![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na gg - Część II
...żadna wielka miłość nie umiera do końca. Możemy do niej strzelać z pistoletu lub zamykać w najciemniejszych zakamarkach naszych serc, ale ona jest sprytniejsza - wie, jak przeżyć. Potrafi znaleźć sobie drogę do wolności i zaskoczyć nas, pojawiając się, kiedy jesteśmy już cholernie pewni, że umarła, albo, że przynajmniej leży bezpiecznie schowana pod stertami innych spraw...
Miłość nie pyta o nic, bo kiedy zaczynamy się nad nią zastanawiać, ogarnia nas przerażenie, niewypowiedziany lęk, którego nie sposób nazwać słowami. Może jest to obawa bycia wzgardzonym, odrzuconym, obawa, że pryśnie czar? Może wydaje się to śmieszne, ale właśnie tak się dzieje. Dlatego nie należy stawiać pytań, lecz działać. Trzeba wystawiać się na ryzyko Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. Na początku miłości trzeba chodzić bardzo ostrożnie, dopiero później można się puścić pędem przez pola prosto w objęcia ukochanego, kiedy ma się pewność, że nas nie wyśmieje, jeśli się potkniemy. Siedzieliśmy długo w milczeniu, trzymając się za ręce. Czytałam w jego oczach odwieczny lęk, odziedziczony po przodkach, lęk przed prawdziwą miłością i próbami, na jakie wystawia ona mężczyznę. Czytałam porażkę ubiegłej nocy, długie lata spędzone z dala ode mnie, lata klasztorne wypełnione poszukiwaniem świata, w którym takie sprawy nie istnieją.
Zaraz na początku życia ktoś powinien nam powiedzieć, że umieramy. Może wtedy żylibyśmy pełnią życia w każdej minucie każdego dnia. Działaj! Kiedy poczujesz, że chcesz coś zrobić, zrób to od razu, teraz! Dni, które przyjdą, są policzone. |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
"Tylko miłość czyni człowieka potrzebnym na świecie"
Jak mozna poświęcić wszystko dla jednej nic nie znaczącej sprawy...? Tylko miłość- wariatka- ta sama!
My dr House ![]() Everybody lies! Świat się nam przygląda i nie życzy źle. A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś. Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam, gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam. http://verifash.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Pan widzi: krzesło, ławkę, stół a ja - rozdarte drzewo. bo ja jestem, proszę Pana, na zakręcie. Ode mnie widać niebo przekrzywione." "Spadają Na Ziemię Bomby Nienawiści, Ludzkie Serca Zarażone Piekłem"
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Konto usunięte
|
ładna jest dziewczyna w teledys,ku nawet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Nie mam dwóch twarzy, nie jestem tobą.
I knew you loved me then. // Wiedziałam, że mnie wtedy kochałeś |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Rozeznanie
|
*Si tú no vuelves...se secarán todos los mares/Jeśli nie wrócisz,Wyschną wszystkie morza
*Si tú no vuelves...no quedarán más que desiertos/ Jeśli ty nie wrócisz,Nie pozostanie nic poza pustynia *Dime amor,amor,amor,estoy aqui żno ves?/ Powiedz mi kochanie, kochanie Jestem tutaj, nie widzisz tego? *Si tú no vuelves...no habrá esperanza ni habrá nada/ jeśli nie wrócisz nie będzie nadziei, ani niczego *Summer lovin', happened so fast... *Tell me more,tell me more,Was it love at first sight? *Summer dreams ripped at the seams,but oh,those summer nights ![]()
#2167 |
Zakorzenienie
|
'A teraz chodź tu do mnie poczuj się swobodnie'
nie prowokuj ust mych czerwieni. Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego świat tak wygląda. Skoro Batman jest taki sprytny, to czemu nosi majtki na spodnie? ![]() Ci ludzie , te miejsca..to mnie napędza. P.s. A teraz mam pytanko ![]() ![]() ![]()
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
...i siedząc w wannie, spowiadam się pralce z miłości do Ciebie*
Widziałam orła cień... a nie - to mój ;p Urodziłam się z horyzontem szczęścia pod poduszką. Kiedy nikogo nie będzie i pomyślisz,że nikomu nie zależy...Ja będę obok ..wreszcie jest mi jakoś piękniej.. a zwyczajnie niczego nie chcę... Bóg dał mi ręce (żeby cie udusić) i rozum (żeby ukryć zwłoki) Mówią mi "bądź sobą", a każą brać przykład z innych...
