasem jak czytam to forum to wydaje mi się,że niektóre dziewczyny naprawdę przesadzają i nie wiedzą czego chcą..lub nigdy nie widziały grubego człowieka,który naprawdę MUSI sie odchudzac... Jeśli mogę Ci coś poradzic (mam nadzieję,że mogę ) to nie odchudzaj się już Kochana tylko staraj się utrzymac swoją wagę,troszkę się "posportuj" dla zdrówka,zdrowo poodżywiaj ale się nie odchudzaj,bo my tu potrzebujemy Ciebie żebyś nas wspierała..a tak to nie będziesz miała siły....Ech....
|
|
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć moje kochane
dra nefre ilonabe karolciavp gratulacje kolejnego dnia ![]() ![]() anniaa cieszę się, że Twój problem się rozwiązał anett dzięki temu, że pijemy dużo wody wszystko w organizmie ładnie się trawi, poza tym woda poprawia przemianę materii i nieźle zapycha dlatego warto pić jej dużo, od niej na pewno nic nam nie grozi, ale oczywiście żeby nie pić jej po 5 litrów dziennie ![]() gratuluję kochana kolejnego dzionka! ![]() moniqa16 dzięki za wsparcie cieszę się, że na wizycie okazało się, że wszystko w porządku ![]() seemore jestem pod wrażeniem, gratuluję tyylu dni ![]() monisciopaga , dziewczyno nie dobijaj mnie... przy takiej wadze to chyba bym wyglądała jak szkielet... nie wiem dlaczego nadal masz coś do siebie odnoście swojego wyglądu... naprawdę moim zdaniem jest ok poza tym nie ma sensu nie jeść po 18... chyba, że chodzisz spać o 20 a w to wątpię... przez to tylko spowolniłaś sobie metabolizm, dlatego nie chudniesz... poza tym nie masz z czego, i to również jest powodem...No cóż, kończy się mój 36 dzień ![]() Przyznam, że apetycznie wygląda te ciacho, które mama upiekła, ale nic... trzymam się!
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
no i znowu zaczynam od nowa
![]() 1 dzień bez słodyczy
|
#2164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja troszkę wesprę moją imienniczkę nie uważam, że monisciopaga jest jakoś przerażająco chuda na pewno nie musi sie odchudzać bo jest szczuplutka, ale nie można jej też powiedzieć że jest anorektyczką czy coś... jestem podobnego wzrostu i ważę też podobnie (troszke wiecej:P) i nie jestem jakaś szczupła... no na pewno nie jestem gruba jestem w sam raz, nie wyobrazam siebei grubszej:P i czasem nie rozumiem dlaczego napada się na dziewczyny o podobnej wadze i wzroscie pod pozorem ze to anorektyczka czy cos... ona wyglada normalnie i jesli przeszkadza jej cos w swoim ciele to sport sport i jeszcze raz sport bo odchudzać to nei ma sie zbytnio z czego;] poza tym nie jedzenie słodyczy to nie jest jakieś wielkie odchudzanie...
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#2166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmmm nie ma za co... ale zastanawiam się o jaką wizytę Ci chodzi;> chyba pomyliłaś mnie z anett ale nic
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
z tym napadaniem to nei chodzilo mi tylko o ten wątek w większości wątkow panny z taim wzrostem i waga uznawane sa za anorektyczki...
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
hmm no włąsnie w sumie ja to troche rozumiem..sama mam 167 ważyłąm wczesniej 50 kg..ale i tak mialam do zrzucenia brzuch czy uda..bo kurcze waga nie odzwierciedla do konca tego jak sie wyglada
a gdzies wyzej wyczytalam ze nie trzeba od 18 sie głodowac:P to jak juz to jest.. i buu mi sie nic nie chce, dostałam dzis zapalnie pęcherza.. i przez to leze w lozku i mam ochote cos zjesc..słodkiego... ale nie dam sie:P
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Brenda_19 kuruj się kochana
w ten sposób nie spowolnisz sobie metabolizmu (załóżmy, że ktoś je swój ostatni posiłek o 16, a kładzie się spać o 24... przecież to osiem godzin jest [ a przecież w tym czasie mógłby zjeść jeszcze nawet i dwa posiłki] ja bym ośmiu godzin nie wytrzymała) dlatego nie warto tak się ograniczać, najlepiej aby był to posiłek czysto białkowy
|
|
|
#2173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko sie tak nie da i w tym problem i na pewno takim dziewczynom trzeba mówić że są szczupłe i 100 razy mówić że jak już powinny ćwiczyć a nie się dietowąc... bo stwierdzanie że te dziewczyny są chore i są anorektyczkmi są czasem błędne... choć nie mówie że zawsze z drugiej strony rozumiem że jak jakaś dziewczyna o wymiarach modelki wzroscie 170 i wadze 50 kg, napisze ze jest za gruba i musi sie odchudzac to może to zdenerwować....ufff ale sie rozpisalam;] poza tym 36 dzień prawie za mną
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
brenda_19 współczuję kuruj się<przytul>
|
#2175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To też miałam na myśli! Nigdzie nie napisałam,że jest anorektyczką... Ale jak nie przystopuje i inne SZCZUPŁE dziewczyny,to może się tak zdarzyc... Ale jakby ktos chciał to oddam sadełko w dobre ręce...
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
agness dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź.Jak zwykle potrafiłaś mi wszystko super wyjaśnic.Dziękuję i gratuluję kolejnego dnia..
P.S. W stronę ciasta to w żadnym wypadku nie spoglądaj uskow ach widzisz jak to jest.Ale nie załamuj się,trzeba się "podnieśc" i iśc dalej... Brenda19 współczuję i rozumiem co to za diabelstwo.Też przez to kiedyś przechodziłam (a przez co ja już nie przechodziłam ).Trzymaj się i leż w łózeczku i wygrzewaj się..No i ubieraj się cieplutko |
|
|
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak któraś mnie źle zrozumiała to przepraszam
|
|
#2178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moniqa no co Ty...Nawet tak nie pomyślałam..Zresztą chyba bym się nie dała ...Tylko czytaj uważnie i pamiętaj,że ja nigdzie nie powiedziałam ani nie napisałam na nikogo,że któraś jest anorektyczką..Żadna z nas tego nie napisała,ani agness ani ktokolwiek inny...Nie jestem lekarzem żeby stawiac takie diagnozy
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczynki
ide własnie do łóżeczka, obejrze cos.. szkoda ze bez czegoś słodkiego ale obejde się. No i życze ciągłej wytrwałości buziaczki dla Was!!
|
#2180 |
|
Raczkowanie
|
5 dzien juz prawie za mną
A jak tam dziewczyny w wasza ochotą? Bardzo Was ciągnie? No i co z tym miodem? Też zaliczacie go do słodyczy? Bo w sumie to on zdrowy jest ale oczywiście w rozsądnych ilościach. I nie wiem czy jeść czy omijać szerokim łukiem. |
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
soofka gratuluję 5 dnia
mi ochota na słodycze ostatnio niestety się wzmaga ale narazie się nie złamałam![]() co do miodu to sama nie wiem... niektóre tu nawet przestały używać cukru do herbaty (jak dla mnie to wątek jest o nie jedzeniu słodyczy a nie cukrów a to troszkę jest róznicy... bo organizmowi cukier też jest potrzebny i nie można go całkowicie eliminować... ale każdy robi jak chce ) ja aż taka rygorystyczna nie jestem, ale mimo wszystko chyba bym zaliczyła miód do słodyczy... bo raczej więcej w nim tej "słodkości" niż tych zdrowych elementów... pozdrawiam
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Uf, 36 dzień bez słodyczy
Moje postanowienie noworoczne![]() Czasem mam ochotę sobie coś słodkiego zjeść, ale to tak trochę z lekką obojętnością jednak, bo wiem, że nie mogę. Już sobie zaprogramowałam, że nie wolno i koniec, o Jakaś społeczność się tu utworzyła, czy można od czasu do czasu zaglądnąć i sprawdzić jak sobie radzicie?
|
|
|
|
#2183 |
|
Zadomowienie
|
Hej Hej HEj
![]() Kasssik wwraca do formy od dzisiaj zero słodyczy skończyła się studniówka skończyły poprawiny i można wracać do siebie ![]() czyli do nie jedzenia słodyczy i redukcji wagi do 55 kg
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Zaczął się mój 33 dzień! kasssik19 super,że wrócila Twoja forma..Mam nadzieję,że już teraz nic nie przeszkodzi Ci w "dietkowaniu"
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 37 dzień właśnie się zaczyna
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
11 dni
|
#2187 |
|
Raczkowanie
|
a ja już 10.. dzis kolejny dzien w łóżku, więc nie zjem raczej nic słodkiego bo nie mam jak wyjsc do sklepu:P ach ten pęcherz:P Trzymajcie sie!!
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
11 dzień! Jaka ja jestem z siebie dumna
|
#2189 |
|
♥
|
wczoraj tutaj nie mogłam byc poxniej ... widze ze lekka sprzeczka była - nie bede jej komentowac... choc bardzo się zdziwiłam ale to nie ważne
dzisiaj mija 37 dzien... własnie wstałam i troche zaspana jestem... gratuluje wszystkich zaliczenia kolejnego dnia |
|
|
|
#2190 |
|
Raczkowanie
|
wynik: 31 dni.
aaah. a teraz jem wszystko i jestem w pełni szczęścia :P za to zaczynam a6w. zobaczymy czy wytrzymam xD
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

