|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
Pokaż wyniki sondy: Z czarnego na blond?Czy wyjdzie kolor blond?? | |||
Oczywiście, że tak! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
134 | 9,34% |
Raczej tak! |
188 | 13,11% |
Raczej nie! |
445 | 31,03% |
Na pewno nie!Wyjdzie inny kolor! |
667 | 46,51% |
Głosujący: 1434. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o dekoloryzacji włosów
To ja nie wiem, kładłam to około 10 razy i miałam ciagle kasztanowy w miejscu dawnej farby, przy czym naturalnie jestem szatynką..............
Kurczaka nie mialam nigdy po tym......... |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
i bardzo sie ciesze trzy razy pod rzad polozylam elgon i mam kurczakowy kolor za tzrecuim razem:pzaraz klade farbe caffe latte zobaczymy co wyjdzie chi farouk. A ogolnie to ja farbuje kremami tonujacymi profesjonalnymi bez amoniaku a teraz tez mam bez amoniaku,ciesze sie za zakupilam ten elgon troche sie z poczatku balam ale nie zaluje to bardzo dobra perspektywa dla osob ktore chca wrocic do jasnego,wlosy w ogole sie nie zniszczyly. Tak mowimy o tym samym preparacie elgon dwie buteleczki po 75 ml, A i ja doskonale wiem ze on nie robi powrotu do naturalnych wlosow-NIGDZIE O TYM NIEPISALAM CHYBA TROSZKE ZLE ZROZUMIALAS CO NAPISALAM< on sciaga farby dlatego sie robi pare razy pod rzad do 3 razy i ja wlasnie tyle razy go pod rzad polozylam i mam efekt jaki chcialam kurczakowy zaraz klade farbe i nareszcie jasny kolor ladny ciesze sie bardzo bo juz tyle walczylam z tym ciemnym kolorem ![]() Pozniej zalacze fotki ![]() A wlosy mialam ciemny braz ale byly prawie czarne teraz mam ladne jasniutkie co najlepsze to tak po pierwszym uzyciu elgonu mialam taki brazki ladny ,po drugim taki jakby blondzik brazowy a teraz kurczakowy ale nawet zastanawialam sie czy nie zostawic tak tak mi ladnie wyszlo ale nie wytrzymam i klade farbe, Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i teraz z czystym sumieniem bo sama sprobowalam- POLECAM ELGON,KTORY OKAZAL SIE MOIM WYBAWIENIE ![]() A dodam jeszcze ze o dziwo wlosy mam jednolite wszystkie takie same kazy kosmyk oczym dziewczyny inne nie mowily(ale to chyba akurat mialam szczescie a ogolnie moj naturalny kolor to ciemny blond taki mysi moze dlatego a po drugie ja stosuje tylko kremy tonujace bez amoniaku wella color touch) Edytowane przez izabelka222 Czas edycji: 2008-01-15 o 19:53 Powód: dodanie tekstu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
poprosimy o zdjęcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Konto usunięte
|
![]()
Zafarbowałam sobie włosy na kruczoczarny i nie jestem z niego zadowolona. Wyglądam jak trup..
