|
|
#2161 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kozaki EMU nadal modne?
|
|
|
|
#2162 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
okazało się, że zły rozmiar - wymieniłam się z moją mamą, której pasowały. normalnie noszę rozmiar 40, pierwsze Emu kupiłam rozmiar 39 no i tak dopasowywałam sobie, że w efekcie noszę 37 ![]() futerko się ubija, i to dość mocno |
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!
|
|
|
|
|
#2164 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
eh. ja tam nie wiem. na ogół o rozmiar mniejsze wystarczają przecież.
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.swoja droga, zauwazylyscie, ze nie maja wyprofilowanych piet? i chyba stope do nich nalezaloby mierzyc od tej kosci pietnej, a nie tak troche pod ;p Edytowane przez wspaniala Czas edycji: 2008-12-09 o 17:27 |
|
|
|
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
ja jedno co zauważyłam, to to, że nabawię się chyba przez nie płaskostopia. xd
bo tak dziwacznie chodzę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2168 |
|
Przyczajenie
|
Chcę sobie kupić oryginalne emu tylko nie wiem jaki rozmiar bym musiała wziąść...
zazwyczaj nosze 41, 40 ( 26,5 cm ;D) Dodam, że mam straaaasznie chudą łydkę i zastanawiam się czy by mi nie odstawały? A i jeszcze coś jaki rodzaj emu jest najlepszy i gdzie najlepiej kupić? ![]() Już kupiłam 1 parę emu w diversie, ale coś tak czuję ze mi sie rozwala (z resztą tak jak wszystkim ;D ) |
|
|
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
ile masz te z diversa?
|
|
|
|
#2170 |
|
Zadomowienie
|
słuszałam, że nawet po tygodniu potrafią się rozwalić. ;d
to już lepiej albo dołożyć te kilka złotych albo kupić za 40 zł na allegro - podobna jakość, może nawet lepsza.
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupowałam ostatnio dwie pary Emu. Rozmiar butów,który noszę normalnie to 36/37. Z Emu wziełam 35 (z dziecięcej rozmiarówki) i 35/36 (z damskiej).Futerko w środku mocno sie ubija i musze przyznać,że teraz nawet to 35 wydaje się luźne. Co do odstawania...mam bronte low i też bardzo chudą łydkę.Jeśli nosze je do rajstop to rzeczywiście mocno odstają,ale z rurkami nie wyglada to już tak strasznie.Wydaje mi się,ze to taki typ buta,ze nie musi sciśle przylegać do łydki. Myślę,że watro dołożyć i kupić oryginalne emu.To pierwsze buty w których nie marzną mi stopy,a zmarźluch ze mnie przeokrutny .Hehe...i nawet samochodem da się w nich jeździć .
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Przyczajenie
|
może któraś z was napisać jak myjecie swoje EMU ?
Bo właśnie moje się trochę ubrudziły i nie wiem jak to zmyć, wodą? |
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. bo nie chce, zeby pozniej wygladalo to tak, ze bedzie widac mi odksztalcone palce u stop - na przodzie buta .
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Rozeznanie
|
Normalnie nosze 38, emu wzięłam rozmiar mniejsze (37) i po kilku dniach noszenia są luźne. Chciałabym przymierzyć ubite 36 bo mam w planach kolejna parę
i sie zastawiam .
|
|
|
|
#2176 |
|
Przyczajenie
|
Wydaję mi się ze kupie emu na allegro oryginalne, ale chcialabym je napoczatku przymierzyc bo to jest jednak spora sumka pieniedzy ;D ale nie wiem gdzie sa orginalne... wszyscy pisza, ze w heavy duty.. ale u mnie w Szczecinie nie ma...;/
a i ktos sie pytal ile mam emu z diversa..? cos ok 2 tyg. dzisiaj pierwszy kawal juz się odkleił ;D |
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.luuluu.pl/obuwie_damskie/...rple-p757.html kupić czy nie ? co sądziecie ?
