|
|
#2161 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Hej!
ja uzywałam crest supreme i efekt super! Najwaznijesze jest to, zeby przy okazji nie zniszczyc szkliwa! a pasty wybielajace to robia. wierzcie mi, bo moj brat studiuje stomatologie.. wiec wiem o tym co nieco.. Paski wybielajace, optymalne sa 14% sa najlepsze.. mozga powodowac nadwrazliwosc zebow, ale tylko czasowa i nie wiaze sie to z jakims dlugotrwalym bolem... paski sa bezpieczne i w miare tanie, np. na allegro widzialam ofere za 47zl.. i daja efekt wybielajacy na rok.. sama wybielajam i jestm bardzo zadowolona.. wklejam prtzykladowego linka![]() http://www.allegro.pl/item404702700_...ips_z_usa.html |
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2163 |
|
Rozeznanie
|
a czy biala perla i inne tego typu wybielacze niszcza szkliwo?
|
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Przyczajenie
|
Wlasnie dostalam zamowione paski Crest witestrips, wiec wieczoram zaczynam testowanie
Mam nadzieje, ze efekty beda....
|
|
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Dołanczam się
![]() Dziś w nocy zaczelam stosowac opala 15%..(za nakladki u protetyka dalam 200 zl a 4 strzykawki 75zl w sklepie stomatologicznym - wolałam nie kupowac na allegro, tylko osobiscie ..po 1 nocce efekt malusi -- zwlaszcza przy dziaslach nic sie nie zmienilo..za to widze lekkie rozjasnienie na koncach zebow - nalozylam 1/4 strzykawki na kazdy z lokow..wolalam nie przesadzac z iloscia zelu..wole wolniej rojasniac niz cierpiec..bo bol pojawil sie w nocy i sie utrzymuje do tej pory ..w sklepie sprzedano mi tez taki mini fluor ( moze 1,5 cm buteleczka) z aplikatorem (na nadwrazliwosc)..posmarowa lam nim wlasnie zabki..nie wiem czy ktoras z was tez cos takiego praktykuje, bo przed chwila przeczytalam na forum ze fluotr zżółca zeby![]() moja siostra uzywa paskow blendamed i bialej perly i choc pali i pije kawe jej zeby az raza biela ja niestety nie mialam tyle cierpliwosci do perelki
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Raczkowanie
|
witam, ja zaczerlam stosowac opalescence 15% 2 dni temu, efekt??nie wiem czy jest dzis robie dzień przerwy, bardzo bolaly mnie zeby i smarowalam dzis 4h zeby elmexem i mi wyzarło cale dziasla, nie wiem, ktory bol gorszy. ale od jutra jade dalej .. mam nadzieje, ze efekt bedzie ...
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 |
|
Raczkowanie
|
witam
no wiec tak... od roku myslalam o wybieleniu zębów..tak, żebym mogła malować usta na krwistoczerwono ![]() i dentystka mnie w piątek załamała - powiedziała, że mam martwy ząb z przodu... z tego co napisałyscie jest jakas metoda wybielania martwego zęba bez koniecznosci nakładania koronki, wie ktos cos wiecej na ten temat?? Ząb jest zdrowy ...tylko jakos mu sie zmarło po drodze ![]() ![]() ktoś to robił??? a i wybielanie ma kosztowac 550zl za to nakładkowe, to dużo ?? |
|
|
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
Yuki23, wybielanie kosztuje różnie, ale 550 to średnio (niektórzy dentyści oferują wybielanie już od 400 zł, inni nawet po 700).
