Misja w Zambii - proszę pomóż ! - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-18, 03:05   #2161
Erietka
Raczkowanie

Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż !

Spac nie moge - siedze i mysle o tych moich dzieciakach...
Erietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 07:39   #2162
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

stan konta na święta

UWAGA

700 Zł !!!

WYOBRAźCIE SOBIE 300 DZIECIACZKóW NA WIELKANOCNYM POCZESTUNKU

_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 08:02   #2163
Asienka83
Zadomowienie

_MAMA_ super nowina

Wiecie co, jakoś tak dzisiaj nie mogłam dobrze spać, cały czas rozmyślałam nad adopcją, czy dałabym radę teraz temu podołać (obecnie studiuję zaocznie - ostatni rok mgr, tylko mąż pracuje) Czuję że spełniła bym się duchowo ofiarując dziecku to co tylko bym mogła, ale boję się żeby nie zawieść sióstr a przede wszystkim dziecka Gdzieś na wątku wyczytałam że można pieniążki rozdzielić na raty? ale kto mi te raty ustali? Bo wiadomo że dolar się wacha na rynku?
Czuję że całą niedzielę ta myśl będzie mi zaprzątać głowę, ale to dobrze może do czegoś dojdę, może Wy mi kochane Misjonarki poradzicie, może któraś też przed podjęciem decyzji o adopcji miała takie pytania?

Póki co dałam namiar na nasz wątek paru znajomym
Stary 2007-03-18, 08:33   #2164
moria44
Wtajemniczenie

Asienko83, nie wiem czy czytałaś ostatnie strony forum, ponieważ widać na nich, że Twoja reakcja jest identyczna jak moja

Gdy tylko znalazłam to forum i przeczytam kilka stron, chciałam jak najszybciej działać. Tego samego dnia dostałam e-mail do Siostry Józefy od MAMY i jak najszybciej napisałam wiadomość o chęci przystąpienia do adopcji. W ciągu godziny! otrzymałam też odpowiedź. Byłam .... taka ->

Wszystkim opowiadałam a tej adopcji, że to jest wspaniałe, móc pomagać nawet jednemu dziecku, że być może dla tego malucha to jest "być albo nie być". Spotkałam się również z głosami krytyki, że po co, że sama nie mam pieniędzy, że są dzieci w Polsce, którym trzeba pomagać, że jestem "niestabilna" pod względem finansowym... ale to wszystko nie oznacza, że nie pomogę komuś pomóc
Rata miesięczna wynosi ok 37-42zł w zależności od kursu dolara, więc wg mnie to nie jest dużo nawet dla takich osób jak my. Bo jesteśmy chyba w tym samym wieku (ja w sierpniu skończę 24 lata) jestem na 4 roku studiów, pracuję dopiero od 8 miesięcy i nie mam męża

Ja wszystko przemyślałam, wystarczą mi jakieś święta, urodziny, imieniny jakiś większy przypływ gotówki i uzbiera się na maluszka. Raty z tego co wiem nie są ściśle ustalone. Chyba można wpłacić np. raz 100zł raz 40zł tak aby na rok dać maluszkowi ok 100-150$ czyli ok 300-450zł na rok!! To przecież nie jest aż taka duża kwota. Gdy podliczyłam ile miesięcznie potrafię wydać pieniędzy na niepotrzebne rzeczy, ile razy kupiłam sobie jakiś ciuch za 100-150zł i założyłam go 2-3 razy, to nie mam wątpliwości, że małe dla mnie wyrzeczenia da ooooogromną szansę sierotce w Afryce.

Oczywiście jest zawsze ryzyko, że nasza sytuacja finansowa może się pogorszyć, ale nikt z nas nie potrafi tego przewidzieć i gdyby każdy się tym sugerował ani jeden maluch nie miałby swojej białej mamy

Jest też możliwość zrezygnowania z opłat, trzeba wtedy wcześniej powiadomić Siostrę aby mogła znaleźć nowych opiekunów. Ja oczywiście nie zakładam takiej sytuacji. Myślę, że gdybym miała mniej pieniędzy, będę organizować zbiórki wśród rodziny, znajomych. Wystarczy, że każda osoba dorzuci 5zł i bardzo szybko mamy sumę na miesięczne utrzymanie synka czy córki.