Co radzicie? Dekoloryzacja u fryzjerki? czy w domu?(jak w domu to jakimi produktami). wiecie ile kosztuje dekoloryzacja w salonie Jean Louis David ?? HELP! [jesli taki temat się pojawił to sorry] |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Raczkowanie
|
Witam na wizażu
![]() Przeczytałam chyba wszystkie możliwe tematy o dekoloryzacji i fryzjerach.. i przyznam, że mam mętlik w głowie. Ale może od początku. Mam cienkie włosy w kolorze średni blond, w tej chwili długośc lekko przed ramiona. 2 lata temu zaczęłam je farbować. od brąz-czerwieni do ciemnego brazu (który wyszedł czarny) rok temu. Z tego czarnego wyszedł mi w międzyczasie jaśniejszy brąz, potem znów ciemny (bo znów trafiłam na złą farbę), potem postanowiłąm pofarbować czymś z czerwienią.. i włosy mam nijakie. Nie powiem, nie wyglądają na mocno zniszczone, bo odżywek im nie szczędzę, ale efekt jest taki, że mniej więcej od połowy w dół mam ciemne włosy, trochę wyżej przechodza też w ciemne, ale z czerwienią, która niestety płowieje :/ no i do tego już dość widoczne odrosty w moim własnym kolorze. Ogólnie nieciekawie. Noszę się z zamiarem wrócenia do swojego koloru, ew go trochę "spopielacić", ale zupełnie nie wiem jak. Pierwotny plan był taki, że pójdę wydac fortunę na fryzjera. tj. dekoloryzacja + cięcie + ewentualnie farbowanie (choć nie wiem czy farbowanie od razu po dekoloryzacji to dobry pomysł :/), ewentualnie inne czary, które mógłby zaproponować fryzjer (choć szczerze przyznam, że nie mam zielonego pojęcia gdzie mam iść do fryzjera). Ale tymi wypowiedziami o dekoloryzatorach mnie na tyle zainteresowałyście, że nie wiem, czy tej części roboty nie zrobić na własną rękę... Zatem: Elgon... taki byłby wybór, tylko któraś z dziewczyn, które go stosowły, mogą napisać który to dokładnie preparat? tzn. widzę, że na stronie producenta jest sklep i klika różnych rozjaśniaczy... jedne kosztują 10 zł, inne koło 60 i szczerze przyznam, że jesli miałąbym wydać te 60 (+ przesyłka) to chyba wolę dopłacić 30 i iść od fryzjera... No ale nie wiem.. to mam już do siebie, że eksperymenty mi nie straszne (jesli mi tylko ktoś zapewni, że włosy mi nie powypadają). Choć przyznam, że jak mam mieć łaty na głowie, żółte włosy i ukrywać się przed światem, to może lepiej sobie daruję ![]() Pytanie: co polecacie (np prócz elgonu + farby potem)? A może któraś ma sprawdzonego fryzjera w Krakowie, który by się podjął zrobienia czegoś z takimi włosami? Z góry big thx za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
Ja sobie kupiłam 2 op. elgonu, oby tym razem wyszlo w miarę jednolicie, bo wlasnie schodzę z bardzo ciemnego brązu tak o 1-2 tony, a nie chcialam dekoloryzowac. Po ostatniej zabawie z tym produktem mialam żółto-brazowe pasemka, pośród innych czarnych, ale tym razem powtorzę zabieg jakby co, mam arsenał
![]()
#2167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy sciagałaś elgonem color touch? Jak widac nie każdy ma kurczaka po tym preparacie ![]() Jednak nawet po elgonie musiałam robić dekoloryzację, okazało się że pigment nie wypłukał się cały, trudno żeby zszedł zupełnie cały, farba jaką chciałam nie dała by sobie rady z resztkami farby, mimo że daleko mu było do czerni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Przyczajenie
|
ja chciałam sie podzielic swoim doswiadczeniem...z natury mam jasne włosy dodatkowo przez 3 lata robilam sobie jasne pasemka i rowniez chcialam cos w sobie zmienic iii przefarbowalam sie na ciemny braz...i do tego uzylam palette i wyszedl czarny..przez okolo dwa miesiace farbowalam jeszcze wlosy na ciemny kolor zeby nie bylo zadnych refleksow jasnych po czym doszlam do wniosku ze zle sie czuje w ciemnych wlosach..postanowilam cos z tym zrobic i w zeszlym tygodniu udalam sie do fryzjera..podobno najlepszego u mnie w miescie..jednak kiedy oznajmilam fryzjerce ze chce miec jasne wlosy..chociaz zeby mi zrobila pasemka..powiedziala ze sie nie podejmie tego zadania bo na pewno wyjda pomaranczowe a ona nie chce za to odpowiadac pozniej..na dekoloryzacje tez sie nie zgodzila bo powiedziala ze mam strasznie zniszczone wlosy i mi wyleca
![]() ![]()
#2169 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dekoloryzacja
szukalas w wyszukiwarce?
