Plotkowy dla Avono-maniaczek - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 10:07   #2161
musso4
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek

muszę trochę posprzątać, ale mi się nie chce
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 10:14   #2162
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Mi też się łza w oku zakręciła... No wiesz, ale założenie jest takie, że przy regularnym współżyciu bez zabezpieczenia w ciągu ok. pół roku zachodzi się w ciąże...tylko tak jak piszesz Wy uważacie, oni pewnie chcieli mieć dzieci"ile Bóg da"...znam takich ludzi.
wiesz na podstawie tej teorii powinnam mieć juz 2 dzieci Jak się chce uważać to spokojna głowa , teraz w sumie jakbym zaszła w ciąze to byłabym najszczęśliwszą kobitką pod słońcem

Maleństwo moje
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 10:14   #2163
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
Ja właśnie się ubieram i lecę na spacerek(czyt. uciekam od bałaganu)
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 10:15   #2164
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
ahh ja bym chciała posprzątać , ale dzisiaj od rana tak mnie kolano boli , że tylko je wysmarowałam maścią zabandażowałam i musze dzisiaj cały dzien przeleżeć inaczej umre ahhh niech juz będe miała ten rezonans i tą operacje za sobą , może w koncu przestanie tak boleć

Maleństwo moje
Stary 2011-05-25, 10:19   #2165
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Ja właśnie się ubieram i lecę na spacerek(czyt. uciekam od bałaganu)
chyba też tak zrobię
Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
ahh ja bym chciała posprzątać , ale dzisiaj od rana tak mnie kolano boli , że tylko je wysmarowałam maścią zabandażowałam i musze dzisiaj cały dzien przeleżeć inaczej umre ahhh niech juz będe miała ten rezonans i tą operacje za sobą , może w koncu przestanie tak boleć
współczuję pamiętam jak w ciąży musiałam leżeć, też wtedy chciałam wszystko robić, a jak mogę to średnio mi się chce

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
wiesz na podstawie tej teorii powinnam mieć juz 2 dzieci Jak się chce uważać to spokojna głowa , teraz w sumie jakbym zaszła w ciąze to byłabym najszczęśliwszą kobitką pod słońcem
ja też
Stary 2011-05-25, 10:24   #2166
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez musso4;27111492[COLOR=Silver

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

ja też
mąz tylko musi dostać umowe o pracę i bedziemy działać

Maleństwo moje
Stary 2011-05-25, 10:31   #2167
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

ja lecę panienki

trzymajcie kciuki za dobry wynik, co bym z płaczem nie wracała
pewnie jakiegoś maka zaliczymy, jak bąbel będzie głodny
i mam cichą nadzieję, że mój mały facet zlituje się nad mamusią i da mi wejśc do terranowy po drodze, bo widziałam, że są promocje a dostałam od męża kase na imieniny

papa do poczytania potem

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 10:34   #2168
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
ja lecę panienki

trzymajcie kciuki za dobry wynik, co bym z płaczem nie wracała
pewnie jakiegoś maka zaliczymy, jak bąbel będzie głodny
i mam cichą nadzieję, że mój mały facet zlituje się nad mamusią i da mi wejśc do terranowy po drodze, bo widziałam, że są promocje a dostałam od męża kase na imieniny

papa do poczytania potem
Stary 2011-05-25, 11:14   #2169
malutka84
Zakorzenienie

Jamapi

Ja kupiłam bloker u tego sprzedawcy na all :
http://allegro.pl/bloker-ziaja-60-ml...630158592.html
Ma dobre ceny, zwlaszcza wg mnie na żel do mycia buzi Effaclar 400 ml
Stary 2011-05-25, 11:19   #2170
musso4
Zakorzenienie

dziewczyny a nie zauważyłyście, że jak macie super zabezpieczone pachy, to wam się bardziej nogi pocą

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2011-05-25 o 11:28
Stary 2011-05-25, 12:05   #2171
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a nie zauważyłyście, że jak macie super zabezpieczone pachy, to wam się bardziej nogi pocą
Hehe, mnie nie Bo używam sprayu avonowego limonkowego do stópek