Damy radę ! Trzymam za Ciebie kciuki i za siebie też

A teraz się pakuję, bo o 14 wyjeżdżam do Szczyrku na szkolenie. Jeśli tylko będzie tam kafejka, będę zaglądać i dam znać, gdy dostanę mail'a od Siostry, a którego czekam oj czekam

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 08:41   #2165
Mikrejsza
Rozeznanie

Erietka gratuluję fantastyczne dzieciaczki Mała przesłodka, a Twój starszy podopieczny widać że promienieje
MAMA super no to będzie party
już widzę jak dzieciaczki sie cieszą
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 08:43   #2166
Asienka83
Zadomowienie

moria44 jesteś kochana takich słów mi chyba brakowało
Napiszę więcej potem odnosząc się do Twojego postu bo teraz zbieram sie do Kościółka a potem jedziemy na obiad do teściów, więc wieczorkiem się zjawię.
Jeszcze raz dziekuję za Twoją refleksję
Stary 2007-03-18, 09:55   #2167
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Asienka potwierdzam wszystko co napisała moria

jest jeszcze jedna możliwość, mozesz np. najpierw odłożyc potrzebną sume a później poprosić o dziecko siostrę, ale kto by tyle czekał
albo codziennie wrzucać 1 zł do słoiczka i na rok masz 365 zł

ja myślę że taka adopcja tak jak juz wiele osób tutaj pisało moze nauczyć nas również oszczedności, popatrzcie bez ilu rzeczy, które nam sie wydają niezbedne żyja tamtejsi ludzie.
(ale z neta ni rezygnujcie jakby co )
np. do solarium trzeba chodzić?
kupować drogie czasopisma jak mamy neta?
ubrania też nie musza byc z górnej półki !
no i ile my pieniędzy przejadamy?

bambii kiedys napisała "pieniądze leżą na ulicy" i tak naprawde właśnie jest
jak przychodzi taka potrzeba to potrafdimy oszczędzać wystarczy pomyśleć !

Erietka tak myślałam że nie zasniesz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-18, 11:28   #2168
Seona
Zakorzenienie

Ja miałam też takie wątpliwości na początku Ale pieniądze faktycznie leżą na ulicy

Ja oszczędzam na takich głupotach i sporo tego się uzbierało I tak jak wy, większość gazet czytam w necie (oprócz "Świata Kobiety" mam jakiś nałóg do tej gazety), ciuchy kupuję głównie po promocjach- przeważnie mam firmowe ciuchy kupione za połowę ceny! Częściej gotuje i jemy w domu niż w restauracji, kupuję tańsze np.: proszki do prania (piorą tak samo jak te droższe!), płyny do płukania, zmywania itd.

A wpłacam nawet i po 20zł jak tylko odłoże. Nie wiem czy tam mojej rodzinie akurat czegoś nie brakuje- a te 20zł może jest właśnie na czas?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 11:43   #2169
Erietka
Raczkowanie

wiecie? Nie pomyslalam o tym, ze mozna odkladac do sloiczka po zlotowce dziennie
A co to jest zlotowka? Lizak?
Mam cala puszke pieniedzy (centowek rozniastych). od lat tak wrzucam, bo w torebce ciaza za bardzo, a potem daje znajomym dzieciakom. Koniec z rozdawaniem W przyszlym tygodniu musze to policzyc, porolowac, zamienic na dolary i wyslac na mleczko.
dziekuje za pomysl!