#2170 |
Raczkowanie
|
Czasami ciasno mi w mojej skórze...
Zaraz na początku życia ktoś powinien nam powiedzieć, że umieramy. Może wtedy żylibyśmy pełnią życia w każdej minucie każdego dnia. Działaj! Kiedy poczujesz, że chcesz coś zrobić, zrób to od razu, teraz! Dni, które przyjdą, są policzone. |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Rozeznanie
|
*Open thy veins for my venom/Otwórz swe żyły przed mą trucizną
*Set a guessing if fantasies are unbound/Zadaj mi pytanie czy fantazje są nieskończone *First wish for this night:Let me be your delight/Pierwsze życzenie na tę noc:Pozwól mi być roszkoszą Twą *Your eyes they were my paradise Your smile made my sunrise/Twe oczy,były mym rajem Twój uśmiech mym wschodem słońca. *Without you...The poetry within me is dead./Bez ciebie...Poezja,która była we mnie umarła. *Come Cover Me..../Przyjdź,przykryj mnie... *Tak jak rzeki wpadną do morza,Ona znów znajdzie się w jego ramionach? *Dźwięk twojego głosu zaznaczony w mojej pamięci,nawet jeśli nie jesteś ze mną
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje ![]() ![]()
![]() |
#2173 |
Raczkowanie
|
Porcja opisów ode mnie
![]() Nie wszystko co kochasz moze byc twoje.. Kobiety mają miód w słowach, a truciznę w sercu ...ciało do ciała, usta do ust i nigdy więcej nie smuć się już... Bóg daje szczęście, ale człowiek musi je złapać. Sprobuj choc raz odslonic twarz i spojrzec prosto w slonce! ...A my tak łatwopalni biegniemy w ogień... Gdy nie mamy co kochamy, trzeba kochać to, co mamy ![]() Szczęście jest jak świeca, dmuchasz, chuchasz - gaśnie. Czasem człowiek zagubiony jest w labiryncie własnych myśli... Boże nie wiem czego szukam, pomóż mi to znalezc... Jesli potrafisz o czymś marzyć,potrafisz też tego dokonać dowiedz sie kim jestes ... i zrob to celowo ![]() Serce nie sadysta, kiedyś przestanie bić! Nim powiesz "kocham" pomyśl czy potrafisz? Do każdego faceta powinna być dołączona instrukcja obsługi! Dopiero w samotności człowiek staje się naprawdę sobą Jedno złamane serce jest gorsze od wszystkich wojen świata... Lepiej smucić się i kochać, niż żyć bez miłości w szczęściu... Za krótki dzień, za mało słów. . . Największym urokiem tego świata jest urok drugiego człowieka ![]() Nauka to dla mnie przyjemność, a ja nie mam czasu na przyjemności :p Między ziemią a niebem szukamy siebie... Gdy już zgasną światła, zniknie magia... Życie jest podróżą, poznaniem, zaskoczeniem, miłością i śmiercią... Czas się nie spieszy - to my nie nadążamy... Serce jest jak pałac szklany gdy pęknie nie można go skleić Dlaczego mam słuchać serca? ...bo nie uciszysz go nigdy ...Minuty szczęścia są krótsze niż minuty cierpienia... Decyzja oswojenia niesie w sobie ryzyko łez... Gdy jest smutno, kocha sie zachody słońca... Gdzieś po drugiej stronie nieba... Szczęścia szuka się na jawie... znajduje na ogół we śnie Błyskawiczny pociąg zmysłów - to jeszcze nie ekstra pociąg miłości Niespełnione marzenia...po cichutku..umierają w bólu... Nie trzeba wszystko .....tylko mnie kochaj.... Bo życie nie jest filmem z happy endem... Są rzeczy o których rozmawia sie tylko z samym sobą i to bardzo po cichu Są rzeczy, w które trzeba uwierzyć aby je zobaczyć Kochaj mnie mimo wszystko (...) Powrotów nie będzie! Nie każda noc kończy się świtem...