Kupiłam dzisiaj Białą Perłę i jestem juz po pierwszej sesji wybielania. na szczęście nakładki nawet ładnie się dostosowały. Zobaczymy, czy da to jakieś efekty.... |
|
|
|
|
#2170 |
|
Przyczajenie
|
hejka...przeczytałam juz całe forum
strasznie sie napaliłam na to wybielanie... smile pisała ze metoda nakładkowa w Lublinie kosztuje 400 zł, to prawda ? a ktos inny ze podobny efekt mozna uzyskac samemu po białej perle prawda? Jest ktos z Lublina kto moze mi cos polecic? z góry dziekuje piszcie do mnie odpisze
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Przyczajenie
|
szczerze wolałabym spróbowac najpierw na białej perle tylko ze boje sie tego bólu i ze zabki sie zniszcza ale nie powinny bo to tylko 10% po za tym zaoszczedze
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Przyczajenie
|
Witam forumowiczów
Wiem,że wątek picia i jedzenia po wybielaniu był już poruszany. Jednak mam jeszcze w związku z tym tematem pytanie. Czy po wybieleniu ząbków można pić zieloną,albo białą herbatkę, a jeśli nie to, czy są jakieś gorące napoje które można pić. Nie wyobrażam sobie siebie bez czegoś ciepłego do picia . Wodę mineralną niegazowaną jak najbardziej lubię,ale ile można . Aha,jeszcze jedno,czy można pić jakieś soki, a jak tak to z których owocków?
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Przyczajenie
|
ktos juz wczesniej o tym pisał
napewno nie beda to soki z marchwi,truskawek czy wisni ![]() |
|
|
|
|
#2174 |
|
Przyczajenie
|
A więc po zakupieniu Białej perły i po użyciu jej 5 razy na noc wyniki są następujące.
BTW. używałem tylko na górną szczękę ![]() Przed http://img48.imageshack.us/img48/72/dsc00045fw4.jpg PO http://img241.imageshack.us/img241/3384/dsc00053qr7.jpg podkreślam! tylko 5 razy na noc pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
Co myslicie o takim sposobie wybielania http://allegro.pl/item400003523_najn..._usa_hit_.html Może ktoś stosował? W prawdzie nie przeczytałam calego watku, ale zastanawiam się nad kupnem tej Białej Perły, czy przed jej uzywaniem trzeba koniecznie skonsultowac to z dentystą? W prawdzie mam 16 lat i nie jestem pewna czy to dobrze wpłynie na moje ząbki. POzdrawiam
|
|
|
#2176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2178 | |
|
Przyczajenie
|
bolą, ale nie tak bardzo jakbym mógł się spodziewać. Płuczę zęby ciepłą wodą... i unikam picia zimnego. Powinno przejść. zabieram się za dolne zębolki ![]() a no i nie mówiłem. Przebarwienia zębów miałem po lekach. szkoda że wcześniej nie usłyszałem o tym specyfiku. Cytat:
Nareszcie mogę się uśmiechać bez skrępowania świetne uczucie ![]() I faktycznie od razu znajomi widzą że coś się zmieniło ![]() ![]() pozdrófka
|
|
|
|
|
|
#2179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"W życiu piękne są tylko chwile" ![]() www.pustamiska.pl POMÓŻMY ZWIERZAKOM -KLIKAJMY.... Edytowane przez Kasicka85 Czas edycji: 2009-01-11 o 12:06 |
|
|
|
|
|
#2180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)brałam 2 mc
|
|
|
|
|
|
#2181 | |
|
Raczkowanie
|
Shilpa - dziękuję za odpowiedź !!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Osz w mordę ![]() Większego efektu mi nie trzeba, to ja tez chyba najpierw spróbuje tej białej perły... To jest to samo co stosują dentysci w metodzie nakładkowej tylko mniejsze stęzenie ??? Ma ktoś linka do tego jak wygląda ta pasta?? Bo słyszałam, że są 2 o tej nazwie i wolałabym się nie pomylić
|
|
|
|
|
|
#2182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2183 | |
|
Przyczajenie
|
ja miałem taki kolor od dzieciństwa w sumie :/ ale pamiętam jak piłem jakieś antybiotyki jako szkrab. Ostatnio... w sumie cały czas, łykam tak jak ty Tetralysal (wiem że to antybiotyk szkodliwy ale z cerą też mam problemy i łykam go już dosyć długo, za długo), ale podobno on powoduje zmiany koloru uzębienia u dzieci do lat 13.
Możliwe że taki jest mój naturalny kolor :/ ale to jest wątpliwe. Poza tym jak byłem mały to nie chciało mi się myć zębów i nikt mnie nie dopilnował... może i to jakoś wpłynęło. Cytat:
To nie pasta! mam nadzieję że się tylko przejęzyczyłaś ![]() Na tych zdjęciach widać wyszczerbione dwie jedynki. Miałem drobny wypadek i obie górne sobie wybiłem. Nosiłem szynę 2 miechy. dentysta powiedział że martwe... wolałem poczekać bo się ruszały jeszcze, nie wytruwałem ich i jak widać wybieliły się i są wrażliwe może odżyły kto wie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko zależy od gabinetu - trzeba podzwonić i pytać. W salonie w którym wybielałam lampą ( Prestige w Opolu) nakładkowe robili za 400 zł, ale pewnie dodatkowa stówka byłaby za same wizyty, itp.
|
|
|
|
|
#2185 |
|
Raczkowanie
|
mardoq... no ja myslalam jednak ,ze to jakas super czyszcząco-wybielająca pasta, dzięki za wyprowadzenie z blędu...
Poczytam teraz o niej i porozmawiam z dentystką, bo te wkładki na zęby to i tak muszę zrobić u dentystki przy tak krzywych zębach jakie posiadam
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
mam do Was pytanko.. czy aby używać pasków wybielających trzeba mieć wszystkie zęby zdrowe?
|
|
#2187 |
|
Rozeznanie
|
Yuki, nie daj się dentyście :P Jeśli i tak będziesz kupować białą perłę, możesz spróbować najpierw z tymi wkładkami, które są dołączone do opakowania. Są naprawdę plastyczne i można je nieźle uformować. Też nie mam najprostszego zgryzu, ale się udało. Dla dentystów wybielanie to żyła złota i zawsze będą Cię namawiać, żebyś robiła wszystko za pośrednictwem gabinetu, choć ich sama usługa kosztuje grosze.
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Przyczajenie
|
Kochani oprócz wybielania ząbków ważna jest też profilaktyka.
Wprowadzamy własnie na rynek nowy produkt, - zapraszamy do zapoznania się. http://www.allegro.pl/.html Ludzie w USA zakochali się w nowej formie czyszczenia ząbków. Trwa już to okrągły rok od kiedy Dentek USA wprowadził tam produkt. Nie czekajmy standardowych 3 lat na nowości z USA już dziś są dostępne na allegro. Myśle, że to ciekawa propozycja choć nie 100% o wybielaniu. przepraszam nie zainteresowanych Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2008-08-03 o 19:17 |
|
|
|
|
#2189 |
|
Przyczajenie
|
2 lata temu byłem w Kanadzie... to już wtedy tym czyściłem ząbki :P
nic innego jak nić dentystyczna rozpięta na kawałku plastiku. Wykałaczka z drugiej strony to taki "łał" bajer 2 w 1 :P Edytowane przez mardoq Czas edycji: 2008-08-03 o 16:25 |
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

wiec wiem o tym co nieco.. Paski wybielajace, optymalne sa 14% sa najlepsze.. mozga powodowac nadwrazliwosc zebow, ale tylko czasowa i nie wiaze sie to z jakims dlugotrwalym bolem... paski sa bezpieczne i w miare tanie, np. na allegro widzialam ofere za 47zl.. i daja efekt wybielajacy na rok.. sama wybielajam i jestm bardzo zadowolona..
wklejam prtzykladowego linka

. A tak w ogole to czy po takim seansie płuczecie zęby czy nie??

..po 1 nocce efekt malusi -- zwlaszcza przy dziaslach nic sie nie zmienilo..za to widze lekkie rozjasnienie na koncach zebow - nalozylam 1/4 strzykawki na kazdy z lokow..wolalam nie przesadzac z iloscia zelu..wole wolniej rojasniac niz cierpiec..bo bol pojawil sie w nocy i sie utrzymuje do tej pory