|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od dziś nie prostuję! Ktoś się przyłączy?
A u mnie ogólnie to 74 dzień, jednak tak szczerze to tak na "czysto" będzie 7.. (musiałam tydzień temu wyprostować na sesję zdjęciową
Najważniejsze, że prostownica mnie nie kusi jakoś.. Zresztą na ulicy zauważyłam, że coraz mniej osób ma wyprostowane włosy. Coś się moda na nie skończyła
|
#2162 |
|
Rozeznanie
|
Podczytuje was od jakiegoś czasu i zmotywowana miesiąc temu też przestałam prostować, ale jako że mam odrośniętego boba to musiałam chociaż suszarką i szczotką wyciągać je troche bo naturalnie mi się faluje, dziś wyprostowałam bo już nie wytrzymałam, po suszrce włosy wyglądają tragicznie, zniszczyłam je sobie rozjaśnianiem dlatego znów przefarbowałam na ciemniejszy, ale po wysuszeniuw yglądają okropnie, te połamane końcówki strerczą suche końcówki wogle do bani, a po wyprosowaniu wszystko wygładzone, jak wy to robicie że po suszarce wyglądają dobrze. A może ja nic nie poradze bo zwyczajnie są zniszczone, wiem najlepiej byłoby podciąc, ale nia bardzo mam z czego, musiałabym chociaż z 5 cm, ale są i tak krótkie
|
|
|
|
#2163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam boba (tył krótsze, przód dłuższe) ![]() Kiedyś miałam mocno wycieniowane włosy i przez to wykręcały mi się we wszystkie strony świata ... Teraz już delikatnie je cieniuję i włosy znacznie lepiej mi się układają przez co nie użuwam prostownicy
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2010-02-20 o 13:02 |
||
|
|
|
#2164 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje za odpowiedz
żeby odstawić prostownice i suszarke muusze mieć je na tyle długie żeby móc związać w kucyk, jak podetne końce będą za krótkie, koło się zamyka |
|
|
|
#2165 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja znowu od tygodnia prostuje ;( ;( od jutra koniec! bo dzisiaj juz wyprostowalam
|
#2166 | |
|
Zadomowienie
|
Nie prostuje od 4 dni
byłam u fryzjera podciąć lekko końcówki, jedyny problem to grzywka którą też mi zrobiła, zobaczymy dziś jak umyje bo co z grzywką można zrobić, na szczotce chyba tylko?Cytat:
albo spróbuj suszarką i szczotką, mi tak u fryzjera robiła jak nie chciałam prostownicą
|
|
#2167 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2168 |
|
BAN stały
|
Ten zabieg który ja zrobilam to naturalne prostowanie global keratin polega na wygładzeniu zniszczonych włosó keratyną a w efekcie otrzymujemy dodatkowo proste włosy
)) rewelacja mam zdrowe włosy i gładziutki, grubsze i proste do ok 4 m-cy )) spokuj z prostowaniem )) a jaki połysk rewelacja Zabieg prostowania za pomocą naturalnego produktu jakim jest keratyna )w salonie Magia Poznań ) polecam
|
|
|
|
#2169 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2170 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2171 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak tak też to ja nie wiem co ja zrobię z tą grzywką ![]() Cytat:
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież najpierw się suszy włosy (suszarkę trzymamy daleko od głowy), a później, jak włosy są już tylko lekko wilgotne, modelujemy je. Wtedy faktycznie warto trzymać suszarkę bliżej włosów, żeby nagrzewała się szczotka. Ale jednak to nie niszczy tak bardzo włosów |
|
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
52
![]() wczoraj siedziałam z olejem z pestek winogron+rycyna. Włosy boskie! Zwłaszcza po czesaniu szczotką z naturalnego włosia. Zamieszczę później foto
|
#2174 |
|
Raczkowanie
|
403 / 52
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zadomowienie
|
Przestanę prostować, ja już nie mam włosów na głowie.. jest ich tak mało, gdyby chociaż były trochę grubsze..
dziś 5 dzień ![]() Cytat:
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Rycyne znajdziesz w aptece, a z pestek w biedronce
![]() http://img341.imageshack.us/i/jjjwe.jpg/
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ten z pestek muszę kupić ![]() Jaa.. Twoje włosy wydają się takie miękkie, zdrowee ![]() Dziś umyłam włosy pierwszy raz od piątku ( byłam u fryzjera i zrobiłam grzywkę) właśnie wyschły czuje że te moje kilka dni nie prostowania pójdzie na marne
Edytowane przez KochajMniie Czas edycji: 2010-02-22 o 00:27 |
|
|
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
moje włosy są kręcone i suche, niestety. można powiedzieć nich "piórka", bo czasami taka szopa mi się robi na głowie że masakra xd
pierwszy raz kupiłam prostownice 2 lata temu, była to tania prostownica za 30zł i zamiast prostych gładkich włosów, miałam siano, mimo to prostowałam co dwa dni. później kupiłam prostownice za 200zł (czego obecnie bardzo żałuje), co prawda prostuje rewelacyjnie, jednak po pewnym czasie zauważyłam, że włosy zaczęły mi wypadać garściami (w porównaniu sprzed 3 lat ubyło mi z połowa włosów..), do tego były zniszczone i bardzo suche. powiedziałam, że dość nie będę prostować, a spróbuje polubić swoje kręcone włosy (wcześniej, przed zakupem prostownicy chodziłam w kucykach, bo nienawidziłam swoich włosów). potem obciełam grzywke i ją prostuje do tej pory, ale nie zawsze, czasem spinam wsuwką ![]() włosy wyprostowane miałam w kwietniu, potem długo nic, i tak w grudniu zeszłego roku pomyślałam sobie że a co mi tam wyprostuje:P i od tej pory jestem przekonana, że moje włosy najładniejsze są kręcone, bo taka moja uroda w końcu ![]() teraz tylko zostaje mi ta grzywka i jeżeli włosy nie chcą mi się ułożyć to przygładze je gdzieniegdzie prostownicą ![]() kupiłam nafte kosmetyczną, co prawda do twarzy, ale jest ona również bardzo dobra na włosy. spróbuje dzisiaj coś z nią porobić : > Edytowane przez CandyF Czas edycji: 2010-02-22 o 12:08 |
|
|
|
#2179 |
|
Raczkowanie
|
starsmakeup jesteś moją idolką
![]() ![]() 5 dzień.. może to nie możliwe ale włosy zaczęły mi sie błyszczeć :O ;>
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Brrr dziś korciło mnie żeby wyprostować włosy, ale się powstrzymałam
![]() Bez prostowania już 2 miesiące i 4 dni
|
|
|
|
#2181 |
|
Raczkowanie
|
Mija mi już 29 dzień bez prostowania i na razie mnie nie korci
(a przy okazju oszczędzam na prądzie )Nawet w takich pofalowanych wychodze do ludzi
|
#2182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam cos podobnego, ale końce trochę grubsze. Nie denerwuje Cie ta warstwa włosów na lini kości z tyłu? Bo mi 2 lata temu tak samo fryzjerka wycieniowała (tą najwyższą warstwe taką grubą) i do tej pory nie mogę się tego pozbyć! Nienawidzę tego;/;/ Hm.. w tym miesiącu 3 razy wyprostowałam
![]() Edytowane przez syla929 Czas edycji: 2010-02-22 o 15:50 |
|
|
|
|
#2183 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- ps. nie wyprostowałam dziś jednak czyli 6 dzień Cytat:
![]() przecież raz na czaaas to tam można.. ![]() Ja też mam taką linie bardziej po jednej stronie, i nie mogę zrozumieć dlaczego fryzjerki zawsze tak robią uważając że włosy będą po takim obcięciu pięknie wyglądały i objętościowo też.. zazwyczaj tak robią a później masz człowieku i prostuj sobie
|
|
#2184 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie prostuje juz czwarty miesiac a uzywalam prostownicy codziennie przez cztery lata.Przekonala mnie do tego fryzjerka. Kiedy zapytałam ją dlaczego mam odrosty a nie widze zeby moje włosy rosły powiedziała ze wykruszają sie na końcach
własnie od prostowania, pomimo że używalam profesjonalnych termo ochraniaczy . Postanowiłam więc ze juz nigdy wiecej i schowałam głęboko prostownice, teraz już nawet nie używam tak często suszarki i powiem wam że jest o niebo lepiej. Kiedy chce zeby moje wlosy byly proste po umyciu spryskuje je termo protektorem ghd albo eugene perma i susze suszarka, preparaty te ulatwiaja prostowanie i bez prostownicy.Wiadomo ze nie jest to efekt powalajacy ale jak dla mnie zadowalajacy.Na poczatku bylo ciezko ale wytrwalam i musze powiedziec ze bylo warto!!!
|
|
#2185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję ślicznie 404 / 53 bez suszenia i prostowania
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Syla właśnie chciałabym mieć już wszystkie tej samej długości
![]() 53
|
#2187 |
|
Raczkowanie
|
10 dni
![]() W ogole to pomimo obciecia 6 cm włosów mam jeszcze zniszczone konce Troche to potrwa zanim naprawde całe sie zregeneruja. |
|
|
|
#2188 |
|
Przyczajenie
|
Przylaczam sie do Was dziewczynki!!
![]() U mnie troche po bokach sie faluja ale bez prostownicy moze tez bedzie good?? ![]() 1rok bez prostowania? gratuluje chyba jednak mozna
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Wyprostowałam. jestem zła na siebie.
|
#2190 |
|
Raczkowanie
|
405 / 54
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

Też mam boba (tył krótsze, przód dłuższe)
bo co z grzywką można zrobić, na szczotce chyba tylko?
chyba nigdy z tego nie zrezygnuje

Przecież najpierw się suszy włosy (suszarkę trzymamy daleko od głowy), a później, jak włosy są już tylko lekko wilgotne, modelujemy je. Wtedy faktycznie warto trzymać suszarkę bliżej włosów, żeby nagrzewała się szczotka. Ale jednak to nie niszczy tak bardzo włosów 

40-41-42-43-44- 

własnie od prostowania, pomimo że używalam profesjonalnych termo ochraniaczy . Postanowiłam więc ze juz nigdy wiecej i schowałam głęboko prostownice, teraz już nawet nie używam tak często suszarki i powiem wam że jest o niebo lepiej. Kiedy chce zeby moje wlosy byly proste po umyciu spryskuje je termo protektorem ghd albo eugene perma i susze suszarka, preparaty te ulatwiaja prostowanie i bez prostownicy.Wiadomo ze nie jest to efekt powalajacy ale jak dla mnie zadowalajacy.Na poczatku bylo ciezko ale wytrwalam i musze powiedziec ze bylo warto!!!