....50 kg to mój najbliższy cel...a wzrostu mam mniej od Ciebie..i ta waga wydaje mi się "odpowiednia",bo pamiętam,że kiedy (kiedyś
) tyle ważyłam to czułam się rewelacyjnie..
dla zdrówka,zdrowo poodżywiaj ale się nie odchudzaj,bo my tu potrzebujemy Ciebie żebyś nas wspierała..a tak to nie będziesz miała siły....

a w to wątpię... przez to tylko spowolniłaś sobie metabolizm, dlatego nie chudniesz... poza tym nie masz z czego, i to również jest powodem...
na pewno nie musi sie odchudzać bo jest szczuplutka, ale nie można jej też powiedzieć że jest anorektyczką czy coś... jestem podobnego wzrostu i ważę też podobnie (troszke wiecej:P) i nie jestem jakaś szczupła... no na pewno nie jestem gruba jestem w sam raz, nie wyobrazam siebei grubszej:P i czasem nie rozumiem dlaczego napada się na dziewczyny o podobnej wadze i wzroscie pod pozorem ze to anorektyczka czy cos... ona wyglada normalnie i jesli przeszkadza jej cos w swoim ciele to sport sport i jeszcze raz sport bo odchudzać to nei ma sie zbytnio z czego;] poza tym nie jedzenie słodyczy to nie jest jakieś wielkie odchudzanie...

a gdzies wyzej wyczytalam ze nie trzeba od 18 sie głodowac:P to jak juz to jest.. i buu mi sie nic nie chce, dostałam dzis zapalnie pęcherza.. i przez to leze w lozku i mam ochote cos zjesc..słodkiego... ale nie dam sie:P