![]() |
#2174 |
żona
|
Impresja sliczne opisy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Śpię bo lubię ryzyko
![]() Ostatni wyjeżdżający z kraju gasi światło ![]() Płaczesz? Nie, mam tylko oczy w mokrym miejscu... Wszystko co dobre w życiu jest nielegalne, niemoralne, albo tuczące... Ale Ty mnie nie naciskaj bo się w sobie zamknę... Drogi Uczniu-Książka ma być Twoim najlepszym przyjacielem, a nie piwo=] Budzi się we mnie zwierze, niestety prawdopodobnie to leniwiec xP Myślę więc jestem... więc narka ![]() Korzystaj z życia, bo i tak nie wyjdziesz z niego żywy. Wyparowałam - skroplę się za.... Gdyby karali za naiwność już dawno dostałabym karę śmierci... Come to the Dark Side... We have cookies ^^ //Chodź/przejdź na Ciemną Stronę... Mamy ciasteczka ^^ Tylko nudne kobiety mają w domu nieskazitelnie czysto. Ale u mnie syf...! puk puk..! - kto puka..? nauka..! - a to pomyłka Szukam drugiej połówki... 0,7 tez może być ![]() Śpię ... Ale nie jest to jeszcze potwierdzona wiadomość ... Obmyślam plan podboju świata... ![]() Rozpoczynam poszukiwania motywacji do nauki.. NIE PRZESZKADZAĆ! No chyba ze chcesz sie ze mną przespać... Patrzę rano w lustro i zastanawiam się cóż ten geniusz dzisiaj wymyśli ^^ Jestem W SZKOLE >>CHYBA<< tzn. szłam w jej stronę... Policzymy miedziaki i wyjdzie całkiem niezła impreza ![]() Jestem z porządnego domu, wszystkiego co złe nauczylam się w szkole:P A drunk girl's words are a sober girl's thoughts... //Słowa pijanej dziewczyny to myśli trzeźwej... Nie wierzysz... -mówiłaMiłość... Poczekaj jak Cię rąbnę to we wszystko uwierzysz ![]() what? What? WHAT?! I cant hear you!! Know why? BECAUSE IM AWAY! // co? Co? CO? Nie słyszę cię!! Wiesz czemu? BO MNIE NIE MA! Wczoraj postanowiłam rzucic picie. Dzis stwierdzam, że... niedorzuciłam. ![]() Tyle jest we mnie nieposkładanych myśli I uczuć tak mocnych... Jak pójdę do nieba i spotkam Amora to wsadzę mu ten jego łuk w dupę. Szukam księcia z bajki! Na gwałt! ![]() I have lost my teddy-bear, can I sleep with You... ?// zgubiłam mojego misia (maskotkę), mogę spać z Tobą... ? obiecuję, że napisze książkę o moim życiu i ku*** Tobie ją zadedykuję! Sweet sugar candy man // Słodki cukier, słodki mężczyzna Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę! ![]() Rzeczywistość mnie powaliła, na szczęście beton zamortyzował upadek... Zastrzelę amora! Niech nie myśli żę wszystko mu wolno.. !! Ja płacze i ja wymagam ! ![]() Tak Was tu dużo, a ja taka nieuczesana! ![]() Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz? Mariaan.. ty to w ogóle mnie kochasz, czy ty mnie nie kochasz? - Nooo. ![]() Bo ja jestem z serii limitowanej ![]() ![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
|
Zrozumiałam że czasem nawet w kroplach deszczu odbija się niebo...
Zobaczysz noc w środku dnia, czarne niebo zamiast gwiazd. Teraz ma posklejane skrzydła, ale wciąż jest piękny... Jedna z tych ziemskich chwil proszonych żeby trwały... ![]() Tak bardzo byłam sobą aż tchu brakło mi... i każdą z chwil zatrzymam...zatrzymam bo chcę... Powiedz mi, że będzie dobrze...wmawiaj mi, że szczęście mam...
#2177 |
Raczkowanie
|
Czuje, że znów będe się bać
Mimo, że ktoś daje mi znak
Miejscowa idiotka z tutejszym kretynem. Tutejsza idiotko! - rzekł kretyn miejscowy - Czy pragniesz pójść ze mną na film przebojowy? Miejscowa kretynka odrzekła - Z ochotą, Albowiem cię kocham, tutejszy idioto |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
A macie coś o tym, że zamierzam spełnić swoje marzenia, że będę próbować, choć może się nie udać? Mile widziane po angielsku
![]() Coś ode mnie: So hard for me to understand what went wrong.. ;( // Tak trudno mi zrozumieć co poszło źle.. How can I explain, I want You to be mine..? Jak mogę wytłumaczyć, że chcę byś był mój? I tak na skraju swych myśli ja, a pod stopami już nieznany świat.. Czuję strach, że to nie ostatni raz popłynie czyjaś łza, gorzka łza... Dzisiaj cofnę czas. Znowu ogarnie nas trochę magii, czarnej magii. "Ale kiedy minie burza Wiatr przegoni zimny deszcz Nagle wszystko zmieni się Ktoś zabierze mnie stąd Na ten niewielki ląd Tam gdzie miłość wierna jest Będzie nosił mnie na rękach i kochał Kochał mnie.. " |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ------ But tonight you look so pretty, yes you do... // Ale tej nocy wyglądasz ślicznie, tak, wyglądasz ślicznie... Close your eyes, listen to my voice it's my disguise // Zamknij oczy, posłychaj mojego głosu, to moje przebranie There's an endless story, there's the man I chose, there's my territory // Tam jest niekończąca się historia, tam jest mężczyzna którego wybrałam, tam jest moje terytorium
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Rozeznanie
|
Twoje ręce to mój ląd, wiem nie utonę...