PS. Dziekuje wszystkim za gratulacje Mam nadzieje, ze i do reszty listy dotra.Pozdrawiam niedzielnie
Stary 2007-03-18, 11:56   #2170
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norton Pokaż wiadomość
Moi Kochani i Kochane . Nie wiem czy to Opatrzność Boża sprawiła, czy zła polityka RPA. Miałem przygotowane paczki z ubraniami (dziecięce, damskie, męskie) do wysłania do naszego sierocińca św.Wincentego i do Centrum Samopomocy JABULANI. Okazuje się jednak,że wysłane paczki do RPA wracają z powrotem do Europy i należy za to też zapłacić (relacja naszych braci w Niemczech). Dlatego też paczki przeznaczone do RPA będę wysyłał do Zambii do SS.Boromeuszek (na marginesie mam kuzynkę w tym zgromadzeniu). Pierwsza będzie jutro wysłana. Zastanawiam się, dlaczego utrudnia się pomoc potrzebującym w Afryce.
I nie wiem czy sie cieszyc czy smucic. Co prawda ubrania dotrą do "naszej" Zambii ale za to ktos inny zostanie bez pomocy... Smutne to.

Cytat:
Napisane przez traci Pokaż wiadomość
Bardzo mocno cieszy mnie to ,ze tyle ludzi dolacza i chce pomoc.Fajnie widziec tyle nowych ludzi tyle nowych stron w tym watku.Pozdrawiam wszystkich.
traci, ta Twoja córcia to tak śliczna... i maltka jeszcze, ja czasami z łezka w oku wspominam kiedy moje dzieci były takie małe.

Cytat:
Napisane przez Erietka Pokaż wiadomość
Spac nie moge - siedze i mysle o tych moich dzieciakach...
Erietko, GRATULACJE! Super masz dzieciaczki! Ja do dzis rozmyslam po nocach jak tam zyje mój Maxon, jak mu się wiedzie...

MAMA, bardzo się cieszę, ze party się odbędzie! A pamiętasz jak pisałam: nie wiadomo czy tyle uzbieramy? Odszczekuje teraz wszystko co powiedziałam

Dziewczyny (moria, Asienka) każdy miał takie przemyslenia jak Wy. Czy dam radę? I każdy z nas odpowiadał sobie: tak, dam radę! Bo w skali roku ta suma nie jest taka duża. A dla tych dzieci to jest szansa na życie.
Powodzenia!

edycja: my mamy słoik w domu, ozdobiony przez moje dzieci i to jest skarbonka "dla Maxona", moje dzieci wrzucają tam po parę groszy z tygodniówki

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 12:54   #2171
Seona
Zakorzenienie

Erietko, ja mam takie pytanie Już zboczenie zawodowe takie (pisze prace fotografii itp.) bo te Twoje zdjęcia to jakby inne niż te które my dotąd dostawałyśmy od siostry Jak to się mówi, poznać że to inna ręka robiła Na naszych to i poletko i dom często widać naszego dziecka. Więc może jakiś wolontariusz pomaga siostrze
A może Ty powiększyłaś te zdjęcia?

Ślub
Pati
Lili

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-18, 13:21   #2172
Erietka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Erietko, ja mam takie pytanie Już zboczenie zawodowe takie (pisze prace fotografii itp.) bo te Twoje zdjęcia to jakby inne niż te które my dotąd dostawałyśmy od siostry Jak to się mówi, poznać że to inna ręka robiła Na naszych to i poletko i dom często widać naszego dziecka. Więc może jakiś wolontariusz pomaga siostrze
A może Ty powiększyłaś te zdjęcia?
Seonko, param sie troche fotografia (amatorsko) i obrobilam je w dwoch programach komputerowych
Dostalam zwykle zdjecia - zeskanowalam je, a potem pobawilam sie nimi, poprzycinalam, wydobylam ostrosc i kontrast (ile sie dalo).
Sprobuje pobawic sie z twoimi zdjeciami - podaj na priv e-maila, to ci wysle przerobke.
Pozdrawiam
Stary 2007-03-18, 13:41   #2173
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Seonko, param sie troche fotografia (amatorsko) i obrobilam je w dwoch programach komputerowych
Dostalam zwykle zdjecia - zeskanowalam je, a potem pobawilam sie nimi, poprzycinalam, wydobylam ostrosc i kontrast (ile sie dalo).
Sprobuje pobawic sie z twoimi zdjeciami - podaj na priv e-maila, to ci wysle przerobke.
Pozdrawiam
A jednak Widziałam że coś przy nich było majstrowane Jednak praktyki przy wystawach fotografii i studia z animacji kultury nie poszły w las Podaj mi przez pw swóje email to Ci wyśle zdjęcia mojej Mercy! Z góry dziękuje Będe miała portrecik mojej córeczki