![]() poszukaj, jest obszerny watek na temt dekoloryzacji |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
Skoro nie zawiera utleniacza ani oksydantu to jak mialby zrobic cokolwiek z naturalnymi wlosami? "Bezpieczny ściągacz koloru", nie pigmentu z naturalnych wlosow
![]()
#2174 |
Raczkowanie
|
Dot.: dekoloryzacja
Ja tez mam taki sam problem
![]() ![]() ![]() ![]() Ja również mam wielką prośbę do wszystkich: jeśli ktokolwiek zszedł z ciemnego brązu do jasnego brązu lub ciemnego blondu, to proszę niech się podzieli swoimi wiadomościami. No i mile widziane jakies fotki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Raczkowanie
|
Zmienie troche temat bo tak sie zastanawiam co jest szkodliwe dla włosów w rozjasniaczu zawierajacym wode utleniona 12% i niebieski proszek - woda czy ten proszek....bo gdyby taką własnie wodę uzyc z jakąs profesjonalna blond farbą to czy byloby to mniej szkodliwe dla włosów niz ten rozjasniacz??...no i moze kolor bylby ładniejszy ale czy tak samo jasny jak z rozjasniacza...(troche namieszalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zadomowienie
|
Przeciez to dość oczywiste, ze stopień rozjasnienia zalezy od mocy oxydantu - 3, 6, 9 lub 12%, a nie od proszku.
Są specjalne farby rozjaśniające, które stosuje się do włosów naturalnych lub blond, niezbyt ciemnych. Do nich dodaje się oxydant 12%
#2177 |
Przyczajenie
|
![]() naturalny kolorek to jasny blond,zawsze robilam sobie pasemka jasne i wygladalam jak aniol wrecz,niestety jak wiekszosc skusil mnie braz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Przyczajenie
|
jestem juz po dekoloryzacji
![]() ![]() jak narazie jestem zadowolona,a wlosy nie zniszczyly sie przynajmniej narazie nie widac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Przyczajenie
|
elektryczna pomarancza 89-> hej, ja tez mam na glowie od wczoraj kolor "mrozny kasztan" i w ogole mi on nie odpowiada, bo jest stanowczo za ciemny jak dla mnie. Marzy mi sie cos w stylu karmelowego, cieplego brazu. Napisz cos wiecej o tej dekoloryzacji, pleaseee... Jak dlugi musi byc odstep pomiedzy farbowaniem, a dekoloryzacja? Ja juz po prostu nie moge patrzec w lustro...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Raczkowanie
|
a ja jestem po dekoloryzacji na zdjeciu tego nie widac ale u gory mam jasny blad na dole od połowy rudy fryzjerka twierdzi ze mam odczekac 3 tygodnie i wtedy kolor sie zrowna ale ja mam wazna impreze w srode i nie bardzo to wyglada zastanawiam sie czy gdybym kupiła jaksa farbe blad i zafarbowała co by wyszło czy zniknał by jakos ten rudy????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Raczkowanie
|
ellena, czy ja dobrze rozumiem, że miałaś robioną tylko dekoloryzację? Czy farbę tez Ci nakładano?
![]() (bo po moich telefonach do salonów, praktycznie wszędzie razem z dekoloryzacją szło farbowanie, bo dekoloryzator w całości farby nie ściągnie i będzie to wyglądać nieciekawie...) Ja również jestem już po dekoloryzacji, w zasadzie to już tydzień temu, ale byłam chora i trudno mi było sprecyzować myśli ![]() Z moich włosów w 4 kolorach (:P) dzieki p.Paulnie mam teraz na głowie coś w okolicach jasnego brązu-ciemnego blondu z delikatnym balejażem (technicznie wyglądało to tak, że napierwp miałam robiony balejaż: zdaje się rozjaśniacz na zmianę z dekoloryzatorem, a potem na to poszła farba). I naprawdę mi się podoba! Nie jest radykalnie, bo nie chciałam być zaraz platynową blondynką, ale to jest dobry krok 1) do powrotu do własnego koloru 2) do jasnych pasemek na obecnych włosach. No i co najważniejsze, moje włosy wcale nie są zniszczone! po podcięciu końcówek już się tak nie plączą, a i przy tym mam nawet całkiem fajną fryzurkę ;] Żeby nie być gołosłowną - 2 zdjęcia: przed i po ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanie
![]() moj naturalny kolor to ciemny blond, farbuje sie na bardzo ciemny brąz, (tak jak na 1 zdjeciu) ktory juz mi sie nie podoba. Jest za ciemny, węglowy, jestem w nim strasznie blada. Chce zmiany Jednak nie chce być blondynką, chcialabym miec na głowie cos w rodzaju średniego brązu, zimnego, tak jak na zdjeciach obok ![]() i teraz pytanie - czy kazda dekoloryzacja rozjasnia włosy do tego super hiper jasnego blondu, czy mozna np. trzymac dekoloryzator krócej i uzyskac ciemniejszy kolor, a co za tym idzie - mniej zniszczyc włosy? Oczywiscie potem znowu musialabym nałozyc farbę, bo wątpie zeby samą dekoloryzacją udalo sie uzyskac taki efekt... po drugie, mogłaby ktoras z Was polecic mi dobry salon fryzjerski, w okolicach gdańska ?? ![]() i jak to w koncu jest ? są dekoloryzatory ktore nie niszczą włosów, czy to tylko bujda ? w jednym salonie powiedziano mi, ze za 60 zł zrobia dekolor i to nie niszczy włosów, a w JLD chcieli 150 zł i mowili ze niszczy .
moje życie to kupa ;p Edytowane przez LifeIsSoSad Czas edycji: 2008-08-12 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
niszczy dekolorozycja jakos tam zawsze, mniej czy bardziej. Z tak ciemnych wlosow jak masz nie wyjdzie Ci od razu jasny blond i tak. Wlosy wyjda Ci rude / rudo kasztanowe, w zaleznosci od czasu trzymania. Farba, ktora pozniej bedziesz miec musi byc dobra, zeby pokryla ladnie i nie bylo pomaranczowego poblasku.
#2186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ponawiam pytanko o dobrego fryzjera w Gdansku i okolicach ![]()
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak Wam dekoloryzowano włosy? Tzn. chodzi mi o to czym?? To jest ta sama farba którą robi się baleyage?
Mi fryzjer robił pasemka..(na ciemne włosy) i to chyba był ten sam proszek co przy zwykłych pasemkach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Raczkowanie
|
Ja tam się nie znam, ale u mnie był baleyage chyba super jasnym blondem na zmianę z tym czarodziejskim dekoloryzatorem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
http://www.nokaut.pl/szukaj/dekoloryzator.html
prawidłowo i profesjonalnie przepowadzony zabieg dekoloryzacji daje znakomite efekty,przy zachowaaniu jak najwyższej ,możliwie kondycji. widzę,że często piszecie o joannie<zgroza!!!!!!!!!!> niestety,cena zawsze idzie w parze z jakością.jeśli ktoś chce zapłacić za materiał 20 złotych,to niech się nie dziwi,że takie są skutki. zwłaszcza,że zawsze kończy sie i tak na wizycie u fryzjera,lub na kilku strzyżeniach i tonach odżywek,razem daje często sumę wieksz,ą,niż koszt prawidłowo zrobionego zabiegu. jedno jest pewne,uwieżcie,nie da się przeprowadzić dekoloryzacji z powodzeniem w domu!!!!! pozdrawiam serdecznie a to kilka wskazówek: nie używać joanny!!!!! nie stosować farb palette jeżeli masz swój kolor ciemniejszy od pożadanego,np ,jeśli masz kolor ciemny brąz ,a chcesz mieć czekoladę,to dodaj do farby wyższą procentowo wodę utlenioną,np:9% zawsze staraj się używać dobrej jakości farb na zniszczone włoski najefektywniejszym środkiem o niskiej cenie jest vax czy waxx,nie pamietam jak sie pisze,ale jest to odżywka dostępna w aptekach i sklepach zielarskich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.