|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: | |||
|
|
0 | 0% | |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice PART II
Cytat:
![]() chociaż ja mam Wigo z regulacją, ale i tak jej nie używam... mam ustawione na najmniejszą temperaturę przez cały czas...
|
|
#2162 |
|
Przyczajenie
|
a co myslicie o wigo 25 mm ? http://www.allegro.pl/item225683709_...chnologia.html
|
|
|
|
#2163 |
|
Przyczajenie
|
a co sądzicie o prostownicy Remington S 2003
|
|
|
|
#2164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Tegulacja jest naprawde przydatna |
|
|
|
|
#2165 |
|
Raczkowanie
|
Martina@ weszlam w podany przez Ciebie link i ogladalam ta prostownice. Powiem Ci, ze brzmi zachecajaco i swietnie i jesli nie kupilabym kilka dni temu Remingtona pr5000, to nie wiem czy po obejrzeniu tego linku nie skusilabym sie na S2003. Kurcze brzmi super. Tylko ciekawe jak ten Teflon sie sprawuje, czy sie nie bedzie zdzieral i czy przez niego sie wlosy ciezej nie prostuje. Ale turmalin sie fajnie sprawuje. Wlosy faktycznie sie nie elektryzuja, a i latwosc prostowania jest znacznie lepsza. I efekt prostych wlosow u mnie sie dluzej utrzymuje po remingtonie pr5000. Pozdrawiam!
|
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
Iconia co do Twoich pytan. Ja bym wybrala Remingtona. Ale nie wiem, bo na temat firmy Wigo nic a nic nie szlyszalam dlatego nie chce sie wypowiadac. Lecz jak sie pytalam w sklepach fryzjerskich, czy znajomej fryzjerki, ktora zna sie na rzezcy, o dobre firmy prostownic, to wymienialy zawsze 4: Game, Remingtona, BaByliss i Vidal Sossoon. Tylko tyle moge powiedziec.
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobrze i szybko sie prostuje tylko ze tak jak juz wczeniej pisalam zeszla mi ta powloka, jednak jak czytalam recenzje i pytalam posiadaczki tej prostownicy to mowily ze u nich nic sie nie dzieje z plytkami
|
|
|
|
|
#2168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
no to chyba zdecyduje sie na tego remingtona... czemu zycie jest takie trudne
|
|
#2170 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Efalock boska prostownica
Witam wszystkich. Dołączyłam do tego forum z powodu chęci dowiedzenia się jak najwięcej na temat prostownic i mam następujące pytanie:
Czy ktoś z was wie może czy dużo się różnią jakością prostownice Rowenta PS 219 między efalock/tondeo ? ![]() jestem aktualnie posiadaczką Rowenta PS 219 ale chciałabym żeby włosy były wyprostowane za jednym pociągnieciem oraz wyprostowane włosy utrzymywały się jak najdłużej. |
|
|
|
#2171 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Dołączyłam do tego forum z powodu chęci dowiedzenia się jak najwięcej na temat prostownic i mam następujące pytanie:
Czy ktoś z was wie może czy dużo się różnią jakością prostownice Rowenta PS 219 między efalock/tondeo ? ![]() jestem aktualnie posiadaczką Rowenta PS 219 ale chciałabym żeby włosy były wyprostowane za jednym pociągnieciem oraz wyprostowane włosy utrzymywały się jak najdłużej. |
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
no to i ja sie zwracam o pomoc bo o prostownicach wiem tyle co nic
chcialabym kupic sobie prostownice parową taką do 100zl i nie mam zielonego pojecia jakies firmy kupic.. i czy wogole parowe prostownice są dobre? nie chce sobie przesuszyć włosow
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marketowe "ceramiczne" tez testowalam, dla mnie one sa jak woda z wisly, bezklasowe...
|
|
|
|
|
#2174 |
|
Przyczajenie
|
a efalock jak oceniasz? prostowały się włosy za jednym pociągnieciem? Tak w ogóle jakie masz włosy (proste, kręcone..).