|
|
#2178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
;O okej, nie kupuje ich :P |
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś odebrałam paczuszkę z Bronte Lo
Oglądałam te niby emy w Diversie,ale one już stojąc na półce są takie rozczłapane a co dopiero będzie jak się w nich pochodzi .Ładne miały wzorek z boku ale i tak wydaje mi się,że nie warto.Prawdziwe koszmarki wypatrzyłam za 200zł w Zarze-tożto miało jędrność i stabilbość grubszej skarpetki bawełnianej
Edytowane przez burn-it-up Czas edycji: 2008-12-12 o 22:47 |
|
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie fanki emu.
![]() Czytam was i czytam już od paru miesięcy. Na początku napaliłam się strasznie na emu. Podobały mi się bardzo zanim jeszcze weszły te wszystkie podróby do sklepów. Do tego widok tej wełny w środku...i od razu człowiekowi cieplej. ![]() Jednak gdy potem przyszła na nie moda i zauważyłam jak pokoślawione,"porozciapci ane" i z piętą prawie obok podeszwy noszą je dziewczyny to...zwątpiłam. Bo przyznam że ja jestem w tą stronę troszkę pedantyczna i nie wyobrażam sobie noszenia tak brzydko i niechlujnie pokoślawionego buta. I co gorsza te pokoślawione emu nie były tylko podróbkami ale i oryginałami. I tu rodzi się moje pytanie do osób które mają swoje oryginalne emu jakiś czas... czy skrzywienie tego buta jest nieuchronne ? zdaję sobie sprawę że on może się troszkę przy kostce marszczyć...ale żeby pięta gdzieś tam obok podeszwy stała...czy to nie przesada ?
|
|
#2181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym jednak wolała coś krótszego, bo te dłuższe źle ściągać i szybciej mogą się od podeszwy odkleić. chociaż pomimo tego bym mogła się skusić ;p
Edytowane przez daciaaaaaa Czas edycji: 2008-12-14 o 11:06 |
|
|
|
|
#2182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Są super
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Kiedy kupiłam podróbkowe emu w Colloseum to te owszem rozłapały się po jednym dniu w taki sposób jak mówisz ale oryginałom nic takiego się nie dzieje |
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dluga masz stope, jesli mozna wiedziec? moze cos jakos 25 cm? i kupilas 38?
|
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tyłu na pięcie ten napis emu i na obszyciach buta na górze też. może zależy jak się komu stopa układa.
|
|
|
#2186 |
|
Rozeznanie
|
Mi się wydaje że zależny jak kto chodzi, tak obserwując innych ludzi właśnie jak chodzą zauważyłam np jak im w klapkach noga na boki chodzi
( strasznie to wygląda ).
|
|
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
no cóż...a czy któraś z was ma/miała może te emu ?
albo może ma je wasza koleżanka i możecie mi coś ciekawego o nich powiedzieć ? jak z ubijaniem się w nich wełny ? generalnie podobają się one wam ? Bo zauważyłam że wszyscy kupują raczej tradycyjne emu..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 |
|
Rozeznanie
|
przyznaje, że nie przeczytałam całego wątku wiec pewnie się powtórzę ale proszę napiszcie czym czyścicie emu?? czy macie jakiś sprawdzony spray/pastę??
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Może jak ktoś chodzi w taki rozdeptujący sposób to i oryginały może załatwic.Cytat:
Szczoteczką,taką podwójna do zamszu/nubuku Edytowane przez burn-it-up Czas edycji: 2008-12-15 o 09:41 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

!!
.

.Hehe...i nawet samochodem da się w nich jeździć
.
.Ładne miały wzorek z boku ale i tak wydaje mi się,że nie warto.Prawdziwe koszmarki wypatrzyłam za 200zł w Zarze-tożto miało jędrność i stabilbość grubszej skarpetki bawełnianej