|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
| Pokaż wyniki sondy: Ile flakonów masz w swojej kolekcji? | |||
| 1-10 |
|
463 | 64,85% |
| 11-20 |
|
162 | 22,69% |
| 21-30 |
|
41 | 5,74% |
| więcej niż 30 |
|
48 | 6,72% |
| Głosujący: 714. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część III
Piekna kolekcja
Masz BALDESSARINI AMBRE jedną z bardziej interesujących ostatnio nowości. Bardzo mi się spodobały więc kupiłam dla TŻ
|
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Daniels - super kolekcja!
|
#2163 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Daniels wspaniała, bardzo męska kolekcja
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiście Daniels kolekcja godna uwagi
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
daniels cudowne!! szczególnie prawa strona mi się podoba
|
#2167 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryjku, piękna kolekcja
![]() Daniels, jak sobie wyobraże faceta pachnącego tymi cudami to
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Daniels, nieskromny zbiorek
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Daniels wow uuu wow
|
|
#2170 |
|
Zadomowienie
|
wow
Wszystkie zapachy z twojego zbioru bardzo mi się podobają Fajnie wszystko poustawiałeś - dezodoranty + balsamy po goleniu + EDT ![]() duże gratulacje!
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolasi, suuuuper zbiór
![]() Kropko, gratuluje pięknych flakoników kolekcja bardzo w moim guście![]() Ryjku, piękne flakoniki większości nie znam, ale i tak mi się podobają![]() Daniels, bardzo meska kolekcja
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za wszystkie mile slowa!
oto spis od prawej: Chanel: Allure Homme Sport 100 ml + antyperspirant sztyft Chanel: Platinum Egoiste 50 ml Chanel: Allure Homme 100 ml + antyperspirant sztyft Chanel: Allure Homme Sport Cologne Sport 150 ml Shiseido: Basala 100 ml + Shiseido Men: Total Revitalizer 50 ml (krem) Giorgio Armani: Code 75 ml + antyperspirant sztyft Giorgio Armani: Armani Mania 50 ml Thierry Mugler: Ice Men 100 ml Thierry Mugler: A*Men 100 ml + antyperspirant sztyft Kenzo: Jungle Pour Homme 100 ml Kenzo: L'eau par Kenzo Pour Homme 120 ml + antyperspirant sztyft Jean Paul Gaultier: Le Male 125 ml + antyperspirant sztyft Lacoste: Style In Play 125 ml + antyperspirant sztyft Givenchy: Pour Homme 100 ml Givenchy: Pour Homme Blue Label 100 ml Hugo Boss: Hugo Man 40 ml Baldessarini: Ambre 50 ml Christian Dior: Dior Homme 100 ml Givenchy: Pi 100 ml Gucci: Pour Homme 100 ml Lancome: Hypnose Homme 50 ml DKNY: Men 50 ml |
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2174 |
|
Wiedźma
|
To doprawdy wymaga bezczelności i sporej porcji głupoty, by wychylać się po tak wspaniałej kolekcji, jak ta, którą pokazał nam Daniels. Zawiera ona znakomitą większość lubianych przeze mnie męskich zapachów i jest... Godna podziwu naprawdę i bez wazeliny.
![]() Dziewczyny namówiły mnie na wrzucenie tu swojej plebejskiej kolekcji plebejskich ogólnodostępnych zapachów nabywanych głównie w plebejskich ogólnodostępnych perfumeriach po to, by inni plebejusze mojego pokroju mogli uleczyć swe kompleksy. Nie próbuję się chwalić. Nie domagam się zachwytów. Wiem, że znakomita większość będących w moim posiadaniu zapachów jest na jedno kopyto. Ale to moje kopyto i ja takie lubię. Kotuś, Taka Taka - teraz proszę o trzy kilo solidnej, przyjacielskiej litości... ![]() I jeszcze wyjaśnienie: Obsession znalazło się w sekcji czerwonej, nie żółto - niebieskiej, bo pachnie mi bardziej na czerwono, niż na żółto.
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath
Gratuluję
|
|
|
|
#2176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kropko, Ryjku - piękne kolekcje
Daniels, może za 10 lat pracy nad moim TŻ będzie w domu połowa takich smakowitości Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mi się Twoja kolekcja podoba
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropeczko , luknęłam, mam prawie to samo na zbyciu - BBR![]() Daniels, świetna męska kolekcja (oby więcej takich rodzynków było), A*Men, Allure Homme, Dior Homme, gratuluję ![]() _______________ Sabbath , każdy ma to co lubi i może mieć. Ja bym sobie życzyła mieć taką "plebejską" kolekcję. Nie ma co narzekać, jest taka anielsko-niepokojąca z pazurkiem, chętnie podwędziłabym Angela i Obsession. Czy Obsession to męska wersja? Gratuluję.
|
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath, śliczna kolekcja z pazurem i piękne zdjęcia
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję. I gratuluję gustu.
![]() Cytat:
Dziękuję. No tak to bywa, widzisz. Ja już się poddałam. Stwierdziłam, że wymienianie czegoś co się ot tak podoba na coś innego co się ot tak podoba jest bez sensu. Nie szukam już na siłę. Dziś wyciągnęłam francę z szafy i postanowiłam użyć - trafiłam w pogodę. Jest git.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath, piękna kolekcja
Łączy nas Anglomania, BC, Angel, ale najbardziej ciekawi mnie czarna opona ![]() Jak się nosi ponoć zapach palonej gumy...? |
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath, u Ciebie w perfumach tak jak w ciuchach, butach i bieliźnie;
czarno i czerwono, skąd zatem ten niebieski Anioł ![]() zaczynam podejrzewać, że czasem zakładasz niebieską sukienkę ![]() a ta malutka flaszeczka na drugim zdjęciu, to co?, myślałam, że może Nina Ricci, ale to do Ciebie chyba nie pasuje super zdjęcia i super kopyto ![]() dobrze, że Angel nie jest różowy
|
|
|
|
#2182 |
|
spin doctor
|
Sabbath, cudeńka
|
|
|
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
Sabbath - masz piękną kolekcję
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Sabbath, kadzenia nie lubisz, ale obawiam się, że w przeciągu najbliższego dnia będziesz musiała trochę ścierpieć
![]() Kolekcja i zdjęcia bardzo mi się podobają. Masz coś, czym możesz się wyperfumować będąc w różniastych nastrojach Każdy zapach, który masz w kolekcji jest bardzo elegancki i z ogromną klasą ![]() Powiedz, te Aniołki to 15 i 25ml ? No i zdradź, jak Ci wyszły takie śliczne i wyraźnie pokontrastowane zdjęcia
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath gratuluję kolekcji, jest naprawdę wspaniała
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath bardzo, bardzo podoba mi sie Twoja kolekcja.
A wiec gratuluje!A Angel tez za mna chodzi od jakiegos czasu. Kto wie, czu sobie nie kupie na poprawienie nastroju ![]()
|
|
|
|
#2187 |
|
Rozeznanie
|
Sabbat piękne ujęcia wspaniałej kolekcji. Cudne Opium.
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath - plebejska? Kokietko Ty! Przecież to niesamowicie elegancki zbiór, nie mówiąc juz o zdjęciach!
Zwłaszcza zazdroszczę zestawu Kingdom - na który sama mam chrapkę i In Black
|
|
|
|
#2189 | |||||||||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Dziękuję Homyku. Taki komplement z Twoich ust (no - z Twojej klawiatury) ma sporą wagę. Cytat:
![]() Cytat:
Tyle, że ja pewnie miałabym więcej zapachów niezwykłych, gdybym wcześniej była świadoma ich istnienia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jest przygnębiająco nietrwała, więc łykam ją błyskawicznie. Ta flaszka z resztką pewnie wywędruje do kosza w ciągi najbliższych dni... Cytat:
Cytat:
![]() W nucie głowy wyróżniam zapach kojarzący się z czymś, co nazywa się "paleniem gum", a jest tak naprawdę tarciem opon o asfalt - faktycznie temperatura wysoka, ale do palonej w dosłownym znaczeniu gumy temu zapachowi, na szczęście, daleko. Trochę pachnie mi Black skórzano - kevlarowym kombinezonem motocyklowym, a jednak... Uwaga: nie jest to zapach bardzo ostry, ani drażniący, anie tym bardziej nieładny. Musiałabym wypróbować go na kimś innym, bo moja skóra nie jest miarodajnym "papierkiem lakmusowym" - wszystko zmienia. Cytat:
Historia Aniołka jest... dziwna. Otóż - kupuje mi go zwykle mąż traktując go chyba jako formę egzorcyzmów. Kiedy pierwszy raz wypróbowałam go w Sephorze (nie jest aż takim idiotą, żeby kupić mi zapach w ciemno!) przyglądał mi się uważnie, jak gdyby podejrzewał, że w zetknięciu z cieczą o tak pobożnej nazwie, skurczę się i sczernieję... Masz rację - dobrze, że nie jest różowy, bo wtedy nie użyłabym go bez względu na zapach. ![]() Cytat:
Ajajajajaj... No to dowiedziałam się o sobie rzeczy niezwykłych. ![]() Nie wybieram zapachów eleganckich (przynajmniej nie pod tym kątem), lecz raczej ciepłe, korzenne, lepkie, albo przynajmniej takie... pluszowe. Dziękuję Daigee. Cytat:
Tak, ale 15 już dogorywa powoli. Cytat:
Mam lustrzankę cyfrową. A zdjęcia cykałam w środku nocy. ![]() Cytat:
![]() Fakt, że część zapachów mam podobnych dowodzi głównie tego, że chciałabym więcej... ![]() Bardzo dziękuję za miłe słowa. Cytat:
Bardzo mnie to cieszy, bo ja ciągle obawiam się, że to zbiór ograniczonego ponuraka... Troszkę żartuję, ale tylko troszkę. Dziękuję Nebrasko. Zdjęcia są takie, bo nie miałam odwagi w tak zacnym gronie pokazać byle czego. Starałam się nadrobić formą. ![]() Kasiulko, Ryjku, Maju - tak to już bywa, że zwykle chętnie byśmy sobie wzajemnie cos podbierały. Przynajmniej w teorii... Wiem, że to komplementy były, bo chyba nie ma większego dowodu uznania, niż stwierdzenie: "sama bym użyła", prawda? Dlatego bardzo, bardzo dziękuję i bardzo doceniam.
|
|
#2190 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciągle sobie obiecuję, że już nie będę zaglądać do tego wątku, bo częste wizyty tu owocują kolejnymi strzałami (zwykle w ciemno
), ale co tam...to w końcu prawdziwa przyjemność móc podziwiać Wasze kolekcje.Mam spore zaległości, ale: bzince, Kropce, ryjkowi, Sabbath, mementosowi oraz danielsowi gratuluję fantastycznych kolekcji. Każda inna, każda niepowtarzalna, każda świetna. Każda coś o Was mówi. Brawo Sabbath - jak się Black K. Cole`a z Tobą zgrywa? Fiołki? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Wszystkie zapachy z twojego zbioru bardzo mi się podobają 
kolekcja bardzo w moim guście

Nie szukam już na siłę.