Heh, a wiesz może coś na temat firmy gama? wacham się między trzema gama, tondeo, efalock. Czyli myślisz, że napewno będzie różnica między rowentą, a którą kolwiek z tych trzech ?(mam włosy kręcone). Hm, nie chcę żeby było tak, że wydam kase, a wogóle nie będzie różnicy... Edytowane przez ana1614 Czas edycji: 2007-08-26 o 22:39 Powód: błędy. |
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
efalock-niby proste, niby po godzinie prostowania wygladalam po prostu jakbym byla dziewczyna ze zwyczajnie prostymi wlosami, a nie idealnie prostymi jak u modelek po wyjsciu na dwor, nawet przy malej wilgotnosci-puszenie sie i wywijanie, powiedzmy rano prostowalam, wieczorem chcialam gdzies wyjsc-to musialam poprawicpo roku zlazla ceramika mialam wersje flat master, ale wtedy ta prostownica byla reklamowana jako PELNOceramicznamam tondeo eco cerion i roznica jest powalajaca, wystarczy jedno pociagniecie i wlosy sa gladkie i lsniace, mieciutkie. prosciutkie caly dzien(myje codziennie, ale 2 dzien tez by wytrzymaly, wystarczy przejechac grzebieniem) jest duzo lzejsza i poreczniejsza od efalocka, na efalocku musialam prostowac na max temperaturze, pokretlo sie popsulo bardzo szybko a na tondeo moge prostowac na duzo nizszej temp i sa prosteale np mojej siostrze efalock sluzyl, miala idealnie proste wlosy, ale niszczyly sie bardziej niz po tondeo a te tanie marketowe prostownice to jeden wielki szmelc, zupelnie bez porownania, uwazam, ze roznica miedzy tondeo a rowenta bedzie jak niebo i ziemia, napewno w postaci mniej zniszczonych wlosow gama to podobno to samo co tondeo, produkuje je ta sama firma, tylko na rozne rynki, ale tondeo podobno jest bardziej energooszczedna, ale efekty prostowania zblizone |
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, juz bylam zdecydowana na te game
ale ona niema regulacji a chcialam z no i teraz kombinuje... albo efalock flat champ http://www.allegro.pl/item228560267_...grabcia78.html albo gama z regulacją http://www.allegro.pl/item226527929_...gama_170w.html(o ile mi sie ktos dorzuci do tej prostownicy... moze mame namowie) ach nie ma to jak trudnosci w wyborze
|
#2177 |
|
Przyczajenie
|
to ja nie wiem co Ci ludzie tak chwalą tego efalocka... choć w zasadzie jak poczytałam opinie po np. 2 latach to już nie były wszystkie takie super. Czyli myślisz, że lepiej sobie efalocka wybić z głowy? zależy mi na szybkim prostowaniu, bo w dłuższe prostowanie to ja mogę się pobawić z moją rowentą na pare. Tylko, że ta tondeo jest troszkę droższa, ale cóż jeśli ma być lepsza to może by warto dołożyć te kilka złotych więcej <myśli>
|
|
|
|
#2178 |
|
Przyczajenie
|
dokładnie... też mam problem którą wybrać
tondeo/gama, efalock czy w ogole sobie darowac, bo to za dużo nie zrobi różnicy co do rowenty? |
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, mozliwe, ze dla Ciebie efalock bylby ok, ale w sumie to ma byc sprzet na lata...jak masz duzo czasu wolnego to poczytaj I czesc watku o najlepszych prostownicach, ja przebrnelam przez CALUTKI i sie zdecydowalam. kupowalam na allegro u grabci78 zachwalanej w tym watku, ona prowadzi sklep fryzjerski, wg niej prostownice od najlepszych do najgorszych(z tych profesjonalnych) 1-tondeo/gama 2-babyliss pro 3 efalock poczytaj tez kwc, lepiej byc pewnym ze dobrze sie lokuje swoje niemale w sumie pieniadze ![]() moje wlosy po tondeo, w roznym oswietleniu ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=11862513 27 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=11862513 05 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=11862512 98 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=11861750 73 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=11856353 42 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=11856353 42 |
|
|
|
|
#2180 |
|
Przyczajenie
|
cóż Twoje włosy są idealnie proste
![]() Ciekawe jakby to było z moimi, bo ja to mam loki xD Jak byłam u fryzjera to jak mi prostowała to za jednym pociągnieciem były proste tylko niestety wtedy jeszcze nie byłam AŻ tak zdecydowana na kupno nowej jak teraz i niestety się nie spytałam jaką ma, ale może siostra się od niej czegoś dowie. Ahh Chciałabym się zmieścić do ceny 250 zł, ale też żeby oczywiście nie zmarnować kasy i super prostowało. Tak sobie myślę, a może ta by była dobra: Prostownica GA.MA z turmalinami ? Edytowane przez ana1614 Czas edycji: 2007-08-27 o 10:15 Powód: . |
|
|
|
#2181 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ga.ma- Doradzcie Prosze...
Prostownica GA.MA z turmalinami
a co myślicie o tej prostownicy? ;> |
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam Gamę, ale bez regulacji
znając siebie i tak prostowalabym na najwyższej temperaturze
|
|
#2183 |
|
Przyczajenie
|
to jak uzyjesz zdaj relacje
bo ja właśnie się zastanawiam coraz bardziej nad tą gamą, ale może tą z turmalinami, ale jeszcze nie wiem.
|
|
|
|
#2184 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny doradźcie mi ! Mam na oku prostownicę
<<Prostownica BaByliss PRO Tourmaline Pulse, 15 mm>> Wiecie coś o niej ? czy warto wydawać 200zł na nią ? spodobał mi się jej wygląd ale wiecie coś o prostowaniu nią ? czy ma równe płytki? jak długo utrzymuje się efekt ? jakie loczki wychodzą? itp. PROSZE KAżDY KTO COś O NIEJ WIE NIECH UDZIELI ODPOWIEDZI NA MOJE PYTANIE (będę na prawdę bardzo wdzięczna, bo mam taki mętlik w głowie, że lepiej nie mówić ) |
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Babyliss Pro
monqa - miałam prostownice BaByliss i bardzo szybko starły mi się płytki, więc mam generalnie uraz to tejże firmy. Jeżeli nie chcesz by Cię to spotkało to po prostu kup prostownicę pełnoceramiczną.
|
|
#2186 |
|
Przyczajenie
|
Ja też mam zamiar kupić sobie prostownice i zapytałam ostatnio swojej fryzjerki jakie są dobre a więc powinna mieć moc 100W lub więcej i płytki teflonowe bądź najlepiej lustrzane, znalazłam na allegro taką z jonizacją regulacją temperatury i szklanymi płytkami ale ma 75W mocy
|
|
|
|
#2187 |
|
Przyczajenie
|
a jaką dokładnie znalazłaś na tą allegro?
|
|
|
|
#2188 |
|
Przyczajenie
|
A dokładniej to ta
http://www.allegro.pl/item225951262_...jonizacja.html |
|
|
|
#2189 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dziewczyny, powiedzcie mi, która z tych prostownic: https://ssl.allegro.pl/item226780228...onizacja_.html https://ssl.allegro.pl/item228244225..._sleek_go.html jest warta kupienia? Nie zamierzam używać jej codziennie, może jedynie do prostowana grzywki, ale nie całych włosów. Znacie jakieś dobre lokówki w mniej więcej takiej samej cenie [no, do 150 zł.] Dzięki za pomoc
|
#2190 |
|
Przyczajenie
|
a jak jest z ta turmalina czy mozna stosowac przy niej jakies kosmetyki do prostowania ??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

i dobrze i szybko sie prostuje tylko ze tak jak juz wczeniej pisalam zeszla mi ta powloka, jednak jak czytalam recenzje i pytalam posiadaczki tej prostownicy to mowily ze u nich nic sie nie dzieje z plytkami

po godzinie prostowania wygladalam po prostu jakbym byla dziewczyna ze zwyczajnie prostymi wlosami, a nie idealnie prostymi jak u modelek
nie wiem, mozliwe, ze dla Ciebie efalock bylby ok, ale w sumie to ma byc sprzet na lata...