Twoje ręce to mój brzeg kiedy dokoła chłód W cieniu Twoich rąk ukryj proszę mnie... Wystarczy byś był... gdy boje się gdy wokół mrok... bądź światłem bądź nadziei dniem... porzuć lęk! Więcej ufaj! Nie bój się! Idź własną drogą, bo w tym cały sens istnienia... Chyba więcej szczęścia maja nie ci co się rodzą a ci co umierają życie jest zbyt krótkie by żyć byle jak ..w swojej głowie zaprowadzam pokój, ciepłem ciała chce Ciebie obdarzyć Co dobrego możesz zrobić dziś: -Wierz w swoich bliskich i często im to powtarzaj... -Kiedy ktoś Cię przeprasza, nie wygłaszaj mu kazania... -popatrz w niebo -powiedz mamie, ze ją kochasz -nigdy nie trac okazji by wyjść gdzies ze swoim tatą -zawsze nazywaj rzeczy po imieniu -przepraszaj osobiście -odłóz zmartwienia przed snem... |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
maszyna, nie człowiek
|
ostatnio
* why do all good things come to an end ? * rz jak rza-al
#2183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
opisy boskie- pożyczam kilka
![]() |
#2184 |
Konto usunięte
|
Rebelious !
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
Możesz kupić książkę, ale nie kupisz wiedzy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ~ I tylko Twój uśmiech pcha mnie do przodu... ~ Bo taki z niego typ chłopaka w stylu 'mamo zabrali mi lizaka'. ~ Bawisz się uczuciami jak dziecko klockami, budujesz i rozwalasz zarazem. ~ Każdy błąd kobiety jest winą mężczyzny xP ~ Facet to Twój największy skarb. Więc zakop go w ogródku ![]() ~ Nikt tak pięknie nie mówił, że boi się miłości... ~ Miłość jest jak czekolada, słodka lub gorzka. ~ Już nie przechodzą mnie dreszcze... Już nie brakuje mi powietrza... ~ Gdybyś był jedną z moich łez, już nigdy bym nie płakała, bo bałabym się, że Cię stracę... ~ Faceci mają wszystko! Oprócz instrukcji obsługi xP ~ Kocham każdego bliźniego swego... Szczególnie przystojnego ![]() Słodko-gorzkie wspomnienia... Kim jesteś, żeby mi mówić co jest czarne albo białe? Miewasz powody do mruczenia ... ? I'm no angel, but does that mean that I won't fly//nie jestem aniołem,ale czy to znaczy,że nie będę latać Your so tired of the straightline..//Tak zmęczona rutyną.. In the lonely light of morning..//W samotnym świetle poranka.. Did you think that you could smile and steal my heart away? // Myślałeś że się uśmiechniesz i skradniesz moje serce? Daj się sobą nacieszyć, i siedem razy zgrzeszyć... Wczoraj miałam na ciebie ochotę... dziś już nie jestem pijana! Jeśli nie możesz dojść do siebie, to chodź do mnie! Mam dla ciebie coś wyjątkowego... Siebie Tu nie chodzi o to czego ja chcę, tylko ile ty jesteś w stanie mi dać... Dziś tak bardzo ciebie chcę, swym ciałem kusisz mnie, me oczy pragną cię.. Romeo! Me serce ku Tobie ucieka! Co się mnie uczepiłeś? Nie widzisz, że ja to nie twoja liga? Kto? Ja? Co? Gdzie? Jak i z kim? Ja jestem niewinna… Lubię Was.. a Jego w szczególności. Mam siebie, ale to mi nie wystarcza… chcę jeszcze Ciebie! Staraj się, staraj bo coraz mniej mnie masz.. tracisz mnie z każdym dniem. Wiem, jestem wstrętna, ale może jak mnie pocałujesz to się zamienię w księżniczkę? Kelner! Promyk słońca, który mnie rozweseli poproszę... Kelner! Co Pan robi po pracy? Mężczyzna przyjacielem kobiety… ale jakimś cholera.. interesownym. Gadasz głupoty, ale Ciebie to akurat lubię. Ten zapach za mną chodzi, nie mogę się uwolnić! Więcej grzechów nie pamiętam ale tego jednego nie żałuję... Czarną karetą odjeżdżam w zapomnienie... W iskierkach wspomnień grzeję się, w pamięci szukam Cię. "Zapomnieć- nie ma mowy Być razem- nie ma mowy Wyrzucić- nie da rady Bo w sercu Ciebie mam." I'm gonna miss you like a child misses their blanket//będę za Tobą tęsknić jak dziecko tęskni za swoim kocykiem. To nieprawda, że ciebie już nie mam, choć daleko jesteś stąd..
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
Madzia14 Świetne opisy ;D / Będziesz moim opisowym guru ;*
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Raczkowanie
|
PrZySzłość nAlEżY Do tYcH KtórZy mOcNo wIeRzą W PiękNo sWoIcH MaRzEŃ!
TaM, gDzIe jEsT NaSzA NiEmOc, TaM TeŻ JeSt nAsZa sIłA... |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Rozeznanie
|
Twoja ignorancja czy moja pycha... sama tego dobrze nie wiem ;]
...a smiech rozstąpi w sercu szkło, dosyć płaczu, dosyć go... Nie szukaj gwiazd cudzego nieba skoro własne wisi ci nad głową... Lecz przyjdzie kiedys ktos kto powie mi ze kocha. Słowa bez myśli niebios nie sięgają... Kochanie, samotność można wypić do dna, choć to trudne... ...by mieć trzeba chcieć, nie stawać i biec... Dziś długo nie zasnę... tę noc poświęcę Tobie... ...romanse z dystansem- to recepta... Spójrz w te oczy gdy się śmieją, w ich blask... (; ja tajemnice znam... kocham wszystko to co mam ![]()
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
![]()
No to teraz cos ode mnie:P:
*Bo Kocham Cię Za Wszystko I Za Nic, Bo Kocham Cie Poprostu Bez Granic *Chcę Cie takim jakim jestes.Tylko w Tobie widze sens. *Tylko miłość potrafi zatrzymac czas. *Miłość tu...Miłośćtam...ja Ciebie w sercu mam. *Kocham kogoś kochanego a wam wszystkim h** do tego. *Noc jest miloscią, pocałunek radością a moje serce Twoja własnościa. *Miłość jedyna wybacza rzeczy nie do wybaczenia. *Kochac to znaczy dla kogoś zyć! *Tyle minut w godzinie a każda minuta jest dniem bez Ciebie. *Miłość dodaje nam otuch jak promień słońca po deszczu. *Jeśli kogos kochasz nie ukrywaj tego, bo ukrywac milosc to cos bardzo zlego. *Każdy dzien mówi nam coraz więcej... *Tam dom mój, gdzie serce moje... *Moja miłość nie ma dna jak ocean... *Puki wciąż śpiewa ptak rzeka ma źródła smak. *Warto żyć, warto śnic, warto kochać... *Kocham Cie moimi myślami, całymi dniami i nocami... *Everything I Do, I Do For You ...//Wszystko co robie, robie dla Ciebie. * Spójrz w moje oczy, a zobaczysz ile dla mnie znaczysz. *Od dziś wynajęty morderca bedzie pilnował drogi do mojego serca. *Wystarczy mi chwilka i zyletek kilka... *Miś koala to był cham, miał pół litra wypił sam... *Moje życie to piekło, a ja jestem diabłem. *Bo tak naprawde wszystkim czego pragne jestes Ty... *A świstak siedzi, bo wiewiórka była nieletnia... *Jestem tam gdzie bociany pionowo startują... *To juz jest koniec. Nie ma juz nic. Jesteśmy wolni. Możemy pić... *Bo jest pare w zyciu dobrych chwil... *Czasem i cnota w wade sie przemieni a wada w cnote tak bywa na ziemi. *Szukaj mnie w swym sercu i duszy... *Zawsze pozostaniesz we mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.