Ślub
Pati
Lili
Stary 2007-03-18, 13:49   #2174
Erietka
Raczkowanie

Cytat:
A jednak Widziałam że coś przy nich było majstrowane Jednak praktyki przy wystawach fotografii i studia z animacji kultury nie poszły w las Podaj mi przez pw swóje email to Ci wyśle zdjęcia mojej Mercy! Z góry dziękuje Będe miała portrecik mojej córeczki
wyslalam tylko tyle dalo sie zrobic
Stary 2007-03-18, 14:41   #2175
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
wyslalam tylko tyle dalo sie zrobic
Dzieki, teraz mam śliczne portreciki i buźkę moje Mercy z bliska Tutaj nawet tak się lekko uśmiecha i wstydzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg seona (5).jpg (88,3 KB, 36 załadowań)

Ślub
Pati
Lili

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-18, 18:24   #2176
Asienka83
Zadomowienie

Już jestem
Powiem Wam, że cały dzień rozmyślałam, rozmawiałam dużo z mężem na temat adopcji, szczerze mówiąc w głębi serca już zdecydowałam: dam radę! A mąż mnie popiera, choć widziałam że troszkę niepewności w nim jest ale w żadnym wypadku go nie zmuszam - też chce pomóc, nigdy nic nie robimy wbrew sobie -zawsze razem i tak jest teraz. Powiedział, że chce jeszcze to Nasze forum poczytać i zobaczyć jak to jest, jak Wy sobie dajecie rade

moria44 tak jesteśmy w jednym wieku, ja w lutym skończyłam 24 lata . Masz rację tak jak i _MAMA_ i Seona, że czasami człowiek sobie nie zdaje sprawy ile niepotrzebnych rzeczy kupuje, a to jakiś ciuch, kosmetyk a przecież można te pieniążki odłożyć właśnie na taki cel jak ten, dla dzieci.
Wierzę że to, iż znalazłam się na tym forum nie stało się bez powodu. Już od 4 lat walczymy z niepłodnością, leczymy się, jednak na razie Bóg nie daje nam dziecka. Ale może daje nam teraz taką szansę, żeby ofiarować naszą miłość i pomoc właśnie jednemu z tych dzieci w Afryce, które na nią czekają
Szczerze cieszę się z tego, że pomogłyście mi, nam w podjęciu decyzji, moria44, _MAMA_, Seona, Luba Wierzę że damy radę tak jak Wy dajecie!
Jestem już szczęśliwa
W takim razie _MAMA_ poproszę o e-maila do siostry
Proszę powiedzcie mi co w takim e-mailu należy napisać?

Ale jestem szczęśliwa , wpuszczę tu teraz męża bo chce wątek poczytać
Stary 2007-03-18, 18:31   #2177
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Witajcie Wizażanki! Cieszę się z Tobą Erietko z Twoich dzieci. Wybaczcie,że rzadko zabieram głos,ale mam sporo pracy. Ostatnio kupiłem sobie laptopa i projektor i proponuję i w parafii i w okolicznych szkołach przedstawiać sytuację Trzeciego świata poprzez obrazy i filmy z tych krajów.Pozatym ciągle zajmuję się zbiórką surowców wtórnych na cele misyjne, no a z rodziną też jestem. Ale cały czas czytam forum i cieszę się waszą radością i razem czekam na Wasze dzieci. Jeżeli chodzi o te fundusze na dzieciaki to ja po prostu z mojego kieszonkowego co miesiąc odkładam do pudełeczka po 20 zł, żona też odkłada a jak się uzbiera 400 zł to wysyłam. Pozatym drobne do 50 gr. odkładam do osobnego pudełeczka i jak idę do jakiejś szkoły z gościnnym wykładem o sytuacji dzieci w Trzecim świecie i z zachętą by dzieci włączyły się do pomocy swym rówieśnikom to mam ze sobą skarbonkę z plexi i rozdaję dzieciom te drobne mówiąc im, że to na słodycze, ale, że mogą to przeznaczyć na pomoc umierającym z głodu dzieciom i że od tej pory mogą od siebie przynosić takie pieniązki i dawać katechetce a Ona przekaże mi je i jak będzie skarbonka pełna to wyślę. Od kilku lat to już robię i jak na początku było przez rok 57 zł tak w roku ubiegłym było już 221,60zł. Jest to akcja "dzieci pomagają dzieciom". Gdzieś czytałem,że dzieci i młodzież w Polsce wydają rocznie ok 200 milionów zł na swoje przyjemności a ile gdzie indziej ile? a tymczasem co 8 sekund na świecie umiera z głodu dziecko.

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 18:42   #2178
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka83 Pokaż wiadomość
Taaak, mężu Asienki83- czytaj
Zawsze do pomocy może ktoś się dorzucić- rodzice czy przyjaciele

W meilu do siostry ja się poprostu przedstawiłam, napisałam skąd dowiedziałam się o akcji, napisałam czym się zajmujemy- ja i mąż I tyle. To po to, że rodzina również jest ciekawa kim wy jesteście!

Możesz wybrać sobie czy chcesz chłopca czy dziewczynkę i w jakim wieku! Skoro nie jesteście pewni czy podołacie finansowo, to możecie dostać jakies starsze dziecko, które np.: kończy szkołe- tak jak syn Erietki

Ja nie pisałam w jakim wieku chcę dziecko. Aha i podaj odrazu adres domowy, żeby siostra Ci wysłała zdjęcie!

Ślub
Pati
Lili
Stary 2007-03-18, 18:58   #2179
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
J

Jestem już szczęśliwa
W takim razie _MAMA_ poproszę o e-maila do siostry
Proszę powiedzcie mi co w takim e-mailu należy napisać?

pw - wysłane

ja też sie cieszę że się zdecydowaliście
tak jak pisała Seona, kilka słów o sobie, mozecie też poprosić o dziecko w sytuacji gdzie potrzeba tylko np. na opłate szkoły bo rodzina jako tako sobie radzi ale dziecka do szkoły nie da rady posałc, kidys siostra pisała że czasami potrzeba tylko na mundurek i przybory i ksiażki żeby sobie taki maluszek do szkoły mógł chodzić.
Wzruszył mnie e-mail od Bertranda, jak pisał ze dzieci sa dumne jak w mundurku moga isć do szkoly

Animator witaj po przerwie jak najbardziej usprawiedliwionej twojej pracowitości i determinacji mozna tylko pozazdrościć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-18, 20:00   #2180
Asienka83
Zadomowienie

Cytat:
Taaak, mężu Asienki83- czytaj
Zawsze do pomocy może ktoś się dorzucić- rodzice czy przyjaciele
Czytał, czytał
Decyzja podjęta E-maila do siostry napiszemy jutro chyba, bo chcemy się jeszcze dziś leżąc w łóżeczku zastanowić co siostrze napisać
Dziękuję za wskazówki

_MAMA_ dziękuję

Powiedzcie mi jeszcze proszę, jak wygląda sprawa z przelewami pieniążków? Tzn. na to samo konto które jest podane w pierwszym poście (chyba juz pytałam niedawno )-i dopisujemy imię i nazwisko dziecka któremu pomagamy?
Stary 2007-03-18, 20:14   #2181
Erietka
Raczkowanie

Cytat:
Czytał, czytał
Decyzja podjęta E-maila do siostry napiszemy jutro chyba, bo chcemy się jeszcze dziś leżąc w łóżeczku zastanowić co siostrze napisać
Dziękuję za wskazówki
Powiedzcie mi jeszcze proszę, jak wygląda sprawa z przelewami pieniążków? Tzn. na to samo konto które jest podane w pierwszym poście (chyba juz pytałam niedawno )-i dopisujemy imię i nazwisko dziecka któremu pomagamy?
Asienko gratuluje Wam podjecia decyzji i sciskam mocno.
Stary 2007-03-18, 20:35   #2182
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:

tak na to konto z dopiskiem imienia i nazwiska dziecka i za ile to miesięcy

Powiem wam w tajemnicy ze pomimo zakończenia zbiórki są jeszcze zgłoszenia do wpłaty

to siostra będzie mogła jeszcze zrobic moze zakupy zywności na święta dla najbiedniejszych rodzin a gdyby jeszcze jutrzejsza aukcja pomyślnie sie zakończyła ...
Stary 2007-03-18, 21:04   #2183
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Czytał, czytał
Dziękuję za wskazówki
To suuuuper Nie chcę Was namawiać z decyzją, ale jak dzisiaj napiszecie, to jutro Siostra ma prąd to może by Wam odrazu odpisała
Dopisuję Cię do mojej listy Adopcyjnych Mam Wizażanek
Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
tak na to konto z dopiskiem imienia i nazwiska dziecka i za ile to miesięcy
a ja poprostu pisze Mercy Sakala Zambia A w meilu pisze Siostrze jaką kwotę przelałam- żeby wiedziała i pokupiła mojej rodzinie co trzeba.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2007-03-18, 21:07   #2184
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

To znowu ja. Skoro akcja -"święta dzieciom"się powiodła to ja proponuję akcję "moskitiera dla każdego dziecka" .Wiadomo,że malaria w Afryce też zbiera obfite żniwo, ale można zmniejszyć ryzyko na ukłucia komarów choćby przez spanie pod moskitierą. Trudno komukolwiek z nas zgadnąć kto z naszych podopiecznych czy z ich rodzin ma moskitierę. Ostatnio wysłałem to to Scholastice i poslę też innym i dlatego proponuję albo wpłacać na konto siostry z dopiskiem na moskitiery, albo po prostu kupić i wysłać. Nie jest to drogie. Ja dałem za moją 20 zł.Kiedyś tak półżartem zaproponowałem zbiórkę na ciągnik dla s. Józefy.Wiem, wiem- to kupa forsy, ale kto powiedział, ze uzbiera się tyle w ciągu tygodnia? Może trwać i np. 2 lata, albo i dłużej. To jest moja propozycja a Mickiewicz w "Odzie do młodości" też pisał:"tam sięgaj gdzie wzrok nie sięga". A nuż ktoś z nas wygra w totka i wtedy taki ciągnik już nie będzie marzeniem siostry, ale kto wie?

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 21:17   #2185
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Czytał, czytał
Dziękuję za wskazówki
Asienka gratuluję decyzji a swojego maleństwa też się napewno doczekacie także pewnie szybko będziesz mieć 2 słodkie Skarby-jednego w Zambii i jednego w Polsce

fajnie by było jakby uzbierało się też dla tych rodzin najbiedniejszych..ech,oby ktoś kupił te perfumy...

hmm,to trzeba by spytać Siostrę czy i za ile może tam kupić moskitiery
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 22:16   #2186
sobótka
Raczkowanie

Hej, Erietko, gratuluje zdjec
Powiedz kiedy wysyłałas prosbe o adopcje, bo u mnie mija juz miesiac i dalej pusto chyba, ze jutro!

A co do 'odnajdywania pieniedzy', to z mezem doszlismy do wniosku, ze zrezygnujemy z HBO i mamy pieniadze dla Belity

I nie wiem czemu, ale juz 3 razy pisalam maila do siostry i ciagle mi odrzuca list a widze, ze wiekszosc nie ma takiego problemu - kto zna przyczyne?
sobótka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 00:50   #2187
Erietka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sobótka Pokaż wiadomość
Hej, Erietko, gratuluje zdjec
Powiedz kiedy wysyłałas prosbe o adopcje, bo u mnie mija juz miesiac i dalej pusto chyba, ze jutro!

A co do 'odnajdywania pieniedzy', to z mezem doszlismy do wniosku, ze zrezygnujemy z HBO i mamy pieniadze dla Belity

I nie wiem czemu, ale juz 3 razy pisalam maila do siostry i ciagle mi odrzuca list a widze, ze wiekszosc nie ma takiego problemu - kto zna przyczyne?

Kochanie, pierwszego e-maila wyslalam 3 lutego.
Siostra wyslala do mnie list 4 marca. Ona musi przeciez znalezc czas na to, zeby pojechac tam, gdzie mieszkaja dzieci, porobic zdjecia, potem wysyla listy gdy jedzie do Lusaki. To troche trwa.
Ale doczekasz sie

E-mail moze odrzucac , bo skrzynka siostry moze byc przepelniona. Innym powodem moze byc to,ze provider na ktorym ma skrzynke siostra traktuje cie jako spam. Musisz napisac z innego adresu.

Pozdrawiam serdecznie.
Stary 2007-03-19, 08:00   #2188
Asienka83
Zadomowienie

Dzień dobry

Erietko dziękuję bardzo się cieszymy, a ja to już jestem przeszczęśliwa

_MAMA_, Seona no to już wiem jak wpłacać pieniążki

Seona dziękuję i za dopisanie do listy Adopcyjnych Mam również jeszcze troszkę czasu jednak minie zanim dowiemy się kim będzie nasze dziecko, już nie mówię o zdjęciu -ale będziemy cierpliwie czekać
A e-mail właśnie kończę pisać , za momencik wysyłam i mam nadzieję że siostra jak najszybciej odpisze
A jest jakiś inny dzień, w którym siostra ma prąd oprócz poniedziałku?

Mikrejsza dziękuję Również wierzymy że przyjdzie dzień kiedy zajdziemy w ciążę Na razie cieszymy się tą radością, że będziemy komuś pomagać tam daleko i kochać-a tej miłości mamy wieleee

Animator dobry pomysł z tymi moskitierami
Stary 2007-03-19, 08:11   #2189
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Asienka prad siostra ma tak:
poniedziałek
środa,
piatek
sobota
i w dni kiedy pada bardzo deszcz
w godz 18,00 - 22,00

powodzenia
Stary 2007-03-19, 08:37   #2190
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sobótka Pokaż wiadomość

Ojej Sobótko Tak mi smutno, że musisz trwać w takiej niepewności Ja naprawdę nie wiem czemu wracają Ci meile od siostry, może sprawdź też czy nie zrobiłaś jakiegoś czeskiego błędu w literkach

A co do oszczędzania, my też z kablówki zrezygnowaliśmy- tzn. nawet nie zakładaliśmy Bo filmy wszystkie oglądamy na dvd nawet te najnowsze a na HBO ostatnio to takie szmiry puszczali, że szkoda wydawać kasy na abonament

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
napewno doczekacie także pewnie szybko będziesz mieć 2 słodkie Skarby-jednego w Zambii i jednego w Polsce

fajnie by było jakby uzbierało się też dla tych rodzin najbiedniejszych..ech,oby ktoś kupił te perfumy...
Asienka ja też myśle, że Wasz "polski dzidziuś" lada dzień będzie Jak już jest ten zambijski to teraz pójdzie już z górki Moja ciocia tak miała, że wiele lat starali się o dziecko, aż w końcu adoptowali dziewczynkę i jak Basia miała kilka miesięcy to ciocia zaszła w ciąże I teraz mają dwójkę!

A te perfumy to mnie martwią że nikt nie licytuje Może rzeczywiście zaczną jak zostaną tylko minuty do zakończenia aukcji

Ślub
Pati
Lili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości