![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
Kasiu niestety w mojej okolicy nie ma Hemy. Musialabym sie wybrac do NL, bo w sumie mamy tylko 80km, ale TZ ciagle w pracy i nie ma jak. Chyba masz racje, ze to kupno przez ebay, nie jest dobrym pomyslem. Moze dzisiaj uda mi sie zaliczyc jakis sklep dla dzieci, to poszukam czegos live
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zadomowienie
|
Mówię Wam, jak nie urok to za przeproszeniem sraczka.
Po sab simplex doszłyśmy do jako takiego ładu z brzuszkiem to teraz Wiktoria złapała przeziębienie. Jest strasznie zasmarkana i ochrypnięta. Na szczęście póki co nie ma gorączki. Kupiłam fridę do noska bo gruszka to porażka na całej linii. Nie wiem co mam robić bo do lekarza już oczywiście nie dostanę się bo powinnam chorobę dziecka zaplanować przynajmniej wczoraj i od świtu stać przed rejestracją. Nie wiem czy mogę ją tak przetrzymać. Znacie już moje przewrażliwienie, teraz boję się każdego katarku. Mam maść majerankową i olbas oil, mogę jeszcze zrobić albo kupić coś mądrego (czyt. dobrego) żeby jej pomóc? Jeśli chodzi o kropelki Sab simplex to gdyby któraś chciała to polecam sprzedającą, której link podała jakiś czas temu Anitka. Wczoraj popołudniu wysłałam zamówienie z wklejonym podglądem przelewu a dzisiaj przed 11 kropelki już były u mnie. Ja nie wiem czy wszystkie dzieci są takie śliczne czy tylko nasze? ![]() ![]()
#2163 |
Zakorzenienie
|
do noska może wodę morską w sprayu? u nas bardzo pomaga
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zadomowienie
|
Maszko tak jak mowi Kasia, woda morka w sprayu. I polecam tez dobrze wywietrzyc pokoj w ktorym spi Wikusia. Aha i zawsze cieple skarpetki, nauczylam sie tego przez to zapalenie pecherza. Ale nie martw sie bedzie dobrze!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Rozeznanie
|
tak, Tak
![]() Maszko musisz klasc wyzej główke Wikusi niz reszte ciał, np na jeszce jednej cienkiej poduszce zeby wydzielina jej spływała. eżeli katar jest uciązliwy to prócz wody morskiej moze kropelki euphorbium to lek homeopatyczny ![]() wiesz mysle ze wizyta dzisiaj i tak by nie pomogla bo lekarz by powiedzial ze trzeba czekac i obserwowac wiec moze dla twojego spokoju zadzwon do lekarz opisz objawy i powiedz co stosujesz a on juz doradzi do kiedy czekac z wizyta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
Kasiu,Nina CUDOOOOOOOOO!!! wiem,ze sie powtarzam ale po wczorajszych i dzisiejszych fotach nie moglam sie powstrzymac zeby nie napisac,ze Core to masz do schrupania
![]() ![]() ![]() .....w ogole dzieciaczki Wam wszystkim sie udaly....slicznosci same ![]() Edytowane przez Ana2 Czas edycji: 2007-03-02 o 11:44 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam prośbę
Jeśli któraś z Was mogłaby przekazać 1% z podatku na leczenie znajomej to byłabym wdzieczna, a ona pewnie jeszcze bardziej. Po krótce: Anka miała wypadek samochodowy kilka lat temu, żeby kości szybciej się zrosły naswietlali ja czyms tam... w efekcie powstała białaczka! Anka już kilka razy żegnała sie ze światem, ale widocznie jeszcze jej nie pisane. Jak juz doczekała sie na przeszczep szpiku, to okazalo sie ze razem ze szpikiem wszczepili jej jakiegoś wirusa. Od wrzesnia miała wrócić do pracy, ale znów sie pogorszyło ![]() Jesli któras z Was może przekażać 1% na dalsze leczenie, to przeslę wam zaświadczenie o leczeniu i kosztach i instrukcję jak przekazac 1%. (ja dostałam te papiery wczoraj) Piszcie na PW |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zadomowienie
|
Maszko wlasnie zauwazylam, ze Twoja Wiktoria miala wczoraj 2 miesiace. Wszystkiego NAJ NAJ z okazji malych urodzinek dla Wikusi i dla Mamy oczywiscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
Maszko tak jak dziewczyny piszą,ja stosuje wode morska wzbogacona miedzia nazwa to Sterimar Cu i euphorbium na przemian po 3 razy dziennie pomaga,uwazaj zeby katarek nie przeszedl na uszka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zadomowienie
|
Kamilko Maszki Wikusia ma dzis 9tygodni
![]() ![]() Maszko ciesze sie ,ze stronka ktora podalam porzadan ![]()
#2171 |
Zadomowienie
|
Anito a na Maszki ticerze pisze, ze Wikusia ma 2 misiace i 1 dzien. Dziwnie jakos te ticery to licza. No bo u Ciebie tez tak jest. A skoro to dzis 9 tygodni to wszystkigo Naj Naj dzisiaj dla Waszych dzieciaczkow i dla Was
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
Kurcze, dziewczyny a ja mam problem z moim bobaskiem, w ogóle nie chce leżeć na brzuszku a jak już leży to się denerwuje i płacze, juz nie wiem co robić, pediatra skierował nas do rehabilitanta by z nią poćwiczył, zobaczymy czy to coś da, zacznam się martwić, maleństwo laa dzień skończy 3 miesiące...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Raczkowanie
|
to ja sie pochwale[bo nikt nie zauważył]ze dzisiaj Marysia kończy dwa miesiące
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
Maszko słyszałam, że dobrze jest przy dużym katarze wpsiknąć wodę morską do noska, nawet w dużej ilości i położyć dziecko na brzuszku, żeby wypłynął katar
Kamilko w sprawie śpiworka, bo może nie kupiłaś jeszcze na mieście- też wróciłam właśnie ze spaceru i małych zakupków i przypomniałam sobie, że przecież C&A ma fajne rzeczy, w tym bardzo porządne i ładne śpiworki |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zadomowienie
|
Taika wszystkiego dobrego dla Ciebie i Marysi
![]() Kasiu no wlasnie sie wybieram i zajrze do C&A. Dzieki pomysl!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zadomowienie
|
Kamilko rzeczywiscie cos te tickery nawalaja:/wrr..
dziekuje za zyczenia ![]() Taiko buziaczki na dwa miesiace dla Marysi no i najwazniejsze ,ze Niunia juz zdrowa ![]()
#2178 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzięki za rady. W razie czego jutro dzwonię do pediatry.
Orzeszku, Wiktoria też strasznie płakała jak kładło się ją na brzuszku, a u niej to było wyjątkowo wskazane. U nas pomogło klepanie po pupie, na tyle mocne żeby dziecko to czuło. Spróbuj, może i u was się uda
#2179 |
Zadomowienie
|
maszka66 ogromne dzięki za radę, spróbuję może to coś da..
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Ana2 a Ty może już urodzisz, co? Bo ja dla Niny w sumie jeszcze żadnego grudniowo- styczniowego chłopaka nie zarezerwowałam, a powoli zaczyna tu brakować przystojniaków do wzięcia...Twój to będzie prawdziwa mieszanka polsko- hiszpańska, o ile się nie mylę, więc obstawiam go w ciemno!!! OK?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Marysienki wszytskiego naj naj z okazdji 2 miesiecy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem trzeba ćwiczyć i stymulować dziecko, nawet jeśli płacze. Oczywiście nie za długo, ale jednak. Sama byłam raz nianią dziewczynki, która mając - uwaga- 7 miesięcy nie umiała unosić głowy leżąc, wyła położona na brzuch, nie potrafiła się przekręcać na plecy, siedzieć zaczęła mając 10 miesięcy, a chodzić, zdaje się, 15 miesięcy. Motorycznie była więc opóźniona wobec równieśników. Ale lekarze uspokajali, że wszystko nadgoni i nadgoniła, więc przy ćwiczeniach na pewno wszystko da się szybko usprawnić. A propos- od dwóch tygodni stosuję się do zaleceń lekarza zw. z odwracaniem główki w jedną stronę, u nas w prawo. Są efekty!!!! Przez cały ten czas w ciągu dnia bawiłyśmy się tak, żeby Nina musiała odwracać głowę tylko w lewo. I śpi też tak, by w lewo musiała patrzeć w stronę pokoiku. Oczywiście we śnie robi, co chce, ale jak czuwa, musi patrzeć w odpowiednią stronę. Zauważyłam, że się rozćwiczyła i już dużo chętniej i częściej, sama z siebie, używa obu stron, a nie tylko jednej. Ufffff. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
faaajny! nie wiedziałam, że masz już dziecko!
ile ma lat i jak na imię? |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
Ana ale masz juz fajnego przystojniaka!!
Kasiu kupilam spiwoek jednak w H&M, bo te z C&A mialy za duze wyciecie pod pachami. Jak Tose w nim sfotografuje, to sie pochwale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
he he Kasiu ja wiedzialam co (kto
![]() ![]() ale starszy brat tez jest super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() my dzis bylismy na szczepionce.Mala spi caly dzien.narazie tylko tak zareagowala na to szcepienie.wybralismy 6w1.tylko kurde drogo!!! wazy 5240.a waga porodowa to 3400.lekarz powiedzial ze jest pol kilo za gruba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sliczne te wasze dzieciatka.
#2187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mój Kuba też się uspokaja jak sie go po pupci klepie. i chyba jest wyjątkiem bo na brzuszku leżeć lubi ![]() Wszystkego najlepszego dla Marysi!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
Ana ,ale przystojniak z Twojego syna,a do tego ma piekne imie
![]()
#2189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madziu,my to juz tesciowki pelna geba jestesmy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.