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Co myślicie o tych butach:
http://moda.allegro.pl/koturny-espad...612906049.html
Nigdy nie miałam takich więc mam pytanie. Mam stopę dł 25 cm, czy powinnam kupić buty o długości wkladki wlaśnie 25 cm czy lepiej troszeczkę dluższe? Nie wiem czy noga nie idzie w nich do przodu?
Stary 2011-05-25, 12:40   #2172
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka84 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Nigdy nie miałam takich więc mam pytanie. Mam stopę dł 25 cm, czy powinnam kupić buty o długości wkladki wlaśnie 25 cm czy lepiej troszeczkę dluższe? Nie wiem czy noga nie idzie w nich do przodu?
nie w moim stylu ja na all z butów kupuje tylko kozaki kupiłam rak klapki na szpilce i owszem rozmiar sobie dopasowałam mierząc tak jak podaje sprzedawca, ale mam wąską stopę i na szerokość są trochę luźne, da się chodzić, ale wolałabym, żeby były bardziej dopasowane
jeśli stopę masz 25cm to ja bym kupiła te 25cm, na wszelki wypadek zmierz dokładnie tak jak zaleca sprzedawca
Stary 2011-05-25, 12:41   #2173
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
ja swojego blokera kupiłam w zwykłej drogerii za zawyzoną cenę bo za 8,20 [aktualnie ta drogeria nazywa się Laboo czy jakoś tak a wcześniej była to drogeria natura ] ale ostatnio taką kulkę widziałam też w aptece ziaja bloker anty-perspirant
W tesco też są
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 12:45   #2174
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość

Ja niestety dostałam uczulenia na cała tę serię- a tak sie napaliłam, ze odrazu kupiłam wszystkie produkty (oprócz podkładu- który testowałam z próbki)

Ostatnio zaszalałam i kupiłam sobie podkład niebrudzący w Yves Rocher i jestem mega zadowolona świetnie kryje i nie brudzi(co prawda bardziej na zimę b sie przydał, bo wszystkie szaliki i kołnierzyki kurtek mam w podkładzie) jeszcze tusz dostałam w prezencie No i naszyjnik z okazji urodzin Teraz to już mój 10 podkład Ostro postanawiam, ze nie kupię nowy dopóki nie zużyję przynajmniej połowe
:
Masz na myśli tę serię oxygen boost? Bo ja też mam na maseczkę uczulenie
A ten podkład niebrudzący YR to jak konkretnie się nazywa? Może też nim się zainteresuję, bo co miesiąc tam mam kartę.
Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Etiaxil też miałam,oj po nim też mnie pachy swędziały ale działanie mają takie samo
Bo to tak jest (może wiesz), że trzeba stosować na kompletnie wysuszoną skórę, bo inaczej swędzi

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
byłam wczoraj z moim bąblem u laryngologa - ma przerośnięty trzeci migdał
dziś na badanie słuchu i jak będę miałą wynik, to znowu do laryngologa muszę się umawiać, czyli znowu tydzień czekania ....
:
To mojej szwagierki synek też miał przerośnięty migdał (i płyn w uszach), z tego powodu nie słyszał dobrze i późno zaczął mówić. Poszli z nim stosunkowo póżno, jak miał 4 lata, bo pediatra nie zwróciła na to uwagi wcześniej. Poszli jak dopiero sami nacisnęli ją, żeby dała skierowanie, bo objawy były jakie były
A generalnie wcześniej się to robi 2-3 lata. Niektórzy lekarze dają kropelki, żeby zmniejszyć ten migdał, ale bardzo często nie daje to efektu i kończy się zabiegiem.

Cytat:
No nie zawsze "uważanie" się sprawdza. Wystarczy jakiś stres, zmiana klimatu czy jakiś kaprys organizmu i już w oraniźmie zaczyna się przestawiać. Wystarczy przestawienie o owulacji o 1-2 dni, a żywotność młodych plemników potrafi być bardzo długa...
No, generalnie nie jest to niezawodna metoda antykoncepcji i dobra jak ktoś niby nie chce mieć dzieci, ale jak już będą, to nic się nie stanie. Ale jak ktoś zdecydowanie nie chce, nie może z przyczyn medycznych, to trzeba zdecydować się na jakąś antykoncepcję albo abstynencję.

A trzeba dodać, że są też pary mniej i bardziej płodne . Jedne bez zabezpieczenia będą miały dzieci rok po roku, a inne co 3 lata na przykład.

Cytat:
Może jakoś musi ten pot wychodzić Też o tym słyszałam.

Cytat:
:
Dziewczyny, a czy Wy po tym sprayu też macie takie lepkie stopy? Dla mnie to duży dyskomfort.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-05-25 o 12:49
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 12:54   #2175
damngirl90
Rozeznanie

Cytat:
Jamapi

Ja kupiłam bloker u tego sprzedawcy na all :
http://allegro.pl/bloker-ziaja-60-ml...630158592.html
Ma dobre ceny, zwlaszcza wg mnie na żel do mycia buzi Effaclar 400 ml
Kiedyś zawsze produkty apteczne kupowałam na allegro np. dermokosmetyki, suplementy diety... Teraz kupuję na stronie apteki cefarm24.pl. Mają bardzo dobre ceny. Z tym, że dla mnie wychodzi to bardzo tanio bo mam ją w mieście i mogę odbierać osobiście. Ale myślę, że z wysyłką też się opłaci
damngirl90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 13:06   #2176
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość

No nie zawsze "uważanie" się sprawdza. Wystarczy jakiś stres, zmiana klimatu czy jakiś kaprys organizmu i już w oraniźmie zaczyna się przestawiać. Wystarczy przestawienie o owulacji o 1-2 dni, a żywotność młodych plemników potrafi być bardzo długa...
No, generalnie nie jest to niezawodna metoda antykoncepcji i dobra jak ktoś niby nie chce mieć dzieci, ale jak już będą, to nic się nie stanie. Ale jak ktoś zdecydowanie nie chce, nie może z przyczyn medycznych, to trzeba zdecydować się na jakąś antykoncepcję albo abstynencję.
ja tabletek brać nie mogę bo mam naczyniaka w mózgu , a na lateks mam uczulenie .poza tym to jest temat rzeka
Z góry juz wiem np że czeka mnie cesarka , nie urodze nigdy własnymi siłami

Maleństwo moje
Stary 2011-05-25, 13:13   #2177
patrysina
patrysina

Cytat:

dzięki za linka, nie będę już musiała szukać po drogeriach
co do butków kupowanych na all to jest zawsze taki trochę chybił trafił, kiedyś kupowałam takie ocieplane trampki na jesień i zgodnie z wymiarami wkładki przyszły mi 2 nr za duże ale były tanie więc odsprzedałam w rodzinie i zamówiłam takie same tyle że mniejsze a przy okazji znalazła się jeszcze jedna chętna osoba więc i koszty przesyłki się rozłożyły,
co do koturnów i obcasów to tu bym była ostrożna, bo nie wiem jak to jest u Ciebie ale w przypadku mojej nogi buty na ocasie i koturnie muszę mieć o rozmiar mniejszy niż te na płaskim, więc może najpierw przetestuj w obuwniczym jak to u ciebie wypada a potem dopiero zamów

Edytowane przez patrysina
Czas edycji: 2011-05-25 o 13:17
patrysina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 13:23   #2178
damngirl90
Rozeznanie

Cytat:
ja tabletek brać nie mogę bo mam naczyniaka w mózgu , a na lateks mam uczulenie .poza tym to jest temat rzeka
Resscue21 - Przepraszam, że pytam Ale masz 21 lat jak masz na profilu podane? Bo kurcze, ja jestem w tym samym wieku ( jeśli masz te 21.) a tyle przeszłaś w swoim życiu Przynajmniej wydaje mi się tak czytając forum I mężusia już masz
damngirl90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 13:24   #2179
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2011-05-25, 13:32   #2180
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
to ja podobnie, tzn tabsów nie mogę bo miałam udar i one zagęszczają krew, więc w zyciu hormonów nikt mi nie da... na lateks tez mam uczulenie- i to do tego stopnia że nawet nie mogę zmywać i sprzatać w rękawicach, bo na lateks mam wszędzie...
ja po 2ce dzieci nieustannie mam spiralkę, (no z przerwą pomiędzy na 2 @ między jedną a drugą spiralą) - więc tak już 8 lat bo synek ma 8
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 13:32   #2181
sarraa
Zakorzenienie

Resscue ty jesteś taka szybka już masz męża, planujesz dziecko, jak dla mnie to bardzo wcześnie ja chyba nawet chciałabym mieć cesarkę, bo mam wadę wzroku i jakoś tak czuję się za słaba do parcia wiem, że to dziwnie brzmi
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 13:39   #2182
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
Resscue ty jesteś taka szybka już masz męża, planujesz dziecko, jak dla mnie to bardzo wcześnie ja chyba nawet chciałabym mieć cesarkę, bo mam wadę wzroku i jakoś tak czuję się za słaba do parcia wiem, że to dziwnie brzmi
skoro mam życie poukładane , swoje mieszkanie , stałe dochody , osobe którą kocham nad życie . to na co mam czekać ? szybko czy nie szybko , tam mi się życie ułożyło i jestem mega szczęśliwa w tym życiu ;]

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez damngirl90 Pokaż wiadomość
Resscue21 - Przepraszam, że pytam Ale masz 21 lat jak masz na profilu podane? Bo kurcze, ja jestem w tym samym wieku ( jeśli masz te 21.) a tyle przeszłaś w swoim życiu Przynajmniej wydaje mi się tak czytając forum I mężusia już masz
tak 21 lat , wcale nie przeszłam kochana dużo , po prostu mam swoje choróbki i tyle Poza tym każdy z nas ma jakieś przejścia

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
to ja podobnie, tzn tabsów nie mogę bo miałam udar i one zagęszczają krew, więc w zyciu hormonów nikt mi nie da... na lateks tez mam uczulenie- i to do tego stopnia że nawet nie mogę zmywać i sprzatać w rękawicach, bo na lateks mam wszędzie...
ja po 2ce dzieci nieustannie mam spiralkę, (no z przerwą pomiędzy na 2 @ między jedną a drugą spiralą) - więc tak już 8 lat bo synek ma 8
mieć uczulenie na lateks to przesrana sprawa

Maleństwo moje

Edytowane przez Resscue21
Czas edycji: 2011-05-25 o 13:40
Stary 2011-05-25, 13:40   #2183
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
a jaką masz wadę, bo przy bardzo dużych jest dopiero wskazanie też jestem ślepa a rodziłam sn zrobisz jak zechcesz ale wierz mi parę godzin po naturalnym porodzie wstajesz i chodzisz, a cesarka to jednak operacja no chyba, że jest jakieś zagrożenie to jak najbardziej jestem za cesarką, bo po to jest żeby ratować zdrowie i życie dziecka i/lub matki

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2011-05-25 o 13:41
Stary 2011-05-25, 13:52   #2184
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
a jaką masz wadę, bo przy bardzo dużych jest dopiero wskazanie też jestem ślepa a rodziłam sn zrobisz jak zechcesz ale wierz mi parę godzin po naturalnym porodzie wstajesz i chodzisz, a cesarka to jednak operacja no chyba, że jest jakieś zagrożenie to jak najbardziej jestem za cesarką, bo po to jest żeby ratować zdrowie i życie dziecka i/lub matki
Mam -5 w obu oczach, mogę Wam powiedzieć, że jak raz byłam u ginekologa to byłam w trakcie owulacji i miałam kilka jajeczek ale też przy zapaleniu jajników miałam już tak mocno stan zapalny, że miałam zrosty, więc mogę mieć problem z zajściem w ciążę, leczyłam się na to 2,5 miesiąca ;/
Stary 2011-05-25, 13:54   #2185
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:

Teoretycznie wkładka w bucie powinna być o 0,5 cm dłuższa od stopy, a praktycznie to najlepiej zmierzyć wkładkę w podobnych bucikach, które się ma, bo ja np mam tak szerokie stopy, że muszę kupować buciki z wkładką o 1 cm dłuższą od stopy, a mam takie klientki, które mają tak wąziutkie stópki, że kupują buciki z wkładką równą długości stopy i jest ok
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 14:03   #2186
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Mam -5 w obu oczach, mogę Wam powiedzieć, że jak raz byłam u ginekologa to byłam w trakcie owulacji i miałam kilka jajeczek ale też przy zapaleniu jajników miałam już tak mocno stan zapalny, że miałam zrosty, więc mogę mieć problem z zajściem w ciążę, leczyłam się na to 2,5 miesiąca ;/
to spora wada, znajoma ma po -8 i miała bezwzględnie cesarke
dopóki nie spróbujesz to się nie dowiesz ja i mój tż jesteśmy oboje zdrowi, a zmajstrowanie córki zajęło nam rok
Stary 2011-05-25, 14:04   #2187
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
to spora wada, znajoma ma po -8 i miała bezwzględnie cesarke
dopóki nie spróbujesz to się nie dowiesz ja i mój tż jesteśmy oboje zdrowi, a zmajstrowanie córki zajęło nam rok
Nie chce próbować, może za 8 lat (teraz mam 19)
Stary 2011-05-25, 14:08   #2188
theMonique
Zakorzenienie

Mamy Avonowe, rodzilyscie z Mezem czy same? a moze z kims innym bliskim?

ja z Mezem i kazdemu to polecam, do tej pory to wspominamy

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 14:14   #2189
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
Mamy Avonowe, rodzilyscie z Mezem czy same? a moze z kims innym bliskim?

ja z Mezem i kazdemu to polecam, do tej pory to wspominamy
ja bez męża, nie chciał, powiedział, że tego nie wytrzyma nie mam żalu, nie chciałam go zmuszać rodziłam w nocy tż spał w domu, obudziłam go telefonem jak już było po
Stary 2011-05-25, 14:27   #2190
theMonique
Zakorzenienie

Moj sam chcial, pamietam, ze wrocil o 2 po pracy do domu (bo byl wtedy kelnerem) a ja go budzilam juz od 4, o 6 juz jechalismy taksa na porodowke bez kasy facet wzial dowod i pozniej donosilismy mu kase, do tej pory trzymam ten paragon

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości